icon

Univerzita vedomého života: Ako skutočne ovplyvňuje vzťahy?

bighit
18. jún 2024

Mne táto univerzita znicicila život, moja partnerka nedávno ukončila 3.ročník, a zaroven aj somnou ukoncila vzťah, bez priciny, ide podľa náuky. Moja láska k nej je neustále silná. A jednoducho nevie to pochopiť, že sa bez nej nedá fungovať, ale ona je k tomu ľahostajná a, ako by jej to bolo všetko jedno, nepočúva ma ako, keby bola posadnutá a ide si svoje. K všetkým sa tak správa, nie len k umne. Po každom takomto stretnutí na univerzite prišla ako posadnutá niečím, jednoducho vidím to, že nie je v poriadku, nočné psycho výkriky. Prosím Vás ľudia, dávajte si veľký pozor na túto univerzitu!!! Mnoho nevinných ľudí trpí, rodiny to rozbíja, vzťahy a všetko ostatné. Poznám x ľudí, ktorý popri takýchto absolventoch si chcelo siahnuť na život. Mne je z toho veľmi smutno a neviem, čo mám ďalej s ňou robiť, úplne ma ignoruje a ja len trpím. Ale podľa univerzity je to pre jej OSOH a človek sa môže aj zblázniť. Jej odpoveď prečo ma nechce, bol som veľmi dobrí na ňu.

viestta
19. jún 2024

@bighit nikde som nenapisala, ze ta sekta je v poriadku. Lenze v poriadku nie si ani ty. Ty tiez potrebujes odbornu pomoc. Tvoja kamaratka sa sice neobratila o pomoc na tu spravnu stranu, ale asi tiez potrebovala niekoho, kto by jej pomohol vyriesit samu seba a jej vztahy s okolim

hiro
19. jún 2024

@bighit Ze "univerzitu" Ezozulas ci co to je :D Ani neviem ci je vobec legalne aby mala nejaka pochybna neziskovka toto v nazve.

bighit
autor
19. jún 2024

@hiro
Prosím ta nevieš mi poradiť ako na nich, kde nahlásiť tu unyverzitu aby sa zrušila, lebo záleží mi veľmi na ďalších životoch. Nechcem aby takto už niekto dopadol.

bighit
autor
19. jún 2024

@esterr_ka
@bighit Ďakujem Vám za podporu a pochybujem ze ma registráciu. Bolo by dobre aby to vzali do rúk dáky odborníci.

daniela099
19. jún 2024

ja len stále nerozumiem tomu že "Poznám x ľudí, ktorý popri takýchto absolventoch si chcelo siahnuť na život." Aký bol konkrétny dôvod na to, aby uvažovali o tom, že si siahnu na život? Veď to, že niekto sa rozhodne ísť nejakou cestou, s ktorou sa ty nestotožňuješ tak to predsa nie je dôvod aby si si siahal na život. Je to voľba toho človeka.

bighit
autor
19. jún 2024

@daniela099
@daniela099 Ta žena obrala celú rodinu o veľké majetky, ktoré nadobudol ten muž, opustila komplet rodinu muža, dieťa, ten muž jej dával fakt všetko a bol dobrosrdečný. Tiež môj prípad len našťastie som nemal s ňou dieťa a majetky. Len, aby jej bolo dobre a pre jej OSOH- to je inak heslo univerzity.

saraxyz
19. jún 2024

@bighit ved napíš do Markízy a možno sa tým budú zaoberať

daniela099
19. jún 2024

@bighit a vieš toto nejako preukázať? že tie peniaze a majetky išli v prospech tej neziskovej organizácie alebo osôb, ktoré sú s ňou nejako prepojené? Lebo ak nie, tak ich budeš zbytočne nahlasovať a dávať podnety, stále to bude v rovine tvrdenia proti tvrdeniu. Ak na to nemáš žiadne dôkazy tak bacha, aby ešte nakoniec oni nepodali trestné oznámenie na teba za ohováranie, osočovanie a hanobenie dobrého mena.

caroline_
19. jún 2024

@saraxyz myslím si, že po prešetrení by nijaká reportáž ani nebola

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
gribka1
19. jún 2024

@jozko_z_lesa Myslím tak, že slovensko je jedna veľká dedina, tu vieme, kde sa čo šuchne či deje.

bighit
autor
19. jún 2024

@caroline_
@gribka1 ahoj, prosím ta ako je to myslené?

gribka1
19. jún 2024

Ak si nevieš rady, a vieš, že sa tam deje niečo nekalé, tak to daj niekde na políciu, či televíziu joj. Hlavne niečo urob. Pretože z ich web stránky nevyčítaš nič zlé.

