UFO - všetko bude odtajnené do roku 2029
Pre tych, ktorych tema UFO zaujima, s dalsimi vytrubnicami chystame dokumentarny film je to tocene a dramatizovane v style mainstreamu, aby mal co najvacsi zaber divakov. Bude to sucastou 2. fazy Final Disclosure,
Nejake podklady som im zasielal tiez, vratane konzultacie s rezisermi Andrewom a Danom. Mali by tam byt potvrdene niektore z informacii, ktore som uvadzal vo svojej prvej teme, ktoru som zalozil par tyzdnov dozadu, avsak mi bola zmazana - asi pre sirenie konspiracii? dovod neuviedli 🙂
Informacie sa budu tykat najma prastarej rasy JAZIS ktori ziju pod oceanmi a blizsie som ich specifikoval v prvej teme.
Kedze mi prva tema, vytvorena koncom januara bola zmazana, iba to zhrniem:
My tzv. whistlebloweri postupne odkryvame a larpujeme utajovane informacie o UAP vsade kde je to mozne, ako Reddit, 4chan atd.
Podielam sa na reverznom inzinierstve UFO/UAP, teda ich "pitvame", a skumame ako funguju a co z nich sa da vyuzit. Toto sa deje na roznych miestach vo vojenskych hangaroch, zvycajne v spolupraci s Gen. Dynamics, Lockheed Martin a EG&G, pripadne operujeme dronove letky pocas tzv. downtimes. Tieto UFO/UAP sa ovladaju zvacsa telepaticky.
Viac rozpisovat nebudem, kto ma zaujem poslem znenie povodnej, zmazanej temy do sukromnej spravy.
-Tu je link na youtube kanal spominaneho dokumentu, mal by vyjst uz na jar tohto roku.
https://www.youtube.com/@TheAgeOfDisclosure
-oficialne vyhlasenie o odtajneni Federalnych spisov (uz koncom januara som tvrdil, ze sa tak stane)
-Do nasho Skywatcher timu sa nedavno pridal i reziser Steven Spielberg, jeho najnovsi film ma vyjst v maji 2026 a bude tiez sucastou Final Disclosure. Ma vsetky potrebne informacie, uz sa rozhodol i premenoval nazov filmu (z povodneho "Dish" na "Disclosure")
-Vsetko ohladne UFO bude odtajnene najneskor do r. 2029.
JUST LOOK UP, STAY IN THE KNOW
-
@soldi skor by som povedal, ze to viete dopredu. Som rad, ze je tu aspon par ludi s otvorenym myslenim, ktorych tema zaujala. Ochotnych pripustit si, ze na svete je aj cosi viac ako to, co vidime a vnimame svojimi 6. zmyslami.
Su to veci, ktore materialisticka veda nedokaze vysvetlit.
Kazdy si samozrejme urobte si svoj nazor. Informacie ktore tu zverejnujem nieje mozne si overit, preto k nim aj tak treba pristupovat.
Treba ich brat ako zaujimave citanie, nic viac. Podobne ako ked citate clanok o yeti, ktory nemozno dolozit dokazmi.
@monsterablue tak o planete Nibiru velmi som dlho nepocul :D Kedysi nou neustale strasili vselijaki fanatici. Je mozne, ze ako sa informacie o objekte rozsiria, niektori si to spoja prave s neexistujucou Nibiru
@katrin21 O-O rok by aj sedel, link na clanok? ALe zas az taka nahoda to podla mna nieje, pretoze kazdy rok niekto hlasi koniec sveta. Ten samozvany nostradamus z Brazilie hlasi 3 svetovu a koniec sveta neustale, len rok posuva. Snad raz mu to vyjde 😀
https://www.ndtv.com/feature/living-nostradamus...
samozrejme tento rok nieje vynimkou, podobny clanok bol o nom aj vlani
@soldi skor by som povedal, ze to viete dopredu. Som rad, ze je tu aspon par ludi s otvorenym myslenim, ktorych tema zaujala. Ochotnych pripustit si, ze na svete je aj cosi viac ako to, co vidime a vnimame svojimi 6. zmyslami.
