icon

Úspešné ženy v diskusiách: Skutočný alebo vymyslený fenomén?

25. aug 2026

Ludia, vysvetlite mi tu logiku. Odkedy je moznost komentovat anonymne, tak je tu opat zas tolko usoesnych a bohatych zien :D v kazdej teme, co sa tyka financii, prace, usoechu, su furt dookola tie iste ,,uspesne" zeny, ktore vedu timy, pracuju vo velkych firmach, maju pod sebou ludi, ale horlivo komentuju modreho kona. Prosim vas, vysvetlite mi to :D dvakrat v zivote som mala veducu poziciu a to som bola rada, ak som nemusela niektory den riesit vo svojom volnom case svoju pracu. A tu denno denne prichadzaju zeny, ktore stihaju pisat siahodlhe odpovede a dohadovat sa tu a niekym :D

Strana
z2
anonym_b76aef
25. aug 2026

Mam osobne pocit ze tu je cast zien co ma potrebu sa prezentovat resp zapojit alebo chvalit. Ked sa pozriem sa geografickr okolie tak to je vacsinou bezne povolanoa predavacka, uradnicka, upratovacka, uctovnicka, ucitelka,recepcni, realitna maklerka, kadernicka ale ako zamestnanec, sestricka. Jedna lekarka a pravnicka. Cize bezne povolania. V praci samozrejme stretavam aj manazerky ale to zas nenibsuper terno. Superuspesnu megapodnikatelku v okoli nemam. Ale to je len moja bublina. Kazdopadne to vnimam tak ze sa tu zapaja a vyjadruje akoze viac uspesnych nech je v realite. Mozno sa nudiam neviem

anonym_b76aef
25. aug 2026

Tym chcem povedat za v realite by statisticky malo mat napr 9 zien priem pracu a 1 lepsiu. Resp 99 priem a 1 top 1 % Tu je 50% co sa zapaja superuspesnych. Effekt internetu. Moc priemernych alebo pod sa tu nezapaja. Asi sa ti bezni nechcu zapajat a maju ine veci na riesenie.

anonym_aefbec
Autor odpoveď zmazal
anonym_aefbec
26. aug 2026

@anonym_autor urcite to nie je tak,ze ktora ma vela casu na MK tak je menej uspesna.😅 Vid ja a moja suseda.mne je az trapne ked sa stretneme cez den v zahrade,lebo to vyzera ze mam kopec casu.lenze ja zarobim za hodinu tolko co ona za den a zbytok casu mozem.ist do tej zahrady relaxovat.

anonym_42a631
26. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_839222 zle na tom absolutne nic nie je. Mne absolutne nevadi ziadna uspesna zena. Vadia mi vsak nadradene zeny z anonymnych nickov, ktore maju neustale potrebu zhadzovat ine zeny, aby seba vyzdvihli. Toto robi uspesna zena? Pride nejaka uz dodrbana zena s uplne normalnou otazkou a od tychto zien dostane kolkokrat taky hejt, ze odchadza z diskusie, ako hlupa, nevzdelana, s nedostatkom sikovnosti, otrasnym zivotopisom, nevhodnymi fotkami na socialnych sietach a pod. Ako moze niektora zensks na zaklade par viet urcovat niekoho sikovnost? Uspesna zena praveze chce pomoct a nemoralizuje, nehodnoti a nespráva sa neprofesionalne. Tu sa to ale nenosi. Tu sa ale potrebuje kopnut a zvysovat si svoje ego na virtualnej diskusii.

@anonym_autor To, ze niekto hejtuje a zhadzuje nie je vzdelanim, uspesnostou v zivote, ani pracou na vysokej pozicii. Je to o tom konkretnom cloveku.. Samozrejme socialnym sietam netreba verit, tiez odtial poznam osobne 2ks a take fejky ake tu dava jedna z nich, to by si neverila. Normalne klame, zavadza a vymysla si. My sa zasmejeme s muzom, ale na druhej strane nam je potom tej dotycnej aj luto.
Uplne jasne je kazdemu pricetnemu cloveku, ze ludi, a specialne zien, ktore su velmi uspesne a zarabaju niekolko tisic eur mesacne v cistom je veeeelmi malo. Ja napriklad vo svojom okoli nepoznam ani jednu, ktora by zarobila viac ako 1500€. (S vynimkou kaderniciek, kozmeticiek, nechtarok a pracujucich v sluzbach, ale tie zas musia platit vysoke odvody, takze v cistom nemaju zdaleka 2tisic). Tie, co sa najviac ukazuju a vykrikuju v mojom okoli zvacsa podostavali, podedili a tvaria sa, ze su uspesne. 😂
Jedine naozaj uspesne zeny, ktore by prichadzali do uvahy v mojom okoli, ze maju vela penazi, su doktorky s vlastnou praxou. Ale aj ked sa pozriem na finstat na ich firmy, tak prekvapivo vykazuju zisky ako nasa malicka rodinna firma. Cize drahe auta a vsetko okolo tej “uspesnosti” bude podla mna leasing, uvery, hypoteky….
Co tu citam denno denne, skor vidim, ze mnohym ludom sa financna situacia o dost zhorsila.

