Trpezlivosť deti prináša. Pridajte sa
Ahojte. Prečo trpezlivosť? Osem mesiacov som trpezlivo čakala na vytúžené // na tehu teste. Podarilo sa, trpezlivo som počítala týždne do prvej poradne. Žiaľ osud zasiahol inak, o maličké sme prišli ☹ . Trpezlivo som počkala tri mesiace, a teraz sa začneme znova o maličké snažiť. Dúfam, že moja/naša trpezlivosť bude odmenená vytúženým bábätkom.
Baby držme sa navzájom a verme, že to najkrajšie na nás ešte len čaká. Zatiaľ sa tu môžme podeliť o svoje skúsenosti, rady...
@nat28
Dakujem za odpoved! Viem, ze zvysena teplota je v tehu ok, len som nikde nevedela najst, ci aj pri hroziacom potrate. Vies, mne sa babulko nevyvija ako by sa malo, a tak cakam na piatkovy ortiel. V hlave maaaaam neskutocny zmatok. A je mi luto, ze Ty si si tym uz presla! Ale jasne, ze teraz to bude dobre, co dobre! Najlepsie!!! Ako napisala jedna mila kocka v inej diskusii, nam to nejde tak lahko, lebo na nas cakaju tie najsuper deti a tie predsa nie su hned. Ale potom! To bude parada!!! Drzim palceky, a tesime sa na dobre spravy!
kočky, neda mi sem nenapisat... naozaj nezufajte! urcite sa vam miminka podaria, uvidite. my sme sa zacali snazit v marci 2010 a v maji to uz vyzeralo na tehu, ale vo velmi skorom stadiu sme o mimi prisli... asi v 5-6 tt 😔 ale doki nam nekazal prestat sa snazit, ani pockat nejaku dobu... ale sme si povedali, ze teda este asi nie je spravny cas, a nemysleli sme tak na to, mali sme dost veci okolo domu a podobne, a zrazu som 23.11.2010 som zistila, ze cakame babatko 🙂 onedlho sa nam maly pokladik narodi, a uz sa ho neviem dockat... strasne silno vam drzim palce, velmi to kazdej z vas doprajem, aby ste onedlho citili hmyriace sa malinke v brusku 🙂
@odrik ja som mala zvysenu bazalku aj ked uz babatka zomreli...teplota je zvysena asi kvoli HCG a to stale mas dost vysoko. Ale to su len moje dohady...no pokial ti nestupne nad 37,5, asi by som to neriesila. Mrzi ma cim prechadzas, viem presne ako sa citis, ale dobre znamenie je to, ze vieme vobec otehotniet, kopu kociek prirodzene nedokaze z roznych pricin, tak si hovorim, ze toto bola len hlupa nahoda (aj ked u mna to bolo asi tym ze boli mimi 2 a telo to nezvladlo) a nabuduce to bude dobre. Poznam tolko zien co po potrate otehotneli velmi skoro, netreba stracat nadej. Aj ked viem ze sa to lahko hovori teraz ked su to uz 3 mesiace, tie prve dni boli pre mna nocnou morou a myslela som ze ta bolest na dusi ma asi zabije, ale prezila som a som tu plna ocakavania a nadeje, aj ked nikdy nezabudnem. Drzim velmi palce.
@nat28
Dakujem, citala som Tvoj smutny pribeh v inej diskusii. Strasne mi to je luto. Jedine, co mi pomaha, je to, ze si stale hovorim, ze teraz by mozno moje babulko nebolo zdrave. A raz ma pocka zdrave babatko! A Teba tiez! Ja sama citim, ze to nie je dobre. Jedno dieta uz mam, viem, to uz porovnat, no ale co uz narobim. Vyckam piatku a budem sa musiet pomalicky spamatat. Plakala som uz tolko, ze som schudla 2 kg a pri mojej musej vahe, si preboha, este ublizim. A tak si hovorim:" Babo, vzchop sa! Ved je tu kopec ludi, ktori Ta potrebuju!" a ktori mi pomozu! Tesim sa na cas, ked si mi tu utrapene, budeme pisat ako sme boli s babatkami vonku, na poradni ... Pride ten cas, ja v to veriiiim!!!!
