V akom veku sa vaše dieťa prvýkrát opilo?
Prosím vás o takú malú anketu, ďakujem. V koľkých rokoch sa vaše dieťa prvýkrát opilo?
Tak ja som sa opila z pár pohárikov vína na kamoskine narodeniny, keď som mala 15. Niekto mi poradil, že aby to zo mňa nebolo cítiť, keď pôjdem domov, mám požuť ihličie zo stromu🤔🤣. Či to funguje som nezistila, lebo keď som prišla domov, hodila som šabľu rovno do stredu obývačky. Naši mali so mnou rozhovor na druhý deň.....aj takéto asi patrí k veku...Žiadne následky to na mne nenechalo, žijem normálny rodinný život
@anonym_7308c0 😂😂
inak, kamoškina dcéra bola niekde s kamoškou - uprostred bieleho dňa - a sa opila, mala 16? ale tak že fizli ju doniesli domov - neviem aké kapky dostala od rodičov, ale keď ja som sa jej pýtala neskôr že preboha jak sa jej to podarilo, tak že ani ona nevie, že to nebolo že ideme sa ožrať - bola to jej prvá skúsenosť s alkoholom - že stretli partiu a ich ponúkli a ona vypila - a že ju po jednom vyplo - preto tá kamoška aj volala hneď záchranku ... a celkom jej verím že to nebolo viac, lebo tiež mám kamošku čo nepije ale že vobec, že jej stačí máličko a že je opitá ...
@anonym_b9c817 môj dokonca aj prestal chodiť s kamošmi von lebo že ho to nebaví že len chlastajú a potom sa treba o nich starať, že on si pojde radšej zajazdiť ...
Skusala som alkohol asi v 14-15 rokoch. Opita riadne som bola asi v 16 alebo 17 a nie raz...🙈. Keby sa dalo, vratim cas a neurobim to s tymto terajsim rozumom, co mam. A dufam, ze deti budu mat viac rozumu.
Maju takmer 12 a 10, takze dufam, ze este dlho nic...
paci sa mi, ako tu niektori rodicia naivne pisu "nikdy"... verte tomu, ze 90% z vasich deti sa opilo, len to dobre zakryli a neviete o tom ;) Ja som sa asi v 16 rokoch prvy krat viac opil, domov som prisiel uz ked rodicia spali a nic si nevsimli, asi aj preto, ze som WC po sebe upratal a zakryl tak stopy
@anonym_autor ja asi az ked som končila VS a aj to nechtiac. Teplo, dovolenka, stačilo malo. A naposledy pred 9 rokmi s kamoskou co bola po potrate, ze sme zapíjali zial, ze z jegermajstra ci bechererovka to bola. Ale nas hlava bolela na druhy den. Inak v tom case uz bola znova tehotna 🤣🤣🤣. Akoze od vtedy uz nepijem vobec. Som absolútny abstinent.
Ja sa nepýtam tých, ktorých dieťa sa nikdy neopilo,ale tých, ktorých dieťa sa opilo, tak poprosím babky moralistky netrolovat temu. Skrolujte ďalej.
@anonym_autor myslím, že jedno v 15 adruhé v 17. Už sú dospelí a nepijú odvtedy alkohol.
Môj má 20 a nepije ani pivo. Dnes mladí nenasávajú ako kedysi podľa mňa. Takže nebol opitý.
Ja v 15, na konci 9tky
Bežne na urgent dovážajú deti 8-9 ročné opité na mol. O 14tkach a vyšších ročníkoch ani nehovorím...
Ja som sa prvý krát nacengala asi v 10tich rokoch a čuduj sa svete, naši na to neprišli. Stalo sa to v deň, keď oni boli na guláši kdesi na lúke a ja s kamoškou sme ukradli víno a nejaký tvrdý chlast. Viem len, že sme boli preč hodiny a ja som sa ešte aj došťala úplne... potom som sa nejak dopachtila domov, prezliekla do pyžama a šla spať. Naši na to neprišli, nechápem akým zázrakom, ale neprišli.
@anonym_autor ja v 14 rokoch, dcéra má 13 a ešte neochutnala ani nealko radler. Syn má 8 a sem-tam si pýta ochutnať- mal radler nealko a skúsil aperol- nechutilo mu nič. Tak dúfam, že mám čas na tento druh "problemov".
Ja som mala 16😀 Neviem, ale teraz ten alkohol nie je až tak In ako vtedy ako keď som bola téenka ja😀
Ja som mala 16😀 Neviem, ale teraz ten alkohol nie je až tak In ako vtedy ako keď som bola téenka ja😀
@jananovotna88 dnes mladez pije colu a zapija nou tabletky.
