Trimestráčky a bábätká. Pridajte sa
Ahojte tak nova tema založena...možme tu pokračovať z nasej temy 3.trimester vahy pohybay a pocity..este ked sme boli tehulky ale kedže babetka už na svete tak šup do novej temy o nase babetka,,už som si vas vsetky oblubila hlavne renatku,matulienku,katku,titinacik ,janyka,a dalsie ale zabudla som mena s ktorymi som pisala este ako tehulka,,a teraz sa podelime o radosti a starosti s nasimi babetkami,,
😉 🙂
matka my sme sa teraz vratili s prechazdky a akurat zacalo prsat
no a my sme sa nakoniec aj tak dostali do ulíc, poriadne popršalo, bola búrka a potom vyšlo krásne slničko, tak sme hneď vyštartovali......a teraz sme sa vrátili napapali a len tak sedím pri pc a Sofinka kuká na plyšáka.... 😀 😀 😀
a my ideme hajat
ahojte
mati aj ja zavidim s tym spankom Sofinky. Ja som tuto noc nespala vobec, do tretej som nespala lebo som nevedela zaspat a potom maly papal a nechcelo sa spat pre zmenu jemu, takze som bola hore celu noc. Potom som bola v skole, tak som nastvata na profesora ze katastrofa, musela som si dat zapisat znamku a ten ma prehanal z jednej skoly do druhej, cakala som na neho 2,5 hodiny a vobec ho netrapilo ze som s malym aj ked o tom vedel, nakonieco som odisla a nechala index spoluziakovi.
takze s malym som isla von az o 17:15, skor sa nedalo. u nas neprsalo, bolo krasne.
dani aj u nasich je presne to iste ako u vas, vonku obrovska terasa, hojdacka, zahradne stolicky, parada. a tesim sa na leto, malemu hodime bazenik na travicku a moze sa cvachtat, ked ovsem nepojdem do prace, materska mi konci niekedy v juli.
tinti aj ja som zvedava na saty, sup sem s nimi..
baby ja idem v sobotu na rozlucku zo slobodou kamaratke, sa tak tesiiiim, uz som tak davno nebola takto vecer vonku.
kati aj ty chodis spat s malou tak skoro?
ja chodievam okolo polnoci, mala by som to napravit lebo uz nevladzem, padam dolu nosom.
noo tak ale tebe sa maly nebudi tak casto ako moja papkacka 😀
kati, idem aj ja do postele, manzel si prave lahol, teraz sa maly napapa a lahneme vsetci, dufam ze aj krpec bude spat 😀
ahojte baby
my sme boli so Simonkom vo stvrtok vecer na pohotovosti, mal sopliky, zachripaval a tazsie sa mu dychalo, vsetci sme doma mali chripku, tak asi nieco od nas nachytal ☹ taaaak som sa o neho bala ☹
dr na pohotovosti nam doporucila ist na detske, tak si nas tam nechali, vraj je este malinky a tak ho chcu mat na pozorovani, tak sme tam stravili 3 dni, dnes nas pustili, chvalabohu vsetky testy mal ok
baby co som pisala o tom co nas drobec robi, tak to asi fakt moze byt to bolenie bruska... ja kombinujem UM s MM, a vsimla som si ze ked dam UM tak to vtedy ma take krce, tak tiez davame do mliecke Espumisan L, ako ty Reni
v nemocke som bola cely den s nim na izbe, tak sme viac cicikovali ako doma, len raz za den som dala UM a veru, krce nema, paraaaaaaaaaaada 🙂
k tym krstinam....
ja byvam v malej dedine, kde tiez kazdy kazdeho pozna, a tiez to ludia posudzuju ze chodim s nim von a nie je pokrsteny... ach jaj ako keby sme zili v 50-tych rokoch, to bejvavalo 🙂
dnes ma prave 4 tyzdne, a neplanujeme ho pokrstit skor, az ked bude mat 2 alebo 3 mesiace 😉
aj vam davaju cudzi ludia rozumy???? mne to tak lezie na nervy... 😠 vraj davaj mu cumlik, to je dobre... a ked ho nechce co mu ho mat prilepit do ust, ci co? alebo ze s nim nemam chodit von, aby nedostal alergiu, ze kvitnu orgovany a tak....
a co mam sediet medzi 4 stenami, ved cerstvy vzduch mu len prospeje...