@odrik inak este stale si myslim ze mas nadej ze to cele teraz dopadne dobre. Ja nemam rada ked lekari skatulkuju podla nejakych tabuliek. U mna napr na zaciatku tehu bolo HCG nad 1000, kedy uz musi byt vidiet nieco na sone a mne nic nevideli, uz ma strasili mimomaternicovym no a nakoniec sa z toho vykluli bublinky dokonca 2. Takze hlavu hore, mozno este nic nie je stratene 😵
odrik, pokial nemas bolesti, nemusi zvysena teplota este nic znamenat...
ja som pri prvom spineni nemala bolesti a inak som sa citila fajn... doktor ma ukludnil, ze este nic nie je stratene...
ale pri druhom spineni ma uz sprevadzali ukrutne bolesti, akoby kontrakcie a vystrelovalo mi to az do noh a chrbtice...
v noci som mala teplotu 37,5 ... vsade som citala, ze zvysena teplota moze znamenat zacinajuci zapal, ale v nemocnici ma ukludnili, ze pri zamlcanom potrate je male percento vzniku zapalu... vraj telo sa same snazi vypudit plod, preto niekedy nechavaju vycistit maternicu samu, aby nemuseli robit kyretaz... predsa je to setrnejsie ako taky zasah... ale kedze ja uz som mala ten plod v sebe davnejsie odumrety, doktor ma vyslal hned do nemocnice...
@lady1 O bábo sme sa snažili pol roka. Konečne sa to podarilo. Nevedela som sa dočkať druhého dňa, kedy pôjdem navštíviť doktorku. V noci som však začala špiniť, doktorka mala dovolenku a keďže mi vôbec nebolo zle, rozhodla som sa počkať, pokiaľ sa jej dovolenka skončí, veď slabé špinenie je vraj ok. Keď sa však špinenie zmenilo na krvácanie, utekali sme do nemocnice. Tam so mnou nikto nič nerobil, spravili mi sono, skonšatovali, že by som mala byť v 9tt, kedy by už malo vidieť srdiečko, nič však nevidno, nakoľko som však nebola u dr. a na tehotenstvo som nemala žiadny papier, nevedia s určitosťou povedať, či je to 9 alebo nejaký iný týždeň a tak ma tam nechali len tak ležať... Na tretí deň v noci som potratila. Kyret nebol potrebný. Odporučili mi pol roka počkať. Moja doktorka povedala, že nakoľko si telo so všetkým poradilo samo, nie je potrebné čakať alebo nejako sa obmedzovať. Keď vraj telo bude pripraven, môžem otehotnieť aj hneď. A tak sa stalo. Mesiac na to som bola opäť tehotná. 🙂 A teraz tu už pri mne buvá trojmesačné krásne a zdravé bábo. 🙂 Inak, pred oba otehotneniami som brala Duphaston (ak sa to tak píše), pretože som mala problémy s cistami. 🙂 Držím palce.
@nat28
Dakujem velmi pekne za povzbudenie! Pri prvom syncekovi som si odlezala v nemocnici casuuuu! Najskor podozrenie na mimomaternicovu tehotnost, tiez vysoke HCG a babulko nikde, potom, ked sa konecne chrustik objavil, skoro 100 ml volnej tekutiny v brusnej dutine, nevediac, odkial sa vzala. Bud zo zlteho telieska, praskajuce tehotenske cysty... Nakoniec vdakabohu vsetko dopadlo dobre a uz bude mat o 2 tyzdne 11 rokov. Hotovy chlap. No a teraz, aby som sa nahodou nestazovala, ze mam moc lahky zivot, to zasa mame takto. Boooze, po tolkych rokoch! Ale uz som si povedala, ze treba pozerat na tych, co sa maju este horsie. Ved je tolko zienok, ktore vobec nemozu mat deticky. Tak vas tu citam a utesujem sa. Aj si poplacem, aj si poviem, spamataj sa. A tak! Ako vy vsetky ubolene! Este raz dakujem!!!
este som zabudla napisat, ze mi asi 2 tyzdne predtym, ako som sa dozvedela ze babätko nezije, vymizli tehotenske priznaky... ako prve som si vsimla, ze sa mi zmensili prsia... prestala som mat zaludok ako na vode, uz som ani tak pachy nevnimala a zacala mi chutit kava... no ja som sa stale presviedcala, ze to tak ma byt, ved uz pomaly idem do 2.trimestu, tak je to v poriadku... a niekomu nebyva zle vobec... takze tazko to aj urcit podla toho...
