Úzkosť. Čo mám robiť?
ahojte dievcata,
prosim poradte mi niekto kto mate skusenosti s uzkostnou poruchou ako sa da toho zbavit. U mna sa objavila 7 mesiacov po porode, uzivala som rok antidepresiva, no aj napriek tomu ju stale pocitujem, niekedy mavam hnacky a byva mi zle od zaludka. zacala som chodit k homeopatke, som na zaciatku liecby, neviem ci to zaberie. Snazim sa robit vsetko pre to aby som sa toho svinstva zbavila ale nejak sa mi to nedari. Som z toho velmi nestastna...prosim poradte mi kto viete...dakujem
@ebotko
Ahoj,
Pisal som Ti uz jednu odpoved no nejako sa neobjavila. Tak to zhrniem len teraz v kratkosti. V podstate som sa pytal ci mavas dlhodobejsie peoblemy s travenim.
Chupakabra25....ano presne tak mam uz dlho problemy s travenim....aj preto som bola dlho na paleo diete a zacinam znova. Ano viem co sa stalo, stresu kopec, skoro mi bola diagnostikovana rakovina typu na ktoru moja matka umrela, je smrtelna, cakala som na vysledky 2mesiace, potom som sa sice ukludnila, ale asi nie uplne, bola som velmi nervozna.....
@chupakabra25 aby som bola presnejsia zapcha skoro 6 rokov, aj kvasinky som riesila..
@ebotko
Moja odpoved mozno posluzi nie len tebe, ale vsetkym co sa trapia uzkostami. Nastudoval som si o uzkostiach vsetko co sa da, ale nikde som sa nedozvedel pricinu. Urcite vela z vas to iste. Zistili ste ze pricina nie je jasna....... Takmer vsetci co trpia tymito poruchami maju travenie na bode mrazu sposobene kvasinkami ako bakteria candida!! Tieto bakterie su tichym zabijakom. Vylucuju neurotoxiny a z dlhodobeho hladiska nicia vas mozog. Tiez som tomu neveril, ale mam to vyskusane na vlastnej kozi. Ked som sa rozhodol, ze budem bojovat s uzkostami bez chemie AD, tak jeden z mojich cielov bolo uprava travenia a zdravy zivotny styl. Bol som v kontakte s doktorom jeho meno je Karel Hadek. Jemu som zveril vsetko co sa s mojim telom deje. S odpovedou si dlho hlavu nelamal a povedal ze moje telo je premnozene kvasinkami. Kvasinky naberaju hodnotu globalnu trufnem si povedat ze je to pliaga vyspelych krajin. Takze ak chcete nad touto pliagou zvitazit pripravte si obrovsku davku trpezlivosti na tento boj, ktory moze trvat niekedy aj rok. Zalezi od zamorenia organizmu. Tzn cim je telo zamorene viac tym dlhsie trvaa liecba a prinavratenie rovnovahy v organizme. Takze prestudujte si o tejto bakterii co najviac a zacnite sa cistit!!! A vysledok stoji fakt za to. Nepisem to len tak, pisem to preto lebo chcem pomoct a dat nadej vsetkym ludom a zbavit ich trapenia. Kto tomu neveri nech sa dalej utapa. Dostavm pozitivne ohlasy od ludi ktori takto zacali a skutocne to ide. Napokon hovorim aj zo skusenosti vlastnej. Skoda ze som to nevedel uz skor ale tri roky som sa trapil. Ale nie zbytocne. Prisiel som na to! A vysledok stoji za to.. takze detoxikujte. Dajte si 3 dnovy post kedy budete pit len stavy zo zeleniny. Potom sa precistite od parazitov. A po precisteni zacnite boj s candidovlu. Na nete najdete vela clankov a diet na candidu. Mozem vam tu skopirovat aj odpovede od znameho doktora ktory mi v tomto poradil, spominal som ho vyssie. Taaaak pokial.mate uzkosti a mate problemy s travenim ako je to aj v Tvojom pripade, nemate co stratit. Ak potrebuje niekto poradit mozete mi napisat na chupakabra25@gmail.com, budem len rad ak niekomu pomozem znova.
