icon

Učitelia, ako zdravíte bývalých žiakov?

5. mar 2023

Ucitelia, ako zdravite byvalych dodpelych ziakov? Ahoj, alebo dobry den? Tykate alebo uz vykate?

abbey1
•
5. mar 2023

Od nástupu na strednú školu svojim študentom vykám.

ankare
•
5. mar 2023

Ja by som tykala. 🙂

pribinak
•
5. mar 2023

Wau ….toto je za posledné 2-3 dni snáď desiata téma o zdraveni a pozdravoch
To už hranici s obcesiou. 😕😕

koniarova
•
6. mar 2023

@pribinak určite nejaká zdraviaca úchylka. 👍

beata_k
•
6. mar 2023

Preco by mi mala zdravit ahoj? Od strednej si vykame a nepotykali sme si.

patus_2
•
6. mar 2023

Ja zdravím stále dobrý deň. Ak žiak pozdraví dobrý deň, nikdy by som neodzdravila ahoj.

vroni
•
6. mar 2023

Mna minule pozdravila angličtinarka zo ZS. Dokonca aj tým menom, ktoré sme si vtedy dávali na angličtine. Bola som taká paralyzovana jej fenomenalnou pamäťou a schopnosťou rozoznávať tváre (mam 40 rokov po ZS), ze som si až teraz uvedomila, ze ona mi vlastne tykala a ja jej vykala. Nijako mi to nevadilo a to som inak na tykanie citlivá. Ale bola to obdivuhodná ženská už vtedy a dobrá učiteľka tiez, nijako ma to neruší, ze mi tykala.

mamkalentedkova
•
6. mar 2023

Učitelia zo základnej školy ma bežné zdravia ahoj ..zo strednej zas dobrý deň ,ale asi je to späté aj s oslovení počas štúdia .Ale raz som stretla moju učiteľku slovenčiny z gymnázia a je odo mňa len o pár rokov staršia ,sama mi navrhla tykanie ,že už nie sme v škole 😊.Teraz sme obe matky ,tak sa vieme porozprávať aj o deťoch a bežných veciach ,keď sa príležitostne stretneme 😊

ivangeline
•
6. mar 2023

:D ...s jednou triednou som si potykala,inac vykaju.

veronicka88
•
6. mar 2023

Každý zojich učiteľov či už stredná alebo základná mi týka.a to sa stretávam častejšie keďže som ostala bývať v meste kde som chodila do školy. S učiteľkou matematiky zo strednej sme si potykali🤣je to strašné pekne keď dvakrát do roka stretnem triednu a sa stiskame a vypytujeme čo nove

ecko80
•
6. mar 2023

Zdravím "Dobrý deň" a vykám.

dadis
•
7. mar 2023

@vroni Aj mna spoznala nemcinarka zo ZS, co uci teraz moju dceru a ucila aj mna pred 30 rokmi 🙂. A hned mi navrhla tykanie..takze je to prva ucka, s ktorou si tykam 🙂

vroni
•
7. mar 2023

@dadis, ja si tykam s triedou z gympla, ale ona si potykala so všetkými 🤣 Ale obdivujem túto ucitelsku schopnosť pamätať si ksichty a mena žiakov. Boli sme pred par rokmi s kamoškou v Taliansku. Ona zobrala ako babysitting mamu, ja susedu. Jej mama bola učiteľka (na inej škole,ako sme chodili my) a hned na susedu, ze: "Ty si Erika Xxx, teba som ucila fyziku v siedmej triede" Prvy (a asi aj posledny)krat som zazila, ze susede dosla rec. Az potom sa mi priznala, ze ona by ju (ucitelku)nespoznala a na meno sa nepamata uz vobec. Suseda vtedy mala 59, kamoskina mama o 15 viac.... (priezvisko medzičasom nesedelo, ale inak ju spoznala fakt na prvy pohlad)

vulka
•
7. mar 2023

Ja oslovuje krstným meno(ak si pamätám 🙂) a vykám im.

ankare
•
7. mar 2023

@vroni dávali ste si nové mená na angličtine? Akoze svoje slovenské meno ste si poangličtili?

vroni
•
7. mar 2023

@ankare, ako kto chcel. Mohli sme poanglictit svoje alebo si vybrat uplne nove. Vacsina z nas pubertakov nespokojnych so svojim "otrasnym" menom, si vybrala nieco uplne ine 🙃

lylyjana
•
7. mar 2023

Mne pride divne ked mi ucitelka zo zs vyka, alebo aj zo strednej (tie ktore mi tykali tam). Poznali ma ako dieta, prero mi to vobec nevadi. A to mam cez 30 😊

hrabovo
•
7. mar 2023

Mna učiteľka stretla po 20 rokoch v nákupnom centre a pozdravila na prvá, že ahoooj, hneď ma objala, a som nevedela ako reagovať, ale povedala som aj ja ahoj a skončili sme na kávičke, čiže začala mi hneď tykat, a to sme si teda vykali

alienkami
•
1. júl 2023

Učiteľky zo ZŠ (aj moja mama) zvyčajne bývalým žiakom tykajú. Tykali im X rokov na škole, tak prečo to meniť? Navyše, podľa etikety, by to bolo vlastne aj nevhodné. Keď sa raz tyká, tak sa tyká. Samozrejme bývalí žiaci vykajú, rovnako ako v škole - ak im nebolo ponúknuté tykanie. Učitelia zo stredných škôl zvyčajne bývalým žiakom vykajú (rovnako ako v škole) a zriedkavejšie si ich pamätajú. Aspoň ja mám takú skúsenosť.

margaretka
•
29. sep 2023

Máme v triede mamičku ktorá má dieťa s našou dcérou a tu mamičku kedysi učila táto učiteľka 1.srupen a je to teda veľmi nepríjemné keď ma rodičku prvaidelne na ňu hovorí ako na jej žiačku tyka jej a vyťahuje nezbedbosti ktoré ona robila a robí to aj jej dcéra a žánrov ju trestá prehnutim cez koleno lebo aj tá jej mama taká bola a len prehnutie cez koleno pomohlo ....takže aj takto niektoré bývalé učiteľky voči bývalým žiakom ...

yelena159
•
29. sep 2023

Ja som sa raz pozdravila svojej bývalej učiteľke zo strednej, no neodzdravila. 🤷‍♀️

annamaria21
•
Odpoveď bola odstránená
•