Su to veci, ktore materialisticka veda nedokaze vysvetlit.
Kazdy si samozrejme urobte si svoj nazor. Informacie ktore tu zverejnujem nieje mozne si overit, preto k nim aj tak treba pristupovat.
Treba ich brat ako zaujimave citanie, nic viac. Podobne ako ked citate clanok o yeti, ktory nemozno dolozit dokazmi.
@monsterablue tak o planete Nibiru velmi som dlho nepocul :D Kedysi nou neustale strasili vselijaki fanatici. Je mozne, ze ako sa informacie o objekte rozsiria, niektori si to spoja prave s neexistujucou Nibiru
@katrin21 O-O rok by aj sedel, link na clanok? ALe zas az taka nahoda to podla mna nieje, pretoze kazdy rok niekto hlasi koniec sveta. Ten samozvany nostradamus z Brazilie hlasi 3 svetovu a koniec sveta neustale, len rok posuva. Snad raz mu to vyjde 😀
https://www.ndtv.com/feature/living-nostradamus...
samozrejme tento rok nieje vynimkou, podobny clanok bol o nom aj vlani
@vytrubnica je to na cas.sk
Mozno novinar cital tuto diskusiu a spojil si to🤣ale su tam zaujimave podobnosti s tym,co ty pises.
A uz mnohi pisali ze " koniec sveta," znamena len koniec sveta ako ho my pozname, proste velke zmeny.
@vytrubnica je to na cas.sk
Mozno novinar cital tuto diskusiu a spojil si to🤣ale su tam zaujimave podobnosti s tym,co ty pises.
A uz mnohi pisali ze " koniec sveta," znamena len koniec sveta ako ho my pozname, proste velke zmeny.
@katrin21 ano, k tejto teorii sa priklanam aj ja. Koniec sveta, ako ho my pozname. Ale vravi sa, ze by vsetko malo ist k lepsiemu (ale nie vsetko medzi tym bude prijemne) a tomu vo vnutri uprimne verim.
@katrin21 ano, k tejto teorii sa priklanam aj ja. Koniec sveta, ako ho my pozname. Ale vravi sa, ze by vsetko malo ist k lepsiemu (ale nie vsetko medzi tym bude prijemne) a tomu vo vnutri uprimne verim.
@ciernysokol akoze tie teorie viac pritiahnute za vlasy hovoria,ze cast ludi,ktori budu na vyssej duchovnej urovni ( vyssie vibracie, nie materialne zalozeni) akoby zmizne ( , co sedi s popisom tu vytrubnice) a to preto,lebo zem sa shiftne do 5D z 3D, a ze cast ludi s nizkymi vibraciami zostane v 3D,kde to vobec nebude prijemne.... po tom, co tu napisal autor o zmiznuti a navrate a pekle a nizkych vibraciach je to pozoruhodne, prinajmensom ako informacia.
Ale zas.... neverte,ked vam budu podsuvat to pekne a uzasne, bude to klam a to tvrdi aj cirkev,resp. Veriaci,co sa udajne stretli s Bohom ( vyssou bytostou) a to opat tvrdi aj autor. A ze ta lahsia cesta je vzdy ta diablova,lebo on vie,ako si nas kupit .skusa ..hovori opat cirkev.
Cize zas nic nevieme,lebo loz sa bude tvarit ako pravda a pravda bude znevazovana a udavana za loz ( co si niektori mozu vysvetlit a spojit s tym,ze aj konspiracie su znevazovane..hmmmm) a " vcul budz mudry".🤣
Bavi ma toto polemizovanie alla Sokrates... viem, ze nic neviem...amen.🤣🤣
Ja neviem,comu verim a neverim,ale ja rada zbieram informacie a zaujima ma siroky okruh tem. Clovek nikdy nevie,co sa mu zide.
A este ma napada film Nebo nie je vymysel, je aj kniha. Chlapcek mal rakovinu a zmizla ,tusim take daco a tvrdil ze videl Boha s bol s nim a on mu ukazal,ze bude boj dobra a zla.
