icon

Utratenie zdravého zvieraťa

20. jún 2023

Čo si o tom myslíte? Momentálne to hrozí jednému psovi mojej babky. Ostal na dome, ktorý sa bude prerábať asi rok. Je na dvore, má tam aj svoju búdu atď... Ale že sa tam o neho nemá kto postarať, čiže ho chcú dať utratiť. Inak je to zdravý pes, vie vychytať hady, krtkov, atď... len šteká v noci po zvieratách (ježkov atď) ak je pustený, tak ho zatvárajú na noc. Lenže ho nemá ísť kto zavrieť, takže ho chcú dať utratiť a je s ním celková starosť.
Babka už dala utratiť 2 mačky, keď šla na byt, tiež zdravé, lebo by ich tam nemala kde mať.
Myslíte si, že je to normálne alebo len ja som precitlivelá, že mi je ľúto tých zvierat.
Dá sa niečo robiť?

Strana
z2
tramtada31
20. jún 2023

Oslov utulky, nech ti aspoň prezdielaju fotku. Toto naozaj nechapem, že na čo si niekto zaobstará psa a pri prvom probléme sa ho takto neľudsky zbavi. Neželám ludom nič zle, ale za toto by si zasluzila, aby sa jej to vratilo

stevvvka
20. jún 2023

Aký je to pes a odkiaľ si?

autor
Autor odpoveď zmazal
3009
20. jún 2023

no a čo že je naučený na dome, rýchlo sa prispôsobí na byt, len treba chcieť. Ja som si zobrala teraz fenku z útulku a bola tiež na záhrade a išl ado bytu a nie je šťastnejšej fenky ako je teraz ona.

simca06022011
20. jún 2023

Tak hladaj DOCASNU opateru aspon, kym sa dom nedorobi.. to skor najdes mozno. A tiez si myslim, ze niekto na tom dome bude, ci pracovat alebo chodit tam, tak sa dokazu postarat hadam trochu.
@slovakboy nechcela som byt hnusna, ale presne to ma napadlo ked som to citala...

anonymanonym
20. jún 2023

@elmivelmi ak by som mala kapacitu na dalsieho psa, mile rada

stevvvka
20. jún 2023

Ďakujem za odpoveď, nie je to až tak ďaleko, popýtam sa známych

viliama
20. jún 2023

A čo útulok? Možno by si ho niekto "adoptoval neskôr".

hladamematku
20. jún 2023

yhoj prosim t napis mi sprav skusime nieco vymysliet

hladamematku
20. jún 2023

ak kontaktujes utulok zilina, povzska bystrica urcite ti pomozu, daju radu, treba skusat mas vela mesiacov co jej mozes najst novy domov, ak da niekto utratit zdrave zviera, alebo niekto na to prihlada, verim, ze karma mu to vrati...je to daleko za hranicou co chce spravit cela vasa rodina

bimbambim
20. jún 2023

@3009 nie každý pes si zvykne na byt.po svokroch ostal vlčiak v dome a veruze si nezvykla u nás doma.nastastie sme mali ešte dve alternatívy a jednou z nich ,že sa o ňu začal starať sused.Tak až vrátila do svojho .S tým že zradlo očkovanie atď sme riešili my.Cca o 4 roky sme ju aj tak museli dať utratiť lebo dostala cukrovku a oslepla

hladamematku
20. jún 2023

@bimbambim ved slepi psy normalne funguju, sluch a cuch su u psa primarne...zrakom moc aj tak neriesi,,,

nenne27
21. jún 2023

Nozik sa mi vo vrecku otvara.kto moze dat utratit zdrave zviera?preboha, ja to stale hovorim, ze tato krajina nikdy nebude patrit do civilizovaneho sveta s takymto postojom k zivym tvorom....ak babka vychovala tymto stylom svoje deti a vnucata, tiez nebude mat pekny koniec zivota...

bimbambim
21. jún 2023

@hladamematku veterinár rozhodol na základe vyšetrenia že utratiť už ani sused s ňou nechcel chodiť na prechádzky.Uz padala strácala rovnováhu nezrala nepila

nika523
21. jún 2023

Len dávaj pozor komu darujes aby neskončila niekde v osade, lebo tam končia nechcené psy a to je peklo na zemi to radšej fakt utratiť aj keď samozrejme som proti a nikdy by som to nespravila ale osada a romovia sú ešte horší..