@odrik no vidis, nikdy netreba zufat 😉 Inak, vcera som sa rozpravala s kamaratkou ktora mala 1.sud kvoli adopcii, tak si vravim ze ja som na tom este velmi dobre. Aspon viem ze dokazem otehotniet. Neboj, bude to dobre, akokolvek to uz v piatok dopadne. Nie si v tom sama, deje sa to na svete tolkym zenam, ze lekari sa nad tym uz ani len nepozastavuju, take je to zial bezne. Nabuduce to dopadne dobre, uvidis. Poplac si, nedus to v sebe, dopraj si casu kolko len budes potrebovat a ver mi, ze raz to preboli. Ja som tomu neverila, ale da sa to prekonat ked myslis na to, ako si budes coskoro hladkat velke brusko a budes citit maleho motylika. S tymto vedomim to zvladnes 😉
@spagetka_
No ved prave, to je aj moj problem, a preto to bohuzial nevidim ruzovo. Tehotenske priznaky uz ziadne, pri prvom syncekovi som kavu nemohla ani citit, teraz ju pokojne( zatial pre istotu bez kofeinu) pijem. No takze, co si budeme navravat, ze je to ok. Nie je, ale nic s tym nenarobim. Proti tomuto sa neda urobit ziadna prevencia ani boj! Ale pride zasa pekny den! Dakujem!
odrik, ked som potratila, pytala som sa, preco zrovna ja, ved som nikomu neublizila...
no po precitani tolkych osudov, co su tu na tomto konikovi, som sa z toho dostavala lahsie, lebo uz som nemala ten pocit, ze som v tom sama... tolko zien si tym preslo, a uz aj maju zdrave deticky... zivot ide dalej, netreba sa vzdavat, aj ked to nevyjde hned na prvy krat... treba bojovat dalej a raz sa vsetky dockame svojich vytuzenych babätiek 😉
@spagetka_ ja som tiez zrazu prestala mat tehu priznaky a nejak om citila ze sa nieco stalo, bolela ma akokeby dusa a mala som velmi zly pocit. Tak som sla na sono a tam sa ukazalo, ze cca v tej dobe kedy som mala ten zly pocit sa to stalo. Takze uz sa nikdy nedam odradit a verim uz len svojim instinktom. Lebo ani moja dr mi neverila, vraj si to nahovaram 😒
@nat28
Si strasne zlata. Dakujem. No vidis, a uz zasa placem! Ale pride moj poklad zo skoly a uz bude doma veselsie! Nooo, len aby nepriniesol poznamku! No a taketo bezne chvile zivota, za ktore som niesmierne vdacna, mi tiez strasne pomahaju prekonat bolest, ktoru citim. Tebe neskutocne drzim palce. Najviac ako sa len da!!!
@nat28
Este ze Ta mam!!! Pomahas mi liecit si dusicku! Dam o sebe vediet tak, ci tak. To vies, ze ho za poznamku vyhresit trosku musim, ale je to dobry a sikovny chlapec a robi nam len radost. A potom, vecer je u nas zvykom zaspavat s cistym srdieckom, tak si vsetko vysvetlime, navzajom sa ospravedlnime a polubime. A az tak ideme spat. Ked je doma, aspon na chvilu zabudnem na to, co sa deje. No a tu, pri vas, si zasa ozdravujem dusicku! Krasny den prajem, velmi pekne za vsetko dakujem! Myslim na Teba!
nat28, ja viem, ze do druheho tehotenstva uz pojdem s ovela väcsimi obavami... budem sa viac sledovat a pri najmensej odchylke uz budem mysliet na najhorsie... ale tomu zial nezabranim, ten podvedomy strach je uz vo mne... preto tu nadalej budem citat vase prispevky, aby sme sa mohli navzajom ukludnovali a povzbudzovali... lebo kto iny ma pochopi viac ako ten, co to tiez zazil...
odrik, mas moj obdiv, ako statocne to zvladas... neboj, nech to uz dopadne akokolvek, verim, ze onedlho si tu uz budeme pisat, ktora ma ake velke brusko 🙂
aj ostanym drzim palce!!! uz aby nam bolo len dobre...

@odrik v tehu byva zvysena teplota, pokial je len takto malicko malo by to byt ok.