Ukrajina vojna - máte zbalené?
Ahojte, možno pre niekoho znepokojúca téma, no ja sa pýtam tých ktorí majú ochotu odpovedať bez odcudzovania.
Pripravujete sa nejak na prípadnú vojnu? Ak áno ako? Máte zbalené?
Ja uvažujem že budem udržiavať auto natankovane a naložím do kufra pár základných veci (deku, zubné kefky, pastu, pár konzerv, pasy, nejakú hotovosť a základne kusy oblečenia, lieky).
Možno pre niekoho absurdita no ja budem radšej pripravená ako potom ísť na pospas.
Ja stále nerozumiem, kam by si ako šla? Neviem, či si si vedomá, že sme súčasťou eú a NATO, tak ak tomu pakovi až natoľko švihne, nemáš kam ísť v Európe. Skôr si rob tie zásoby do pivnice, zisťuj, kde máš v okolí CO ukryty.
Ja som dala deťom urobiť pasy (aj tak sme plánovali dať ich urobiť kôli dovolenke ale vždy som to odkladala tak teraz som sa k tomu už dokopala aj kôli tejto situácii) doma máme vždy nejakú hotovosť, auto máme natankované na full stále a aj doma máme stále benzín v bandaskách (do cross motorky, kosačky,...pretože benzínky máme ďalej a nechce sa nám stále tankovať) takže počítam s tým že keď niečo, naložíme deti, vezmeme pripravené pasy a peniaze, bandasku benzínu a ideme. Znie to až smiešne 🙂 ale v momentálnej situácii sa cítim lepšie aj keď na druhej strane keby k niečomu došlo neviem ani kam by sme utekali ani či by sme stíhali niekam ujsť.
@veronika4495 ja len dúfam že všetci, ktorí majú možnosťou to zastaviť dostanú rozum a dohodnú sa. Lebo je fakt keď absentuje zdravý rozum trpia nevinný ľudia
@somtunovaa môj muž by ťa obdivoval... On má zbalený celý život jeden ruksak presne pre takýto prípad, máme ale všetci kúpené plynové masky, zásoby jedla a vody v pivnici tak neviem či by sme šli ďalej alebo nie. Strašná predstava ale ako môj muž vraví - PRIPRAVENYM STASTIE PRAJE. Tiež máme natankovanie bandasky a neustále plnú nádrž.
Máš moj obdiv, dobre robíš, dobre zmyslas 😉 nenechaj sa odradit
Žienky, vy sa tu smejete ľudom čo panikária, robia si zásoby a balia sa. Čo ak Putinovi prepne a vypustí nejakú jadrovú zbraň? Stačila by jedna, taká bomba Cár. Alebo aj niečo iné.
Myslím že to čo vraví nie je ďaleko od pravdy predsa len Rusko má cez 6000 jadrových zbraní a to je jeho vyhrážanie nie je až taká sranda 🙏🏼 To, že je SR v NATO nie je žiadna záruka. Tak isto pivnica. Skôr nejaká krajina čo je mimo EÚ alebo NATO…
Este doplnim ze ma uplne pobavila ta kombinacia toho co si zbalis do kufra. Pasy, deku, konzervy... co ides stanovat do turecka ked potrebujes pas?
@somtunovaa len doplním vyššie že muž to má pripravené aj kvôli prírodným katastrofám, nie len kvôli vojne akejkoľvek
Baby ja sa v tom veľmi nevyznám ale keby náhodou pustil niečo na Ukrajine aká je šanca, že budeme mať nejaký problém aj tu na Sk?
ja si tu zijem takto v mestecku na vychode pri ukrajinskych hraniciach a nejak sa citim menej ohrozena ako byt niekde v bratislave alebo velkom meste...nebodaj este v niektorom vyznamnom meste pre EU ci NATO.. ked budes mat potrebu utekat, utekaj na vidiek, daleko od velkomiest...tam sa sustreduju utoky nie na polia a xy domcekov to im iba znici municiu 😀 a ver mi ani inu krajinu ti netreba, naviac ked rusko uz konecne odpoja od swiftu bude mat vraj penazi tak na 30 dni vojny...to asi daleko do sveta nedojde...
@solange7 spolieham sa že možno ušetrím čas v Európe a potom niekam odletim, určite nie do Turecka 🤦♀️ Možno do Austrálie.
@somtunovaa tam určite budú vítať utečencov s otvorenou náručou. Či chceš naskakovať na lietadlo ako nedávno utečenci v Afganistane?
@somtunovaa pomerne dost jednoducho uvazujes. Do australie ta nepustia len tak.
@solange7 oki, nebudem zachádzať do detailov, na ktorom kontinente mám aku rodinu… píšem že v plane je západ/juh a ďalej by som sa rozhodovala podľa možnosti.
@somtunovaa to je jedno ci tam mas alebo nemas rodinu. Nepustia ta tam len tak.
@somtunovaa seriozne comu na tom nerozumies? Si nikdy neletela mimo europy? Do australie potrebujes viza, musis si ich vybavit, to samozrejme netrva 5minut. Musis si ich vybavitbu nas. To len tak v kocke. Tak uz len toto je v rozpore s tvojou teoriou uteku, ktoru si spominala vyssie, ze ujdes kamsi do EU a od tial do australie.
@solange7 letela som mimo Európy, bola aj možnosť kúpiť turistické víza po prilete v príslušnej krajine. Do Austrálie som ešte neletela, to bolo písané prvoplánovo, v ďalšom príspevku píšem že by som sa rozhodovala za pochodu. Neviem čomu nerozumieš.
@somtunovaa prosim ta, kup si letenku a chod. Pretoze zrejme potrebujes dovolenku. Najlepsie bude, aby si si kupila let z prahy, nech ti neskysne benzin v nadrzi. Nezabudni potom v cielovej destinacii oznamit ze si utecenec s turistickymi vizami.
@solange7 Ok, a teda odpoved na moju pôvodnú otázku je….
…?
Či prečo vlastne prispievaš?

@neanonymna máš recht, ja už mám nejaké semienka kúpené a teším sa, keď bude jar! Mam dve malé deti, tak pevne verím, že sa nenarodili na to, aby trpeli a modlím sa za všetkých a hlavne za mier 🙏🙏🙏