autor
21. jún 2023

@hladamematku no tak útulok je posledné riešenie určite. Lenže tie útulky sú tiež preplnené, tak dúfam, že tam bude miesto. Ja som dala rôzne inzeráty a videli to ľudia, lenže napr. na Bazoši sú stovky inzerátov. A keď niekto hľadá psa, tak väčšinou chcú nejaké čistokrvné s PP a šteňatá...
@sissy27 určite babku neohovaram. Znie tento príspevok hrozne viem. Ona si zobrala so sebou jednu mačku a menšieho psa. Ona tiež poskytovala dočasky na dome pre psov z útulku atď... kedysi. My tam chodíme, nosia jej tam jedlo. Ja som tam tiež minule bola atď... Lenže ten pes je tam v podstate sám celý deň okrem toho, kedy tam niekto ide. A tiež celú noc. Lenže to je pre psa, ktorý je zvyknutý na spoločnosť aj tak trápenie. Takže ten útulok ak nikto nebude mať záujem... My sme sa pýtali celého okolia (susedov, priateľov, kolegov z práce atď...) a všetci majú svojích psov alebo nechcú

nika523
22. jún 2023

Áno je to veľmi ťažké nájsť dospelemu psovi domov, ja by som oslovila útulok nech oni hľadajú, nemusis ho tam hneď dať ale určite je to lepšie ako dať ho hocikomu a nevieš ako sa budú k nemu správať, priviazu ho na reťaz napr. V útulku si vedia ľudí preveriť, podpisuje sa adopčná zmluva, môžu psa chodiť kontrolovať alebo mu nájdu len dočasku a neskôr domov. Ja by som určite oslovila útulky v okolí a darovať len tak hocikomu cez bazos by som sa bála, nevieš ako ten pes skončí...

simca06022011
22. jún 2023

a keby si skusila ten utulok s tym, ze nakaldy sa postarate? stravu, ak treba nejake pomocky, veterinu? ak mi nenajdu rodinu tak za pol roka/rok si ho vezmete naspat... to skor ako darovat cez bazos... FB by ti este mohol pomoct, kedysi kolegyna mala psa niekde na dedine u niekoho, denne tam chodila, ked sa prestahovala do bytu a pes s nou nemohol ist.

hladamematku
22. jún 2023

no nechcem ta sklamat ale kedze je to starsi nemecky ovciak, co je velmi podcenovane a zaznavane plemeno na slovensku, tak moze byt, ze budete radi ak vam ho vezme nejaky utulok. Viac menej dam za to pravu ruku ze na inzerat sa vam neozve na takehoto psa nikto kto by mu chcel dat domov, ak tak na retaz ako lacny alarm, alebo cigani na maso. Kedze sa 20 rokov pohybujem pri utulkoch, viem ako to na SK je. Na tvojom mieste by som si zazichrovala miesto v utulku...

autor
22. jún 2023

@hladamematku už som v kontakte s útulkom. Nemajú miesto, ale tak hádam sa im uvoľní. Ale že fotky môžu prezdieľať
@nika523 áno, už to riešim. Najhoršie je, že babka to neriešila nejako a teraz ja som za debila, že prečo som to neriešilila skôr kým odišla na byt.

elmivelmi
22. jún 2023

a to utulok ak nema miesto nevezme?To je dost blbe inak .

elmivelmi
22. jún 2023

@hladamematku chudak pes naozja,inak vlciak mam rada toto plemeno,kebyze je stena .

nika523
22. jún 2023

Držím prsty aj fenočke, len fakt ho nedajte hocikomu

nika523
22. jún 2023

@elmivelmi nie nevezme, ľudia si to jednoducho predstavujú, útulok nie je na odkladanie zvierat, že už nechcem tak tu ho máte, každý majiteľ je sám zodpovedný za svoje zviera ktoré si zadovážil, len ľudia to ešte nechápu...

hladamematku
22. jún 2023

Môžme ďakovať zadávateľke že ju toto stvorenie zaujíma už teraz tam samo musí veľmi trpieť keď prídu letné búrky neviem ako to zvládne. Nuž Slovensko je diera, vidieť to podľa postavenia zvieraťa..ale zas ak je zadávateľka dedič či budúci obyvatel tak je morálne ze to rieši...

elmivelmi
22. jún 2023

@nika523 ved ano,len co potom ked nevezme a zviera nema domov.

autor
22. jún 2023

Dobrý večer, mám skvelé správy. Našli sme jej domov ❤️ ujov kolega si ju zoberie. Že akurát hľadali takého väčšieho staršieho psíka. Tak zajtra poputuje do nového domova ku novej rodinke. A že babka sa na ňu bude môcť prísť pozrieť ak bude chcieť. Ďakujem všetkým za komentáre, som šťastná, že to takto dopadlo 🥰

hladamematku
22. jún 2023

tak tomu sa pobie bozi zasah

elmivelmi
22. jún 2023

Super,to je dobra sprava❤️❤️

nika523
23. jún 2023

Prosím len si prever v akých podmienkach bude žiť aby ju nedali na rezať alebo do klietky 🙏

Strana
z2