Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
Kati ja som na meniny dostala masaz noh a chrbta, dnes sa idem objednat 🙂 a uz to fakt zufalo potrebujem, ani nie tak koli relaxu, ako koli chrbtu, strasne ma boli, cakam kedy ma v nom sekne a bude po noseni na rukach
a vcera som bola po troch mesiacoch u kadernicky, tak sa zase citim o trosku viac ako zena 😀
baby, aj vam sa drobcovia rozpravaju sami so sebou? dado sa stale s niecim rozprava, len tak pozera nad seba a keca, smeje sa, alebo sa rozculuje, presne ako ked sa rozprava s nami 😕 , aj teraz to robi. pozera na jedno miesto nad sebou a dzavoce ako keby tam niekto pri nom stal
tini presne takisto obliekam aj ja lauru a ak sa mi zda ze jej je horuco troska odzipsujem mikinku a za 5 minut zapnem lebo si myslim ze jej je zima 😀
danulka jasne ze takto to robi aj nasa ale sa vravi ze ked pozeraju deti do stropu ze vidia anjelikov 🙂
tintiniačik že sa ti nezdá baculko???? ved aké ma krásne velké líčka...
a chcem sa ešte spýtať... Ako sa užíva vitamín vigantol???? Myslím že či sa to kvapká do materského mliečka, alebo len tak do pusiny??? A ešte jedna otázočka Neviete od akého veku sa môže užívať ten espumisanL pre dojčatá???
Inač moj si tiež len tak hundroší a a poyerá do neznáma, a s tými anjelikmi som to aj ja počula 😵
vejulka noo krasny je taky akurat 🙂
vigantol noo mal by sa davat na lyzicku s mlieckom ale ja jej nakvapkam do pusy a hned jej dam cicu 🙂
Katka, no hej, anjelikov alebo duchov? 😀
Vejulka, pozerala som na letak Espumisanu, ale nie je tam vekove obmedzenie, nas to zacal brat ked mal 1 mesiac, lebo vtedy ho zacalo bolievat brusko
tak anjelikov 🙂 s rozkamy??? 😀 😀 😀
tak do ustočiek rovno kati??? Vdaka ya radu ona tak rýchlo hovorila že som nestihla zapisovať 😅
danulka mojho drobca už bolieva bruško, sa stále tak pučí až je červený ☹ a nie a nie tomu ísť von
tak mne sa nechce odstriekat na lyzicku mliecko a do toho nakvapkat tak ja to robim tak ako som pisala 🙂 ale uz sme ho aj jeden cas vysadili lebo bola nervozna a bolo dobre no berieme ho zasa
Ahojte...
Reni, my nosíme č.62, ale pozerám, že nejaká tesná nám začína byť 😅
Barbinka - tak super, že už je lepšie 🙂 ja používam Aviril, ako Katka. Sudocrem sa nám neosvedčil, mne sa malý z toho vyhádzal. Musíš vyskúšať. Pityol nieje na prevenciu, ten len keď je horšia zaparenina 😉 malý je krásnučký 😵
baby, krásne detičky máte 😵
janyka ved aj ty 🙂
inak babenky nas caka o 2 tyzdne asi to ockovanie snad sa po tom ockovani v porodnici uz ranka zahoji 😒 nech to mame za sebou
pozeram ze vam vsetkym spia v noci deticky len nasa potvorka sa vzdy budi kazde 3hodiny 😒
Kati, keď chceš, pozri foto na FB, tam je viac 😉
Ale však aj náš malý sa tak budí...večer zaspí okolo ôsmej a spí do dvanástej a potom sa už budí každé 2hodiny a o piatej je už vyspaný, ale nevadí, užívam si. Však dlho to trvať nebude a my ďalšie už neplánujeme, tak si to vychutnávam 😉
janyka to ty si si ma pridala na fb?panecku a ja ze to kto 😀 😀 ...no ta to i nasa presne takisto spi a od 5tej pol 6 sme hore tak niesme same
Katka, veru ja 😀 no však ja tiež pozerám ako puk, že kto to je, keď si ma niekto pridá k priateľom tuna z fóra, však tinti 😉 ...aspoň dúfam, že som sa nesekla 😅
tak tak Jani 🙂
🙂
ahojte,,ja nestiham citat tak väčšina ma sudokrem nam sa tiez osvwedcil,,ja mam rozne pripravky,,aj pytiol pouzivam,aj sudokrem aj bepanthen masticku co bola aj na bolave bradavky,,
my nosime,,este stale 56 anieco aj 68č.na zaciatku sme nosili č.50,,aleja nam mala,,
a ta kolika nas trapi este stale,,bol akurat 3dni pokoja avcera zase plaaaaac,, 😖
idem si dať sprchu,,zatial pekny den 😉
Juuuj aka kocka 🙂
noo ved aj lukasko je krasny
katka vy už ste pekne veliký 😉
ahojte baby
ja som kupovala velkost 56 najmensiu, a este nam je to dost velke, drobec jeden 😀
baby, vy všetky kojite? a ako často? lebo moj maly velmi cicikovat nechce... trapime sa 45 min, na chvilu zadrieme a potom si pyta zase, ak ho vazim pred a po kojeni, vypije max. 20 ml
tak ja si mliecko odsavam, a davam mu ho z flasky, hlavne v noci, lebo ho nechcem tolko trapit, a cez den sa snazime kojit
a raz za den aj prikrmujem, lebo nemam tolko mliecka ☹
neviete co je dobre na mliecko???
