Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
miško mi zase 4 dni nekakal 😒 poraďte prosím. včera aj dnes dostal preháňadlo a nič 😢
kocky tak mame po poradni laura vazi 5820g a mame za sebou aj ockovanie 😉 juuj tak strasne plakala ale teraz blabota o stosest dala som jej studene obklady a snad nebude teplota 😒
vefi pokial je kojene a neplace tak je to v pohode take kojene dietatko nemusi mat stolicu aj 10 dni 😉
katka, ale on sa spúča stále a plače pod chvíľou....mi ho je ľúto...asi pred hodinou som slivkový kompót zjedla, ale kým sa mu to dostane do mlieka 😨
očkovanie??proti čomu vás očkoali?
cvic s nozkamy aj masiruj brusko popripade mu daj cajik...alebo zavolaj detskej dr.ze co nato...
no proti vsetkemu pneumokok a dalsie asi 6 protilatky ci jak to nazvat,,,,do oboch noziciek
ale moje chúďatko....už sa na to teším aj ja 😕
Vejulka, nadherny je Dominik, aj havo je zlaty, strasne sa mi pacia jazveciky 🙂
Jani, drzim palce na kardio, chudacik malinky, dufam ze to bude vsetko ok. a ten chlap v obchode, si to nevsimaj, hnup jeden 😠. ma napadlo ze mozno sa Adriankovi zacne pacit v sportaku, ked bude moct sledovat velky svet 🙂
Vefi je to pravda ze kojene deticky aj 10 dni nekakaju, ale len ak su v pohode. ak to Miskovi vadi, tak skus zavolat doktorke
Baby chcete tu niektora aj 3 deti? moj mm je jedinacik a asi preto chce troch krpcov. tak to aby sme si svihli, nech to stihnem kym budem mat 35 😀 😀 😀
danulka, môj mm má už tri deti a chce ešte jedno 😀 😀 ale ja som povedala eeeeee, lebo potom yb z roboty ani domov nemusel chodiť, by len peniaze posielal, aby nás uživil 😀 😀
danulka nooo nasa obdivuje svet ked jej nedam striesku minule kecala zo stromamy 😀
my chceme 2 deti
Ahojte,
Kati ta laktacna poradkyna sa vola Annag, tu je tema kde jej mozes napisat ked potrebujes:
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/
my sme boli vcera v poradni, maly vazi 5480g a ma 60cm. A dnes sme boli u plucnej na kontrolu kvoli ockovaniu TBC a uz to mal ok tak nas mohli zaockovat u pediatricky, tak sme to ockovanie absolvovali aj my, presne ako Katka.
Baby vsetky babatka tam boli take malicke, to je moj drobec fakt taky dlhokansky? Aj vcera v poradni bolo dievcatko o 2 mesiace starsie od Lukaska a o dost mensie.
My chceme tiez 2 deticky, ale druhe najskor o 2 roky.
a ja cokoladu nemozem jest, mne sa maly z toho hned uplne vyhadze, ani ziadne ovocie, skoricu, zo vsetkeho je vyhadzany. Uz ani neviem co mam jest, vsetko mu vadi.
bronula ja davam malemu UM a pytala som sa lekarky co mu mozem davat pit a kolko a povedala ze nemusim davat pit nic, az keby boli extremne tepla tak prevarenu vodicku.
jani aj my mame krstiny, 15.5. a vobec netusim co dat malemu. Uz si nieco kupila?
barbi uz ho nedavaj do perinky, ja som citala ze dieta by malo byt v perinke do 1 mesiaca a potom uz nie, lebo to brzdi jeho vyvoj.
a este ste tu pisali ako obliekate drobcov. v piatok u nas bolo asi 26 stupnov a ja som malemu dala len tricko s dlhym rukavom, rifle a ciapocku, ziadne body, kabatik ani nic podobne. A mala som ho uplne neprikryteho v kociku a bolo mu uplne skvele.
A dnes bolo u nas tiez nadherne teplucko a ked sme boli u lekarky, tak tam bola jedna baba co mala drobca v teplom zimnom overale, chuda babo.