A povedal , ( oni su velmi silni veriaci) ze jeho ocko bude bojovat za to svetlo, dobro..cize v tomto zivote .🙈🙈🙈
@martinmmartin no, dokazov mame mnozstvo, len sa zatial nesmu zverejnovat.
@dobryden film sa bude tvarit ako dokument, avsak ide o skutocne vypovede whistleblowerov. Samozrejme tomu verim, kedze mam osobne skusenosti 🙂 Ak sa odtajni uplne vsetko, technologicky pokrok vystreli o 150-200 rokov vpred. To je cielom Final Disclosure.
@vytrubnica ok , neodpovedal si na moju otazku, co, na co sme boli zvyknuti,bude nenavratne prec....
@ciernysokol akoze tie teorie viac pritiahnute za vlasy hovoria,ze cast ludi,ktori budu na vyssej duchovnej urovni ( vyssie vibracie, nie materialne zalozeni) akoby zmizne ( , co sedi s popisom tu vytrubnice) a to preto,lebo zem sa shiftne do 5D z 3D, a ze cast ludi s nizkymi vibraciami zostane v 3D,kde to vobec nebude prijemne.... po tom, co tu napisal autor o zmiznuti a navrate a pekle a nizkych vibraciach je to pozoruhodne, prinajmensom ako informacia.
Ale zas.... neverte,ked vam budu podsuvat to pekne a uzasne, bude to klam a to tvrdi aj cirkev,resp. Veriaci,co sa udajne stretli s Bohom ( vyssou bytostou) a to opat tvrdi aj autor. A ze ta lahsia cesta je vzdy ta diablova,lebo on vie,ako si nas kupit .skusa ..hovori opat cirkev.
Cize zas nic nevieme,lebo loz sa bude tvarit ako pravda a pravda bude znevazovana a udavana za loz ( co si niektori mozu vysvetlit a spojit s tym,ze aj konspiracie su znevazovane..hmmmm) a " vcul budz mudry".🤣
Bavi ma toto polemizovanie alla Sokrates... viem, ze nic neviem...amen.🤣🤣
@katrin21 Zem navysuje vibracie ( skumaju to vedci od 70tych rokov vraj), ale teraz uz ide velmi rychlo. Teda vraj ostanu na nej ludia, ktori ich dokazu navysit tiez. Je to logicke, ale velmi sa s tym nezaoberam. Napr.ta Christina, co ju sledujem, vravi, ze vsetko skonci dobre, o tom uz je rozhodnute, co ale bude pocas toho procesu a ako dlho bude trvat, zalezi na nas.
@katrin21 Zem navysuje vibracie ( skumaju to vedci od 70tych rokov vraj), ale teraz uz ide velmi rychlo. Teda vraj ostanu na nej ludia, ktori ich dokazu navysit tiez. Je to logicke, ale velmi sa s tym nezaoberam. Napr.ta Christina, co ju sledujem, vravi, ze vsetko skonci dobre, o tom uz je rozhodnute, co ale bude pocas toho procesu a ako dlho bude trvat, zalezi na nas.
@ciernysokol zem navysuje vibracie. Len zo zvedavosti som si o navysenych vibraciach zacala googlit. Hmm, ani ma moc neprekvapilo ze tento fenomen sa rozobera primarne na konspiratorskych strankach
@ciernysokol zem navysuje vibracie. Len zo zvedavosti som si o navysenych vibraciach zacala googlit. Hmm, ani ma moc neprekvapilo ze tento fenomen sa rozobera primarne na konspiratorskych strankach
@soldi je to teoria, tak ako vsetky prispevky, netreba sa velmi vzrusovat. Ale vela sa o tom pise. Na druhej strane, info a teorie, ktore ma zaujimaju, akosi pravda a sme na strankach nikde neuvadza.
@vytrubnica ok , neodpovedal si na moju otazku, co, na co sme boli zvyknuti,bude nenavratne prec....
