Učí sa niekto z vás nemčinu?
Ahojte, venuje sa tu niekto nemcine? 🙂 Uci sa niekto z vas? Ja si akurat planujem robit certifikat. Ak by sa tu naslo viac takych, ktore bavi nemcina, mozeme si pisat v nemcine, zdokonalovat sa, poradit si, opravovat.. nenasla som nikde podobnu temu, tak ak vas zaujme, budem len rada 😉
Ich habe gelesen dass ihr ueber die Sprache beim kleinen Kindern geschrieben habt. Das beste ist schon in kleinem Alter anfangen. Wir haben mit unseren nur in unseren Muttersprachen gesprochen. Ich auf slowakisch, mein Mann nur auf deutsch. Und mann soll die Sprache wirklich sehr gut beherschen so dass die Kinder keine gramatische Fehler lernen werden. Und natuerlich auch Akzent ist sehr wichtig. Ich moechte nicht dass meine Kinder mein Deutsch hoeren und es falsch lernen.
Wenn ihr nicht sicher sein wegen der Grammatik, dann wuerde ich empfehlen Kinderfernsehenprogramme zu gucken und Buecher vorlesen, vieleicht mit CD kombinieren.
Wenn ihr es in nicht Fremdsprachigenumgebung lernen wollten, dann ist am besten ein Tag in der Woche aussuchen an dem man mit dennen nur IN DER SPRACHE sprechen wuerde.
Unsere Kinder sprechen ohne Problemen in drei Sprachen. Sie wissen schon, dass mit mir slowakisch, mit ocko deutch und auf der Strasse englisch gesprochen wird. Und sie denken nicht darueber nach, sie benutzen es einfach.
Viel Spass.
@bubelko @vroni @terezka044 @len.petra @dobromila @kasami
ahojte babuľky..prepáčte,že vás tu takto vyrušujem,ale mohla by som vás o niečo poprosiť ? Bratranec ide maturovať a potrebuje sa naučiť nejaké témy po nemecky...napísal si to v SJ a treba to preložiť.....už nechcem otravovať kamošky -veď viete 😅
ja to aj skopírujem a ak by sa niektorá chcela takto zabaviť,tak mi dajte vedieť..prosííííííím
15
Masmédia sú hlavným zdrojom informácií. Plnia úlohu informovať nás čo sa deje vo svete.
K masmédiám patria: noviny ,televízne noviny, internet, rozhlas.
Noviny píšu čo sa práve stalo, vychádzajú každý deň
Časopis píšu hlavne bulvár. vychádzajú každý týždeň alebo mesiac.
Televízia a rozhlas sú dôležité v živote ,lebo nás informujú o tom čo sa stalo vo svete a preto sú dôležité v našom živote.
Môj obľúbený program je TOP GEAR . vysielajú ho na PRIMA COOL, chodí v piatok o 20 hodine. Je to o autách na ktorých jazdia a a ukazujú ich.
17
Ja by som chcel ísť na dovolenku k moru. Pretože som tam ešte nebol.
Cestoval by som lietadlom alebo autom. Ja som ešte nevyužíval cestovnú kanceláriu, pretože som ešte nikde necestoval.
Každý mladý človek ma svoj vlastný štýl obliekania zaujímajú sa o rôzne veci ako je šport, cestovanie, muzika.
Niektorý ľudia sú zlý a niektorý dobrý a milý.
Všetci mladý ľudia majú rovnaké pravo ako dospelý.
Rodičia sa starajú o pracú a mladý ľudia o štúdium a zábavu.
Dobrý deň. Chcel by som knihu Harry Potter 7,da sa objednať? Koľko stoji? Kedy príde? Kde si môžem požičať nejakú knihu?
18
V novinách nájdeme športovú rubriku, počasie, bulvár a čo sa deje vo svete.
Človekovi je jedno čo hra v televízií ,pretože si pozrie to čo ho zaujme.
Svoj voľný čas travym rôzne ako napríklad : pomáham doma, idem von s priateľmy, pozerám televíziu, hrám počítač.
Mladý ľudia chodia na diskotéku, do parku do kina.
Školské aktivity sú napríklad: športove krúžky, jazykové krúžky a iné.
Mladý ľudia cez víkendy pomáhajú doma alebo chodia na brigády.
Mladý ľudia majú svoje koníčky ako napríklad: muzika, šport, kino a iné.
Moji priatelia sa zaujímajú o šport a zábavu a moja rodina sa zaujíma o cestovanie, auta a iné.
Ja ako učiteľ by som zmenil prístup k žiakom aby som ich motivoval, a možno by sa začali viac učiť.
16
Na jar všetko kvitne a začína byt teplo. V lete je teplo a svieti slnko. Na jeseň padajú listy zo stromov a prší. V zime je chladno a sneží.
