icon

Tutu sukničky - naša nová mánia

anaxamon
16. jan 2012

Ahojte zakladam diskusiu lebo pri albumoch sa furt rozpisovat nie je moc prakticke. Tak sup sem tie co vas to chytilo resp. chyti🙂 uz sa tesim na vsetky vytvory, napady a inspiracie

lenuliatko
14. feb 2012

@bombicka19 krásne, aj bambulka 🙂

lenuliatko
14. feb 2012

@anjelicek26 super, že dorazili, snáď dorazia aj mne, ako dlho šli?

anjelicek26
14. feb 2012

@lenuliatko - fuha netusim, 12 dni?

neka
14. feb 2012

Ahojte tak mam doma dalsie tutu saticky 🙂

ilona3
14. feb 2012

@anjelicek26 ja som planovala viazat to na gumu. chcem to dat na tri gumy nad seba a potom nejako zosit a nasit na 6 cm siroku gumu ktora bude ako pas/opasok. nie som si ista ci zvladnem nieco uhackovat. strikovat viem dost dobre ale co sa tyka hackovania zatial som skusala len ako decko jednoduchu retiazku a nic ine. myslis ze by som si ten pas mohla aj ustrikovat?

ilona3
14. feb 2012

@neka to si robila sama? klobuk dolu su uzasne 🙂

anjelicek26
14. feb 2012

@ilona3 - isteze mozes aj ustrikovat, ved je to ten iste, len si zvol vzor, kde su trochu dalej od seba ocka, lebo to budes naväzovat do kazdeho druheho ocka a potom vrstvy nad seba.

ilona3
14. feb 2012

@anjelicek26 o.k takze zajtra pojdem este dokupit nejaku priadzu a mozem zacat. uz sa tesim. 😀

langkofel
14. feb 2012

no kocky ste sikulky, ja este stale nemam tyl...a kedze vo stvrtok mame karneval, musela som dnes ist daco kupit...tak tutu este nemam, len ten kostym lienkovy este dorabam, zatial to mam takto...
No nic moc, nasila som tam len take volaniky z tyl, ale cerveny ´je strasne makky a cierny velmi tvrdy 🙄 , mala som v umysle urobit cerveno cierne Tutu ako spodnicku a na to tu bodkovu latku...ale tak aspon takto...

fialllka
15. feb 2012

@langkofel ale ved to je krasne 😉 mala bude krasna lienocka 🙂

denis006
15. feb 2012

@anjelicek26 prosím ťa, keď robíš sukničku na tú háčkovanú čelenku a dávaš látku vo viacerých radoch tak akej šírky máš látku? jednu som robila ale iba na gumu a šírku som dávala 15 cm...pekne to odstáva ako baletkám...ale teraz to chcem urobiť inak. Ďakuejm.

denis006
15. feb 2012

@neka ten vršok je krásny...to je vlastná tvorba? alebo je to niekde kupované?

anjelicek26
15. feb 2012

@denis006 - no ja davam na hackovany pasik, nie na celenku, ta ma dost malo dierok... a davam nad seba do troch radov, ale postupne, najprv vrchny rad, potom nizsi, potom spodny, robene odzadu. Nech su to fakt vrstvy. A hruby tyl sirka 15cm a mäkky tyl sirka 7,5cm..

denis006
15. feb 2012

@anjelicek26 ako robené od zadu..asi som talian ale nerozumiem....ja som kúpila elastickú čelenku v kiku chcem to na to vyskúšať ....mám organzu bielu a krikľavo ružovú...bielu som strihlala na široko ale strašne to odstáva asi je to tvrdšeie ako hrubý tyl....A prečo sa robí najskôr vrchný rad? a dávaš do každej dierky či každú druhú? Prepáč...mám veľa otázok... 😉

anjelicek26
15. feb 2012

@denis006- polozis si hackovany pasik, prvu pretahujes buducu prednu radu - do najspodnejsej rady ociek, pichas kazde druhe ocko. Potom pretahujes o riadok vyssie kazde druhe ocko buducu strednu vrstvu sukne. Potom pretahujes do tretieho radu - buduci vnutorny rad sukne. Ten pichas najvyssie. Aby ti zadny rad dlzkou nepresahoval ten predny rad, lebo by to zvlastne vyzeralo, len to ma robit objem.

