Učiteľka - rasistka
Ahojte co by ste si mysleli o triednej učiteľke ak mate dieťa tmave a ona celej triede povie nechovajte sa ako cigani🤬🤬🤬 jasnacka ze v pondelok idem s dcerou do školy a aj sa jej to spýtam ako takto môže deti učiť rasizmus dcérka je vtej škole triede nova a jedina romka v triede kamatou este nemá je zo školy chuderka vystresovana a stiahnutá do seba velmi ma to trapi ze cely den v škole sa nema skym hrať rozpravat a este do toho aby sa vyjadrovala učiteľka takto prednou🤬🤬🤬🤬 taka som stoho nervózna ze nakradcej by som ju pod krk chytila len aby moje dieťa netrpelo povedala mi to tak ze jej to z ust vyskocilo a keď som povedala ze sa snou pôjdem porozprávať tak ona nato ze niee nechod 🥺🥺🥺 este sa aj boji ze k nej učiteľka zmení spravanie
A ešte nazov diskusie - učitelka rasistka..Toto už je prehnané.Demokracia dáva rómom krídla, ale také, že už prehánaju.Chod na fcb, čokolvek sa stane, vzdy to je ciganmi okomentovane ako rasizmus..Treba si pozrieť do slovníka, čo to slovo znamená..A tym, že spoločnost na všetko pritakava, tak len viac otvara možnosti, za čo všetko sa može považovat rasizmus
Ja som chodila na ZŠ, kde vedla bola ciganska škola, a oni bili biele deti a kradli im veci.Ja som sa v 1.triede každe rano modlila, aby som tych ciganov nestretla..Tiež som sa mohla ohaňat, že to je rasizmus na bielych, ale nikoho to nezaujimalo vtedy, či ma niekto zmlati a okradne
Ked dneska počujem, čo všetko idu cigani za rasizmus považovat, sa mi rozum zastavuje
U nás si stále hovoria cigani a nie romovia a ten čo je ozaj negramotný je degeš.
Ja by som sa skôr zamyslela nad tým, aký máš vzťah s dcérou, keď ona 4mesiace denne počúva vetu, z ktorej je podľa teba úplne vykoľajená a ty sa to dozvieš teraz po 2 mesiacoch prázdnin a už ideš robiť cirkus lebo zlá učiteľka.
Na tvojom mieste sa v kľude dohodnem s učiteľkou kedy môžem prísť, potom zistím jej pohľad na vec a požiadam, aby frázu vymenila za: nechovajte sa ako Barbari, divosi, atď. Ako profík určite niečo vymyslí.
Tiež ma zaráža, že bez toho, aby si si dcerine slová overila aj z iného zdroja už vynášaš súdy a konáš neskutočne zbrklo.
A nedá mi ešte, ty si celé 4 mesiace, nebola na rodičovskom? Neriešila s učiteľkou a druzinarkou, že dcéra sa cíti v triede nie dobre a zrejme nezapadá a ako by sa to dalo riešiť?
Dcéra nechodila do školského klubu? Ty si sa snažila zoznámiť s aspoň jedným rodičom a deti navzájom mimo školy na ihrisku napr?
Odhliadnuc od autorky , tomu kedy to dcera povedala a podobne, to, ze sa toto zda uplne ok tolkym ludom je dovod, preco sme ako krajina tam, kde sme. Argumenty ako, je to zauzivana fraza, ja to tiez pouzivam a podobne..empatie asi tolko ako koleso od furika. Ak by islo o vase dieta, tiez by sa vas to dotklo. Nie je to, ze to ublizuje malemu dievcatku podstatnejsie ako to, ze je to zauzivana fraza? Je naozaj taky problem uznat pocity niekoho druheho a jednoducho taketo zauzivane frazy prestat pouzivat, ked viem, ze niekomu ublizuju? Naozaj sa musime povysovat a kopat do autorky, ze robi z komara somara a ze si ma to zvyknut, ked pritom riesenie je take jednoduche, aby sa proste prestali pouzivat taketo frazy, ktore mozu male dieta realne ranit a jednu zenu, matku realne trapit?
@lucilaines no moment,ale zeny jej tu radia ist za ucitelkou ale kludne. Nejde tu o rasizmus a viem si zivo predstavit akoby do tej triedy nabehla a riesila to. Preto sa ma ukludnit a pochopit,ze to nie je rasizmus a nebol to utok na jej dceru. A je dost zarazajuce,ze sa za 4m nezaujimala o to ako sa jej dari.
@noemikatka ja nie som rasista a priznam sa,ze toto mi uz par krat vyletelo z ust. To je nasa sprosta slovenska natura vsetko zle prirovnavat k ciganom. Ale nemyslime to ako rasizmus alebo nieco neuctive. Ak to aj chce riesit s ucitelkou,musis s kludom,slusne a s chladnou hlavou. Dceru uc,aby sa nehanbila za svoj povod,nech je hrda na seba,nelutuj ju,nerob z nej chudiatko.
@lonely66 ale majú, neviem ci v zahraničí, ale u nás majú ťažšie. Lebo naše myslenie je vidieť v každom romovi niekoho, kto je isto lenivý a kradne. Nepozerame sa na nich normálne, ale hneď ich už máme zaskatulkovanych a potom sa to ťažko lame a bojuje s tým, keďže prvý dojem je len vďaka farbe pleti. Pri romovi vždy viac sledujeme, viac si dávame pozor ako pri bielom.
