icon

Ukrajina vojna - máte zbalené?

somtunovaa
27. feb 2022

Ahojte, možno pre niekoho znepokojúca téma, no ja sa pýtam tých ktorí majú ochotu odpovedať bez odcudzovania.
Pripravujete sa nejak na prípadnú vojnu? Ak áno ako? Máte zbalené?
Ja uvažujem že budem udržiavať auto natankovane a naložím do kufra pár základných veci (deku, zubné kefky, pastu, pár konzerv, pasy, nejakú hotovosť a základne kusy oblečenia, lieky).
Možno pre niekoho absurdita no ja budem radšej pripravená ako potom ísť na pospas.

Strana
z3
janinah
27. feb 2022

A pôjdeš s tou jednou nádržou kam,ak to nie je tajomstvo?

beata_k
27. feb 2022

@somtunovaa Zbalene nemam a ani sa nechystam. Ale k tvojmu zoznamu....chyba ti tam pitna voda. Bez jedla prezijes par dni, ale bez vody nie.

noami12
27. feb 2022

@somtunovaa
Zbalené ešte nemám, ale už asi aj začnem, plánovala som s rodinou ísť karavanom mimo sk, nakoľko je pre 6 ľudí tak v pohode... ale nakoniec dnes som zmenila názor a radšej by som lietadlom odletela na ostrov dočasne.

snehulak77
27. feb 2022

@somtunovaa to, čo píšeš je dobre mat zbalené preventívne. Nie kvôli vojne, ale prírodná katastrofa, alebo čokoľvek, pri čom by človek musel byť evakuovany. Vôbec to nie je na škodu.

nelca84
27. feb 2022

@somtunovaa ja sa nikam nechystam... a tych par veci co si vymenovala, sa da zbalit za 15. min. To si sa bohvieako nepripravila 😉

somtunovaa
autor
27. feb 2022

@janinah dúfam že sa nepýtaš ironicky.
No ak ťa to skutočne zaujíma… Môj plán je ostať doma, no ak by to bolo nevyhnutne… ktorým smerom by sme sa vybrali je otázne, no skôr na západ, možno na juh. Vlastne by išlo len o to získať čas…. Tak to vidím.

somtunovaa
autor
27. feb 2022

@beata_k máš pravdu, doložím ❤️

julka29
27. feb 2022

@somtunovaa nebalim, lebo ak príde vojna aj na slovensko bude to celosvetová vojna a je asi zbytočne niekde ísť bohužiaľ

marca12
27. feb 2022

Zbalene nemam,ale pojdem si dat spravit pas pre istotu 😢 tiez ma pochytila taka panika,ci nezbalit jednu tasku,lebo v tom strese,ked k tomu dojde clovek nevie realne uvazovat,ale potom som sa zmohla nastastie a uz nemam take uvahy.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
somtunovaa
autor
27. feb 2022

@nelca84 tak poraď ako sa nachystat. Ja si to teda živo neviem predstavit, baliť sa s dvomi deťmi sama v rýchlosti.

kristinkakvetinka
27. feb 2022

@somtunovaa a kam by som išla keď ak by náhodou to zasiahne celu EU ?Hlavne sa treba riadne vystresovat 🙈

kiwi3
27. feb 2022

ak sa zacne aj mimo ukrajiny, tak sme v tretej svetovej a utiect ti pomoze mozno tak do indonezie. ale to bude letecka doprava hned zastavena. holt, smola

marca12
27. feb 2022

Inak zeny,ja dufam,ze sa o par mesiacov budeme dobre bavit na tychto temach ako nam hrabalo a ako sme panikarili

somtunovaa
autor
27. feb 2022

@marca12 jezin, v to aj ja dúfam, kľudne sa označím za panikarku a debilku 🙏

marrynka112
27. feb 2022

@somtunovaa zatiaľ nie ale premýšľala som o tom aj keď ktovie či by sa oplatilo niekam ísť ale pre istotu možno niečo najhlavnejšie zbalím...ale dúfam že si naozaj o pár mesiacov poviem že som zbytočne panikarila a tu zbalenú tašku opäť vybalím

miriam11
27. feb 2022

Ženy, vám vážne prepína

matullienka
27. feb 2022

Nie zabalené nemám nič, ani sa nechystám aj keď mám obavy. A po tých dnešných vyhrážkach toho psychopata kam ujdes? Keď spustí jadrovú vojnu bude asi jedno kde budeš. Ale asi kúpim zásoby minerálky keby náhodou niečo.

tosomja
27. feb 2022

No ja sa budem baliť zbytočne, lebo s 3 deťmi ďaleko nezajdem. Nemám auto, ani peniaze, aby som niekde utekala. Ani nie je kde. Nie ze by som sa nebála, ale keby som mala prežiť spustosenie krajiny a zostať niekde medzi troskami domov zavalena...tak radšej nech ma rovno trafí bomba. 😕

mjk40
27. feb 2022

Ak by prišlo k rozrasteniu konfliktu na ďalšie štáty alebo svet? Dalo by sa niekde ísť, kto by nás v takom prípade prijal? Myslím, že najlepšie by nám bolo doma. Tam kde to najdôvernejšie poznáme.

dankako
27. feb 2022

Najideálnejšie nechať už aj auto naštartované. 😂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
zuzuliennka1
27. feb 2022

nemam ani sa nechystam, zijem dalej normalne svoj zivot, mame dost vlastnych starosti

hiro
27. feb 2022

Mam plnu pivnicu vina. Flaska vina je univerzalnejsie platidlo ako zlato. Da vymenit uplne za vsetko - voda, chlieb, oblecenie 🙂

zojanka
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
27. feb 2022

@somtunovaa psychológovia a psychiatri maju o pracu tak na 10 rokov postarané.
Najskôr kovid, teraz toto... bože môj.
Nie, nie som zbalené a ani nikam nepôjdem.
Nemam kam inde ist. A súkromný ostrov niekde v Indonézii este zial nevlastníme

solange7
27. feb 2022

Dobre vam hrabe. Admin by mal kazde taketo podnecovanie zbytocnej paniky hned mazat. Pre mna za mna si zbalte aj zubnu nit, naco to rozoberat?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
20erika07
27. feb 2022

Ženy, troška pri tej zbytocnej panike troska rozmyslajte logicky . 1. Ak vojna ostane len na Ukrajine ,nemusite naozaj nikam utekať
2. Ak vojna neostane na Ukrajine, nemusite naozaj nikam utekať , bude to svetové, nikde nebudete v bezpečí viac.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3