Raňajkujem maslový chleba s mliekom. Obedujem polievku a rezeň so zemiakamy. Večerám žemľu so salámou.
Ja a mladý ľudia radi jeme hranoly ,hod dog ,pizza a iné jedlo.
Človek sa môže najesť lacno a rýchlo v bufete a slávnostné v reštouracií .
V reštouracii je výhoda ze je to chutne a vyberiem si čo chcem jest a nevýhodou je ,že je to drahé.
Neje všetko zdravé čo je chutne ako napríklad : hranoly a pizza.
Zdravé je ovocie a teple jedlo ako je polievka a zelenina.
14
Moja generácia trávy voľný čas pri televízii, pri počítači, vonku s priatelmy, na diskotéke.
Komunikačne formy sú: E-mail, internet, telefón, pošta a iné.
Verbálna komunikácia –je rozhovor medzi ludmy
Neverbálna komunikácia- sú to gesta
Komunikujeme pretože sa potrebujeme porozprávať , či už cez telefón alebo Internet.
Moderne komunikačné formy sú: mobil, e-mail, Internet.
Výhodou je že je to pohodlné a rýchle a nevýhodou že sa ľudia nestretávajú.
Bývam v Malackách. Je to pekne mesto. Je tam veľa obchodov ako je: obchodných dom, elektrodom, stavebniny, potraviny a iné.
Slovensko je nie veľký štát. Má rozlohu 49 035 km2 a žije tu približne 5,43 milióna obyvateľov. Hlavne mesto je Bratislava.
Ja chcem bývať malackých tak kde teraz bývam, pretože sa mi tam páči.
19
Sviatky a zvyky poznáme : 1.máj , nový rok ,Vianoce , narodeniny , svadba a iné.
Vianoce : zvyky sú kupovanie darčekov , vianočný stromček, slávnostná večera a polnočná omša.
Prípravy sú : pečenie koláčov, kupovanie darčekov zdobenie vianočného stromčeka a iné.
Darček kupujeme preto aby sme urobili radosť svojim blízkym.
Narodeniny oslavujem s priateľmi vonku a z rodinou doma
Všetko najlepšie k narodeninám , veľa šťastia ,zdravia a veľa úspechov.
Na slovenskú sú národnostné menšiny ako napríklad : maďarské, rómske a iné.
Rasove konflikty sú na slovenskú a na svete .
Mladý ľudia majú tiež veľa problémov ako napríklad v skole a v rodine. Zaujímajú sa o šport, hudbu , filmy a iné veci.
20
Oni sú vzorom pre veľa ľudí tým čo robia.
Narodil som sa v Malackách , študujem v Dedinskej Novej Vsi , voľný čas trávim v Malackách v parku a prázdniny doma .
Bývam v Malackách. Je to pekne mesto. Je tam veľa obchodov ako je: obchodný dom, elektrodom, stavebniny, potraviny a iné. Býva tam 19 000 obyvateľov a niesu ďaleko od Bratislavy .
Voľný čas trávim z priateľmi vonku ,doma s rodinou . Moje zaujmi sú počítač , televízia , auta a iné.
Fajčenie škodí zdraviu a preto je zle .
Zdravý životný štýl je keď človek športuje a zdravo sa stravuje.
21
Na Slovensku sa stretnem z černochom , Rómom a aziatom .
Móde podlieha hudba, oblečenie a životný štýl .
V lete si obliekam kratase , tričko . Na jeseň a na jar nohavice , tričko, bundu . V zime nohavice , tričko, pulóver ,bunda .
Do školy a von si obliekam tričko , nohavice a bundu . Do hôr si obliekam športove oblečenie a k moru kratase , tričko .
Mladý ľudia nosia pirsing , prstene ,retiazky a iné veci .
Ja rád nakupujem moje oblečenia v obchodnom dome .
Aký si kúpiš telefón ? Prečo si chceš kúpiť nový telefón ? Aké ma funkcie ten telefón ?
22
Naša trieda je veľká , má štyri okná , sedemnásť stolov , dvere .
Škola je veľká, bielej farby , ona je v devínskej novej vsi , chodí tam veľa žiakov . Chodia tam elektrotechnici a automechanici.
Človek číta knihu v škole a doma cez voľný čas .
Dieťa číta detské knihy . Mládež sci-fi , román a iné .
Áno je priateľ človeka pretože pri knihe človek relaxuje .
Ani čítanie je moderné , pretože sú literatúry ktoré si človek rád precitá .
Rodičia nadávajú za neskorý prichoď domov , fajčenie , zlé známky a iné.