Je naivne si mysliet, ze tie deti od tych 14-15r nebudu skusat alkohol a ak ostanu len pri tom alkohole tak si mozeme vsetci gratulovat. Ja som sa vzdy snazila im vstepit urcite zasady - nie som naivna, viem, ze ked budete chodit s kamosmi von tak budete aj alkohol pit, ale vzdy tolki kolki ste isli tolki sa vratite. Ak to niekto prepiskne a je ozraty do nemoty, nikdy ho nenechevajte sameho, vzdy sa odprevdte a ubezpecte sa, ze dojde domov. Ak vidite, ze voalco nezvladate sami - volajte mi som vzdy na prijme ked ste vy vonku a vzdy vas pojdem vyzdvihnut. Nikdy sa neozierajte do nemoty - ste zranitelni ked o sebe neviete, nebudete sa moct branit. Davajte si pozor na drinky - vzdy, v ruke a ak mate nejaky kryt na pohar vzdy lepsie.
A tiez som zazila uz viac krat, ze tie dobre deti co by nerozbili ani pohar vody sa dotelili pod obraz bozi - jedna dievcinka priamo na vyucovani, pred ocami vsetkych profakov, neviem ci sa stavili ci co, a dievca donieslo do skoly flasku mineralnej vody plnu transparentnej palenky - na poludnie ju odvazala sanitka priamo zo skoly. Ostali vyvaleni profaci a aj spoluziaci. Druhe - tiez dobre dievca a volaco jej nesadlo alebo nejedla a moje dieta muselo zachranovat a zachranku volat, lebo dievcina odchadzala uplne - a nie nebolo to ani dievca co sa oziera kazdy vikend, ani flakacka, ani z rozvratenej rodiny. Stat sa moze vselico.
Moji rodičia v živote opití neboli. Toto im verím na milion percent, oni naozaj nepijú.
Ale tiež tvrdia, že ich deti v živote opité neboli. Čo, ehm, až taká pravda nie je :D
Ja som mala myslím 14, keď mi na triednom výlete dali spolužiaci ochutnať, ale to bol fakt iba glg, ale už vtedy som mala spolužiačky, ktoré to riadne prehnali (mimochodom, dnes obidve uznávané lekárky, normálne baby..) ale vtedy z toho mali riadny prúser, hrozila im dvojka zo správania, ak nie horšie.. celá trieda sme napokon dostali pokarhania - ja "len" triedneho učiteľa, že sme o tom, že sa tam škrečkuje alkohol vedeli a nechali si to pre seba a zároveň nás už potom nikde nikto nikdy nezobral na žiadny triedny výlet - najbližšie sme boli až po maturite, už ako neštudenti. Ale na stretku s bývalou triedou sme sa zhodli tom, že vďakabohu v tých časoch boli mobily s foťákmi len v plienkach :D Lebo to, že nás nikam už nezobrali, ešte neznamenalo, že sme sa ako trieda nejak nevynašli :D
A potom myslím 17, keď to bolo prvýkrát o tom, že som to "cítila v hlave". Do nálady. Ale vždy som si dávala pozor, aby to viacej nebolo. Nebla som nejaká party girl, nemala som ani problémovu partiu, ani som nechodila veľa von, ale tak zase, ani svätá som nebola ;)
@anonym_autor no ja sama som mala 15 keď som sa prvý krát opila a píla pivo :D aj som prvý krát fajcila na strome v takom bunkri s BFF ona vedela už fajcit ale ja ešte niee doteraz mám tu fotku a to mám o 10 rokov viacej :D ...potom v 16 prvá chata a fľaša vodky v škole 😂 proste sme pili každý piatok lebo sme chceli cítiť to že sme opité :D a potom klasika hneď ako sme mali 18 deň v 18-stich sme sadli do baru a pokupovali všetky drinky a nahádzali do seba az tak že nas vydžubali pred klub a musela prísť sanitka ...cize lepšie nech človek skúsi skôr alkohol ako my dve .. lebo sme ešte neodhalí že fľaša vodky je iné ako fľaša tatranského čaju 72🧐😂😂
@jananovotna88 dnes mladez pije colu a zapija nou tabletky.
@natalka13 môj mládežník je závislí na športe. Tréningy, ešte posilka, behanie a aby mu nebolo málo dá si na nohy závažie😀 Priorita chce byť profik, škola niekde v úzadí, až keď je zle. Tiež závislosť.
@anonym_autor ja v 15tich. Moje deti nvm. Ani to nezistujem, tak ako to nezistovali nasi.
Môj má 20 a nepije ani pivo. Dnes mladí nenasávajú ako kedysi podľa mňa. Takže nebol opitý.
