Unavená zo života a nedarí sa nám dieťa.
Ahojte,
Som uz dlhsiu dobu hrozne unavena, nic sa mi nechce a uplne najradsej by som sa hodila na rocnu pn-ku, aby som trocha uz vypla. Kazdy den dochadzam za pracou hodinu tam a hodinu spat, stavam skoro rano, aby som sa vyhla dopravnej spicke. Som na dobrej pozicii, za super peniaze. Ale strasne ma to nebavi a nenaplna. V mojom okoli nie je ziadna praca, ktora by ma bavila a aj by bola dobre zaplatena.
Nedari sa nam spravit babo (v januari som potratila), to ma tiez uz nici, stale sa nas niekto pyta, ze ci sa uz zadarilo. Vzdy mam pocit, ako keby by vrazili facku s konstatovanim, ze ako dlho nam to trva po nasej strate.
Chcela by som zacat cvicit, venovat sa konickom, ale ja nevladzem. Pridem z prace, spracem kuchynu, navarim veceru a idem rovno spat. A takto dookola a dookola. Dnes som sa aj v aute uz rozplakala, ze ma nebavi tento “dospelacky” zivot😄🙈 (viem blbost).
Potom ma nici, ze ked pride dieta, tak raz budem musiet spat do prace a ja si to neviem vobec predstavit, ako to budem zvladat:toto+dieta.
Vlastne ani neviem, co ocakavam. Viem, ze sa tu do mna pustia, ze ako sa lutujem a som leniva. Ale to ja viem, a to ma sere. Chcem sa len vykecat.
veľa z toho robíme aj my ženy - matky, zle vychovávame synov. Nevychovávame ich ako živiteľov rodiny ale niekoho kto má chcieť ísť pol na pol s partnerkou / manželkou s partnerkou . Akékoľvek iné delenie financií v prospech ženy už z nej robí zlatokopku , príživníčku a neviem čo ešte. Takí muži ani necítia finančnú zodpovednosť za rodinu a potom tu fakt čítame kuriozity- počas mojej materskej rodičovského chce po mne pol na pol, nekúpi dieťaťu , nejdeme na dovolenku lebo nie som schopná si ju zaplatiť ...ako čo to je ?
Ďalej je tu obrovský tlak spoločnosti na dokonalosť , hlavne u žien ... musíš byť krásna, vzdelaná , dobrá manželka, matka, perfektná pracovníčka čo potiahne aj 12 hodín v kuse ...čo sme mimozemšťania ? Deti musia byť na 100 krúžkoch 5 jazykoch a jediná ich budúca škola je harvard , sorbona alebo ja neviem čo a beháme ako také mačky s mačatami a vláčime ich z jednej strany na druhú .
Mne keď kamarát vravel že je 18 hodín v robote , lebo chce získať nejaké miesto v nejakej banke , tak som mu povedala úplne hrubo že by som na také miesto sa z vysoka jeb..... .
18 hodín v práci , príde domov, osprchuje sa dá 4 hodky spánku a valí naspať, alebo spí v práci . Hľadel na mňa ako puk a niečo tam mekotal o 8 tis eur mesačne. Ako a kam ich dáš ? Žene ktorú nemáš ? Deťom ktoré nemáš , dovolenka kedy ?
@maminuska a koľko to vydrzi?a potom ho klepne, alebo bude na ukludnovakoch a liekoch na spanie.Celý deň zatvorený v kancelárii, ak náhodou to miesto dostane kolotoč a zodpovednosť ho budú motivovať ešte viac makať na sebe.Ale takých je veľa čo už.Mozno práve preto, že nemá rodinu upol sa aspoň na nieco.
Hovorím, že niekde sa to s tou emancipaciou prehnalo tiež som prekvapená koľko žien tu píše, že na MD, RD platia skoro všetko.
Výber si prácu ktorá ťa baví teda. Áno, je úžasné byť matkou, ja ti len hovorím co je realita lebo som tiež mama. 🙂
Nerob si hlavu z toho ze manžel zarobí viac potom ako ty. Ved to nie je o súťaženi ale o tom aby si bola aj ty okej. Ja keď som nebola na materskej tak som zarábala lepšie ako muž, ani jedne z nás to neriešil. A teraz keď máme dieťa tak finančne to ťahá on. Ved to je úplne normálne. Ak sa vám zadari bábätko, tak to bude úplne iný život. Tam financie riešiť nebudeš, nemáš kedy nakoľko to je 24h starostlivosť. A podla mňa to nebude riešiť ani tvoj muž. Hlavne aby si bola v pohode a aby si sa cítila spokojne, držím vám palce aby sa vám to vytúžené bábätko čím skôr podarilo mat.
@1gabriela13 dakujem❤️ Nejde mi naozaj o to, ze nezarobim rovnako, uz teraz on zaraba niekolko nasobne viac, ale o to, ze mam nejake postavenie.