Reni, k tomu darceku - super napad, ta stranka je super, ja mam odtial aj take tehu tricko s takymi nozickami "nechytat kopem"
baby vasi drobci ale pekne rastu 😀
moj drobec mal 3790 g v pia rano a dnes ked sme odchadzali z nemocky tak 3660 g, chuda moje, este mi tam aj schudlo 😨
ajoj ta ty si tu veruze dlho nebolo...hlavne je ze maly je oki...a zvladli ste ..tak mm je mm 🙂
Mati - aj nám sa také stalo, škoda, že to bolo len raz 😒 Sofi je kočka s novými náušničkami 😵
Tinti - no škoda, že tu musíte byť, keď sa tu necítiš dobre. Ale určite si nájdeš nejakú kamošku a bude ti veselšie 😉
Natalia - Ale však ja som supermama 😀 a mám superdieťa, vtedy sa dá všetko 😀 😉
....ja som 2 dni preležala v horúčkach, zase zápal priedušiek, mandle tiež, toto sú už 2. ATB od pôrodu. Asi by som si mala kúpiť niečo na imunitu. Vy beriete niečo?
broni - chúďa malé, tak ste si užili. Ja tiež stresujem, že je ešte malý na to, aby niečo chytil, tak nosím rúšku.....a tie ,,rozumné" rady ignoruj. Aspoň ja to tak robím....idem vypiť tabletu a idem si lahnúť k malému....dobrú
ahojte,
nooo, tak si predstavte, dnes opäť sme sa zobudili až o 4.00 ráno.....ale potom sme spinkali do pol 8 a sme hore, ale som sa aj tak supppppppppppeeeeeeeeer vyhajala.... 😀 😀 😀
broni, hlavne, že ste doma a mali ste všetky testíky v poriadku.....držkajte sa 😉
ja tiež kombinujem UM a MM, niekedy viac, niekedy menej, záleží, či si Sofinka vyžaduje ešte dokrmiť..... 😉 ale našťastie s bruškom nemáme problémy.....ale u dievčat býva menej problém s bruškom ako u chlapcov......snáď espumisan pomôže....aj my ho užívame.... 😵
ďakujem janyka, zo začiatku sa mi zdala smiešna s tými naušničkami, sme neboli zvyknutí, že ma niečo na uškách, ale teraz je to už ok........ 😀
katka, prosím ťa, aj tvojej Laurinke sa potom urobila taká chrastička pri dierke???? Ja som jej skúšala stláčať okolo tej dierky, vyšla kvapôčka hnisiku a potom už nič no a teraz sa jej tam vytvorila taká malilinká chrástička....Myslíš, že je to OK???
Zajtra ideme na poradňu, tak dúfam, že ma dr. nezjazdí, že čo to tam má na tých uškách..... 😒
matka prejdi jej potom s alpou alebo olejcekom a mala by chrasticka zist dole 😉
ok, vyskzšam...........ďakujem 😉
ahojte baby,
dakujem vam, no som rada ze je maly oki 🙂
veru janyka, ja som si to tiez hovorila, ze je este maly na chorobu a vidis... no nastastie az do chripky mu to nepreslo
zapal priedusiek, to poznam, nic prijemne... ☹ rychlo sa uzdrav, davaj na vas pozor 😉
a tie rady ignorujem ale cloveka vedia poriadne vytocit 😠
matka no moze byt, uz som to pocula ze chlapci mavaju s bruskom problemy viac ako dievcatka 😢
ale espumisan na to zabera, nastastie
a ak davas espumisan, ako casto? lebo v letaku sa pise do kazdej flase s jedlom alebo po dojceni, ale nepisu kolko krat za den? mozem aj do kazdeho UM? UM davam max 3 x denne, ako kedy....
a davas tych 25 kvapiek alebo menej?
Reni aj u nas bude bazenik, otcov napad, ten sa nan tesi tusim viac ako Dadko 😀 😀
Bronulka, no chvalabohu ste v poriadku, ale malo to aj svoje pozitivum-zistenie ze MM je najlepsie 🙂
no a to ja by som s Davidkom nemohla ist von vobec? lebo krstit ho nedame.........to su ale ludia....... 😖
a cumlik mu moze neskor deformovat zubky, tak spoliehaj hlavne na seba a na babky kasli 😉
espumisan sa ma davat pred kazdym jedlom, ja davam uz len od obeda do vecera, lebo ak ho boli brusko tak vecer. no a dufam ze postupne vysadime uplne
Jani ja si na imunitu davam cesnakove tobolky kazdy den a ani len nadchu som celu zimu nemala 😉
nemali v lekarni espumisan tak som zobrala Infacol a maly po tom strasne vresti asi mu to nechuti chudacikovi
a som si poozicala nosic, prvy krat bol cirkus, ale dnes vydrzal takmer 10min, tak asi objednam, ved sa mi zide ked
budem musiet troch krpcov premiestnovat 😀
Dadko prvy krat chytil hracku obidvomi rukami 🙂 kuk foto
no a musim povedat ze je zo dna na den pokojnejsi, teraz sa uz zahra pod hrazdickou alebo si dokaze len tak lezkat a cumakovat na mna. place iba vecer ked je uz unaveny, nemusim ho mat cele dni na rukach, straaasne sa mi tieto posledne dni ulavilo 🙂
daulka davidko je jednotka 🙂
danulka davidko je krasny 😉
baby dakujem, ved aj vasi drobci su zlatunki 🙂
bronulka hod nejake aktualne foto Simonka, nech vidime ako vyrastol 🙂
Renatka ten profesor je bezohladny chumaj, niektorych ludi bavi ostatnym komplikovat zivot, asi si tym liecia vlastne komplexy 😖
aj tak ta obdivujem, ze si na materskej, studujes a este aj pracujes po veceroch 😉
baby, dnes bolo vonku krásne, tak som sa superne prešla aj s babami...... 😉 😉 😉
boli sme na zmrzku, odbehla som si do obchodu čoto pokúpiť a potom sme boli na čierne pivko na teraske vonku, joooooooooooj 😵 😵 😵
renatka, máš aj môj obdiv.....ja som rada, že stíham to, čo stíham a nie ešte študovať, chodiť na skúšky a večer som kakao...... 😔
broni, ja dávam vždy pred jedením 20 kvapiek......ale niekedy aj 25...... 😉
a ešte sa chcem spýtať, ty dávaš celú dávku UM alebo normálne nakojíš a potom ešte dokrmíš????? koľko ti vypije UM pri jednom krmení???????????????