mykaellle
19. jún 2024

@majkabambulik myslíš CAN, organizáciu v USA, ktorá "lovila" sekty, no kvôli prehratým súdnym sporom skrachovala? tam stačilo, že niekomu sa niečo nepáčilo a hneď bol vyhlasenený za sektára, používala sa metóda deprogramovania (mučenie, týranie príbuzného, psychiatrické liečebne), aby sa "zblúdilá" ovečka navrátila do košiara. Keď sa na to pozrieš bližšie, za sektu Alexander Dvorkin vyhlási každého, kto nie je v ruskej právoslávnej cirkvi, ktorá je podľa neho jediná tá správna. Vystupujú proti nemu mnohí religionisti, aj proti FECRIS, ktorý údajne bojuje proti sektárom. Pritom zničili toľko ľudí, a deje sa to všade. Robia to, z čoho obviňujú ostatných. Autor, tebe prajem veľa sily zvládnuť to, že ťa partnerka nechala. Nepoznám tú školu, ale je normálne, že sa ľudia rozchádzajú a schádzajú. Taký je život. A akceptovať slobodu druhého človeka je to naj.

daniela099
19. jún 2024

@gribka1 presne tak, ale ako som spomínala, musí to v prvom rade vedieť dostatočne preukázať.

gribka1
19. jún 2024

@daniela099 Píše, akoby vedel pozadie. Ak sú to len dohady, tak nič s tým nespraví.

saraxyz
19. jún 2024

@caroline_ ved ja viem, ale autor to chce riešiť. Tak mi to napadlo. On si neuvedomuje, ze je to každého osobná voľba.

daniela099
19. jún 2024

@saraxyz áno, to že sa s ním priateľka rozišla je jej osobná voľba, mňa tam stále viac vyrušuje to, ako údajne ľudia v ich prospech odovzdávajú svoje majetky a siahajú si na životy.

daniela099
19. jún 2024

@saraxyz to že sa s ním rozišla nerieš, to už majú vyjasnene predsa, ako sam píše, bol na ňu až prilis dobr(i) 🙈

sandra49
19. jún 2024

@bighit toto nieje sekta. Skôr sa venujú psychológii a pracovanim so sebou a uvedomovani si rôznych osobných vecí. Podľa mňa si tvoja frajerka len uvedomila ze s tebou nechce byť a nič jej do zivota nedavas a ona na sebe pracuje, rozvíja sa..podľa mňa si posadnutý nou ty. A ona si veci začala uvedomovať vďaka tejto skole. Je jedna sekta na Slovensku, vedie ju tzv.auroran ale toto ona nie. Tam sa aj iné veci "ucia" nie psychológia ktorú môžeš studovat aj na VS alebo samostudiom.

saraxyz
19. jún 2024

@daniela099 "Poznám x ľudí, ktorý popri takýchto absolventoch si chcelo siahnuť na život"...no jedine ak boli ako autor ,zavisli na tých osobach/partneroch

saraxyz
19. jún 2024

@daniela099 on to tak skomolene napísal. To prvé chápem tak, ako som napísala. Ale s majetkom neviem 🤣

daniela099
19. jún 2024

@saraxyz "Ta žena obrala celú rodinu o veľké majetky, ktoré nadobudol ten muž" také niečo spomínal

saraxyz
19. jún 2024

@daniela099 no a tomu som nerozumela. Aká žena? Koho obrala?

daniela099
19. jún 2024

@saraxyz ja som to pochopila tak, že "ta žena" je jedna z tých x ľudí čo pozná teda asi jedna z tých absolventiek a že obrala rodinu o majetky a potom si chceli siahnuť na život a keďže to tiež pripisuje za vinu tej "sekte" tak asi dala tie majetky im? Neviem.

hiro
19. jún 2024

@gribka1 Ako nič zlé? Je to podvod. Berú peniaze od ľudí za nič, klamú že sú škola.

saraxyz
19. jún 2024

@daniela099 toto je hotová zapletka 🤣 autor je nahnevaný, ze sa priateľke otvorili oči a začala si žiť svoj život. A on ju svojou láskou chcel zadusit...

gribka1
19. jún 2024

@hiro Čo je na tej stránke podvodom?

daniela099
19. jún 2024

@hiro robia vzdelávanie v oblasti osobnostného rozvoja rovnako, ako to robí aj x ďalších osôb/organizácií. Keďže takto fungujú už dlhší čas, predpokladám, že maju na to všetky relevantné oprávnenia (nehovorím o akreditácii, keďže nejde o vysokú školu).

hiro
19. jún 2024

@gribka1 Však to píšem 😁 Hneď od začiatku klamú názvom - s univerzitou to nemá nič spoločné. Je to nejaká neziskovka ktorá sa tvári že rozdáva rozumy - samozrejme za kopec peňazí.