a k tomu kanavitu a vigantolu. potom som volala dr, povedala kanavit do 1 mesiaca - 2 kvapky za tyzden, po 1 mesiaci - 1 x 2 kvapky za mesiac
vigantol - ak dovrsi 3 tyzdne -2 kvapky denne az do 1 roku veku
no ale mi potom povedala, ze kanavit mam davat len ked kojim, ak uz prikrmujem umelym mlieckom (aj ked len raz za den), vraj to vobec nemam davat...
neviete, nebude mu to chybat? alebo je to obsiahnute v umelom mliecku? lebo citam ze je to vitamin K, urceny na predchadzanie a liecbu poruch zrazavosti krvi... bojim sa aby sa nic nestalo ak mu to davat nebudem...
bronulka ano um obsahuje kanavit...neboj sa nic mu nebude aspon kamoska ktorej mala je len na um jej kanavit vobec nema davat,,,,,
a na mliecko skus caj na podporu mliecka alebo cierne pivo neboj sa nic malemu nebude 🙂
Bronula, vraj je na mliečko velmi dobrá vinea... To aj sestrička v nemocke radila kočkam čo ešte nemali mliečko že je to teray taký hit s vraj to zaberá... A potom taká klasika veeela tekutin, biela káva, zapražané polievky...
Broni - hlavne veľa tekutín(vrátane polievok) a často prikladať. Ja som skúšala aj čaje na podporu, ale že by som od nich mala viac mlieka sa nedá povedať. Dobré je to ale malému na bruško, lepšie púšťa vetry 😉 tú vineu som aj ja počula, je to vraj preto, lebo obsahuje B vitamín a ten je spúšťač. Ale zase bublinky škodia. Tak skús B-komplex, ten beriem aj ja. Asi mi veru aj chýba, lebo afty sa mi začali robiť v ústach ☹
katka dakujem, si ma ukludnila 😉
a dakujem za rady baby, skusim vsetko, len aby som mliecka mala ako levicka mliekaren 😀
lebo radsej by som kojila ako davala um 😅
katka mala je nadherna, okaty strapusik 😀
Ahojte.
Tak my máme po krstinách, ešte zajtra jedna návšteva a máme to vsuchu.....Bolo super, Sofinka všetko prespala a keď sme otvorili dvere na dome, tak spustila akoby ju rezali od hladu..... 😀 😀 😀
Katuš, Laurika je zlatučká.... 😀 Ako strašne rýchlo tieto malé detičky rastú a menia sa zo dňa na deň.... 😵
No ja som skúšala na to mliečko fakt všetko.......Ale nič akosi nepomohlo, tak preto musíme dokrmiť, ale nie vždy. Tak dva - trikrát za deň a v noci stačí cici...... A ten kanavit už ani ja nemám dávať keď aj prikrmujem. 😉
dobre ranko dakujeme za pochvaly 😀 ved vsetky deticky su nadherne 🙂
bronulka skusaj skusaj ale ako pisali babenky tak musis hlavne tie polievky a vela mliecka ja som sa napr.bala vypit cierne pivko ale poviem ti ze potom zomna tieklo mliecko same 🙂 a teraz ak sa mi zda ze mam mliecko malo dam si pohar pifka 😀
presne Katka, ja pijem to pivko aj teraz lebo keby som ho nepila, tak nemám ani toľko čo mám....... 😀 a je to výhoda, že aspoň tento ,,alkohol,, môžeme...... 😀 😀 😀

No ved to je na tom najhorsie ze ani ja sama neviem ako sa do takeho pocasia obliect. Mne sa praveze ani nezda ze je baculko ale to asi preto ze som s nim stale 🙂