Zajtra ideme na poradňu, joj, sa mi tak nechce............
Ahojte,
tak dnes mam uspesne ukonceny letny semester, sa tak tesiiiim, konecne.
Dnes sme mali navstevu, prisli nas pozriet moje stare kolegyne, konecne som mala vecer cas tak som hodila nove fotky na Lukyho web: http://lukas2010.webnode.sk/fotogaleria/
Dani ja som malemu uz vyhliadla taky bazenik co ma hore striesku, ale neni to lacny spas, na nete snad najdem aj nieco lacnejsie. A Dadko je krasny, on uz sam od seba drzi hracku alebo mu ju musis dat do ruky?
Ja som davala Lukaskovi 25 kvapiek Espumisanu skoro pri kazdom papani, teraz uz koliky nemame. A vcera som isla spat strasne skoro o 20:15 a tak sme sa perfektne vyspali, maly spal 5 hodin v kuse, normalne nechapem, mohlo by mu to vydrzat 😀
Broni Simonko dostal aj nejake lieky alebo kvapky? Nas maly zacina soplit a kaslat a to mame v sobotu krstiny.
Mati mne maly vypije asi 120ml UM na jedno papanie.
Jeeej, renatka, luky je krááásnučký a tie očičká....by som ho hneď vystískala...... 😀 😀 😀 a ty si tiež riadna kočka... 😉
no mne Sofinka tiež toľko vypije, keď jej dávam večer čisto UM......cez deň dávam MM a keď treba dokrmím UM a v noci stačí len MM......máme to také kadejaké, ale tak zvykli sme si..... 😉
Reni ked ti maly vypije 120ml tak ako casto papa nas Lukas papa kazde 4hodiny nieje to moc casto??
tinti, ale ty sa nepozeraj na to, koľko ti malý vypije a ako často. On vie koľko sa do neho zmestí a treba mu dať koľko si pýta 🙂
tini presne ja lauru kojim aj kazde 2 hodky a aj kazdu hodku
No len doktorka mi stale hovory ze by mal kazde 4hodky alebo by mal aj dlhsie vydrzat
ahojky neskor vas docitam,,ale chcem sa poradit uz hned po setonedeli som dostala menstr.a teraz nic na dalsi mesiac..?co to moze byt?
tak skoro sa otehotniet neda ze..?
Renatka blahozelam k ukonceniu semestra, si sikulka 🙂 kolko rokov ta este caka? a co vlastne studujes?
Lukasko krasne drzi hlavicku, to Davidko este nedokaze, asi ho budem davat kazdy den na brusko. a Lukasko je fakt strasne zlatunky, nadherne modre ociska ma.
Dadko si tu hracku chytil, len moja mamina ju drzala pred nim, natiahol rucky, chytil a este aj dlho drzal 😎
Tintin kasli na doktorku, kazde dietatko ma ine potreby, Davidko papa kazde 2-3 hodinky, dam mu ked si pyta. A v noci je to menej casto, tak kazde 4-5 hodin v priemere. ale urcite nebudem stat pri stopkach a dve hodiny dieta tisit, lebo este nepresli 4 hodiny a skor nedostane!!!!
dnes sme mali zlu noc, Dadko sa v noci zobudil s velkym placom, co teraz uz fakt nerobieva, bolelo ho brusko. v lekarni nemali espumisan, tak som zobrala infacol, vyzera to tak ze nezabral ☹

ja som teraz u rodicov, maju velku zahradu a v nej hojdacku 🙂 uz ani neviem co je to chodit na prechadzky, maleho pokocikujem po zahrade, zaspi a ja si citam na hojdacke casopisy, pijem kavicku, a ak zacne prsat tak som za minutu dnu. No zivot je krasny!!!! 😀 😀 😀 vzdy ked som tu, tak mam pohodicku a ta je stale vacsia, lebo uz aj Davidko nie je to vecne uplakane babo, uz je to maly ukecany chlapcek. ale aj tak je najradsej u mna na pleci, ako taka mala opicka je tam zaveseny, som zvedava dokedy ho budem vladat nosit 😅
uz len mm nam tu chyba, tento vikend tu bola len segra s priatelom a buduci vikend pride mm, uz sa na neho straaaasne tesim
tintin aj ja som zvedava na saty, aj na vsetko co sa tyka svadby, z tej svojej som salela, ako postihnuta som vsetko ladila a zhanala 😀 😀