Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
Ano je to velmi dobre aj pre deticky s ekzemom. Ja v tom kupem malinkeho od narodenia a ma kozicku ako zamat.
tak my ideme zajtra na poradnu tak sa spytam dr.ci mi to nemoze predpisat 😉
inak mamicky ako sa dari vasim drobcom?laura sa nam tuto noc sama pretocila na brusko a to vraj deticky robia az neskor,no co uz ked je sikovna 😀
nikush vyskusam, uz som mu skusila stiahnut bradu rukou ale strasne zuril. A cumel je jeho najvacsi kamarat... asi budeme musiet prezit niekolkodnovy plac kym si odvykne.
zanin ten hypermangan som kupila hned v prvej lekarni v poliklinike kde mam lekarku. Keby si velmi potrebovala kupim ti a poslem...
kati aku uhlikovu vodu? akoze tie uhliky co su na hnacku?
kati sikulka je mala 🙂 a od ktoreho tyzdna sa zacala vedome smiat ked ste s nou zacali blbnut?
nas maly je nejaky strasne akcny, od narodenia dviha hlavicku, teraz uz pasie konicky, pretoci sa z bruska na chrbatik a vie sa udrzat na boku. Zevraj to ale neni dobre, netusim vsak preco, ze je na to este priskoro ze to vsetko robi, dufam ze nebude mat problem s chrbticou.
renatka ta uhlikova voda aspon mi to tak volame...vezmes 4zapalky prevarenu vodu a tak ked zapalka dohori s dalsiou odlomis ten obhoreny koniec a ak spadnu na dno pohara znamena to ze sa mu stalo z oci
a zacala sa smiat tusim od 4-5 tyzdna...aj nasa skoro dvihala hlavicku...a ze je to skoro?tak podla mna lepsie skor ako nikdy...niekde citam ze 3 mesacne deti vobec nechcu na brusku a nevedia dvihat hlavicku
tak upravila som album a pridala aj par foto ak chcete spravte kuk🙂)
a ten hypermangan je aky a kolko stoji?to je tiez olejcek?
kati ten hypermangan stoji len par centov a je to taky tmavy prasok, treba to dat za stipku do kupela a poriadne zamiesat a spravi sa z toho ruzova voda a v tom sa kupe babatko co ma ekzem alebo vyrazocky. Mojmu krsniatku to davali v nemocnici na atopycky ekzem.
babulky dnes maly zase vyvadzal tak ako vcera ☹ vecer po kupani, trosku si odpil z prsa a zase ho chytil amok, kopal nozkami, strasne plakal, prdel, uz 2 dni sa nevie vykakat. ja uz neviem co s nim, lekarka nam zakazuje akekolvek caje aby nemal alergiu a ja pijem ten caj na kojenie, tam je aj fenikel aj kmin tak neviem preco ma tie koliky 😒
dobre ranko renatka a ty ho mas?ten prasok???
a este ak ma koliku tak s tym nic nespravis ale su vraj niejake kvapky nic vam dr.nepredpisala?
ahojte tak anija nemam cas sem nakukovat,,ako som uz spominala dnes ideme na to vazenie k doktorke,,
malinky kaka stale zelenke ale uz aj s farbenim do zlta,,nikush neviem pije mi pekne a mliecko mam take huste ked si vytlacim,,
neviem no od coho to ma..tie koliky sa cim vyznacuju,,
Renatka ti odkial vies ze ma koliku,,?
aj ja pijem ten caj na dojcenie,,
Ja kupem maleho v Jonsons Baby na dobry spanok.Ja mam tiež vela foto s malleho v mobile a nechce sa mi stahovat do pc ale uz musim bo si chcem s cd vyvolat foto mate s tym skusenost???
babo co ma koliku place, kruti sa, problem s prdkanim...vraj pomaha poskakat s nim na fitlopte...a masirovat brusko a cvicit s nozickami...treba si davat v tomto pripade nato co zje mamicka.