@katrin21 Nový Čas... nostalgia 😔
ešte aj logo je také aké si pamatam z mladosti.
V tom članku som okrem roku 2027 dalšie podobnosti nenašiel, piše sa tam o akejsi prorockej knihe pápežov, ktorú objavili v tajnom archive. Hneď v dalšom odstavci na to polemizujú, že asi ide o falzifikát.
K vašej otazke: určite sa zmení sposob, akym žijeme. Čo presne bude nenavratne preč a co sa zachová zo súčasného sposobu života sa možme len dohadovat, nikto dnes nevie aky dopad budú mať nasledujuce udalosti na spolocnosť, ekonomiku, kultúru, naboženstvo atď.
Spominany tajomný objekt by uz teraz mohol mať velmi slabý vplyv na zem, i keď je stále miliardy km daleko, zhruba 155 000 Astronomy Units. Slovo "mohol by mať" som pouzil preto, lebo stale nepozname jeho podstatu.
PS: konečne som si doinštaloval SK klavesnicu. Nech maju moje prispevky nejakú kultúru 🙂
K tomu doku. filmu Age of Disclosure... je tam veľký problém s najdením distribútora. Po premiere 9. marca na South by Southwest Filmovom Festivale bol film ľudovo povedané cenzurovaný, dokonca boli aj vyhrážky voči tým, ktorí vo filme vypovedali priamo na kamere.
Následne sa stiahli potenciálni distribútori, keďže mali obavy.
Takže doposiaľ bolo film možné pozerať iba počas premiéry. Najnovšie informácie čo mám - rieši sa distribúcia s Netflixom. Tam by film mal aj pomerne široký záber, čo je aj jeho cieľom, ide totiž o dôležitú sučasť Disclosure ako takého.
K tomu doku. filmu Age of Disclosure... je tam veľký problém s najdením distribútora. Po premiere 9. marca na South by Southwest Filmovom Festivale bol film ľudovo povedané cenzurovaný, dokonca boli aj vyhrážky voči tým, ktorí vo filme vypovedali priamo na kamere.
Takže doposiaľ bolo film možné pozerať iba počas premiéry. Najnovšie informácie čo mám - rieši sa distribúcia s Netflixom. Tam by film mal aj pomerne široký záber, čo je aj jeho cieľom, ide totiž o dôležitú sučasť Disclosure ako takého.
@vytrubnica Kde dopadne objekt?
Ako si tu piseme,uz mi personaluzuje veci algoritmus a vcera mi zas vyhodilo video , sice v rustine,ale ja rusku viem... a je to o Anunaki... a nachadzaju tam zhody zo symbolmi šišky, kríža, narod z rýb ( capica papeza je ako otoceny rybi chvost) a inych veci s cirkvou a Anunaki. Cosi som o nich kedysi pocula ,ale teda znova som hladala ,nech som v obraze a su teda rozne teorie ci oni su ti dobri, anjelski, alebo naopak ti zli, temny... ze boli dve skupiny a jedna z nich sluzila na pracu, vzburili sa a ti zli teda vytvorili na Zemi cloveka... a ze dodnes riadia zem ...a podla niektorych su to oni, co odstranili Jezisa a stoja za planom New world order... no...Rusi ich v komentaroch ( upozornujem,ze ja nie som proruska ,ani nic, pisem to absolutne neutralne ako info) hned komentuju,ze cirkev je diablova a ze to taja a to ma vyjst najavo a to ju znici...
A z toho vyplyva,ze dalsia konspiracia a dalsia moznost velkej lži, ibaze koho? Ich, co to tvrdia,alebo cirkvi?
Toto je neverending story tema a 99% ludi si pri nej zatuka na celo... a spomina sa v komentoch este ze preco ten dobry Boh , ked stvoril cloveka, nechcel, aby mal clovek poznanie? Preco musel prist had a jablko poznania a preco trest? To inak ma nikdy nenapadlo takto otocene...
Cize to zle, by bolo vlastne to,co nam chcelo otvorit oci a dat poznanie a cirkev vstepovali ludom,ze to je zle,aby sa toho stranili..hmmm..