Btw. Jasne, ze pre teba a väčšinu ľudí je to len fráza, lebo sa netýka ich, je dobré aby vhodnost a urazlivost zhodnotii ludia ktorí sa vo fráze spomínajú ci im to vadí. Ako krestan tiež nemám rada, keď napríklad sa robia vtipy o kňazoch a ministrantoch a uráža ma to. Pre druhých to sú len vtipy.
@erikavesela ja som Gadzovka . Pokiaľ nezazivas denne od okolia,že si niekto menejcenny,trpia tvoje slušne deti,nepochopis
@noemikatka ako môže byť v tej škole nová,keď tam je už rok?
@noemikatka ale veď učiteľka to nehovorila na tvoju dcéru.....pravdou je že väčšina rómov sa chová "hlučne a nevychovane"....ale rovnako mohla povedať nechovajte sa ako hlúpo či ako somári....len čo potom mamičky detí čo prepadajú tiež vy sa sťažovali ?
@777januska777 neni každy rovnaky to je jasne, ale daj im šancu a v 50% sa sklameš..Do obchodu chodia pravidelne kradnut možem ti napusat kde, mesačne 1 paleta odpisana z kradeži, dalši išiel podrezat veduceho, lebo mu nedal gastrače, raz som s 1 brigadovala o 10.00 sa vybral na prestavku, viac sa nevratil, raz bol jeden za pokladňou som sa nanho usmiala, vydal mi o 5eur menej - mala som prazdnu peňaženku, i tak sa hadal, že mi ju vydal, dalšia predavala v PNS, nikdy nemala znamky, ked som šla k susedke k okienku, ta vždy mala a možem pokračovat do rana..Je to naozaj rasizmus či si to svojim spravanim sami robia?
@noemikatka v každom prípade by som minulý rok už neriešila.....riešiť môžeš veci ktoré povie priamo na tvoju dcéru, nie všeobecne....prípadne jej len povedz že by mohla vhodnejšie voliť slová lebo deti sú zlé a môžu to potom prenášať na tvoje dieťa.....ale pravdou je že ak máš rómske dieťa musí sa s tým naučiť žiť a nebrať si veci osobne.....
@777januska777 keby sa spravali bezúhonne, tak rasizmus mòžme vyškrtnut zo slovnika..lahšie je obviňovať okolie
poviem ti priklad milej ciganky a to bola wanda324, tak ta bola ako z cukru, aj na negativa velmi milo odpovedala,a fakt bola eňo ňuňo, bola oblubena u 600 ĺudí tam mala tušim? a škoda, že sa odhlásila
Ciganski diabli sú veĺmi oblúbení
Necitala som to vsetko...
Ale nemozes ucitelke povedat nech nehovori tak skaredo ze sa spravate ako cigani /ked su hlucny/ ale nech hovori ze sa spravate ako romovia. [Bol tu niekde takyto koment]
Prave vtedy by si dala dceru do jedneho vreca s neprisposobivymi
Neviem sice ako u vas ale u nas uz deti od skolky riesia slovo rom a cigan. Cigan je pre nich ten smradlavy chlap z osady ktory pije krici. Rom je pre nich kamos Florian, spoluziacka Lea zo skolky ktora ma krasne vlasy a podobne. Pre deti rom a cigan nieje to iste vzdy.
@lonely66 presne
Nam maĺoval garaž jeden cigan, alebo ked opravovali telefon, robili tu cestne prace, alebo na Kuchajde som videla veĺa rómov - cigáňov, ako robili zaklady - takych ja neberiem, že idu kradnut ani som si peňaženku neschovavala..
A ked už sa bavime o tych cestaroch, mam užasny zažitok, išla som po ceste, a tam nejaky cestar, mlady chalan, kopal jamu.A ja že, je tato cesta prejazdná? A on sa otočil a ja s otvorenou hubou naňho, skoro mi ta taška vypadla - mladý fešák, učes, okuliare slnečne, naušnica v uchu - vyzeral ako spevak, už len mikrofon mu do ruky, odhalenu hruď, kocky na bruchu - ja som aj zabudla, čo som sa chcela spytat. Ked ti takyto kopáč cesty vyrazí dych 😂 to bol cigan, fešak ako lusk
@777januska777 ale toto mas aj v zahraničí, cudzinec si vždy musí niečo ťažšie vybojovať.
@karolinakr áno ale na základe zlých skúsenosti už hneď nedôveruješ akémukoľvek a dávaš si na nich pozor. Pri bielom človeku vieme vždy skôr odosobnit sa a novému človeku veriť, ale stačí aj jeden problémový rom a už sa na všetkých pozeráme z nedôverou.
@lonely66 ale nie romov nepodporujú viac ako bežných to nie je o rase, ale o sociálnom statuse. Ked je niekto v hmotnej núdzi dostane viac príspevkov ako niekto kto nie je.
Zeny, neobhajujte ucitelku. Takto sa vyjadrovat nema. Uz duplom pred detmi v triede. Je to presne to iste, akoby povedala, ze mas nos ako zidovka, si sprosta, ved si blondina, tvoja mama ma 10 deti ako ciganka.... snad sme uz niekde inde a v skole toto nemozme tolerovat.

robíte z komára somára