icon

V akom veku je podľa vás muž pripravený na otcovstvo?

chcembabatko
15. apr 2011

Mám snúbenca, s ktorým si plánujeme svadbu, no on je odomňa mladší, má len 20 rokov. Poznám ho už dlho a viem že je zodpovedný, rozumieme si a viem že by sa o nás vedel postarať. Verím mu, sám prehlásil že by bábätko chcel , no ja sa v kútiku duše trošku obávam, že sa to po narodení bábätka zmení , že ho otcovstvo ,,omrzí´´ a že bude chcet dohnať všetko čo v mladosti nestihol. Prosím poradte mi. ďakujem

dominka11
21. apr 2011

zavisi to od povahy nie od veku...neviem ako niekto može povedat, že určite v 20 nebude zodpovedny a pod. Mna mali nasi, ked mal otec 21 a ked mal 23 už mali aj sestru a staral sa...Skorej v tomto veku je to ešte skor o zabezpečení, aby mali ako rodina kde byvat...

zivika
21. apr 2011

moj velmi dobry 40 rocny kamarat mi povedal, ze po 30-tke 🙂 moj muz ma 28 a myslim, ze otcovstvo zvlada v pohodke...zavisi to asi od povahy, ved aj my zeny sme v tomto rozdielne, niektora chcu babatko uz v 20-tke, aj skor, a niektore sa necitia pripravene ani v 35-ke 🙂 myslim, ze ked sa pripravujete na svadbu, pocita s dietatkom 😉 a co sa tyka toho, ze bude chciet dobiehat zameskane, to tiez zavisi od povahy, niektori si uziju dost aj do 20-tich a potom uz netrba... 😉

mamutka
22. apr 2011

chlap je pripraveny mat dieta, ked sa vie odputat od svojej matky....ked neocakava od zeny, ze sa nastahuje k jeho mamicke a spolu mu budu poskytovat full servis, ale sam drie aby jeho nova rodinka mala zodpovedneho samostatneho cloveka po boku. Tym nemyslim, ze musi mat svoj dom a tam nastahovat rodinu, ale musi sa o seba starat sam - nie mama oper, navar, vyzehli....a zrazu ma mat zenu a dieta? taky pripraveny nie je...... kazdy sa musi o seba vediet postarat, potom sa vie aj o dieta...u niekoho to je aj v 20-tke, u niekoho to nehrozi ani v 30tke ani neskor.....
povedat, ze by chcel babatko je primalo. ty musis vidiet, ci chlapcovi mama chysta ranajky, obed, veceru, pradlo, usitela postel, umyva po nom kupelnu a plati seky, alebo ci chlapec dokaze obsluzit v tomto smere aspon sam seba..... ak nie, tak pochybujem, ze by dokazal vo dne v noci fungovat a starat sa ako rodic....taky so ma doma servis si mysli, ze sa to robi samo a pracu zeny nevidi...ani tu tvoju nebude vidiet.
a ide aj o to, kde chcete byvat, ci hladate podnajom a teda vidis, ze by ti vedel zarobit na najom a stravu, ked ty budes na materskej, alebo si planujete dieta s tym, ze sa nastahujete k rodicom....potom tu budes vypisovat, ako si nerozumiete so svokrou, ako ti keca do prania, varenia, vychovy a pod....ale preco by nekecala, ked sa sami rozhodnete ist proti tomu ako by to malo byt - ze mladi maju byt sami a mat sukromie....musis zvazit aj toto...
lebo mozes skoncit tak, ze budes mat dve deti po boku - jedno tvoje, druhe svokrine a ty budes upratovacka.....

littledevil
22. apr 2011

Manzel mal 22, ked sa nam narodil maly a musim povedat, ze je dobrym otcom. Sice zo zaciatku bol trosku bojazlivy, bal sa ho aj chytit, ale postupne sa do toho dostal a teraz pri mladsom nema problem v noci vstat a urobit mu papat alebo ho prebalit...Takze na veku nezalezi... 😉

zuzanockamt
22. apr 2011

urcite az po 35-ke, vtedy uz nema co riesit ... v 20-ke je to este len sam decko

dajna11
24. apr 2011

to závisí od povahy,od pocitu zodpovednosti.....moj prvý muž mal 22 ked sme mali dcerku,nebol na to pripravený....nemal ku nej vzťah. moj druhý manžel mal 37 ked sme mali syna a bol to jeho prvé dieťa.....otec je super,zodpovedný.....

andrejka1974
26. máj 2011

ja si myslim ze sa nicoho bat nemusis ja ked som mala prve dieta ja som mala 19 a manzel 25 obaja sme boli mladi neskuseni ale zvladli sme to najstarsi syn uz bude mat tento rok 18 mame spolu 4 deti najmladsia ma 2 roky a 8 mesiacov a je nam spolu dobre je skvely otec vzdy bol aj bude vsetci ho miluju najviac najmladsia

eev
26. máj 2011

môj partner mal 21, ked sa narodil syn. a je perfektny otec. velkou oporou mi bol tesne pred porodom. bol aj pri porode a je tomu rad🙂 nemal nikdy s nicim problem.
na veku casto nezalezi ale platia vynimky, tak ako vo vsetkom🙂
ty ho poznas najlepsie. riad sa tym, co ti vravi vnutro/intuicia.