@vytrubnica a co ked ste vy ti, co maju spravit tu najvacsiu loz?
Chapes, mozeme pisat do aleluja, ale keby to malo byt realne, ako vie clovek, komu,comu verit? Nevie.
@vytrubnica Kde dopadne objekt?
@silviaa pisal ze oni nevedia,,ze trajektoria k Zemi je sanca len 13% momentalne....
@vytrubnica a co ked ste vy ti, co maju spravit tu najvacsiu loz?
Chapes, mozeme pisat do aleluja, ale keby to malo byt realne, ako vie clovek, komu,comu verit? Nevie.
@katrin21 a to je to! Sme v dobe, ked clovek nema sancu rozumom pochopit, kde je pravda. Preto mozeme pravdu vidiet len intuiciou, citit ju, sami v sebe. Vela veci neviem, nemam jasno, ale mam uplne jasno, ze existuje dobro a zlo, anjeli, dusa, Boh, laska, diabol, existencia po smrti. V roznych formach. Ostatne neviem.
Prave pozeram na Netfkixe zaujimavy serial. ETERNAUT, odporucam pozriet, vyzera ti dobre,som na 3.casti. produkcia Argentina. Apokalypsa v podobe padajuceho toxickeho snehu, Zem stratila mahneticke pole, bolo vidno ziaru a akrualne ludia,co zomreli, zmizli..asi tam bude nieco, co sa nimi krmi... kto ma rad sci fi na tento styl, super
@vytrubnica preco nedaju ten film na youtube alebo na Pirate bay? Ja by som si to pozrela.
https://vat.pravda.sk/vesmir/clanok/758154-k-ze...
Zeby nahoda? Aha ho
Momentálne nemám aktuálne informácie, som po dlhšom čase "doma" na SK u rodiny. O spomínanom objekte, označenom ako A11pl3Z neviem, dozvedel som sa o ňom až teraz z toho linknutého článku 😉
V článku uvádzajú, že sa nachádza pri Jupiteri a hlbšie do našej sústavy nepôjde, takže jedine Bombastická titulka že sa rúti k zemi, čo samozrejme nieje pravda.
Avšak objekt (alebo súbor 3 objektov) DP-21402l/DP-21441L/DP-21473L Queltron sa nachádza mimo slnečnej sústavy, je na priamom kolíznom kurze, rande so zemou na prelome rokov 2026/2027.
O objekte vieme pomerne dlho, bol zaparkovaný na okraji našej sustavy min. od 50. rokov kedy bol prvy raz pozorovaný, ale kompetentní sa stále hraju na partizánov.
V čase perihelionu bude 0.9-1.1 AU od slnka, zem je 1 AU
Na obr. pár informácii, zhruba rok a pol staré.
Momentálne nemám aktuálne informácie, som po dlhšom čase "doma" na SK u rodiny. O spomínanom objekte, označenom ako A11pl3Z neviem, dozvedel som sa o ňom až teraz z toho linknutého článku 😉
V článku uvádzajú, že sa nachádza pri Jupiteri a hlbšie do našej sústavy nepôjde, takže jedine Bombastická titulka že sa rúti k zemi, čo samozrejme nieje pravda.
Avšak objekt (alebo súbor 3 objektov) DP-21402l/DP-21441L/DP-21473L Queltron sa nachádza mimo slnečnej sústavy, je na priamom kolíznom kurze, rande so zemou na prelome rokov 2026/2027.
O objekte vieme pomerne dlho, bol zaparkovaný na okraji našej sustavy min. od 50. rokov kedy bol prvy raz pozorovaný, ale kompetentní sa stále hraju na partizánov.
V čase perihelionu bude 0.9-1.1 AU od slnka, zem je 1 AU
Na obr. pár informácii, zhruba rok a pol staré.
@vytrubnica ak je na priamom koliznom kurze so zemou a ma priemer 6400 km, tak je asi zbytocne o tom informovat verejnost, nie? aj tak s tym nic nikto nespravi, akurat by vypukla panika.
