icon

Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa

barbina182
23. mar 2010

Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂

vejula
6. máj 2010

čavte kočky tak my sme mali dnes poradnu a maličký váži už 4630g, takže velký chlap 🙂 A vraj je všetko OKI

matulienka my máme krst v nedelu, som zvedavá či aj malý začne viacej spávať po krste 😀 😀 😀

renatkas
6. máj 2010

veji co mu obliekas a davas ho aj do zavinovacky? my mame krst na buduci tyzden v sobotu

renatkas
6. máj 2010

a krasna vaha 🙂

vefi89
6. máj 2010

začal sa nám prerezávať zúbok 😒 stále by chcel mať len prso v ústach, deň noc, bez neho ani nechce spať...na cumel môžem rovno zabudnúť, stále mi ho vyplúva a plače keď mu ho dávam....nemáte nejaké dobré rady prosím

vejula
6. máj 2010

renatka dakujeme... Ja mu oblečem taky bielu supravičku čo mu moja starka kupila na krstnormal košielku dupky a taky tenký kabatik a dam ho aj do zavinovačky... A ty ako obliekaš? Myslim že buduci týžden už má yť teplejšie, takže asi ani zavinovačku nebude treba 😉

vefi, miško je isto nervozny teraz... Ja ti teda neporadím s týmto 😒

vefi89
6. máj 2010

broni, áno, ja som kombinovala MM aj UM, ale teda klop, klop, už 6 dní UM nedostal. S tým trhaným spánkom, niečo ho trápilo a chcel sa na tebe ukludniť, my to máme bežne a nejaký týždeň duplom, ako sa mu začal zúbok rezať, Mohol mať koliku, alebo možno sa mu len zle ležalo...je to ťažké, už aby vedeli tie naše ratolesti kecať a nech sa skončí táto lotéria 😅

reni, tá biela pena vzniká keď má zanesenú pusinku bielim povlakom z mliečka, treba mu pusinku čistiť, ja mám takú fialovú vodičku

vefi89
6. máj 2010

a vy už krstíte vo veľkom???mne to ešte ani na rozum neprišlo....ale asi to uponáhlam, nech aj mne lepšie búva 😀 😀
veji no to teda je..mám cecky tak domlgané...on nepapá, on si ich žujká a to bolíííí a ja neviem ako inak ho upokojiť....som bola v pohot. lekárni tak som kúpila gélik na ďasienka, ale je tam písané o 5 mesiacov, tak ja neviem či mu to dám 😅

vejula
6. máj 2010

hmmm to je zvláštne že ti predpisali gel čo sa dava od 5 mesiacov... To fakt neviem či to dávať, ani neviem či by som mu to dávala ja... 😕

janyka
6. máj 2010

vefi, zúbok? Tak skoro??? 😲 no nám na zúbky najlepšie zaberali homeopatiká Chamomila vulgaris 5CH a k tomu Calcarea Carbonica...

Reni - a aké oblečko si malému nakoniec kúpila? Mne dnes sestra hovorila, aby som mu dala dupačky, že veď je bábätko, aby som z neho nerobila ,,starého chlapa"...tak asi dáme dupinky, ešte dokúpim niejaké biele triko a bude. A budem ho mať len tak, na rukách, určite bude teplo, keď my budeme krstiť. Chceli sme skôr, ale nebolo voľné, v máji sú 1.sv.príjmania.... A tú penu robí aj môj malý už pár dní. Môžno sa pripravujú ďasienka na zúbky. Ono sa to chystá aj niekoľko mesiacov, kým vykukne prvý zúbok 😉

Barbi - myslíme na vás. Držíme palce, aby bolo všetko ok!

....aaaa my sme boli dnes s erikou u dr. má zápal v ušku a aj zapálené očká, tak dostala atb 😖 chúdiatko moje, to kvapkanie do očí ☹ a Adriankovi rovno spravila poradňu, nemusíme ísť v pondelok. Už máme 5500g a 62cm! Za necelé 3 týždne pribral 500g! Teda pánečku, aj dnes ho videla sestra po 2 týždňoch a vraví, že narástol a pribral, že aké už má tučné stehienka. Však on bol taký chudučký, keď sa narodil, až to bolo nepekné 🤐

