Trojročný syn napichol slizniaka
Baby je toto “normálne”? Som ho našla ako čumel na slizniaka ktorého si napichol na paličku :(((. Nerobíme to nik doma. Babka zbiera slizniakov do sklíčka. V poslednej dobe je akýsi agresívnejší. Deň predtým naschvál pripučil malú ulitku so slimákom :(.
Predpokladam,ze slizniakov a slimakov babka oznacuje ako pliagu zo zahrady a nieco uplne zleho.. trojrocne dieta Si mysli,ze pomaha,ked ich nici....dosledne opakovat - zbierame, odnesieme prec,nezabijame... oni nevedia,ze zeru zeleninu od babiny a ze to nesmu...
@sima338 prosím ťa to viem. Si psychologička?
Presne toto robil Dahmer, ze ho to fascinovalo. Teda vo vacsom, ze zvierata pitval a tak. Dopadol ako dopadol.
Ale myslim, ze maly len skusa. Tak len vyvsetlujte 🙂
@anjelicek26 babka absolútne nijak nekomentuje. Pozbiera ticho mimomochodom. Nebazíruje na záhrade. Väčšinu ma vo vyvýšených nádobách a extra sa pestovaniu inak nevenuje. Veľa púšťame rozprávky na počúvanie. Snažím sa púšťať take neškodné. Tv vôbec. Ja fakt nechápem kde robím chybu už.
Ja by som to nedramatizovala. Sledovat,Ale neinterpretovat do toho viac,Ako to skutocne je... lebo zacnes mat negativne myslienky voci nemu a to si nezasluzi ..
@queen_mary Bože a že ma ukľudnite ;(((((.
Moja dcéra mala obdobie, keď stúpala po chrobákoch, slimákoch ... darmo som jej vysvetľovala, dohovárala, stokrát, miliónkrát ... prešlo to ... žiadnu diagnózu by som za tým nehľadala ... deti skúmajú, zisťujú ... áno, aj takýmto spôsobom .... robiť z 3-ročného dieťaťa budúceho vraha a patologickú osobnosť je kus cez čiaru.
@dzulli1980 prosím koľko mala dcéra keď to robila?
@sima338 prosím ťa, nepreháňaj. Dieťatko, ktoré si podľa mňa ani poriadne neuvedomilo, čo robí, diagnostikuješ ako potencionálneho vraha 🤦🏻♀️🤣
Súhlasím s tým, čo napísala
@anjelicek26 Vysvetľovať, komunikovať.
@dzulli1980 a veď vravím ja, že je to tak? Absolútne nie a na 99% to nie je tento prípad, preto som napísala, že treba len vysvetlovať a vysvetlovať. Je to malé dieťa a je jasné, že potrebuje proste nasávať, čo sa smie a už nie - napr. to s tými slimákmi. Ale že je rodič obozretný a všíma si prejavy dieťaťa, to je tiež rozumné.
Je to úplne normálne. Neboj sa nebude z neho sériový vrah 🙈🙈 ženy nepíšte tu chujoviny. To potom nezabijajte pred deťmi ani muchy lebo v dospelosti budú ako Dahmer 🙈 keď si spomeniem čo porobili chalani keď sme boli my malí koniec 😀 a sú v pohode aj dnes v dospelosti
Skuma ich.kludne aj buduci biolog.preboha z maleho dietata robit buduceho vraha? Jedine vysvetlit ze je to zivy tvor boli ho to a tak ani jemu by sa nepacilo keby niekto na nho sliapal a tak.kolko ma rokov?
Dcéra už chodila do škôlky, 3 - 3 a pol roka mohla mať.
Ja ako dieťa som zabila x slimákov (viem,nie je to na chválu, no bola som malá) a teda nie je xo mňa vrah,ani žiaden agresor,dcéra tak isto a je z nej veľmi milá mladá žena. Ako spomenuli vyššie,dieťa skúma. Možno ani netreba za tým hľadať zle úmysly z jeho strany,len mu treba vysvetľovať, že sa to nerobí.
A robí to aj po vysvetlení? Mne by tiež nebolo všetko jedno
No co chcete , po samych autistoch tu mame potencialneho vraha a psychopata 😂😂
Autorka nic by som za tym nehadala ☺️
Pre pána Jána.. potenciálny vrah kvôli slimákovi na paličke u trojročného dieťaťa? To musite žartovať. Vrah môže byť aj ten čo v troch rokoch nezabije ani muchu.. nemyslím že ho napichol s úmyslom zabíjať 😃 kľud. Deti slapu po mravcoch, naťahujú dážďovky, napichuju slimáky.. v minulosti aj dnes a aj o dvadsať rokov to budú robiť. Treba to zobrať ako čas na vysvetlenie toho že každý živý tvor má právo na život a nebudeme nikomu ubližovať, napichovat, slapat po nch atd. A aj po vysvetlení ich určite ešte pár zasliapne a pripuci. A nebude to znamenať patologicku budúcnost 🙂
Aj povysvetlení. Veď keď včera prišlispol naschvál ulitku so slimákom (a to stojíme fakt pri každej a pozoruje slimákov) tak som zastala a vysvetľovala mu, že slimáčik teraz plače, že sa to nerobí a dnes toto 🙈? Fakt dúfam že už sa to nebude opakovať.
