Už vám prišli peniaze za OČR?
Ahoj baby vám už prišla ocerka mne nie jedna pani mi povedala ze najprv musí prísť odnich papier? Ja som už od 10.3 a stale nic neprišlo: 🙄☹
@monika123654 dakujem, ano, tam so to tiez posielala, len ta notifikacia mi neprisla,nechapem
@vittekovaveva ja som zo žiliny,ale rozhodnutie nemám
Ani dnes nic
Ahoj ja som doma od 19.3. korunky mi prišli na účet okolo 21.4. -číslo učtu som zadala pri žiadosti. Na účet je to rýchlejše ako na adresu, len bolo potrebné poslať poisťovni čestné vyhlasenie. Papier mi domov prišiel o 2 dni neskor ako korunky.
@asturia26 ja mam sto chuti im to tam poslat nanovo, skolka zavreta v ba od 10.3, doma som od 16.3, ocr som posielala hned 16 ale potvrdenie o prijati mi nedoslo, zato za obe vyhlasenia marcove aj aprilove mi doslo. vsetky kolegyne maju peniaze davno na ucte. Visvader vyzyva neposielajte ziadosti duplicitne, zahlcujete system a zdrzujete, dovolat sa tam neda...
Druha vec, vsetci sa tu bili do prs, ze ako ma byt pomoc rychla a adresna, ze ludia a firmy potrebuju peniaze hned, nie o pol roka, muz je szco, od marca musi sediet doma lebo ich zavreli, poslana ziadost o prispevok do dnesneho dna ani obraz ani zvuk, ani nic, ze evidujeme, cakajte, nebojte sa, riesime to. Samozrejme rezervu mame, hladom nepomrieme, ale budu to 2 mesiace od podania ziadosti a doteraz obaja cakame len na vyjadrenie ze ci nieco dostaneme. Neviem si predstavit ako ziju taki, co idu od vyplaty k vyplate. Cely system je otrasne nastaveny a krasne sa ukazalo ako to vobec nefunguje.
@kondaska1mane to niak tak podobne :/
@kondaska1 kolegyňa včera volala s jednou pani zo sociálky ohľadne jedného zamestnanca ktorý má v priebehu apríla už 11 ročné dieťa a preto mu od 11 roku už nebudú vyplácať očr iba ked jeho doktor pošle nejake papiere do sociálky no a popri tom sa dozvedela, že pracovníci ešte zisťujú na matrike či dané dieťa na ktoré si uplatňuješ ošetrovné je ozaj tvoje takže už sa nečudujem že to tak trvá, my tiež máme rezervu ale tiež aj tých pár eur chýba.
práve som dovolala s pani ku ktorej patrím v BA podľa sídla zamestnávateľa moju OČR od 23.3. nemajú ešte ani zaevidovanú. Nemám jej už volať nemám nič znovu posielať že oni pracujú 12 hodín denne spracujú 200 žiadostí denne a majú ich 400000... a keď až prídem na rad tak po prešetrení dostanem peniaze ... toto bola jej odpoveď
@foolie bože to do kedy mame cakat na nase peniaze 😔😤😤😤
Ja som na ocr od 16 marca a stale mi nic neprislo, z mojej prace viac kolegyn slo na ocr a aby 2 peniaze, a niektore ktore tam volali dokonca im povedali ze ich nemaju ani evidovane... hrozne
@noemikatka 60dni podla zákona.
@evittam mne povedala, že mi pošlú 13.5 za oba mesiace. Evidovaný som od 12.3...takze je to 61 dní...
@noemikatka vraj sľúbili že do 15.5. spracujú všetky žiadosti zadané v marci ... uvidíme musíme čakať
@foolie ach mne povedali ze maji len za marec dostanem a kde mam ešte za apríl 😤
dnes zase nic
@noemikatka
@adrika25 nic ine nam neostava len cakat
@kondaska1 ako je prosim ta system otrasne nastaveny?? A sko to tu nefunguje? Kua,je VYNIMOCNA situacia. Uvedomejete si to vsetci? Ti ludia tam pracuju 12 hodin denne a nie su stroje,kym vy sedite doma na riti. Vsetci tu len kuvikate. Bohuzial,niektoti ziju od vyplaty k vyplate. Kto im za to moze? Ako si kto zariadil,tak ma. Toto sa nofmalne uz nedsju citat niektore prispevky. Alebo ze - kedy mi daju moje peniaze? Kua,budme radi,ze nieco dostaneme. Trochu vdacnosti,skromnosti,pokory...
@stanulienkat Tieto prispevky su presne o finančnej gramotnosti. To je cele.😉
Ja som bol od 13.3. do 29.3. na OČR a doteraz mi rozhodnutie ani peniaze nedošli. Na soc.poist. mi povedali že na to majú 60 dní,no môže to trvať dlhšie. Takže neviem,,,asi aj tri mesiace kým to dostanem
mne dnes o 17.30 (😲) volala pani z SP, ze ma ma nastarosti, nech jej poslem este raz cestne vyhlasenia za marec aj april, ze veri, ze som ich posielala, ale ich ich nema, tak mi nadiktovala svoj mail, ze teda poslat este raz. A ked budem posielat za maj, tak to mam tiez poslat rovno jej na mail, nie na ten vseobecny.
cestne na marec som posielala na ten vseobecny korona mail este 27.3., aj notifikacia mi prisla, ze dorucene. A vidite, predsa sa v tej horde mailov niekde zatrosil.
Cize ked im nieco chyba, volaju. A teda fakt ma prekvapil ten neskory cas, fuuuu, takze naozaj zeny na SP robia co mozu a co vedia.

@majakk no ja som to posiela na koronabam@socpoist.sk, tento meil majú aj na stránke SC Bratislava.