ja mam mliecko take normalne ani huste ani riedke a je oki....aspon si myslim ked pribera 😉
barbi aj my ideme na poradnu potom podaj info a aj popisem
Ahojte,
no ste toho ale popísali, ja nemám čas ani na wc. Našťastie včera prišiel mm domov na dva týždne, tak som šťastná prešťastná. 😵 😵 😵
Dnes sme spinkali veeľmi dobre, až som prekvapená. Keby to tak aj ostalo, to by bolo supeeeeeeeeeeeeeer............ 😉
Ja dávam Sofii kvapky espumisan.....A teda zatiaľ klop,klop, klop, problém sme nemali....Takže zrejme pomáhajú. 😉
Dobre ranko. Tak my mame tiez problem s kakanim ale to koli tomu ze ja nekojim a s beby ho zapeka chudatko moje tuto noc tak tlacil az bol cely cerveny ale nakoniec sa vykakal az do dvoch plienok tak sme boli s priatelom stastny ako keby promoval na vysokej skole 🙂 🙂 🙂 Vcera som koli tomu zapekaniu volala doktorke a odporucila mi probiotika tak mozno nam uz tie pomohli a davame aj espupisan sem tam do mliecka
Tintiniačik, maličký je krásnučký, joooooj, babulo malý............. 😵
Super, že sa mu predsa len podarilo sa vykakať....Držím palčeky, aby to už tak aj ostalo. 😉
My ideme dnes s nožičkami a zajtra na poradňu, tak som tiež veeeľmi zvedavá, čo nám povedia. Hlavne, koľko sme pribrali, lebo naša princeznička je strašne pojestná........ 😉
Tintiniačik a ako sa volajú tie probiotiká???? A to si si kupila sama v lekárni, alebo len na predpis?????
Stolica dojčaťa – teda dieťaťa do 1 roka
Prvú stolicu novorodenca nazývame smolka, čo je lepkavá čiernozelená hmota, ktorá sa skladá najmä z hlienu a žlčových farbív. Počas jedného až dvoch dní sa stolica mení na zelenkastohnedú, neskôr získa žltooranžovú farbu.
Väčšina dojčiat sa vyprázdňuje niekoľkokrát denne, no sú aj také, ktoré sa vyprázdňujú raz za niekoľko dní. Interval vyprázdňovania nieje dôležitý, pokiaľ niesú prítomné iné chorobné príznaky ako je nezvyčajná farba a konzistencia stolice, neprospievanie, malý rast, hmotnostný úbytok, zvracanie, anomálie konečníka, krv v stolici, bolesti brucha, zápcha či odďaľovanie „kakania“.
Stolica dojčeného dieťaťa:
mäkká, kašovitá
zväčša žlto-oranžovej farby ako praženica
môže v nej byť viditeľný hlien
zvykne páchnuť po kyslom mlieku
Stolica nedojčeného dieťaťa (kŕmeného formulou):
objemnejšia a hutnejšia ako u dojčeného dieťaťa
svetlohnedá farbá
silne páchne, podobne ako stolica dospelých.
Zelená stolica naznačuje, že potrava prechádza črevami veľmi rýchlo. U dojčených detí je zelená stolica normálna, ale u detí kŕmených z fľaše môže byť taká stolica známkou črevnej infekcie.
Podávaním príkrmov sa mení i stolica dieťaťa – je tuhšia, farba i zápach sa mení podľa druhu príkrmu, neskôr sa mení na hnedú a páchne podobne ako stolica dospelých.
barbi takze zelena stolica nieje az taka hrozna,,,,nasa ju ma doteraz obcas....
inak skusali ste davat nieco do kupela?nasa ma tolko vyrazok asi som nieco spapala ja 😒
Matulienka tie probiotika sa volaju infants dophilus a kupis to na volno v lekarni
ahojteee, tak som tu 😉
...barbinka, netráp sa tou stolicou! Aj náš malý máva a nič to neznamená. Som sa na to pýtala našej dr., vravela, že to záleží od viacerých faktorov, či je to stále, či kaká priamo zelenú, alebo len v plienke je zelená(zvykne zoxidovať), či je dieťa nekľudné...ale veď priberá pekne malý, nie?