@hennyinnsbruck presne má toto napadlo 😂 To už nie je normálne stále nejaká dg.
@autorka on je maličký ešte nevie, že im spôsobuje bolesť a utrpenie… neprezivaj to tak, nesústreďuj sa na slimáky nájdi mu inú zábavku vonku.
My sme ako deti sypali na mravce soľ a sme tu a nie sme patologicki sadomasochisti…
z okolia viem, ze to robi vela deti. akurat dnes mi syn pred spanim vravel, ze nejake dievcatko v skolke na ihrisku zapucilo "elektricku" (cifrusu) tiez naschval a druhe sa prizeralo. podla mna je to podobne ako ine neziaduce spravanie, treba mu to proste vysvetlovat a nedovolit. v drivej vacsine pripadov to prejde - keby to neprechadzalo alebo keby sa to stupnovalo, potom by som sa zacala znepokojovat a riesit to s odbornikom/ckou.
No tak teraz som sa nad sebou zamyslela 🤔slizniakov hádžem sliepkam a v lete som sa tiež zbavila dosť veľa pásaviek zemiakových ....keď som bola dieťa, chytila som muchu a odtrhla som jej krídlo 😳 a keď boli deti malé, tak chytili žabu....ozaj, a minulý týždeň som zbavila života jedného komára...mimochodom, nie som vrah ani nikto v mojom okolí.....nepreháňate to trochu? 🙄
@queen_mary boze zas neprehanaj 😓
Och... Netráp sa týmto. Môj brat keď bol malý, narobil toľko somarin, so slimákmi, s dazdovkami, pavúky, hmyz akýkoľvek, žaby, fuj. Proste, fuj. A pohoda, vyrástol z neho normalny dospelý človek, už je otec, v manželstve je šťastný. Trojročné deti si neuvedomujú rozsah svojich skutkov este až tak úplne. Normálne mu vysvetli, že toto asi nie. On skúma, skúša, objavuje. Dnes hneď idú k psychológom so všetkým posielať 🤦♀️ Ak netyra zvieratá, netrápi napr mačky a psy a vyslovene sa neteší z utrpenia iných, nie je za tým nič, len obyčajná detská zvedavosť.
@queen_mary kto je Dahmer? Nejaky tvoj kamarat?
@ivanapetrasova osobne si myslim, ze uz len statisticky z niekoho dietata ten vrah musi vyrast. A myslim, ze ked to ma v sebe, tak ziadne vysvetlovanie nepomoze.
Takze toto moze byt len normalne zvedave dieta, nikto nevie co z deti bude...
Tiez mam 3.5r syna tiez robil to iste skumal ci bude mravec zit ak ho prisliapne... Moja dcea ktora by si pre zachranu mravca dala aj koleno vrtat bola z toho hotova... Bolo to iba obdobie deti proste skumaju treba im vela vysvetlovat preco sa to nesmie robit lebo aj zvieratka to boli ked im niekto robi zle.. Syn ma teraz 3.5r a prestava to.... Je to velmi citlive stvorenie a nemyslim ze by mal z neho vyrast nejaky sialeny masovy vrah... Takze klud a vela trpezlivosti pri vysvetlovani...
@zuzanaa239 neni veru 🫣 je to smutne veru ale berme to z tej lepsej strany- trocha zmeny tu mame🤣🫣
Slizniaky sú chránené, nejako užitočné...???
No radšej vám nejdem písať čo s nimi robíme my, vrátane 2r.
U nás doma sú komáre, pavúky...iný hmyz nežiadúce. Niekedy odchádzajú dobrovoľne, niekedy je to ich posledná návšteva...
Ale vonku sme my na návšteve a naschvál sa hmyz nešliape, nezabíja. Ale prosím vás nerobte zo slizniakov, pásomníc, či drôtovcov "priateľov človeka"

dať nato veľky pozor a všímať si to. Plus komunikovať so synom o tom, prečo je to zlé. Agresivita a napádanie zvierat/ich zabíjanie v detskom veku je znak mnohých budúcich vrahov a patologických osobností.