23
Pozitívne : spoľahlivý , dobrý , milý
Negatívne : lakomí , zlý , lenivý
Môj vzor je môj otec. Je 176 cm vysoký , hnedé vlasy , silný a ma hnedé oči . Je veľmi milý , dobrý , ochotný . Jeho hobby je opravovanie aut.
Literárnych hrdinov : Harry poter , ...
Hrdina v mojom okolí sa volá Stano , on je hasič a zachraňuje ľudí .
Mladý ľudia majú svoje problémy ako sú škola, rodina a iné .
Rodina musí riešiť problémy ako sú škola , práca , bývanie .
Áno chcel by som rodinu a mať manželku s deťmi .
caute dievcata nasla som tu takuto temu a nakolko sme tu mamicky..mozno by ste mala nejaka zaujem o brigadku.zhanam niekoho na preklad textov ale za naozaj rozumnu cenu , nakolko som tiez mamicka na materskej.
ak mate niektora zaujem kontaktujte ma IP
Hallo Mammis 🙂
finde ich schoen so ein Thema hier zu finden, vor allem wenn man schon eine Zeit lang kein Kontakt mit Deutsch hat. Muss sagen, dass Deutsch immer meine Liebliensprache war und noch vor ein paar Jahren war ich mir ganz sicher, dass ich eines Tages irgendwo in Oesterreich leben werde. 🙂 Oder so mindest habe ich mir das vorgestellet. Als ich noch an der Uni war, habe ich jeden Sommer entweder in Wien oder irgendwo in der Naehe gearbeitet und schon nach kurzer Zeit ist mir das Land und v.a. die Stadt zum Herz angewchsen. Wollte sogar an die WU (Wirtschaftsuniversitaet) in Wien gehen... aber....Im vorletzten Jahr an der Uni habe ich meinen Mann kennengelernt. 🙂 und da er aus Suedamerika kommt, habe ich mein Deutsch fuer Spanisch gewechselt. 🙂 Im Moment leben wir in der Slowakei, wuerden mal aber gerne nach Spanien, mal sehen ob es sich ausgeht 🙂 In der Firma wo ich arbeite, bin ich auch fuer den spanischen Markt verantworlich, bin also mit Deutsch seit zwei Jahren ueberhaupt nicht mehr im Kontakt und man merkt das... ☹ Finde ich also toll, zumindest hier ab und zu nachschauen koennen.... 🙂
baby kde ste? chcela by som si pisat take kratke texty zo zivota a prekladat si to do nemciny...naozaj su kratke a vcelku jednoduche aby som to pri dcerke stihala...
chcela by som vas poprosit, ci by ste mi to skontrolovali a povedali mi,ake tam mam chyby, gramatika, alebo slovne spojenia, ktore sa v nemecku napr. nepouzivaju atd..
dakujem
Dnes sme toho moc nenaspali. Isli sme spat az o jednej. Ale Nina sa zachvilku zobudila. Napapala sa ale nechcela potom zaspat. Stale dvihala hlavicku. Raz ju zdvihla, otocila sa na mna a kukala na mna. To bolo takekrasne. Tomas isiel zaviest sestru na letisko.Ledva to stihli, lebo mali problemy s autom. Nchcelo ist na plyn, tak isli na benzin. Tolko prachov! Ja som isla opat na jarmok a dala som si vyprazane zemiaky na spachtli. Sadla som si na lavicku v parku, ale otravovali ma tam stale osy. Tak tu sedim v altanku, zavesene pradlo, ale este rifle na mna cakaju v pracke. A mala sa zachvilu zobudi...
Heute haben wir wenig geschlafen. Wir sind erst um 1Uhr schlafen gehen. Aber Nina ist bald aufgewacht. Sie hat gepappt aber sie wollte danach nicht einschlafen. Sie hat ihres Köpfchen immer gehoben. Einst hat sie es gehoben, sie hat sich mit dem Kopf auf mich gekehrt und mit ihren großen Augen auf mich gekuckt. Das war so wunderschön! Thomas ist seine Schwester zum Flughafen eingefahren, sie haben es kaum geschafft, weil sie große Probleme mit unserem Auto hatten. Das wollte auf kein LPG gehen, so musste das auf Benzin gehen. So viele Mäuse! Ich bin wieder zum Jahrmarkt gegangen und ich hab da Backkartoffeln auf der Spachtel gegessen. Ich hab auf eines Bänkchen im Park gesessen, aber einige Wespen haben mich immer geplagt. So sitze ich im Gartenhäuschen, Wäsche sind gehängt, noch Jeans warten auf mich in der Spülmaschine. Und meine Kleine wird bald aufwachen…
@josie3331 ahoj
takze: wird sind schlafen gegangen 😉 sie hat gegessen - gepappt nie je nic 😉 sie wollte nachher - nie danach 😉 ihr Köpfchen. Einmal miesto einst, zu mir nie auf mich, zu mir geguckt.
