icon

Už vám prišli peniaze za OČR?

noemikatka
17. apr 2020

Ahoj baby vám už prišla ocerka mne nie jedna pani mi povedala ze najprv musí prísť odnich papier? Ja som už od 10.3 a stale nic neprišlo: 🙄☹

kondaska1
5. máj 2020

@stanulienkat system nefunguje, uz len to, ze musis vsetko dokladat na sto krat, naco odo mna chcu kam chodi moje decko do skolky ked to je nahlasene, naco chcu tisickrat na ziadost moje cislo a mail ked aj tam nikdy nezavolaju a neposlu ani info mail rozposielany systemom, naco chcu od mojho muza opakovane na kazdy jeden papier ico, dic, nace kod, vykazy a ine pixoviny. Vsetko veci ktore maju vsetky institucie sto krat nahlasene. A to ze clovek caka 2 mesiace na prispevok je jedna HANBA!!!! Dane musis platit nacas a tak isto aj odvody. Ja nehovorim ze tie baby co tam pracuju nic nerobia, ale ako spominas kua, je vynimocna situacia, vynimocna nie len pre stat. zamestnancov, ale aj ludi, tak nech tie byrokraticke overovania do aleluja nechaju na neskorsiu kontrolu, ludia cakaju na prachy, lebo nie kazdy si moze dovolit byt 2mesiace bez prijmu (co nastastie nie je moj pripad 🙏), mna stve toto nastavenie systemu , kde sa vliali miliardy do informatizacie a cele to stoji za h...o a za tym si stojim.

adenka90
5. máj 2020

@elanor ano ja chapem ze maju toho vela ale preco ked som od 10.3 na ocr a este som nedostala ani papier a ani peniaze.2x som sa niekam dovolala a pani mi povedala ze ano vidi tam aj ziadost aj cestne prehlasenie ale ze to nemam ani schvalene kolko budem dostavat ze mam si zavolat na pobocku Ba kde sa uz tyzden neviem dovolat.

petronela1985
5. máj 2020

Ahojte,tiež som sa dnes dovolala,môj zamestnávateľ patrí pod SP, pobočka Bratislava. No keďže mali obsadené, skúsila som volať do Nitry na pobočku, vravím si systém majú rovnaký,bývam tu, skúsim. Tak mi ochotne nadiktovala pani číslo priamo na referentku,ktorá má ma na starosti. No to bolo vám poviem. Či si uvedomujem,že musia spracovať 500 tis.ziadosti. Vravím jej,ja len chcem vedieť,ci všetko prišlo v poriadku,bola som na ocr dva týždne, pracujem odvtedy,chápem že pracujú pod tlakom,aj lehoty ok. Len chcem vedieť či je to podané a zaevidovane. No tak horko ťažko,pošlite si čestné vyhlásenie ešte raz. Lebo zdôraznila opäť číslo všakže kde by moju žiadosť nasla. Ale chvalabohu som jej to mohla poslať priamo. A povedala že zajtra je uzávierka a vyplácanie ocr. No zvedavá som,takže čakáme ďalej.

petronela1985
5. máj 2020

@kondaska1 Plne súhlasím s príspevkom. To nie je o tom,že nemáme rezervu a čakáme vyslovene na ocr. Ale každý mesiac platíme SP odvody. A aby sa človek nevedel dovolať, stále niečo dokladat, pritom všetko je poslané a keď už sa náhodou dovolas,mas povedané. Ja tiež pracujem v štátnej správe a vybavujem stránky a napriek náporu práce by som si nedovolila sa s nimi baviť týmto spôsobom.

monikabr
6. máj 2020

@petronela1985 dakujem za radu tiež som tak postupovala a vraj neeviduju moje cest.vyhlasenie žiadosť majú od 16.3. Tiež mi dala mail kde mám doposlať ešte čestné vyhlasenia

noemikatka
autor
6. máj 2020

Došlo niekomu dnes? Mne nie 😤😤😤😤

jaccckie9
6. máj 2020

Nie, nie...ani mne nič 😪

jaccckie9
Autor odpoveď zmazal
monika123654
6. máj 2020

Možno prídu zajtra, lebo mi bolo povedané ze dnes odosielaju...