Kati a po tom ockovani mozem maleho okupat? Alebo nie? Zabudla som sa na to opytat. Ja som malemu na to nedavala ziadny obklad, to sa ma? ked hej tak ako a aky?
reni ja dnes malu nekupem ja ju kupem kazdy 2 den ale podla mna by mu nic nemalo uskodit a ja som davala studeny obklad a mam aj sirup kebyze bola horucka
Dani - to teda máte čo robiť 😀 😵 ....my sme pri druhom dieťati skončili 😉 ...ešte som zabudla napísať, že malý včera plakal, lebo sa precikal(to som zistila až vonku), chudáčik, vôbec nie som spokojná s tými pamperskami, nemajú hore gumičky a večne je precikaný, prekakaný a plienka suchá. Ale keď mu iné nerobia dobre, tak musíme prezliekať 😒
Reni - kúpať sa môže, my sme dávali octanové obklady na to očkované miesto, vytlačíš trocha octanovej maste na gázový štvorček a priložíš. Ale to sa zošuchne, tak som potom len priamo natierala, dokiaľ nezmizol opuch, ale tak to bolo pred štyrmi rokmi, možno teraz sú lepšie vakcíny. Ja som kúpila na krst biele nohavice a k tomu košeľu s krátkym rukávom. Ale neviem, či mu dám to, alebo radšej biele dupačky 😅 tiež neviem do čoho ho obliecť ☹
Dnes má Erika vystúpenie ku dňu matiek, tak idem ju pozrieť. Svokra mi príde strážiť malého, tak som zvedavá, ako dopadne....
Dani a ďakujem. Nechcem na to ani myslieť, lebo keď sme boli na genetike, tak dr. ho počúvala a vravela, že ona to tam ešte počuje 😖 ☹ ....ale tak ja verím, že sa to uzatvorí
čavte babule nas posledné dni akosi tlačí v brušku stále sa pučíme... SKusila som ten espumisanL pre dojčata tak uvidíme...
hany držím prsty nech je všetko v poriadku... Uvidíš všetko bude OKI
danulka moj chlap chce minimálne 4 deti 😅 hlavne že ked v noci malýá plače tak si uši zapcháva tak som mu povedala na to svoje 😝 Ale také tri chcem aj ja 🙂
a danulka dakujem za dominička aj chlpačika 😉
Veji, aj ja som včera pozerala tvoj album, Dominik je krásnučký, krásna rodinka ste, samozrejme vrátane chlpáča. Je krásny 🙂
Náš malý má dnes 2 mesiace... 😵 strašne rýchlo to utieklo!
jeej dakujem jany 😵
A gratulky ku dvom mesiacom... S tým časom ani nehovor, ja nechápem že už je streda... KDe sa tie prvé dva dni podeli???? 😕
A drobček bude mať v nedelu presne mesiac, nechápem, ved len teraz sa narodil 😅
ahojte kocky 🙂 moja chiarka bude mat v sobotu 4 mesiace 😵
janyka, tvoj drobcek ma narodeniny vtedy ked aj moj ocko 😵
blahozelame k sviatkom 🙂
reni ako maly po ockovani?nasa celkom v pohode 😉
ahojte, baby co mam dat na horucku 38? lekarka nam nieco hovorila ale netusim co, lebo som sa bola vystresovana z toho ockovania. Kati ty si pisala ze mas sirup, mas ten panadol baby sirup? my ale este nemame 3 mesiace, mozem mu to dat aj tak? Alebo stacia obklady? Ked hej tak kam mu ich mam dat a ako? Namocim plienku a dam na hlavicku, alebo na brusko?
hej moja ten baby panadol...mozes mu dat aj tak tam na letaku pise ze ak je po ockovani babo tak sa dava aj od 2 mesiacov tusim 2.5ml tak ako aj my davame mas tam taku odmerku..daj ten sirupcek ak mas doma kludne mozes dat....a s obkladamy nepomozem ja som davala len na nozky
Reni, veď zavolaj dr., prípadne sa popýtaj v lekárni, aj tam poradia. A kde si merala, v konečníku? To má teplotu po odčítaní?
Ano to ma teplotu po ockovani. Kupitil sme nakoniec ten panadol baby, ale este som mu to nedala, dala som mu studeny obklad na nozicky tak uvidim ci sa s tym neznizi a vecer dam ten sirup ked nebude lepsie. Merala som v konecniku a odratala 0,5, mam aj dudlikovy teplomer ale to maly vypluva.
baby mne je uplne do placu, mali to ockovanie tak zle znasa. Place tak akoby ho vsetko bolelo, cely cas fnuka, potom vresti, stale mu tecu slzicky. Ani spinkat nechce, lezi na bruchu a pozera do blba ☹ Dala som mu na tie nozicky octanovu mast, tak som zvedava a teplota klesla po zabale.

No Jani co si mu nieco pekne nepovedal ze nech sa stara o svoje deti