denis006
15. feb 2012

@anjelicek26 takže všetko robíš z rovnakej dĺžky......a ak by som chcela rôznu dĺžku tak spodný riadok je vlasnee vrch - tak tam dať najkratší diel...rozumiem tomu správne? A ešte by sa to malo robiť o opaku čelenky...aby to po prevrátení dobre vyzeralo..Lebo moja čelenka je len z jednej strany pekná...tak musím maž z tej škredšej k sebe však?

denis006
15. feb 2012

@anjelicek26 mne tak vychádza 15 očiek urobených---nie je to málo? mám dávať do každého očka?

anjelicek26
15. feb 2012

@denis006 - ono tam je rozdiel vo vyske maximalne 2cm a aj tak to nadväzovanie nerobis 100% rovnake casti pasu... nevidno ten rozdiel vysky... ale aspon ten spodok nepresahuje vrch a o to mi islo. Ak as celenku len s 15 ockami, tak jasne, musis do kazdeho a mozno aj dva-tri pasy.

denis006
15. feb 2012

@anjelicek26 očiek je asi 30 ale ak mám robiť čo druhý tak mi ich vychádza len 15...ale asi to urobím tak, že spojím dve čelenky dokopy...lebo sa mi zdá, že b sa to potom ťažko obliekalo a potom bude urobených 30 očiek v každom rade...a ak jeden rad robíš xyxyx, tak ten ďalší bude yxyxy - šachovnicovo alebo vždy nad seba do tých očiek? Ďakujem za rady...som otravná!

anjelicek26
15. feb 2012

@denis006 - ano je to trochu sachovnicovo, je to lepsie. A pichaj kazde ocko, nemusis spajat dve celenky, ked ich mas tak malo.

denis006
15. feb 2012

@anjelicek26 len sa bojim ako by ju dcérka obliekla aj s látkou...len tak, tak ju takto obliekla...už má 8 rokov...a pásiky na konci zastrihávaš, či ich nechávaš rovné? Ja mám tvrdú organzu a bude musieť nostiť pod sukničkou iste aj legíny

neka
15. feb 2012

@denis006 Ten vrsok som tentokrat robila sama🙂 Je to hackovane.

cukricek8998
16. feb 2012

Dobre ranko..dakujem za inspiracie.... vyskusala som aj ja nieco pre moju herecku 🙂

janka_pn
16. feb 2012

@anjelicek26 tyl je na poste, poobede tam behnem 😀

ivage
16. feb 2012

Ahojte dievcata, vsetky Vase vytvory su uzasne. Mam na Vas otazku, kde sa da kupit tyl v rolke na tieto suknicky? Aj v kamennych obchodoch? Dakujem. Inspirovali ste ma, skusim aj ja vyrobit suknicku pre moju dceru.

drake
Odpoveď bola odstránená
langkofel
16. feb 2012

@drake to je milene a s tymi pierkami je to peknucke 😵 😵 😵

a hadajte co mi dnes prislo? Tyyyyyyyl, tak dnes vecer snad daco spichnem 🙂
Inac kvalita tylu sa vobec neda porovnat s tym co som kupila tu v obchode 🙄

langkofel
16. feb 2012

@anjelicek26 pomooooooooc uz som z toho na prasky, minula som skoro 2 rolky (este mam zopar pasikov...) a to Tutu sa mi zda dake riedke 😖 Je pravda ze moja mala uz nie je "mala" ale aj tak....No uvidim ked rano vstane, pasiky som robila si 35cm no teda dvojmo...asi 70cm... 😖
som s toho dost prekvapena, lebo ty si pisala ze si to davala na 3 vrstvy, mne vysla jedna a obe rolky fuc 😕
Hehe uz som aj zacala uvazovat, ci tam bolo ozaj 20 m 😀
no kuk, este nie je hotova 😉

anjelicek26
16. feb 2012

@langkofel - pichas kazde druhe ocko? 7.5cm pasiky? Najprv jednu vrstvu komplet, potom sachovnicovo druhu a tretiu?

langkofel
17. feb 2012

@anjelicek26 ...bre ranko, jaj a sme doma 🙂 , ja som davala 15cm pasiky, ale mne to vyslo len na jeden rad 😖 , vcera som to nechala tak...dnes dokoncujem, ale uz to vyzera lepsie aj s tou jednou vrstvou...Ved to je prva, pri dalsej budem mudrejsia...Inac mala v tom dnes chcela ist do skoly 😀 😀 😀 😀 No to neviem ci by pochopili