@vytrubnica ak je na priamom koliznom kurze so zemou a ma priemer 6400 km, tak je asi zbytocne o tom informovat verejnost, nie? aj tak s tym nic nikto nespravi, akurat by vypukla panika.
@soldi fuha 6400km to.ozaj nevyzera na vesmirnu lod,ale ktovie...
Práveže sme toho názoru, že o náraz nepôjde, objekt upravuje trajektóriu a hýbe sa konštantnou rychlosťou, to znamená že musí pribrzďovať aby si udržal rychlosť.
Inak by rýchlosť naberal vplyvom gravitácie Slniečka.
Starosti robí skôr fakt, že objekt ovplyvňuje magnetické a elektromagnetické vlastnosti zeme. Ako sa objekt blizi, bude sa to prejavovať zvyšenou geologickou činnosťou, nevyspytatelnejšim počasim, zmenou správania zvierat (zatiaľ sa prejavilo len u hmyzu)
Tiež vysiela na zem akési slabučké záblesky podobne ako pulzar.
Zatial najsilnejši z nich zasiahne zem v priebehu 10-15 hodin, nemal by sposobiť nič vážne.
Posledný podobný, no slabší nás trafil 28.4. Vtedy bolo pár silnejšich zemetrasení v indopacifiku, tiež vybuchla sopka na Filipinach, no asi išlo o náhodu.
Predtym tiež 1.4, takze nic vynimocne 🙂
Práveže sme toho názoru, že o náraz nepôjde, objekt upravuje trajektóriu a hýbe sa konštantnou rychlosťou, to znamená že musí pribrzďovať aby si udržal rychlosť.
Starosti robí skôr fakt, že objekt ovplyvňuje magnetické a elektromagnetické vlastnosti zeme. Ako sa objekt blizi, bude sa to prejavovať zvyšenou geologickou činnosťou, nevyspytatelnejšim počasim, zmenou správania zvierat (zatiaľ sa prejavilo len u hmyzu)
Zatial najsilnejši z nich zasiahne zem v priebehu 10-15 hodin, nemal by sposobiť nič vážne.
Posledný podobný, no slabší nás trafil 28.4. Vtedy bolo pár silnejšich zemetrasení v indopacifiku, tiež vybuchla sopka na Filipinach, no asi išlo o náhodu.
@vytrubnica posli este nejake zaujimave info, co sa deje vo svete, aj vo vesmire, ak mozes, je to zaujimave citanie.
@vytrubnica prosim ta, co si myslis o napriklad tejto knihe https://www.najlacnejsie-knihy.sk/kniha/muj-ote.... Tuto konkretne som citala, zhoduje sa to nejak s informaciami, ktore mas ty? Pre mna to bola dost sokujuca kniha. alebo to je inac
@vytrubnica nerozumiem ako môže objek veľkosti planéty ktorý 50 rokov obieha niekde na konci slnečnej sústavy Slnko odrazu zmeniť smer. Čo za čarovná sila mu dala novú hybnosť? Nový smer hybnosti. Ak by mal smerovať do vnútra sústavy musel by spomaliť svoj obeh. Jednoduchá fyzika. Teoreticky by mohlo dôjsť knovolyvneniu obežnej dráhy nejakou inou gravitáciou napríklad synergiou gravitácie veľkých planét ako sú Urán a Neptún. Ale pochybujem, že sa toto stalo. Ak by bol objekt mimo našej slnečnej sústavy ako píšeš a ešte by stál zaparkovaný, tak by to muselo byt tak ďaleko že to nemá kto a ako vidieť. Lebo stojací objekt by určite pritiahlo Slnko. Zem ak by zastavila tak by do 65 dní spadla kolmo do Slnka. Len si neviem predstaviť aká ohromná sila by ju musela zastaviť. Ak už by sa aj takýto zázrak stal tak trafiť z tej diaľky našu zem je ako trafiť špendlíkovú hlavičku druhou hlavičkou hodenou vo veľkom hangári z jedného konca na druhý. Skôr by ju chytil do gravitácie Jupiter