icon

Utekajúci psík

angel2017
15. aug 2023

Ahojte začal nam utekavat psik cez zahradu …A dost som z toho par dni zneprijemnena, znechutena….Aj na prechadzky snim chodime hrame sa snim …Zacal to robit ked sme neboli doma a teraz je to na dennom poriadku aj ked sme doma ….Prosim vedeli by ste mi nieco poradit popripade ci nema niekto podobnu skusenost dakujem

angel2017
autor
15. aug 2023

@erickatt no uzasne kks

ropucha6
15. aug 2023

Poriadne oplotenie a pravidelne prechadzky. U nas na dedine su pravidelni utekaci, furt tie iste psy, zanedbane, majitelia to maju na haku, ale vzdat sa ich nechcu. @autorka, co znamena, ze chodite nie casto? Hadam na prechadzku ten pes musi ist aspon 2-3x za den.

angel2017
autor
15. aug 2023

@lujza123 tak to som si vybrala teda a ja ze psik hodiaci sa k detom a taky lenivejsi aj blaznivy a tot a tak je inteligentny az mi je luto …no teraz mam zial k nemu trochu iny vztah ide ma slaktrafit z toho problemu …cely den ho sledujem jak ….mam aj inu robotu

angel2017
autor
15. aug 2023

@ropucha6 ma doma velky vybeh a aj ked som sa mu venovala cely den aj na prechadzke sme boli vybehany tak odisiel na noc prec ako zistil ze sme ho spustili z oci tak zdrhol zacal kusat akesi dosky v plote a potom ju vYtlacil prec

ropucha6
15. aug 2023

@angel2017 ale pes nepotrebuje len vybeh, on potrebuje pachy, precuravat, to mu na zahrade neponuknes, zjavne sa nudi. A ak uz je v takomto stadiu, tak latat plot ti velmi nepomoze, to chce komplet ho vymenit, pripadne tie ohradniky. My mame jazvecika, ten sa na zahrade ani nevycura, ako caka, ze ideme von.

marca12
15. aug 2023

@angel2017 labrador rad uteka aj nas to robi. Pritom je vybehany,z prechadzky ide tak,ze nohami ledva prepleta,pride domov,ideme si umyt ruky,spravit kavu a uz ho nie je. Preskoci aj vysoky plot. Veterinar nam vravel,ze to maju niektori v krvi a neda sa to odnaucit. Je to polovne plemeno a tak sa aj sprava. Nam pomaha v case,ked nie sme doma,davat ho do voliery. Rano ho treba vybehat riadne,potom prespi az dovtedy,kym neprideme domov. A potom je uz pusteny s nami doma.

lienka9
16. aug 2023

@angel2017 dostal sa do puberty,vtedy sa psy zacnu menit.beha za babami.vykastrovat a poriadne poprezerat a zabezpecit kade moze utekat

0silvia0
16. aug 2023

@lienka9 4,5 rocny pes je pubertiak? Som myslela ze tento vek sa uz pocita do dospelosti, nie do puberty psa.

angel2017
autor
16. aug 2023
angel2017
autor
16. aug 2023

@0silvia0 aj ja 😂

0silvia0
16. aug 2023

@angel2017 a vy ste bezne doma alebo chodite do prace a deti do skoly? Ja na tvojom mieste by som skusila psa drzat v dome. Asi by som neriesila ploty, ohradniky, voliery. Ale by som psa nastahovala do domu. Aby som ho mala pod dohladom. Niekde na chodbu pelech. Bude s vami, bude sledovat co robite, nebude sa tak nudit a mozno tato zmena mu pomoze v tom, ze nebude zdrhat. Mozno to nepomoze, ale vyskusala by som to.

angel2017
autor
16. aug 2023

@0silvia0 som doma ale chodievame casto prec …byva aj vo vnutri ale priatelovi to vadi …chodbicku mameme fakt malu ked je tu tak spi …do rana bol zatvoreny potom sme sa prebehli zatvorila som dvere pretoze mal mokre packy a uz ho nebolo

angel2017
autor
16. aug 2023

@0silvia0 cely den ho strazim ale som z tiho na nervy uz …

0silvia0
16. aug 2023

@angel2017 chapem, ze to lezie na nervy

anonymanonym
16. aug 2023

Z toho co citam mi to pride tak, ze by to chcelo "prekopat" cele od zakladov. Mimo dvor treba ist so psom kazdy den, to absolutne nie je o vybehu. Tak isto sa tu nespomina ziadny pravidelny trening, hra, nieco (aj psychicke vyžitie je velmi dolezite). A k tomu vsetkemu patri aj naucenie na nejaky rezim a s tym spojeny aj oddych. Co tiez asi ten pes nauceny nie je ak po aktivite nasleduje dalsia aktivita (utek) a nie oddych. A vobec nejde o 24 hodinove zabavanie psa.
A je jasne, ze ak sa pes nauci utekat, tak to bude len horsie a horsie skrz samoodmenovanie. Takze ako prve zabezpecit, aby pes uz neusiel - dat ho do vnutra, spravit mu volieru,... A ruka v ruke s tym naplnit psovi vsetky jeho potreby (kazdodenna vychadzka mimo dvor, unavit fyzicky aj psychicky) a nastavit mu rezim.

hladamematku
16. aug 2023

@angel2017 volá ľuďom som s týmto pomohla počúvaj hod do Googlu interaktívne hračky pre psov, kupnurvite kong!! Za tén dám svoju pravú ruku kvalitný zo silikonu tvoj pes sa budú nezatváraj ho do domu!!! Čo to je za riešenie, zamestnaj mu myseľ!!! To že s z neho teraz nervózna my nepomôže daj mu niečo na zábavenie radšej

zuzanaam
17. aug 2023

@angel2017 už som to popisovala v príspevku vyššie

zuzanaam
17. aug 2023

@janetinka27 tak to áno. To je proti preliezaniu vysokých plotov. Sú psy, ktoré prešplhajú aj 3 m, vtedy je to riešenie. Tu len asi zvýšiť plot.