matulienka.d
6. máj 2010

vefi, to je fakt zavčasu ty kokso......no Sofia tiež stále prstíky dáva do úst a cmúľa o sto dušu, ale tak ja dúfam, že nám ešte niečo také ako prerezávanie nehrozí...... 😒

janyka, tak to super, pekne priberáte len čo je pravda......my ideme na poradňu v stredu, tiež som riadne zvedavá na váhu, merať dlžku si musím sama doma, lebo naša dr. nemeria detičky...........neviem prečo.... 😖

na krstiny som malej obliekla šaty a dala som ju do zavinovačky, takej väčšej čo máme a do dečky, lebo my mávame krsty ráno o 7.00 a bolo aj chladnejšie. Sofia celú hodinu v kostole prespinkala a keď sme doma otvorili dvere, taaaaak spustila..... 😀 😀 😀

katka22r
7. máj 2010

vefi uz zubok??reni o mm now coment 😠 tie tricka su super

tintiniacik
7. máj 2010

Matulienka platili sme to naraz a Rei super napad s trickami priatel bude mat meniny tak asi aj ja nieco take objednam 😀

matulienka.d
7. máj 2010

katuš, keď Laurinke prepichli ušká ako dlho sa jej to hojilo???? a používala si na vyčistenie ajatín? musela mať aj čiapočku???? aj v noci????? Moja Sofia je z tej čiapky totálne na nervy, tak som jej ju dala teraz na chvíľku, keď som jej tie ušká prečistila a dala gázu do čiapočky..... ☹ ☹ ☹
v noci sme spali dobre až keď som jej dala tú čapicu dole.... 😒

janyka
7. máj 2010

matulienka - preboha, načo trápiť Sofinku nejakou zbytočnou čiapočkou?? Stačí, keď jej budeš tú náušničku pretáčať a čistiť. My sme na to dávali nejakú mastičkou na očká. Ale už nepamätám názov. A neviem, či som náhodou nečistila Alpou. Tá určite neublíži.....fú, že o siedmej krst, to kedy by som vstávala? Ako si to zvládla? 😕 chvalabohu, my máme o 11:00h. Však Sofinku sme videli v tých parádnych šatách, fešandička bola! 🙂

janyka
7. máj 2010

Ale mne sa zdá, že sme to natierali Ophtalmo-Septonexom, čo je na očká, lebo nedávno som ho vyhadzovala už po expirácii a my inak nič do očí doma nemáme.

katka22r
7. máj 2010

atka neee my ziadna ciapocka ani gaza...jedno usko zahojene do 4 dni a druhe ta 2 tyzdne,,,ja som jej na to davala framykoin masticku a cistila alpou

matulienka.d
7. máj 2010

no ja neviem, ale dr. mi kázala, že musí mať tenkú čiapočku doma, kým sa jej to nezhojí a na gázový štvorec nastriekať ajatín a dať jej to na uško a nato tú čiapočku....a tiež pretáčať náušnice.....no ale tak vravím, som jej to dala dole, lebo sme sa nemohli akosi vyspať..... 😒 😒 😒

a ten ophtalmo-septonex je asi lepší ako ten ajatín, však???? zbehnem do lekárne a kúpim ho.... 😉

katka22r
7. máj 2010

mati to o tej ciapocke ja prvy krat pocujem a sem tam aj zatlac ci nevyjde hnis nasej asi 2x vytieklo kopu

matulienka.d
7. máj 2010

nooo jani, bolo to zábavné,
vstávala som o 5.00, aby som sa dala ja dokopy, no a potom sme behali okolo malej, musela som ju zobudiť, oblliecť, dať jej papať, aby sa nezobudila na hlad v strede omše lebo mi to tam máme tak, že na začiatku omše je prvá časť krstu a potom v polke omše druhá časť, tak pre istotu som mala aj v kabelke nachystané mliečko v obale, keby niečo, lebo moc papať nechcela................ale prežili sme......dokonca som mala aj nachystaný cumeľ namočený v práškovom cukre keby niečo.....a nič sme našťastie nepotrebovali...........
Inak u nás sa krstia bábätka tak 2-3týždňové a my sme boli jediný 6týždňový, tak to bol riadny rozdiel......... 😀

matulienka.d
7. máj 2010

kati a to jej mam zatlačiť uško medzi prsty???? no ty kokos.......veď vyskočí z kože.... ☹ ☹ ☹