Aj som mu uz hovorila, ze by som asi v marci/aprili sla na pn a nebol z toho nijak nadseny, len povedal, ze je to na mojom rozhodnuti. Ze ma cakaju vianoce a volno a potom sa mam rozhodnut... no uvidim
No tak dnes dal jeden kolega z timu vypoved....uz teraz vobec nebudem moct nic spravit😭
myslíš sa. Môžeš dať výpoveď rovnako ako on. Nie je to tvoja firma, oni si už nejak poradia neboj 😉
Mne to skor pride, akoby si sa bala urobit razny krok kvoli partnerovi, ze s tym nebude suhlasit. No ak ta ma rad, tak uzna, ze najdolezitejsie je tvoje zdravie - ci psychicke, ci fyzicke.
@basullinka moc s tym nesuhlasil, skor zacal, ze aspon som teraz ja, kto ma sancu postupit (mal ju ten kolega)...ale ked ja nechcem karieru, ja chcem rodinu
A mas pravdu, chcem si byt ista, ze je s tym uplne OK a to som si neni
a si si istá, že chceš rodinu? Lebo z tvojich vyjadrení mám pocit, že to cítiš tak, ako keby správni ľudia robili kariéru, ale tebe by stačila rodina. Ako keby tá rodina v skutočnosti nebola prioritou, len takym snom, únikom.
@zitaje urcite chcem viav rodinu...len stale som cakala kym postavime dom, kym sa zoberieme a teraz kym sa nam zadari..
Lenze ty tam travis cele dni, zazivas stresy, takze milujuci partner ta pochopi a respektuje tvoje rozhodnutie o tvojom zivote. Ako je super, ze ta zaujima jeho nazor, ale v tomto pripade, by mal byt tvoj postoj smerodajny. Ak sa tam trapis, mala by si nieco spravit, kvoli sebe.
A jemu si už na rovinu povedala, že nechceš žiadnu kariéru ale dieťa? že sa tam trápiš a nebaví ťa to? Vieš chlapi sú také, že čo im nepovieš na rovinu tak im to nedôjde. On možno žije v tom, že ty to sama takto chceš, teda tú robotu a kariéru, a otehotnenie berieš ako vedľajšiu záležitosť, že proste šak raz sa zadarí...V skutočnosti to je ale u teba naopak a on to možno nevie a myslí si, že ťa podporuje v tom, čo chceš aj ty. Treba mu to priamo povedať ako to teraz cítiš.
A naozaj zbav sa toho mylného pocitu nenahraditeľnosti, ako sa vraví musíš len zomrieť, inak naozaj nemusíš vôbec nič čo nechceš. Kľudne môžeš dať výpoveď aj ty, to nie je tvoj problém ako to oni potom poriešia. Ver tomu, že keby si sa im ty znepáčila, tiež ťa bez výčitiek raz dva vykopnú.
@halienka vie, narovinu som mu to povedala
A čo na to povedal? tak on to dieťa asi nechce, ak nechápe, že takto sa otehotnieť nepodarí, ak budeš od rána do večera v robote unavená chodiť domov. A ešte keby si postúpila, tak to možno bude ešte náročnejšie.
preco kolega odchadza? vies? pozri pres e tak ako to urobil on to mozes urobit aj ty. nie je medzi tym ziadny rozdiel. ty si uvedom ze sme vsetci nahraditelni. skor by ma zaujimalo preco tvoj muz s tym nie je ok? preco nie ke nadseny? otvorene sa ho spytaj porozpravaj sa s nim. on tie neuspechy v snazeni preziva inak ako ty. ty si sena. je to tvoje telo. je to ine. ja som musela byt bez prace raz kvoli zdravotnym problemom a bola som 9mesiacov bez prace. manzel to uplne podporoval platil mi terapie absolutne neriesil ci a kedy pojdem do prace. teraz mam vynutenu pauzu zas na par mesoacov a absolut to neriesi maximalne ma podporuje. u nas nebol problem s peniazmi tak neviem nakolko tvoj ma obavy kvoli peniazom alebo kvoli niecomu inemu. poradila by som ti kvalitnu psychoterapiu. napr institut virginie satirovej. drz sa.
Podľa mňa, ujasnite si s mm, čo teraz chcete. Ak je to dieťa, doteraz sa nepodarilo, obaja musíte pochopiť, že to, že zostaneš doma nie je preto, že sa ti nechce pracovať, ale preto, že chcete bábo. Muž je živiteľ, žena nositeľkou života. Za túto vetu by mi feministky poriadne naložili, ale ty si jasný dôkaz toho, že keď má žena naložené priveľa v práci, rodina trpí. Jasné, každá si môže vybrať, čo chce, ako chce, ale ty sa máš po finančnej stránke, podľa tvojho opisu fajn. Viac vnímam problém v komunikácii s mm a aj jeho nazeraní na danú situáciu. Porozprávajte sa spolu. Ty si slobodný človek, žena, ktorá chce byť matkou, nie otrok nejakej firmy.
tak mm chce tiez deti, to som si ista, uz sme sa o tom velakrat rozpravali. Ale proste to tak nevnima. Hovori, ze ked otehotniem, pojdem na rizikove, nech uz nepotratim. Ale ked spomeniem, ze by som uz ostala skorej, aby som VOBEC otehotnela, ze sa potrebujem dat fyzicky aj psychicky do poriadku, tak na to nereaguje. Ako keby som to brala len na vyhovorku, aby som nesla do prace. A ja zacinam mat taky pocit tiez :( Vsak kolkym zenam sa podarilo v tazkej zivotnej situacii otehotniet ani nevedeli ako.