janetinka27
17. aug 2023

@zuzanaam a to je ten problem, navysit dlhy hotovy plot s betonovym murikom a zabradlim je obrovska investicia, najma ak clovek nie je vylucny vlastnik. a tiez v oblasti, kde su vsade naokolo podobne typy plotov v podobnej vyske je ako past na oko. betonovy murik je vlastne oporou terenu, cize zvnutra plota je plot nizky a zvonka od ulice je plot vysoky, pretoze zahrada je vysoko nad urovnou ulice. taky plot by bol vznutra napr. 160 cm a zvonka by mal napr. 270 cm, to nejde. ale to je len tato konkretna situacia a skor to bola moja reakcia na prve prispevky, kde sa niekde pisalo, ze navysit plot atd. ze to nie je vzdy take lahke.

simca06022011
17. aug 2023

tak tu nebude problem len navysenie, ked si pes len tak odsunie nejaku latu a odide, tak ten plot prost eni eje vobec pre psa vhodny. Treba tam natiahnut elektriku a je to vybavene. Kym to nemaju, tak ho normlane priviazat, ked nie je pod dozorom. Vybavena vec. napr. mojmu chlapovi v zivote pes neusiel ked boli splu na dvore, on ho raz takto chytil na ulici, zdral ho ako zito a odvedy ho vidi a drzi sa na dvore, len ho okrikne hocikedy a prasi na miesto...

Inak autorka a priatel co, ked v nutri sa mu pes nepaci? tak ake navrhy ma na vonkajsok? ved trochu nech sa cini on. Moj doniesol elektricky ohradnik, kupil kabel, tycky a namontovane to bolo okolo dvora raz dva.. asi pol dna to zabralo, zapol, par krat to utekaca skoplo a viac sa k tomu nepriblizil ako som pisala. To nema vobec vyznam sa nervovat a strazit psa. Vencenie nepomaha nic, dokonca u nas to bolo horsie, on hodinu po prichode z lesa mohol znvou letiet do lesa... zaspi v podsate iba ked je vnutri.

zuzanaam
17. aug 2023

@janetinka27 tak potom možno ten elektrický ohradník z vnútornej strany. Aj zoologické záhrady ho mávajú proti útekom zvierat.

angel2017
autor
17. aug 2023

@simca06022011 priatel sa snazi tie diery latat kade vzdy utece 😂a to je tak vsetko ja hladam nieco efektivnejsie a este sa ho snazime zatvarat na noc alebo ked ideme prec ale vcera sme boli na dvore na zahrade aj tak zdrhol …sak uvidime dalej

lenkakravcova
17. aug 2023

@angel2017 pridám sa do diskusie. Nám začala utekať fena.
Pes sedí na dvore. Ona zdrha.
Najprv hľadala diery. Keď sme zakryli nejaké si vyhrabala. Keď sme toto riešili, začala odsúva dosky na plote. Keď som tam dala sieťku, začala skákať. Najnovšie s rozbehom do kopca. Proste psycho. Nechápem, čo tomu psovi chyba. Ma doma opačne pohlavie kamoša.. Ma žrádlo. Ma výbeh 1000m2 a ona musí zdrhnut.
Ale ani nejde ďaleko len beha okolo pozemku zvonka a straší ľudí (deti a starší sa jej boja, lebo na nich šteká). Kólia.
Už rozmýšľam kúpiť ten elektrický ohradnik ako tu píšete ze toto zaberá. Lebo fakt neviem co iné.

janetinka27
17. aug 2023

@zuzanaam ano, som rada, ze sa tu ten elektricky ohradnik spomenul, vobec som o tom nevedela, ze je taka moznost

lenkakravcova
17. aug 2023

Práve pozerám niečo takéto - https://m.alza.sk/dogtrace-neviditelny-plot-d-f...

Má to niekto z vás?

0silvia0
17. aug 2023

@lenkakravcova vasi psy su kastrovane? Lebo sestra ma labradorku a ked sa hara, zdrhne, oznackuje teritorium a caka kym pridu psy na vohlady😵

lenkakravcova
17. aug 2023

@0silvia0 Nie sú kastrovane. Ani jeden. Fena nám uteká (mimo harania sa). Pes, samec pekne sedí doma.

zuzanaam
18. aug 2023

@lenkakravcova kólia-border? Tak tej chýba pravdepodobne zamestnanie, hlavy aj tela.

lenkakravcova
19. aug 2023

@zuzanaam ktovie. Lebo pes je tie rovnaký typ a on pekne sedí doma. Pozemok majú okolo 1500m2 na behanie, cez deň sa hrajú s deťmi (strážia ich, nosia loptičky), ale keď príde večer už ju vidíme stepovat okolo plota a hľadať miesto úteku. Objednali sme ten dog fence. Uvidíme keď to príde ako to bude účinné. 😀

zuzanaam
19. aug 2023

@lenkakravcova ak máte ozaj borderku, tak je to vysoko pravdepodobné. Je to extrémne aktívne plemeno, ktoré potrebuje byť pracovne vyťažené. Držím palce, aby to pomohlo. A nebolo by odveci vymyslieť niečo, čo by jej ešte viac zamestnalo hlavu. Neviem, ako sú veľké deti, ale napr. moja 13 ročná dcéra trénuje s našim psom rôzne triky. Zabaví sa aj ona aj pes a nerobia potom hlúposti ani jedna. Dve muchy jednou ranou 😉