Pekny vecer. 😉
@chupakabra, dakujem za info...nooo ja tomu aj verim, kedze som si s kvasinkami uz uzila svoje, takze opat paleo 🙂 🙂, pre mna to nebolo tazke, takze dufam ze pomoze.....urobim aj nemozne len aby som sa tohto zbavila a hned si ide robit cajik lapacho...
aj ked viem ze to bude trosku ťažšie ako len upravit stravu...🙂 tiez prajem pekny vecer a keby ta este nieco napadlo budem vdacna ked napises...diky
🙂 Lapacho to bolo prve co som si kupil. Tuto kôru mozno pit skoro neobmedzene dlho, len dbat na kvalitne doplnky a potraviny, co je niekedy aj problem lebo kazdy chce zarobit. Mozno, ze poznas proti candide oreganovy olej. Tento je v celku kvalitny
► http://www.finclub.sk/fin-candimis/
Ked budu rast pupavy tak si nazbieraj cerstve listy niekde hlboko v prirode. Obsahuju horčiny, tie su velmi vhodne pri boji proti kvasinkam Tak 5-10 listkov max denne, pozor ked je pupava mlada, vtedy je silna, vtedy staci 5 listkov.
skus sa mi pripomenut na spominany email. urcite ma napadne viac.
Treba vydrzat a bude dobre. Si na dobrej ceste.
Mne to ajosi aj prislo same ze by som mala zase ist na protikvasinkovu dietu, ale zo zaciatku som mala vobec problem cosi ziest...cakala som ked sa mi polepsi.
Finclub poznam, kupujem tam omega, skusim aj toto, videla som to tam.
Takze tebe vyrazne pomohla zmena stravy? Alebo vsetko dokopy aj sport atd....
Tak uz len cakat na jar....na pupavky..
Pravda je ze toto stravovanie je mega drahe, no stoji to za to. Este raz dakujem, napisem na maila...este sa spytam mliecne vyrobky mozes? Myslim kravske?
@ebotko
https://www.paula.sk/strava-doplnky/plesnove-kv...
Toto pozri. A treba dodrziavat. Zo zaciatku to bude tazke, neskor si zvyknes a uvidis sama tu zmenu ako sa postupne zacnest vyladovat. Zlepsi sa ti vsetko aj psychika.
Baby poradte zle sa mi sustredi mam akoby ocny tlak moze to byt od uzskosti liecim sa na uzkostnu depresiu
@ebotko Kravske mlieko urcite nie. Kozie jogurty v bio kvalite ano resp aj mlieko.
Tak uz som zacala....tesim sa jak mala, zeleniny plna chladnicka, no nech to len pojde ako ma...hneva ma ze stale rozmyslam nad ad, teraz si malo verim no a chyba mi trpezlivost ☹
@ebotko
Vydrz, vydrz to. Samozrejme ze to nebude ako mavnutim carovneho prutika. aj ja som na tom bol tak. Uz mi chybal len maly krok k tomu aby som siahol po opät po AD, veelmi zle to bolo. Najväcsi plus pre mna je v tom ze mi to v podstate precistilo telo v takom rozsahu ze mi pomalicky zacali odchadzat negativne myslienky. Az napokon som tam kde som bol pred rokmi. Vysmiaty s elanom a s chutou zit. Rano vstanem a tesim sa z toho ze som vstal. A to este nie som na konci. To je pocit na nezaplatenie. Takze neboj, viem co sa ti honi hlavou, ale bude dobre. Snaz sa aj relaxovat co najviac, dychacie cvicenia. Tiez to nebude lahke zo zaciatku navodit stav relaxacie ale treba skusat. A hlavne zdrava strava A velmi sa mi pacilo to ako si to podala. "Zeleniny plna chladnicka" Hahaha usmev na tvari mam doteraz. Len tak dalej. No a mozno aj vies ze na zaciatku tejto ocisty alebo ako by som to nazval ti moze byt trosku horsie ale nebude to dlho trvat. Tak som velmi rad ze si sa navodila spravnym smerom. Budem ti drzat palce. Das to !! Nevzavaj sa. Kludne napis na mail ako sa ti dari.
Pa
@figa777 podla mna moze a preco sa liecis?az take zle to bolo?
@zubrienka55 ano
@ebotko som natom podobne,ale u mna je to starsia zalezitost,niekolko rokov som bola ok,no druha materska zase urobila svoje 🙂 vzdy to pride a odide,ja mam pocit ze to prichadza po dlhsej zatazi,unave atd...a januar je uplna katastrofa mam pocit...tebe co pomaha?ja som za tie roky v samoliecbe uplny ,,odbornik" mam pocit a z mojej skusenosti vzdy treba rozbit stereotyp u mna to vzdy funguje. A je pravda ze to trva dlho,roky a nikdy nesmie clovek prestat na sebe pracovat,lebo hned je vsetko spät. Ja tiez fucim na prirodnych liekoch,cajoch, meditaciach,joge atd...