Uvidim co bude po Vianociach, ked si trocha oddychnem.
Dakujem za podporu a rady.
no len už je takých čím ďalej tým menej čo sa im tak ľahko podarí otehotnieť, to si asi tvoj muž neuvedomuje. Veď teraz už pomaly každý tretí pár má problém otehotnieť. No uvidíš, ale dlho to nenaťahuj, lebo potom začne fungovať aj psychika, čím dlhšie trvá snaženie tým je žena viac psychicky dolu a to tiež má na to vplyv.
Človek, ktorý sa rozplače v aute, že je unavený a nebaví ho to takto je už krôčik od vyhorenia....tvoj muž je iný, je chlap, dobre zarába to ho vnútorne napĺňa ty si žena a sama píšeš, že ta práca, pozícia prišla k tebe náhodou.Do jari, kým budeš chcieť byť doma príde ďalší kolega, alebo to budeš robiť ty je to tvoje rozhodnutie.Ty budeš mať podľa mňa s mužom veľký problém s tým, aby prijal, že chces inú cestu a nie meeetingy a kariéru.Aby Ti nepovedal, že si mohla byť vedúca...riaditeľ neviem o akú pozíciu ide.Vies ono kľudne sa môže stať, že že ostaneš doma a neotehotnies ďalší rok aj pol nechcem byť negatívna, ale treba myslieť aj na niečo takéto,...u Vás nie je možnosť robiť pol úväzok?či prejsť na iné oddelenie nech môžeš robiť viac z domu?
Hlavne prosim, neber ohlad v takychto pripadoch na ostatných! Ci v praci, ci pri priateľovi. Lebonskodis len sama.sebe!
V praci si poradia, neboj.. a priatel? Zmieri sa s tym. Ved musi vidiet na tebe, ze nieco nie je v poriadku! Alebo je taky zaslepeny?
Ktovie ako autorka temy dopadla?
Rok bol v pohode, nejako som to dala, ale pred dvomi mesiacmi som zacala mat asi uz depresie, ked som si uvedomila, ze uz 2 roky sa nam nedari spravit babo. Tolko konickov mam ale ziaden ma uz nebavi. Ziaden. Nemam energiu, som psychicky vypluta.
Riesime uz CAR, ale nechce sa mi ist do iui a ivf, vcera som dostala zasa ms, tak som preplakala cely den. zasa som zufala z roboty, je to stale viac a viac stresujuce. Jedina vyhoda je, ze uz necestujem, sme stale na homeoffice. Takze nic sa skoro nezmenilo😢
a nezvazujes psychologicku pomoc? preco sa ti nechce do iui ci ivf? ja som to tiez dlho odkladala a branila som sa tomu. spatne si vravim skoda
@juliet86 ja vobec neviem.
odporucam ti psychologicku pomoc. napr pogugli institut virginie satirovej. pripadne centrum pre rodiny kvapka. neviem odkial si kvapka robi aj skype konzultacie. ved ked by ta mesiace bolel chrbat ides k lekarovi a na rehabilitacie nie? tak preco ked ta boli dusa nepristupujes k tomu tak isto? to nie je hanba ani zlyhanie! a vies depresou radsej riesit v zarodku hned nez ju nechat prerast az tak ze potrebujes lieky a psychiatra. ono vacsinu psychiatrickych piekov treba pred tehotenstvom vysadit aj tak. tak sup sup postaraj sa o seba. drzim palce

Odist z prace.Vykaslat sa na peniaze.Akoby som citala o sebe pred par rokmk.Mala som na oko super pracu,za super peniaze.Na zaciatku som ju milovala,nemozem povedst ze nie,ale postupne zo mna vysala zivot.Bola som na nervy.Len stres,stres a stres a obrovska zodpovednost a tlak,neskutocne tlaky.Nasledne potraty a potom sa mi nedarilo otehotniet...Nevedela som odist a potom sa to zomlelo tak ako to neraz byva ze to zivot vyriesi za vas.Odisla som z tohto miesta na ine,kde som sice zarobila o nieco menej ale neskutocne ma ta praca bavila,naplnala a konecne som mala pocit ze robim nieco zmysluplne.Vycistila som si tam hlavu,uvolnila sa a na par mesiacov som opat otehotnela a vynosila som krasne a zdrave babatko.V novej praci ma sef naucil jednu velmi velmi dolezitu vec.Len ja vzdy rozhodujem o tom,comu poviem ano.Dlho som vahala kym som odisla z tej prace lebo toto lebo hento,lebo peniaze az kym mi rano nebyvalo zle uz pri pomysleni ze tam musim znova ist.Teraz som stastna 😊