alebo iná veľká planéta. Objekt veľkosti planéty musí pribrzďovať? Čím preboha? Raketovým motormi o ťahu tiaže celej planéty? Objekt ovplyvňuje naše elektro magnetivké pole? Na vzdialenosť niekoľkých AU? Máš vôbec predstavu o tom ako ďaleko je schopne dosiahnuť magnetické pole? Ak by take pole mal musela by to byť neutrónova hviezda a už by sme sa krútili okolo nej aj so Slnkom. To je mimochodom ten pulzar o ktorom píšeš. Guľové teleso o priemere 1-10km o hmotnosti našeho Slnka a hustote takej veľkej že čajová lyžička váži ako mount Everest. Takýto pulzar v blízkosti do 1000 svetelných rokov ak by blikol svoje gama žiarenie na našu Zem tak spali všetko živé na osvetlenej časti Zene do hĺbky 10km pod povrch Zeme. Takéto pulzary pozorujeme veľmi ďaleko. Nemajú ani protóny ani elektróny iba holé neutróny nakopené na seba. Priblížením sa k takej guli by ťa roztrhalo magnetické pole skôr ako gravitácia. Magnet totiž prittahuje všetky latka.
@vytrubnica nerozumiem ako môže objek veľkosti planéty ktorý 50 rokov obieha niekde na konci slnečnej sústavy Slnko odrazu zmeniť smer. Čo za čarovná sila mu dala novú hybnosť? Nový smer hybnosti. Ak by mal smerovať do vnútra sústavy musel by spomaliť svoj obeh. Jednoduchá fyzika. Teoreticky by mohlo dôjsť knovolyvneniu obežnej dráhy nejakou inou gravitáciou napríklad synergiou gravitácie veľkých planét ako sú Urán a Neptún. Ale pochybujem, že sa toto stalo. Ak by bol objekt mimo našej slnečnej sústavy ako píšeš a ešte by stál zaparkovaný, tak by to muselo byt tak ďaleko že to nemá kto a ako vidieť. Lebo stojací objekt by určite pritiahlo Slnko. Zem ak by zastavila tak by do 65 dní spadla kolmo do Slnka. Len si neviem predstaviť aká ohromná sila by ju musela zastaviť. Ak už by sa aj takýto zázrak stal tak trafiť z tej diaľky našu zem je ako trafiť špendlíkovú hlavičku druhou hlavičkou hodenou vo veľkom hangári z jedného konca na druhý. Skôr by ju chytil do gravitácie Jupiter alebo iná veľká planéta. Objekt veľkosti planéty musí pribrzďovať? Čím preboha? Raketovým motormi o ťahu tiaže celej planéty? Objekt ovplyvňuje naše elektro magnetivké pole? Na vzdialenosť niekoľkých AU? Máš vôbec predstavu o tom ako ďaleko je schopne dosiahnuť magnetické pole? Ak by take pole mal musela by to byť neutrónova hviezda a už by sme sa krútili okolo nej aj so Slnkom. To je mimochodom ten pulzar o ktorom píšeš. Guľové teleso o priemere 1-10km o hmotnosti našeho Slnka a hustote takej veľkej že čajová lyžička váži ako mount Everest. Takýto pulzar v blízkosti do 1000 svetelných rokov ak by blikol svoje gama žiarenie na našu Zem tak spali všetko živé na osvetlenej časti Zene do hĺbky 10km pod povrch Zeme. Takéto pulzary pozorujeme veľmi ďaleko. Nemajú ani protóny ani elektróny iba holé neutróny nakopené na seba. Priblížením sa k takej guli by ťa roztrhalo magnetické pole skôr ako gravitácia. Magnet totiž prittahuje všetky latka.
@slovakboy ze jednoducha fyzika...😅 vtipalek.
To odkial vies toto? Si jadrivy fyzik a astronom v jednom? Fakt sa pytam,lebo toto jednoducha fyzika isto nie je
@slovakboy ze jednoducha fyzika...😅 vtipalek.
