icon

Univerzita vedomého života: Ako skutočne ovplyvňuje vzťahy?

bighit
18. jún 2024

Mne táto univerzita znicicila život, moja partnerka nedávno ukončila 3.ročník, a zaroven aj somnou ukoncila vzťah, bez priciny, ide podľa náuky. Moja láska k nej je neustále silná. A jednoducho nevie to pochopiť, že sa bez nej nedá fungovať, ale ona je k tomu ľahostajná a, ako by jej to bolo všetko jedno, nepočúva ma ako, keby bola posadnutá a ide si svoje. K všetkým sa tak správa, nie len k umne. Po každom takomto stretnutí na univerzite prišla ako posadnutá niečím, jednoducho vidím to, že nie je v poriadku, nočné psycho výkriky. Prosím Vás ľudia, dávajte si veľký pozor na túto univerzitu!!! Mnoho nevinných ľudí trpí, rodiny to rozbíja, vzťahy a všetko ostatné. Poznám x ľudí, ktorý popri takýchto absolventoch si chcelo siahnuť na život. Mne je z toho veľmi smutno a neviem, čo mám ďalej s ňou robiť, úplne ma ignoruje a ja len trpím. Ale podľa univerzity je to pre jej OSOH a človek sa môže aj zblázniť. Jej odpoveď prečo ma nechce, bol som veľmi dobrí na ňu.

gribka1
19. jún 2024

@hiro Nikde som si nevsimla, že by sa volali univerzita. Je to vedomš škola.

daniela099
19. jún 2024

@hiro ale oni názov "univerzita" v mene svojej neziskovej organizácie nemajú, takže to je legálne. Inak názov univerzita použiť môžu. Používa sa to tiež napríklad v "univerzita tretieho veku" a podobne a tiež nejde o vysokú školu. Toto je všetko v súlade s legislatívou. A platiť za absolvovanie kurzov je tiež úplne normálne, kto robí kurzy zdarma?

hiro
19. jún 2024

@daniela099 @gribka1
Univerzita Vedomého Života, n.o.
Tak sa volajú a ešte aj v logu to majú.

dominikamacakova
19. jún 2024

@sandra49 ako vieš, že to nie je sekta?.

daniela099
19. jún 2024

@hiro tak ak by to nebolo povolené, použiť tam tento názov, asi by im to do registra neziskových organizácií nezapisali

caroline_
19. jún 2024

@hiro asi si to len úplne nepochopil mam taky dojem, a potom tu šíris dezinformácie, autor tohto príspevku je nešťastny, lebo sa s ním rozišla frajerka, potom, ako začala na sebe pracovať a asi si aj ona uvedomila ze jej partner nie je úplne vhodný pre nu, a on teraz obviňuje všetkých naokolo, to ako keby mala nejaká žena kamarátku ktorá jej dáva rozumy, chce pre kamošku dobre a ta sa rozide s partnerom a on bude obviňovať tu kamarátku, a nie seba.

hiro
19. jún 2024

@daniela099 "univerzita tretieho veku" sú oddelenia na reálnych univerzitách.

hiro
19. jún 2024

@caroline_ Tá vec že je nešťastný ma až tak netankuje ako to že títo podvodníci kradnú ľuďom peniaze.

gribka1
19. jún 2024

@hiro Ale neziskovka sa môže volať ako chce, myslím. Neponúkajú žiadne diplomy, nie je to ani vyššia forma vzdelania. Z tohto sa fakt nedá jednoznačne tvrdiť, že je to sekta.

daniela099
19. jún 2024

@hiro poväčšine áno, ale nemusí to byť vždy tak že je to pod vysokou školou

saraxyz
19. jún 2024

@hiro prosím ta ako kradnú ľuďom peniaze? Zaplatíš (pri zmysloch) a "studujes". Co je na tom krádež? Ci to, co autor písal?

hiro
19. jún 2024

@saraxyz V čom je rozdiel keď nejaká teta poposiela tisíce podvodníkovi len za sladké reči? To je to isté. Tlačia plytké kaleráby aby si udržali obeť čo najdlhšie platiacu, nevedomú podvodu. Ľudia už fakt potratili zdravý rozum keď potrebujú niekomu platiť za nič...

