Utekajúci psík
Ahojte začal nam utekavat psik cez zahradu …A dost som z toho par dni zneprijemnena, znechutena….Aj na prechadzky snim chodime hrame sa snim …Zacal to robit ked sme neboli doma a teraz je to na dennom poriadku aj ked sme doma ….Prosim vedeli by ste mi nieco poradit popripade ci nema niekto podobnu skusenost dakujem
A hlavne neskusat žiadne elektrické tyranske obojky to iz na západe nie je ani povolené, tie obojky nie sú stopercentne a psa ti utyraju k smrti nikto nikde nepovie pravdu že po elektr obojkoch pes zostane strachov agresívni
..to ti povie každý dobrý vycvikar
@hladamematku tak aj vycvikari napr. polovnickych psov to pouzivaju, nie su ti psi agresivni ale treba ho vediet pouziavt a mne to tiez nepride ok doma to mat cele dni na krku, preto sme to vyriesili viditelnym sposobom. Vie co ho kope a preco, ze tam nema ist. Tak sa k tomu drotu nepriblizi. takto by sa rozbehol na plot, lbeo idu tam deti volaju ho sa pohladkat (stava sa nam to bezne) a jemu by to zacalo piskat, alebo by ho to koplo, len preto ze ho volaju a chce sa hladkat.. no ta predstava sa mi nepacila.
A na kastraciu mam aj s veterinarkou presne rovnaky nazor. Nie kazdy pes uteka za fenami.
@denisah6 moj dostal par krat riadny vylagos, ked zacal hrabat a viac nikdy nic nevyhrabal. A nekope a nehrabe nic... na niektorych psov funguje. Ale keby sa nudil a vie, ze ked sa prehrabe je von, tak by to iste skusal osamote. Preto mame plot taky, ze sa podhrabat nevie. Ale su napr. psiky kde je bezne ze vykopu vsetko v zahrade, vyhrabu kvety, hocico... to by u mna nepreslo. Fakt by bol zavrety:D
@janetinka27 takýto problém sa rieši šakalími tyčami, netreba meniť celý plot
@zuzanaam ahoj, neviem ake su to tyce, ani som nenasla na nete narychlo - ak mas link nejaky, prosim pridaj, zaujalo ma to, clovek nikdy nevie. teraz ten problem s utekanim uz nemame, mame ineho psa. ale dolezita je aj estetika (zona rodinnych domov, pekne ploty, uhladne zahrady atd).
Psik nieje hracka.
Presne ako sa deti vychovavaju, psy sa musia vycvicit.
@janetinka27 je to okrúhla dutá tyč na vrchu plota, múrika, krorá je na bokoch upevnená tak, že je navlečená na pätky, takže sa krúti. Pes sa tým pádom nevie o ňu zachytiť a plot neprelezie.
@zuzanaam skusim to popozerat. ale ked pes preskoci plot 160 cm, potom preskoci ten plot, co ma 50 cm asi aj ked bude hore nejaka tyc. lebo on sa hore o plot nezachytil, on ho proste len s lahkostou preskocil. ale doma to pohladam na nete.
@simca06022011 fuha no prezili ste si tiez … boze a ten elektricky plot pomohol ? Ono najhorsie je ze ja mu nemozem byt v kuse za zadkom a vsadeho vlacit zo sebou to nejde …ked som doma da sa a ked sa strati da sa aj to ze ho mozem ist hladat ale ked som niekde dalej tak sa to veru neda
@hladamematku zatial predpokladam ze z nudy …ale 24 hodin sa mi ho neda zabavat 😂aj v noci
zauijmave ze v tomto veku zacal, chodite s nim aj von? lebo ak je pes len na zahrade tak to je odpoved...nezaujimave miesta, pachy nic....ale skor zistil co je dobre potvora, ale moze mu hlavne hrozit velmi nepekna smrt, kde bude umierat hodiny zrazeny priskrteny milion veci sa stane takymto zaletnikom...nam to robil davno vo firme stredoazijat vecne na ostnatom plote zaveseny, ale zil cely zivot v arealy firmy (to nebol moj) takze ho chapem.. ☹. No neviem nase to nerobili co zili vonku, ploty boli ok, ked to robievali ze hrabali vzdy len preto lebo nedostali dostatok psychickeho stimulu, ze prsiavalo tak sme nechodii tolko von a tak...ono to robi pes preto ze psychicky mu nieco chyba...psi su neni debilni , su to mudrejsie tvory ako si ludia vedia predstavit...
