To fakt všetkým vadí ohňostroj?
My ako deti sme to milovali. Mam krásne spomienky ako ocino púšťal ohňostroj a strašne sa mi to páčilo. Nikto to neriešil.
Teraz? Veľa ľudí to odsudzuje, neuznáva. Ved jasne, ze nie v prírode, ale doma pri baraku, prečo nie?! Veď snáď tu jednu noc všetci vydržia.
Manžel má už kúpený, sam sa z toho teší ako nám ho pustí a ako uvidí radosť aj v očiach našich detí, a keď som to povedala susede, tak sa na mňa pozrela, či nám nešibe🤦♀️
keď sme boli deti nebolo toľko psíkov v bytoch ako je dnes, pre ne je to veľmi stresujúci zážitok
tiež milujem ohňostroj, rada si ho užijem pri každej možnej príležitosti
Dcéra tiež od dvoch rokov behala s radosťou od okna k oknu ..."aby videla svetielka"
Podla mna ohnostroje, z ktorych sa deti tesia nie su ani taky problem, ale petardy. Tie su strasny nezmysel a vacsina ludi cim silnejsie najde tym lepsie. U nas na sidlisku taka mega petarda rozrazila strom.
ano vadi mi to.A vadi mi to kvoli zvieratam.A nie je to jedna noc,striela sa uz od Vianoc.
Tento rok u nás v okolí zatiaľ nikto nestrieľal ani jeden, keďže neboli ani žiadne akcie ...zajtra Silvester a nič
Pre mna to je zbytocne. Nema to ziadny uzitok, vylakane zvierata a to nielen psy v domoch, zasmradene/zamorene ovzdusie a vyhodene peniaze za par minut "zabavy"...
@natalia1619 presne a kopa odpadu na trávnikoch, lebo pozbierať po sebe ich už nenapadne
Vies doba sa meni, kedysi deti vyskali od radosti v cirkusoch, dnes su zvery v cirkusoch zakazane, a mozno nase vnucata ani zoo nezaziju. Aj kokain bol kedysi bezny liek.
Ja by som to úplne zakázala... Maximálne prskavky a ohňostroj ktorý organizuje mesto/obec, lebo ľudia začnú búchať 21.00 a skončia tak o druhej v noci
Mne sa ohňostroje páčia 31.12. o polnoci. Take profi, keď to je urobene. Domov to už nekupujeme. Kedysi dme zvykli kúpiť prskavky a 2-3 rímske sviece.
Ale čo sa tu deje už 2 týždne, z toho mám riadne nervy, každý vecer. A tiež mi vadí trápne púšťanie ohňostrojov cez rok pri každej oslave, svadbe.
Mne vadí a veľmi. A vieš prečo? Okrem zvierat, čo je samozrejmosť a to by malo vadiť každému normálnemu človeku, mi brutálne vadí ten odpad, čo je 1.1. všade. Ale že ozaj všade. Lebo hrdina vie púšťať svetielka, ale už si hrdina nevie po sebe tie zvyšky upratať.
Áno, vadí to, a veľmi. Prial by som všetkým tým, ktorí obhajujú ohňostroje mať doma psíka alebo mačičku, aby videli a zažili ako tieto zvieratká prežívajú tieto príšernosti..
A to nehovorím o voľne žijúcich zvieratách - túlavých mačičkách, vtáčikoch atď. To naozaj ľudia nevedia inak osláviť príchod nového roka?
Samotný ohňostroj mi nevadí, tiež si rada pozriem. Ale ten, kto odpáli ohňostroj v lese, resp. v blízkosti lesa, by si zaslúžil ruky nohy dolámať. A takisto by si mal každý po sebe odpratať bordel. My sme robievali ohňostroj pravidelne a na druhý deň ráno sme si išli poctivo pozbierať čo zostalo (áno, z bezpečnostných dôvodov až ráno).
Petardy a delobuchy by som zakázala úplne, z toho nikto normálny pôžitok a radosť mať nemôže.
Byvam na dedine,v kazdom dome pes,my takisto mame psa.moj uzasny sused mal raz na silvestra uzasny napad,ze odpali podomacky vyrobenu pyrotechniku pekne na zahradke,v radovej zastavbe.sleha ako prasa,on vyskereny ako lečo,nam praskol plot,nas pes-vtedy štena,ktory bol na zahrade ma doteraz nasledky,nepocuje na jedno ucho,a boji sa akehokolvek buchnutia a to je 40 kg nemecky ovciak,s dozivotnym hendikepom kvoli debilovi.nehovoriac o dcerke,vtedy 6m babatko,ktora sa tak zlakla ze sa nedala utisit....
Btw,keby to bola jedna noc,ok,viem sa upratat prec.ale ono to zacne 2t pred silvestrom,a este v januari trieskaju jak pošahany..