anonym_adbefb
26. aug 2026

Neviem, čo znamená úspešná žena a od akej sumy mzdy sa ráta, že je úspešná. Ale treba rátať s tým, že žena po určitom veku už spravidla zázemie má. Ja mám po 40tke, mám dve autá, služobné a súkromné, mám byt bez hypotéky, mám garáž a chalupu. Dohromady všetky príjmy mesačne v čistom sú cca. 3,500 eur. Som úspešná? Nie, viete prečo? Nemám rodinu, nemám deti. Asi nie každý môže mať všetko.

anonym_322796
26. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_839222 zle na tom absolutne nic nie je. Mne absolutne nevadi ziadna uspesna zena. Vadia mi vsak nadradene zeny z anonymnych nickov, ktore maju neustale potrebu zhadzovat ine zeny, aby seba vyzdvihli. Toto robi uspesna zena? Pride nejaka uz dodrbana zena s uplne normalnou otazkou a od tychto zien dostane kolkokrat taky hejt, ze odchadza z diskusie, ako hlupa, nevzdelana, s nedostatkom sikovnosti, otrasnym zivotopisom, nevhodnymi fotkami na socialnych sietach a pod. Ako moze niektora zensks na zaklade par viet urcovat niekoho sikovnost? Uspesna zena praveze chce pomoct a nemoralizuje, nehodnoti a nespráva sa neprofesionalne. Tu sa to ale nenosi. Tu sa ale potrebuje kopnut a zvysovat si svoje ego na virtualnej diskusii.

@anonym_autor vobec nemam pocit, ze by sa tu uspesne zeny vyvysovali, alebo ponizovali ine zeny. Mozno len tie zeny nevedia s nadhladom prijat triezvy a rozumny nazor, alebo ich zerie uspech tych zien. Jednoduche zeny to velakrat nevedia stravit a maju pocit utoku na ich osobu.

nm16
26. aug 2026
@anonym_adbefb

Neviem, čo znamená úspešná žena a od akej sumy mzdy sa ráta, že je úspešná. Ale treba rátať s tým, že žena po určitom veku už spravidla zázemie má. Ja mám po 40tke, mám dve autá, služobné a súkromné, mám byt bez hypotéky, mám garáž a chalupu. Dohromady všetky príjmy mesačne v čistom sú cca. 3,500 eur. Som úspešná? Nie, viete prečo? Nemám rodinu, nemám deti. Asi nie každý môže mať všetko.

@anonym_adbefb a prečo sa považujete za neúspešnu?

anonym_adbefb
26. aug 2026
@nm16

@anonym_adbefb a prečo sa považujete za neúspešnu?

@nm16 peniaze, postavenie a majetok z teba úspešného človeka neurobia.

nm16
26. aug 2026
@anonym_adbefb

@nm16 peniaze, postavenie a majetok z teba úspešného človeka neurobia.

@anonym_adbefb 00 podľa mňa úspešný človek je ten co je spokojný a šťastný. Nemusí si to byť nutne rodina a deti.

anonym_9096d3
26. aug 2026

A realita inde.. viz viestta ako sa prezradila a ďalšie 🙂

minenkaa
26. aug 2026
@anonym_9096d3

@anonym_9096d3 a napr viestta čo sa prezradila ?

anonym_6ac30a
26. aug 2026
@anonym_9096d3

@anonym_9096d3 Už prestaň s tou viestou. Ako keby spáchala nejaký zločin 😂 Je to maximálne trápnučké 😝

mandzula
26. aug 2026
@anonym_6ac30a

@anonym_9096d3 Už prestaň s tou viestou. Ako keby spáchala nejaký zločin 😂 Je to maximálne trápnučké 😝

@anonym_6ac30a Tu ani tak nejde o nu/o ne, skor o to, ako verit virtualnemu svetu.

minenkaa
26. aug 2026
@mandzula

@anonym_6ac30a Tu ani tak nejde o nu/o ne, skor o to, ako verit virtualnemu svetu.