@hladamematku moj chodi von a aj tak uteka... myslim, ze je to proste nuda a prilezitost. KEd sa da ide sa na taracky.. este sa mi nestalo aby si v zahrade lahol a spal :D vymysla furt
@angel2017 no tak ono bud sa s tym zmieris ze proste je to behac a utekac a neriesis, alebo ohradnik. Prerabat plot sa vam asi nechce.. :D Alebo voliera. Ale to pre psa co cely den uteka.. no nic moc. cely den by musel byt zavreti, to mi pride skoda, voliera tiez nie je zadarmo.
@hladamematku ono sa ti to ľahko hovorí keď si nikdy nezažila psa útekara. Náš dokazal utiecť aj z hotela pre psov, aj z útulku, čo sú zariadenia určené a prispôsobené bežným psom.
Ze spraviť plot 😂😂😂🤦♀️. Pri našom psovy to znamená plný hladký (betónový, drevený) plot vo výske 2 m, odspodu zabetonovany alebo inak zabezpečený proti podhrabaniu okolo celého pozemku. Čiže okolo 15 000 €, ďakujem pekne. + k tomu stavba nového záhradného domčeka a zburanie starého co stoji pri plote (na ktorého strechu vedel vyskočiť a odtial na ulicu), dokopy cez 20 000 € len aby gróf neutiekol. Ďakujem pekne, radšej budem tyranka psov s elektrikou . Ten plot ho švacol možno tak 3 x v živote, nepriblizuje sa k nemu.
@simca06022011 take sú proste stavače, to nebude samé čakať na záhrade keď vonku je toho tolko.
Ono je to cele o tom ze akonáhle sa to psovy zo 2 - 3 x podarí utiecť už to má v hlave a bude to robiť stále. Potom už len záleží od jeho šikovnosti a vynaliezavosti.
@lujza123 no moj si nasiel tolko sposobov, jemu sa ten volny zivot paci ;) a robi to aj jeho otec. Aj priatelova ex-viszla to robila, vzdy nad ranom behal po dedine a kym vstali vratil sa domov... nas by sa tiez vratil, keby sme chdila do prace na cely den :D lebo tak 2-4hodiny mu trvaju vylety...
My sme toto tiez zazili, mame obrovsky dvor na dedine,pes sa nenudil,venovali sme sa mu aj na prechadzky vsetko a predsa furt si nasiel cestu von, behal po dedine, bol to beagle. Uz sme vseky ploty zaplatali podrotovali, nic nepomohlo, Vzdy si nasiel cestu. Teraz mame 2 psov,jedneho krizenca staford vlciak a druhy jazvecik a vobec s nimi nie je problem, ten vacsi aj ked sa dostane von tak len pre domom a vrati sa. Je to asi aj o type psa, ak je taky ,zial nezmeni sa.
@angel2017 nas zacal utekat cez plot, ked mal mozno 7 rokov, ked teda prvykrat videl, ze plot sa da preskocit.
ale prvykrat usiel este ako malicke steniatko hned v prvy den, ako sme ho doniesli. prepchal sa cez medzery na plote. bolo zaujimave, ze sa zmestil iba cez konkretne miesta a tie hned nasiel, tak tie sme hned v ten den zabezpecili okolo celeho pozemku.
aj cez branicku pomedzi nohy utekal od prveho dna, doslova sa predieral pomedzi nohy a chcel ujst. on bol totiz zvyknuty, ze so svojou mamou byval pod horou, plot tam mali slaby a on sa chodil do hory tulat. raz nam tak usiel este v prvu zimu, ze ho nebolo a vratil sa v noci uplne mokry so zalepenou srstou, doslova snehove gule na nom vyseli a to bol steniatko krizenca spica, cize malicky, mal mozno 8 mesiacov. uz som zabudla, ake hrozne to bolo, zil 14,5 roka a bol to vyborny kamarat, ale tieto uteky mi ubrali roky zivota.
@lujza123 chodila si na ZŠ tam sme sa učili čítať...vieš čítať??? Písala som o obojku ty jednoducha deva
@hladamematku moze byt …chodim von na prechadzky…nie casto ale chodim no aj ked bol cely den zabaveny do rana mi usiel …

@angel2017 spraviť plot a skúsiť dať psíka kastrovat vyrieši to utekanie pre hormóny..ale môže utekať že sa nudi.no hlavne ten plot ja keby som pes a môžem utiecť tiey.nebudem stále doma apride mi to normálne.