Ja som mala brutal nervy ked mala dcerka 2r s paniku 3/4h rev z ohnostroja...byvam na dedine.. naco je to dobre, v takrj miere a tak dlho? Zp vsetkych stran,katastrofa... nema to konca..
A to nevravim,, ze muz travi kazdu polnoc Silvestra v pivnici so psom ,ktory sa este aj tam klepe od strachu...oblbovat tabletkami ho odmietam.
Ked sme boli deti, pozerali sme na jediny ohnostroj co robilo mesto.a na to mam spomienky krasne..nie na 3/4hodinu trieskania z kazdej strany domu...
Viem že asi sa do mna pustia psíčkari ale mne už idu dobre na nervy.Je to raz do roka preboha ked už vidim príspevok na fb že radšej za tie peniaze maju ist dat granule do útulku tak ma ide roztrhať. Podla mna je to pekne hlavne radosť maju deti ( aj ja som mala s toho radosť aj mam lebo je to pekne ). Ano psov nebolo až tak vela ale podla mojho názoru pes nema čo robit v byte.
PES:
počas vojny - nosil v bojisku poštu
dnes - bojí sa prskavky 😂
My sme psika mali a ohňostroja sa nebal. Ale sú taki, ktorí sa trasu ako osika.
Mne sa to páči, aj deťom... Ja zvieratá v bytoch fakt nemusím.
Ja som vyrastala na ohňostrojoch, ale nie, teraz ich neuznávam. Rodičia majú psa, neskutočné stresy to zvieratko zažíva. Plus vadí mi ak si nájdem prskavky na streche auta. Ja osobne nevidím dôvod robiť takéto aktivity v blízkosti obytných domov.
áno, vadí mi to. a vadí mi aj ten dym po ohňostrojoch (niežeby mi to smrdelo mne osobne, ale vadí mi to, je to cítiť všade a dlho) a vadí mi doslova bordel po ohňostroji. vadí mi to aj kvôli zvieratám, pritom žiadne nechovám
@zuzanka.zuzu pes ktory nosil v bojisku postu bol specialne vycviceny na to,aby mu ta strelba nevadila.trenuje sa to aj teraz na cvicakoch,psi sa s tym len tak nenarodia...pochybujem vsak,ze daka babicka co ma doma v bude na dedine dakeho Pajdu,alebo niekto v byte 2kg civavu,bude cvicit na cvicaku strelbu....porovnavate neporovnatelne
@dkethe Chvalabohu, že sú konečne zvieratá v cirkusoch zakázané a chvalabohu, že kokain už nie je bežný liek.. tak si to myslela dúfam.
Anonym: ohňostroje spojené s rachotom mi vadia. Tiež máme oproti susedov, takmer v dôchodkovom veku, manželov, každý rok robia bordel, ale neupracú po sebe nikdy a nehovorím o bezohladnosti voči susedom. Podla mňa primitívna zábava. Ak chcete urobiť deťom radosť, je tisíc iných možností. Dúfam, že sa dočkáme, že aj tento primitívny spôsob oslavy, bude zakázaný, ohľadom na prírodu a bezpečnosť.
@ninusa221 nie som psickar, momentalne ziadneho nemam. A nikdy som psa nemala v byte ale v dome. A asi ta to prekvapi, ale su plemena, ktore by vonku v zime zahynuli. A su plemena, bez ktorych by mal napr. nevidiaci velmi tazky zivot. A potrebuje psika pri sebe, cize aj v byte. Ten pes alebo ine domace zvieta si nemoze vybrat, clovek ano. Ak uz tak niekto nutne ten ohnostroj potrebuje, mozno by bolo fajn na to urcit odlahlejsie miesto, dalej od ludskych obydli, su tam sice tiez zvierata, ale asi je to lepsie riesenie, ako to odpalovat uprostred sidliska - vlastna skusenost.
@simona92101 pes v byte nemá čo robiť vôbec.... a majiteľ (je jedno či babička alebo kto, i keď chápem, že "babičkou" sa lepšie hrá na city) na dedine ak nezvláda výcvik psa, tiež ho nemá mať
Ohnostroj ako taky mi nevadi.. vadi mi, ak svetlice pustaju ludia z balkonov, alebo v husto zastavanom uzemi, pri zaparkovanych autach a pod. Raz som zazila ohnostroj medzi bytovkami aa poviem vam, riadna haluz mala som fakt strach do ktoreho okna to vleti..
Vadi mi aj tenbordel z toho..
Petardy a delopuchy nenavidim.. tie by som z fleku zakazala..
Mne nevadí ohňostroj. Petardy ano aj kvôli zvieratám.. Ale zas nas pes ma total na haku.. Nerobimu problém hluk. Posledný co uhynul na jar by sa skryl aj do mysacej diery.. Ale ohňostroj mma rada.

Ano vadi mi, vadi mi kvoli zvieratam. Ja tu jednu noc v pohode vydrzim, co to robi so zvieratami viem. A detom sa da urobit radost aj inac.