gribka1
19. jún 2024

@hiro Ľudia platia aj za väčšie hovadiny. Nech si každý robí so svojimi peniazmi čo chce. A podvedené tetky snáď niekto neľutuje.

daniela099
19. jún 2024

@hiro ale tí ľudia tam idú z toho dôvodu, že ich tieto témy zaujímajú. Keď si zaplatím školné na hocijakej škole a po skole zistím, že to nesplnilo moje očakávania a nie som spokojná tak ich obviním ze ma okradli? Že to boli len sladké reči a nezískala som tým štúdiom to, čo som očakávala?

daniela099
19. jún 2024

@hiro ľudia od začiatku vedia čo tam majú od tých lektorov čakať a co bude predmetom výuky, takže nevidím v tom žiadny podvod.

saraxyz
19. jún 2024

@hiro ale ľudia do toho idú dobrovoľne. Ja neviem, aká je to škola. Poznáme to iba z opisu nahnevaneho autora, lebo stratil "obet", ktorej sa tam otvorili oči.

bighit
autor
19. jún 2024

@saraxyz
@saraxyz ona je obeť? Prosím Vás radšej ďalej nepíšte, nechcem mať nič spolocné s ľuďmi ktorý sa venujú tomu štúdiu, je mi navracanie s tých ľudí. A podla všetkého keď toto píšete patríte medzi nich.

saraxyz
19. jún 2024

@bighit ano tvoja obeť. Lebo píšeš o nej ako o svojom majetku. Je to slobodná bytosť a môže si robiť čo len chce. Môže žiť s kým len chce.

saraxyz
19. jún 2024

@bighit ešte jedna otazka: bol si sa "stazovat" na tej skole?

bighit
autor
19. jún 2024

@caroline_
@bighit prosím Vás čítajte s porozumením, ta univerzita zasiahla viac rodín nie len mňa!!!

gribka1
19. jún 2024

@bighit A prečo sa o tom nevie? Prečo nezverejníš, ak niečo vieš? Na internet, blogy, fcb, kdekoľvek.

bighit
autor
19. jún 2024

@saraxyz
@gribka1
@gribka1 na ich fb, IG som dal príspevok, inde neviem kde by som to mohol posunúť, poraďte prosím.

gribka1
19. jún 2024

@bighit Kde na fcb? V recenziách som nič nenašla.

saraxyz
19. jún 2024

@gribka1 píše do komentu

saraxyz
19. jún 2024

@gribka1 univerzita vedome ho života pod recenziu Simko

saraxyz
19. jún 2024

@bighit nechaj expartnerku tak. Rozhodla sa sama. Ty sa otrasies a nájdeš si nový vztah

gribka1
19. jún 2024

@saraxyz No, ale s týmto nezmôže nič, nič to nedokazuje, stále je to o tom, že ho nechala. Nič o praktikách, o iných zničených životoch. A dokonca to tam nechali.

saraxyz
19. jún 2024

@gribka1 veď ja viem, že s tým nezmôže nič. Mal by sa s tým proste zmieriť

daniela099
20. jún 2024

@gribka1 to ozaj ešte aj na facebooku písal príbeh o tom ako ho priateľka nechala? Och, to sú samé domnienky 😀 treba fakty, nech teda tie rodiny, ktorým to zničilo život až tak, že si napokon chceli siahnuť na život prehovoria.

atinkaa
20. jún 2024

@autor / autorka chvilku som si pozrela jedneho toho typka ako hovori cosi o narcisovi a co ti poviem - toto je Slovensko. Dat ucitelom myslim od ZS normalny plat, tak aby v auguste nebesneli vsetci bratislavski riaditelia nam pride nad ramec, ale platit takym cypom s nozom na opasku a vrkočom (asi funguje archetyp Jánošíka) za nejake jeho bludy, ktore i sam pomenoval v uvode zdroje vetou - pozrel som si par videí na YouTube 🙈 a staci to na priame platby, tak to sme my a nase kriticke myslenie. …ty skus pozriet literaturu o sektách napr tu - https://oz-integra.sk/zoznam-literatury-o-z-int... Najma c 2 mechanizmus siekt, je to narocne a beh na dlhu trat. Chce to trpezlivost k partnerke a smerom k organizacii veci nahlasit.