annaopialova
2. nov 2011

ahoj tak ako aj mi zeny aj muzi kazdy je iny vsetko je v povahe niektory muz nedospeje v padesiatke a niektory dospeje v dvadsiatke

spalka
2. nov 2011

a da sa byt vobec niekedy pripravenym na rodicovstvo? ja sa niekedy necitim byt pripravena ani teraz 😀 a to som zena, mam vyse 30 a uz 2.5 rocnu vytuzenu uzasnu dcerku 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
lucinocka
2. nov 2011

moj vravel, ze urcite do 28 nebol pripraveny na rodinu a zodpovednost, prevzal na seba vsetko co sa tyka domu az po otcovej smrti- od platenia uctov, otcovej prace, starostlivosti o mamu, platenie studia sestre..a to ho zmenilo.. teraz viem, ze sa mozem nanho v comkolvek spolahnut a obratit.. ale chcelo to trening a trpezlivost, ale porobi aj doma, aj okolo domu a viem , ze bude perfektnym otcom 🙂 z mojich skusenosti, ani jeden chlap z ktorym som chodila predtym nebol pripraveny na rodinu a nemyslim si, ze 20 rocnemu neskor neprepne v hlavicke.. naco sa ponahlate? ved si uzivajte mladost, vas dvoch, cestujte..co vam ujde..

janka_pn
2. nov 2011

urcite by som na vasom mieste so zakladanim rodiny este daky ten rok pockala... nasetrite si peniazky, urobte hniezdocko, uzivajte slobodu, na zodpovednost a starosti mate este dost casu 😉 clovek tak uplne pripraveny nie je asi nikdy, zalezi od povahy, ale nie je sa kam ponahlat, ak vas k tomu netlacia ine dovody.

kepassa
2. nov 2011

moj muz mal takisto 22 ked sa nam narodila mala, bolo to planovane tehotenstvo hned po svadbe 🙂 vobec mi ani nenapadlo, ze budeme mat dietatko tak skoro ale tak strasne ho chcel a samozrejme nakolko sme obaja rodinne typy tak aj aj, ze som vobec neriesila ci je to skoro, chceli sme obaja sme sa na to citili a sme tu a fungujeme, jasne je ine ak sa dietatko odklada kvoli byvaniu a tak ale povedzme si v dnesnej dobe idalne podmienky pre mladych prosto nie su ani ked maju 30. Tak ci tak sa vacsina zadlzi hypouverom a prve dieta by som urcite nenechavala po 30tke. Podla mna idealny vek na dieta neexistuje. Su len predpoklady. Zalezi v prvom rade na tom ako dobre sa poznate a ci mu mozes doverovat, ci sa na neho mozes spolahnut, ci to dietako chce a ci bude tebe aj malemu/malej oporou, ci chce takyto zivot, pretoze prichodom dietatka sa vsetko meni od zakladov. Moj muz je uzasnym otcom ma to prosto v povahe. Ma rad deti a samozrejme najviac to svoje. Postara sa, pohra, vykupe, nakrmi, ide vonku, prosto vsetko co treba. Preto som sa popri svojej malej teraz dala na vysku a studujem uz 3.rocnik, vsetko sa da ak sa chce dolezita je laska 😉

katka3012
3. nov 2011

tiez si nemyslim,ze to nieje len o veku

jully81
4. nov 2011

ja mam priatela o 7 rokov mladsieho,ja ma 30 a on 23,mal 21 rokov ,ked sa nam narodila dcera ,je neskutocne snazivy a mala je na pvom mieste,chodi na 10-dnovky a ked pride domou,vzdy mam jeden den pre seba a on sa venuje dcere,okupe ,nevari ,uspi,ja osobne si myslim,ze to nieje vekom ,ale laskou 🙂

rolak
4. nov 2011

muž hocikedy, blbec nikdy...