Thomas hat seine Schwester zum Flughafen gefahren. Sie haben es nur knapp geschafft, denn sie haben grosse .... gehabt/ denn sie hatten grosse..... . Es wollte...., so musste es mit Benzin fahren (gehen mozu len ludia).
Ich habe dort Bratkartoffeln/gebackene Kartoffeln (vo svajciarsku sa pouziva vyraz Bratkartoffeln) ...
Ich habe mich auf ein Bänkchen im Park gesessen, aber es haben mich immer die Wespen geplagt.
Wäsche ist augehängt/hängt auf.
nie Spülmaschine (umyvacka) ale Waschmaschine (pracka) 😉
inak pohoda a pekny den za tebou 🙂
hallo mamms, ist hier jemand, wer moechte kurz auf deutsch mit mir schreiben? ich habe deutsch mehr als 10 jahren gelernt, war auch fuer 6 monate in deutschland, aber jetzt sind meine kenntnisse schon mehr schlecht als gut 🙂
darum wollte ich kurz auch ihnen hier schreiben
@kristinka.s hallo, hallo. Du kannst ruhig was schreiben, wenn du magst. worüber wurdest du gerne schreiben?
Hallo, hallo 🙂 ich heisse adriana und ich spreche deutsch nicht so gut.:/ ich bin schulerin auf padagogische akademie und ich muss abitur machen :/ no a po nemecky viac ani neviem.preložiť si dokážem ale napísať nie :(( ako kukam dlho tu nik nebol...nechcete to tu oživiť? ja napriek mature by som povedala, že som začiatočník :(
@bubelko
@kristinka.s
@jossie3331
@peliroja
Ahojte baby vedel by mi niekto z Vas doslovne prelozit slovo Uberlieferung? 🙂 Dakujem za odpoved🙂
matula333@ znamena to TRADICIA 😉
matula333@ daj celu vetu po nemecky
@vroni Simon Fromel: Verlorene heimat,verlorene ilusion...zaujimava knizka Autor podáva stručný pohľad do histórie nemeckej komunity na strednom slovensku. Životy týchto ľudí, ich zvyky a tradície. Slovenské národné povstanie v roku 1944 a jeho dôsledky pre nemeckú menšinu. Nútené vysídlenie v roku 1946 do Nemecka a znovuzrodenia života v tejto krajine. Jeho vstup do ozbrojených síl NDR a jeho služby ako vojak z povolania / civilných zamestnancov v námorníctve ľudovej zmien v roku 1989. Preorientovanie svojho života a až do jeho dôchodku.
cavte

@terezka044
ich habe diesen Artikel gefunden.
deswegen, deshalb, darum..
Hallo!
Alle drei Konjunktionen sind Synonyme. Das es für die gleiche Funktion mehrere Wörter gibt, liegt an der Sprachentstehung. Unsere Sprache, wurde wie alle natürlichen Sprachen, nicht von einer Person oder Institution entworfen, sondern hat sich entwickelt. In unterschiedlichen Regionen entstanden andere Begriffe für die gleichen Dinge. Außerdem wurden oft Begriffe aus anderen Sprachen oder Dialekten übernommen. Manche Begriffe gerieten in Vergessenheit und tauchten wieder auf. Oft wurden verschiedene Sprachstile auch zur Abgrenzung von anderen Gruppen entwickelt und bewahrt. Hinzu kommt auch das es verschiedene Stilebenen gibt: von der derben Umgangssprache (z. B. "fressen") bis zur literarischen Hochsprache (z. B. "dinieren") gibt es zahlreiche Abstufungen. In Fachkreisen entwickelt sich eine Fachsprache, die dazu dient die Dinge für den jeweiligen Zweck treffender zu beschreiben als die Umgangssprache dies vermag. All dies sind Mechanismen die dazu führen, dass natürliche Sprachen redundant sind.
und noch dazu diese Frage
Gibt es einen Unterschied zwischen darum, daher, deshalb und deswegen?
Darum, deshalb und deswegen bedeutet dasselbe.
Daher ist ein Bindewort zu einer Schlussfolgerung, also z.B.
Ich bin reich, DAHER kann ich mir alles leisten.
Darum, deshalb und deswegen könnte man hier zwar auch verwenden, aber laut Rechtschreibgesetz ist das Wort "Daher" anzuwenden, weil der 2. Teil des Satzes eine Schlussfolgerung des 1. Satzes ist.
Im Kurzen, sie sind alle gleich aber zu verschiedenen Zeiten und wahrscheinlich auch auf verschiedenen Orten entstanden.