katka22r
7. máj 2010

nee neboj sa normalne pri dierocke zatlac a bud vyjde alebo nie...je to neprijemne ale lepsie teraz ako neskoro

tintiniacik
7. máj 2010

A my budeme krstit az ked sa budeme brat v septembri takze Luky bude mat 6mesiacov 😀

matulienka.d
7. máj 2010

heh, to je v pohodke......len u nás by to asi nikto neprežil......my sme také malé mestečko, ak sa to dá nazvať mestečkom, každý každého pozná a už mali reči, že tak neskoro sme krstili.....a nehovorím otom, keď sme šli na prechádzku a neboli sme pokrstený,....jjoooooooooooooooooj........... 😖

barbina182
autor
7. máj 2010

ahojky my sme po vysetreni...maly ma bacil v hrubom creve musime ho preliecit tak berieme ospamox...
ja sem akosy nestiham chodit mame pc len v detskej u segry a ja z malym som dole v izbe tak nechcem od neho stale odbehavať,,
ale ako tak citam vsetko je v poriadku,,babetka nam rastu,, 😉

barbina182
autor
7. máj 2010

my sme krstili tiez ked mal maly asi 3tyzdni,,aj my sme v takom mestecku matuelienka,,kazdy vsetko vie,,a posudzuje,, 😀 😖

barbina182
autor
7. máj 2010

Vefi zubok?no ajmoj my tak s dasnami cmula prso take bolestive,,no ked budu mať zubky tak kojenie bude horsie,,dokusane bradavky mala moja kamoska,, 😒

Janyka maly pekne priberá 🙂

Renatka ako sa ma maly?kolko ti pribral? 🙂

matulienka.d
7. máj 2010

no, tak a som zasa so Sofinkou sama................mm práve odišiel do práce....... ☹ ☹ ☹ 😖 😖 😖

janyka
7. máj 2010

Matulienka - 😀 😀 😀 ...taká výzbroj 😀 ...sa musím aj ja nachystať, no som zvedavá, ako nám to dopadne. Ja len dúfam, že Erika nebude dávať čudné otázky a nebudem sa musieť hanbiť 😀 😅 😕 ...včera mi vraví, že doktorky sú hlúpe, lebo kážu dávať kvapky do otvoreného očka a to je nepríjemné 😝 ....inak ti poviem, s tými rečami 😖 kamoška tak nešla von 3 mesiace, kvôli krstu, však by som sa zbláznila!!! To by moja Erika bola 4 roky zavretá? 😲 ....no určite je to lepšie, alebo ten framykoin. Ja som tiež ešte nikdy o čiapočke po prepichnutí nepočula. Veď to sa nemôže ani vetrať 😖...určite to bude lepšie bez toho...keď sa nemáte všetci vyspať 😉

Barbinka - tak máte bacila? Prajem skoré preliečenie 😉

My ideme dnes na piatu na 60-ku. Som zvedavá, ako to malý zvládne, v hluku. Bude síce na terase v kočíku, len dúfam, že to prespí, aby som aj mala z toho niečo. Však kvôli deťom aj tak nebudeme dlho, možno len do nejakej pol ôsmej...

matulienka.d
7. máj 2010

janyka, no to ti poviem veru...........výzbroj ako sa patrí.... 😀 😀 😀
no ja som tie keci nepočúvala, ale je to fest nepríjemné, keď každý jeden sa pýta dokola tú istú otázku....... 😠
a nič sa nám nestalo, fakt nechápem, aký to má význam byť doma do krstu....tak isto ako že žena ma byť cez celé šestonedelie doma.............trááááááááápne........ 😠
tak sa dobre zabavte, neboj, vonku to prespí určite, inak moja Sofia zaspáva pri hluku, na krstinách sme mali kopec ľudí, bol tu hurhaj ako sa patrí na oslave a ona normálne zaspala......aj cez deň musí byť telka alebo rádio zapnuté, aby zaspinkala....no a včera som ju dokonca bola donútená uspať vysávačom....aspoň som si pekne poupratovala.... 😀 😀 😀

barbinka, joj, no to je mi ľúto, držím palčeky aby ste sa rýchlo vyliečili a bolo všetko v poriadku..... 😉

katka22r
7. máj 2010

barbi vela zdravia malemu 😉
janyka prijemnu oslavu