Reni a neskúšali ste kvapky Sab-simplex pred kojením? My sme mali len raz problém s bruškom a natreli sme gelom-Pupík(dostať v lekárni), pomohol, tak skúste najskôr ten.
My sme boli na poradni v piatok. Náš macko pribral za 3týždne vyše 500g,tak už vážime okolo 4100g. Nechce sa mi pozerať do kartičky a z hlavy presne neviem.
....a ja ešte stále krvácam, už sa mi to nepáči 😒 po spontánnom pôrode som krvácala len nejaké 2 týždne
ahojte, tak my dnes zase trpime. Maly zase place ako o zivot, a tak zvlastne, takto este neplakal, taky vreskot divny. Dala som mu infacol a napapal sa a vyzera to byt zatial ok.
Barbi nas strasne vela prdi a nevie sa vykakat, hned ako nieco spapa tak zacne vrestat, strasne kope nohami a rukami akoby bol na nejakych pretekoch a strasne mu teci slzicky. A nie a nie ho utisit. Ale zistila som ze to uz robi aj ked nepapa, musime ist k lekarke, uz mi to je blbe lebo sme u lekarky kazdu chvilu no ale co uz.
Kati ten hypermangan mam doma, pomaha to na vyrazky, kup si to v lekarni, malej 2x do dna napusti vanicku, daj tam stipku toho prasku ale naozaj len pomedzi prsty a treba to strasne dobre rozmiesat, aby tam na spodku nic neostalo a treba ju v tom okupat. Raz dva to bude mat prec. A este pomaha Holtov krem, to je na vyrazky uplne naj.
Aj my dnes ideme na nozicky, som zvedava...
ahojky laura vazi 5100g 🙂 krasne nam pribera a vsetko oki o mesiac nas caka ockovanie a 13.4 ideme na ocne skontrolovat pozadie ociek lebo bola prenasana a nasa dr chce mat vsetky vysetrenia ale lepsie tak aj ja budem spokojnejsia ze vsetko oki len chuda malicka tak ju trapia 😒
reni a kolko si dala za ten hypermangan?a to nie je na kiahne?ci aj na kiahne?lebo na nete som daco take citala cize to pomaha?zajtra pojdem kupit tak som zvedava
ahoj baby🙂 az teraz som si vsimla ze vy ste uz tu 😎 ani sem casto nechodim..dako nemam casu.. malicka.. je strasne ziva.. ani spat ani nic.. vposlednom case uz ani lezat len sa nosit..a najnovsie by sediet chcela.. mam ja s nou radosti 🙂 inak my vazime 6100g a tento tyzden mam 3 mesaice
nikush tak dobru vahu mate 🙂
no katka... dr. mi zakazala jej davat tolko jest lenze co mam robit ked si stale pyta 😠 a vy baby uz mate nausnicky?? my sme dali az teraz prepichnut.
a preco ti zakazala jej tolko davat?ty ju kojis?moja si teraz pyta stale castejsie
a my uz nausnice mame 🙂
no lebo ze vela pribera.. mne sa nezda ze by to bolo take strasne.. ved kazde dieta papa ako mu chuti..a ja ju kojim ale aj dokrmujem lebo odkedy som mala dva krat po sebe zapal prsnikov.. tak mam malo mliecka :( a plakala ti a bola si pri tom? 🙂
niee mna nechali vonku ale to asi minutku a plakala ale ked mi ju sestricka doniesla uz nie....no uz mame uska prepichnute 3 tyzdne ale jedno mame stale cervene a vy ste natom ako?no zacala som jej to kremovat framykoinom snad pomoze
Baby chcem sa opytat doktorka nam predpisala kvapky Vigantol maju sa uzivat od 3tyzdna no ja neviem ci uz teraz ked zaciname treti tyzden alebo az po ukonceni tretieho tyzdna ☹

nikush na urade ti dokopy nic nepovedia,aspon tu v po su tie krasavice take mudre az to boli
zanin a to je olejcek v ktorom sa babetka mozu kupkat uz od malicka?