abbie
4. nov 2011

to je individualne, u kazdeho inak ... moj bol pripraveny ked mal 32 😀 a to sme splu 12 rokov! ale je to ten najlepsi otec pod slnkom pre nas ...
tak ako kazda zena, tak aj chlap sa na to musi citit

madamebutterfly
4. nov 2011

Podla mna bude muz pripraveny ked sa stane otcom tak ako my zeny. Ja som skor taka rozsantena aa chodim von s kamoskami a nad deckami som moc nerozmyslala a pozri, za par dni mam rodit a chcem nechcem musim sa preorientovat 😀 aj moj chlap je take velke decko ale som si ista ze bude skvely a milujuci otec. Nic sa neboj aj ked mas z neho teraz pocit ze neni pripaveny tak ho to zmeni ked sa vam narodi dieta. A urcite neolutuje ani to ze ste ho mali skoro to skor my zeny sme take. Moja znama sa rozviedla teraz v 35ke po 15 rokoch manzelstva a zacala zurovat a machlovat sa a je jak vypustena z klietky 😀 a ked sa jej spytas ze preco tak ti povie ze vsetky dobre roky venovala chlapovi a teraz ked nic z toho tak chce dohnat co zameskala.. 😀

nelicefo
4. nov 2011

povaha cloveka....20,30???? 😉

petruci6
4. nov 2011

podla mna u chlapa az po 30 a to nehovorim,ze v dnesnej dobe sa to zvysuje aj zenam
riziko tu je,ze bude chciet dohnat "zameskane" ale co sa s nim teraz kvoli tomu rozides? zial musis to zistit sama na vlastnej kozi

briketa
4. nov 2011

36. moj muz mal pri prvom 38. obcestoval cely svet, vybudoval karieru, nasiel najlepsiu zenu na svete :D, kupil dom a potom mal vytuzene deti.

radlinka
4. nov 2011

Toto nie je o veku, kazdy to musi vidiet a citit sam, ci je partner schopny. Su chlapi schopni ma manzelstvo a rodinu po 20tke a su taki, ktori nie su schopni usadit sa a mat deti, rodinu ani v 30tke ci 40tke, stale aby sa o nich niekto staral ako o male dieta. Takze to fakt zavisi od toho, akym zivotom clovek presiel a co ho naucil, ci je pripraveny postavit sa sam na nohy, mat rodinu, deti a zodpovednost ako manzel, partner. 😉

cecil36
6. nov 2011

Ci je pripraveny alebo nie sa uvidi az ked sa babo narodi 😉 Moj muz by bol pripraveny na dieta aj v 20-ke, kedze sa od svojich desiatich rokov staral o celu domacnost vratane fiancii (viedol si uctovne knihy!!!!!) a neskor aj o dve mladsie sestry. Vie si navarit, uprata, oprat, ozehlit, proste je plne sebestacny a zodpovedny. Moj ex naopak dodnes ocakava od svojej matky, ze mu striha nechty na nohach!!!!! A robi aj iny full servis, aby sa jej "dieta" malo ako v bavlnke. Dodnes sa nevie postarat sam o seba, nieto este o niekoho ineho 😀 . A tito dvaja chlapi su rovnako stari. Takze o veku to naozaj nie je 😉

sssimi
6. nov 2011

Myslím si, že keď muž prehlási, že chce byť otcom a myslí to úprimne, tak je pripravený. Bohužiaľ niektorí nie sú pripravený ani v 40ke a zase sú prípady, že 20 ročný dokáže byť úžasný milujúci otec. To už musíš posúdiť sama či by bol toho naozaj schopný.

luciaaaaa
6. nov 2011

Podla mna tiez az po 30-ke! moj manzel mal 28,ked sa nam dcerka narodila, bola planovana a chcena, velmi sa na nu tesil a kazdemu sa chvalil,ze bude tym najlepsim otcom v galaxii🙂 avsak opak je pravdou☹ niezeby bol zlym otcom, ale o malu sa postara,len ked fakt musi a aj to hundre. a uz viackrat ked sme sa pohadali skonstatoval, ze keby nebola mala, tak by mohol "este zit". takze 20 rocny otec urcite skor ci neskor od rodiny odide, o tom som presvedcena, ci v 30-ke, ci v 40-ke sa bude este chciet vyburit a dohnat roky, ktore stravil pri dietati. pre zenu v 20-ke je skoro mat dieta, nieto este pre chlapa!!!

ajca123
6. nov 2011

Podla mna sa treba zeptat svojho draheho ci je uz pripraveny 🙂 ani moj nebol a uz cakame tretieho syna 🙂 a pocas tych rokov sa zmenil na najlepsieho tatinka 🙂 🙂 a nase drobotina je zavisa na nom 🙂 aj ked ho nevidia 5min. sa z neho tesia

miracko
6. nov 2011

Ak ho poznáš musíš to cítiť sama, niekedy chlap nie je pripravený na otcovstvo ani v 40 -tich takže nerieš... 😀

vejula
6. nov 2011

jaaj tak to je velmi individualne, tak isto ako aj u ženy.

Za mojho možem povedať, že bol pripraveny na dieťa vtedy, ked stretol ženu s ktorou tie deti chce splodiť a vychovavať a zostarnuť vedla nej. (teda mna 😀 😀 😀 ) Nevadilo by mu keby som otehotnela aj po par mesiacoch po tom ako sme spolu začali chodiť, lebo si bol isty že to je to, čo v živote chce 🙂

minnie55
6. nov 2011

V žiadnom 😀 😀 😀