Pomaha mi vela veci...hlavne sport a zdrave jedlo a ako si pisala zit na plno....co mi aj vyhovuje...
Sranda je ze uzkost mi ukazala ako sa da zit lepsie....paradox....uzivam si dobre dni a snazim sa mysliet pozitivne, kazdy druhy den som vo fitku a to si chcem ponechat aj ked uz budem uplne fit...a takisto vylucila s cukor a lepok v podstate jem iba zeleninu a maso a zatial kysle ovocie a citim sa super 🙂
ako pises treba na sebe pracovat, asi uz sama vies co ti pomaha najviac, a pozitivum je ze si sa z toho uz dostala na par rokov tak vies ze sa dostanes aj teraz a bez liekov, zrejme aj hormony robia svoje, aspon ja to tak citim....
Tak drzim palce 🙂
@ebotko inak tie hormony su velka zahada ako funguju 🙄 tam je asi najvacsi problem, ale ustalit ich hladinu neni vzdy jednoduche. Mne chyba vela zeleza a spanku :( bez toho sa unavy da tazko zbavit a uz ide zacarovany kruh...A dakujem ;)
Verim aj ja to citim, ze hormony zohravaju v tomto velku rolu, ale fakt uz by to malo byt aj pre teba ľahšie dostať sa z toho vies ako na to a vies ze sa to da, takze hlavu hore uz bude len lepsie.....a hadam uz naveky 🙂
A skusala si tryptofan,,,mne sa po nom dobre spinka. A tiez posilka, idem spat totalne unavena. Sem tam sa zobudim, ale hned zaspim.
@zubrienka55 kup si trstinovu melasu je vyborna na zelezo
@ebotko pozrem sa nato ;) Dakujem moc a na tie hormony neviem ako,upravit zivotny styl a stravu,len to chce cas ,priestor a energiu, a s dvoma detmi....ved vieme...😨
@figa777 skusim dakujem 😘✌️
@zubrienka55 je to skvele len to ma divnu chut davam si lyzicku do kavy
@figa777 a aku silnu anemiu mas?ako dlho?ak mozem vediet?ja berem druhy mesiac 200mg zeleza denne a pojdem opat na krv,ale unavena byvam a kadeco okrem toho,ide mi to na nervy,myslim ze aj z tej unavy som psycho niekedy
@zubrienka55 pisala v sprave
Ahojte,
je tu niekto, kto sa vyliečil, prípadne sa jeho stav veľmi zlepšil a nebral AD? Povedzme na základe homeopatík? Alebo čo konkrétne iné vám pomohlo?
@katka2808
Ak vies pricinu da sa. A neda sa presne povedat co konkretne pomoze prave tebe. lebo co pomoze niekomu nemusi tebe. U mna to boli kvasinky. Bol som zamoreny kvasinkovou infekciou. Cele telo aj mozog Este aj som ale citim sa uplne inak... aaach fajne. 2 mesiace zatial som na diete + doplnky proti kandide. Ale zmeny uz pocitujem a je to super. Ale je to na dlhsie. U mna asi rok to bude trvat pokial budem uplne fit. Kvasinka sposobuje vela neprijemnosti. A ked sa bavime o psychickych tak aj uzkosti depresie panicke ataky a dokonca bipolarne poruchy a mnoho dalsieho. Obsadi creva vypusta akolo 200 nerotoxinov priamo do krvi. A tiez brani vstrebavaniu zivin do tela, hlavne vit skupiny b6 ktore su potrebne pre mozog. Takze pokial mas problemy s travenim. Porozmyslaj o tom.. a napis mi..
Pa
@katka2808 ja hej...napisem ti

@ebotko
Zdravim, vsetko ma svoju pricinu. Aj to co sa s tebou deje, ale to vies urcite aj sama. Jednoducho sa to zbieralo a ukladalo za nejake obdobie v tvojej hlave, niekde tam v tvojom podvedomi ( mozno nevyriesene spory vlastne nieco sdetstva, zlyhania a mnoho ineho, k tomu stress. Az napokon buuum. Chcel by som sa ak dovolis najskor nieco opytat ja pokial ti odpoviem na Tvoje otazky. Mavas dlhodobe problemy s travenim? Zazivacie tazkosti. Napriklad nafukovanie alebo zapcha zle travenie, bolesti criev brucha, svrbenie konecnika, riedke blatiste stolice. Unavenost vycerpanost - myslim mimo uzkostneho obdobia... ???