majakk
6. máj 2020

Mne nic

nadej13
6. máj 2020

Ahojte, len som chcela, že dobrá informácia, že dnes bol ďalší deň, keď sa spracovali k výplate ďalšie OCR a peniaze asi v pondelok by mali prísť, tak bolo povedané mne. Ja som na radu pani z infolinky poslala mail, najprv sa mi naň ozvala jedna pani, ktorá má veru pekne oklamala, o 2 týždne mi na ten istý mail reagovala iná pracovníčka a až vďaka nej som bola včera konečne spracovaná. A len reakcia na rozčúlený príspevok ako tam robia, kým iní si sedia na zadku. Milerada by som pracovala, keby som mala komu nechať dieťa. Strácam týmto peniaze, ktoré mi budú veľmi chýbať a nič som nespravila zlé, nebola som ani na žiadnej zahraničnej dovolenke ani som sa nesprávala nezodpovedne. Takže sa ohradím voči každému, kto bude také niečo písať. Každý sa zastáva dôchodcov, pričom nikto ani slovom, že a voči iným nie je diskriminácia, že nesmieme v určitých časoch do potravín a dnes o 13tej v potravinách x starých dôchodcov okolo mňa. Nie mojou vinou musím byť na korona OCR a každý deň prichádzať o peniaze. Každý mesiac celé roky som poctivo všetko platila. Keby som 3 týždne dookola tam nevyvolávala a nepísala, tak ani na 58 deň sa ocr nedočkám. Práveže teraz sa ukázalo, aký nefunkčný je ten systém. A miesto toho, aby si to priznali, klamú ze nepracovali sa iba chybne podané žiadosti. To je vrchol drzosti, ktorý sa nedá počúvať a nie otázky, že prečo tá alebo oná osoba ešte nedostala peniaze.

majakk
7. máj 2020

stale nic

andrejbobacik
7. máj 2020

Práve pipla OCR za marec a apríl....konecne...

baska19
7. máj 2020

manželova prišla ale len marcova dnes moja stále nič

marta723
7. máj 2020

No mne ešte nedošlo za marec.

monika123654
7. máj 2020

OCR na účte

adenka90
7. máj 2020

Mne tiez stale nic!!cakam lebo som sa vcera konecne dovolala do soc.poistovne v Ba a pani bola velmi mila a povedala ze uz posielali a ze do dvoch dni by som to mala mat na ucte ale len marcovu ocr.tak dufam ze dnes to pride ked ze zajtra je sviatok a pochybujem ze banky robia prevod aj cez sviatok.

evittam
7. máj 2020

Akurát prišla OCR uz za apríl. Sa im pekne podarilo.😊😉

majakk
7. máj 2020

@monika123654 a poslali vam aj vymer?dakujem

majakk
7. máj 2020

@evittam a mate aj vymer?dakujem

evittam
7. máj 2020

@majakk Nie.

noemikatka
autor
7. máj 2020

Aj mne dnes prišlo aj za merec a apríl

adrika25
7. máj 2020

mne stále nič. Ale popravde dnes som to ešte nečakala keď v utorok mi vravela, že ma nemajú ešte ani v systéme.

frndza
7. máj 2020

@adrika25 Mne prišlo dnes už za apríl

adrika25
7. máj 2020

@frndza ja som posielala žiadosť ešte 26.03. a dodnes nič...keď som volala v utorok tak ma nemali ani len v systéme a to žiadam len o 5 dní, ako kašlem už nato.

frndza
7. máj 2020

@adrika25 a nespadáš pod BA? Tam majú toho veľa a veľa žien píše že nemajú peniaze čo spadajú pod BA

adrika25
7. máj 2020

@frndza áno spadám. Ale už s tým nič nenarobím, vďaka bohu bolo to len 5 dní ostatné som pracovala.

frndza
7. máj 2020

@adrika25 Určite vám prídu

monika123654
7. máj 2020

@majakk ešte nie, ale to mi prišla ešte len marcova OCR

vittekovaveva
7. máj 2020

@adrika25 to je super ze niekto nema ocr ani za marec a niekto ma uz aj april