To odkial vies toto? Si jadrivy fyzik a astronom v jednom? Fakt sa pytam,lebo toto jednoducha fyzika isto nie je
@katrin21 akob nie. Prvý Newtonov zákon ktorý sme sa učili ešte na základnej škole. F=m.a. Princíp zotrvačnosti. Teleso ostáva v pohybe alebo v rovnomernom priamočiarom pohybe pokým na neho nebude pôsobiť iná sila. Dosaď do vzorca za hmotnosť, hmotnosť planéty a aká obrovská sila ti z toho vyjde. Planéty sa nepohybuju okolo Slnka rovnomerne priamočiaro pretože neustále na nich pôsobí dostredivá sila, -čiže príťažlivá sila Slnka a súčasne odstredivá sila. Obe sú rovnakéale opačného smeru takže výsledná sila je nulová. A preto ostávajú v tomto pohybe milardy rokov. Ak by také teleso malo zmeniť svoj pohyb (hoci len spomaliť o jeden meter za sekundu a to spomalenie by nastalo za jednu sekundu) tak by na neho musela pôsobiť sila F = niekoľko kvadrilionov kilogramov krát krát jedna sekunda. Výsledok by boli tých niekoľko kvadrilionov Newtonov. Jeden Newton si predstav ako sto gramov. To iste platí aj o rotácii. Naša Zem sa krúti 5 mld rokov okolo svojej osi. Ak ju chceš spomaliť potrebuješ obrovskú silu. Napriek tomu sa to deje a naša rotácia sa spomaľuje. Ako to? Sú to dva javy: jednak prvý Newtonov zákon o ktorom som písal, ale ešte je tu trenie vznikajúce v dôsledku slappvých javov. Naša Zem s Mesiacom tvoria akoby dvojplanétu a rotujú okolo seba okolo spoločného ťažiska. Na Zemi je veľa tekutiny a samotná Zem je vo vnútri tekutá. To spôsobuje príliv a odliv tento jav poznáš. Príliv a odliv je pomerne obrovská sila ktorá neustále dvíha vodu v smere spoločného ťažiska. Vždy na privratenej strane k mesiacu ju dvíha gravitácia Mesiaca a na odvrátenej strane k Mesiacu ju dvíha odstredivá sila smerom od Mesiaca. Ako Zem rotuje obrovské masy vody sa prelievajú. A neviem i niečo podobné sa nedeje aj pod Zemou a spôsobuje výbuchy sopiek. Na jednom mesiaci Jupitera to tak je že je tam veľká vulkanická činnosť kvôli slapovým silám. Obieha veľmi blízko planéty. No a tieto presúva vody spomaľujú rotáciu našej Zeme. Z oči si treba dosadiť do vzorca F = m.a. Ale teraz ho treba vyjadrit inak. Chceme vedieť to spomalenie, čo je vlastne zrýchlenie s mínusovými znamienkom. Takže vzorec Newtonov si vyjadris ako a = F / m . F je ta trecia sila na povrchu Zeme od tých pohybov vody. Hmotnosť Zeme je veľmi veľké číslo. F je tiež veľké číslo aale v porovnaní s hmotnosťou Zeme je malé. Takže to zrýchlenie a vyjde ako veľmi malé číslo ale nie nulové. No a teda naša rotácia sa spomaľuje ale len 1 meter za sekundu za niekoľko miliónov rokov. Rýchlosť rotácie Zeme na rovníku je 1600km/h čo je 444 metrov za sekundu. Ak spomalí zo 444m za sekundu na 443 metrov za sekundu, tak sa predľži deň o 0,22% to je 86400 sekund krát 1,0022 sa rovná a mínus 86400. Vyšlo mi že den by sa predľžil o 190 sekund čo je o 3 min 10 sekúnd. Čítal som že pred 1,5 miliardou rokov rmal deň len 19 hodín a nie 24. Takže to spomalenie o 1 meter za sekundu trvá asi 15 miliónov rokov. Pán vytrubnica asi má inú fyziku.

Nahoda??🤣🤣