@mandzula a preto sa to vola virtuálny svet ,je to umelo vytvorené

anonym_9096d3
26. aug 2026
@anonym_6ac30a

@anonym_6ac30a Ano, bolo to veľmi trápne od nej 🙂

anonym_6ac30a
26. aug 2026
@mandzula

@mandzula Virtuálnemu svetu sa predsa slepo neverí, už len zo zásady. Od toho máme vlastný rozum. Tu išlo o užitočné rady, nie o podpisovanie zmlúv. Ak hľadáš stopercentnú pravdu o identite ľudí, internetové fóra nie sú to správne miesto. 😅

anonym_6ac30a
26. aug 2026
@anonym_9096d3

@anonym_6ac30a Ano, bolo to veľmi trápne od nej 🙂

@anonym_9096d3 Trápny je skôr ten hysterický hon na čarodejnice, ktorý tu kvôli tomu vznikol. O nič predsa nejde a ani nikdy nešlo 😀

mandzula
26. aug 2026
@anonym_6ac30a

@mandzula Virtuálnemu svetu sa predsa slepo neverí, už len zo zásady. Od toho máme vlastný rozum. Tu išlo o užitočné rady, nie o podpisovanie zmlúv. Ak hľadáš stopercentnú pravdu o identite ľudí, internetové fóra nie sú to správne miesto. 😅

@anonym_6ac30a Dakujem, mne to vysvetlovat naozaj netreba🙂

anonym_6ac30a
26. aug 2026
@mandzula

@anonym_6ac30a Dakujem, mne to vysvetlovat naozaj netreba🙂

@mandzula To som rada, potom sme vlastne zajedno a môžeme to s pokojom uzavrieť. 🙂

anonym_322796
26. aug 2026
@anonym_9096d3

@anonym_9096d3 a co sa prezradila? 😁Stale rada citam nazory a odpovede z jej nicku. Stale trefne, k veci a vtipne. Je mi jedno, ci je za nickom Yeti, Soros, stara Blazkova, alebo mačka.
Nikto si tu navzajom nepozna identitu a neviem, ci z tvojho nicku prispieva tvoj muz, alebo svokra. Aj keby,bolo by mi to uuuuuplne jedno.

anonym_859998
26. aug 2026
@anonym_839222

@anonym_autor
Toľko hejtu kvôli úspešným ženám...ja tomu nerozumiem. Vždy sa poteším, keď vidím, že sa niekomu darí. Je jedno, či je to šikovná kaderníčka, cukrárka alebo učiteľka, ktorú napĺňa jej práca. A čo je zle na tom, keď niekto po/popri práci trávi čas na MK? Môžu sem chodiť len ženy s minimálnym príjmom?
Moja bývalá spolužiačka sem chodí tiež po robote vypnúť. Úspešná kardiologička vo Švajčiarsku s 15-tisícovým príjmom. Vyhodíme ju?

@anonym_839222 zeny zenam.nedopraju to je fakt a tie slovenske zvlast.

anonym_859998
26. aug 2026
@anonym_9096d3

@anonym_9096d3 a co je s viesttou? ona odpovedala celkom k veci a snazila sa poradit a o to tu ide nie?

anonym_9096d3
26. aug 2026
@anonym_322796

@anonym_9096d3 a co sa prezradila? 😁Stale rada citam nazory a odpovede z jej nicku. Stale trefne, k veci a vtipne. Je mi jedno, ci je za nickom Yeti, Soros, stara Blazkova, alebo mačka.
Nikto si tu navzajom nepozna identitu a neviem, ci z tvojho nicku prispieva tvoj muz, alebo svokra. Aj keby,bolo by mi to uuuuuplne jedno.

@anonym_322796 Aaale, aké tolerantné zrazu 😁

anonym_5a3ce0
27. aug 2026
@anonym_859998

@anonym_9096d3 a co je s viesttou? ona odpovedala celkom k veci a snazila sa poradit a o to tu ide nie?

@anonym_859998 @viestta je vtipna dochodkyna, ktora sa s dcerou deli o nick, to je vsetko, ziadna senzacia. Ona casto pouzivala hlasky, podla ktorych bolo evidentne vidno, ze je to stara generacia, to mladsi uz nepouzivaju.

anonym_d5a7a5
27. aug 2026

Ja sa napriklad povazujem za uspesnu zenu s velkou zodpovednostou, ale zapajam sa minimalne. Kvoli tomu uspechu zial nemam cas viest uspesny zivot minimalne co sa tyka zdania, na dovolenke som nebola ani nepamatam a nemam cas defacto na NIC. Podla mna to az take terno nie je. Niekto si povie, tak zmen pracu - no ono, ked uz si raz hore, nikto ta nevezme na poziciu "dole", je to uz raz tak 🙂.

Strana
z2