@anonym_1b398d mozno tvoj syn nepije, ale mladi nasavaju uplne bezne tak ako aj v minulosti
Inak dnes mladí fičia na iných dobrotach....alkohol už nie je v móde....
Ja sa nepýtam tých, ktorých dieťa sa nikdy neopilo,ale tých, ktorých dieťa sa opilo, tak poprosím babky moralistky netrolovat temu. Skrolujte ďalej.
@anonym_autor 15
Ja mam super vkusku pre tie, ktore tvrdia, ze ich deti sa nikdy neopili, tak mozno o tom len nevedia. Raz som mala takyto rozhovor so svokrou, ktora mi tvrdila, ze jej deti sa nikdy neopili v tinedzerskom veku. Moj manzel s nami chodieval von v partii sem tam, nebol stalou sucastou nasej partie, ale chodili sme ako mladi von a piatky soboty sme chodili pit a ano, viem ze sa opil xkrat..jeho sestra sa opila tiez nespocetne velakrat, dokonca som ju raz urcite, ale zda sa mi ze 2x doniesla priamo domov opitu, ano, svokrovci vtedy doma neboli, cize asi nevedia a raz bola tak opita v meste, ze som s nou chodila hore dole namestim a prelievala ju cistou vodou aby trocha pretriezvela a potom prisiel do mesta jej brat (moj manzel), ktoremu som ju vtedy odovzdala a isla si po svojom.
Tych zazitkov s beznym vypitim si bolo ovela viac, ale je “mile” sledovat svorku v akej sladkej nevedomosti a naivite zije, cize mozno aj poniektore dalsie tu tak funguju.
Ja som sa prvykrat opila tusim v 14, mali sme take obdobie kedy sme chodili pit do mesta, 2x som sa opila ze to bol masaker, raz ma niesol domov brat, druhykrat som spala u kamosky, nastastie som zazila rozum a velmi rychlo ma tato fazicka v zivote presla.
Tuto fazu sme si vsak odkrutili takmer vsetci z partie, zial. Niekomu to ostalo, niekto sa spamatal 🙂
@anonym_3a7c71 Moja si mysli toto iste 🤣 niezeby sme sa pravidelne opijali,ale stalo sa.
Normalna otazka to tu prežívate ako keby sa neviem co spýtala 😁. Ja počítam s tym ze moj to skusi to je jasne. Ja som pila ked som bola pubertacka, asi prvý krát som sa opila ked som mala 14? Tak dako. Dnes nepijem skoro vôbec. Na Silvestra som si dala pol nealko radlera 😁.
čisté Slovensko .. chváliť sa a smiať sa natom ako sa 14 ročne deti opijajú - veď sú to vlastne skvelé zážitky z mladosti. Nečudo, že sa to tak toleruje keď je to vlastne “zábava” a “úplne normalne” a vpodstate treba vyskúšať už v mladom veku. Smutné
@anonym_autor 15 cez prazdniny z vina cerveneho
Prvýkrát v 15tke z dvoch veľkých pív 😂 a posledný krát v 18tke ... A odvtedy pijem tak raz do roka dva poháre šampanského inak nič. Uvedomila som si, že držať líniu našej alkoholickej rodiny fakt nechcem .. inak v 17tke (na narodeniny) som dokonca nafúkala, policajti nas partiu odchytili na ulici... Takže všetci majú potrebu mi to predhadzovať na oči, že vtedy som nafukala a teraz sa tváril že nepijem 🤦🏼♀️ nie, ľudia nemusia žiť tak ako keď boli deti a nemám rada, keď kvôli jednému prehrešku z detstva a ešte pod vplyvom partie človeka odsudzujú, že bude alkoholik a podobne
A pre tie ženy, čo ich deti nikdy nič, tak ja napríklad teraz ako 30 ročná zo srandy púšťam rodičom kedy a čo som vyviedla 😂
čisté Slovensko .. chváliť sa a smiať sa natom ako sa 14 ročne deti opijajú - veď sú to vlastne skvelé zážitky z mladosti. Nečudo, že sa to tak toleruje keď je to vlastne “zábava” a “úplne normalne” a vpodstate treba vyskúšať už v mladom veku. Smutné
@anonym_4a53a3 sa ukludni nie je to len sk specifikum. Chlascu mladi aj v poondenej Amééééérike a to to maju zakazane zakonom do 21r - tam ich dokonca naucia na drogy samotni mudr ked im na bolesti capnu opiaty s velkym gustom. Takze detska v pubertalnom veku skusaju svoje hranice a k tomu bohuzial patri aj alkohol a vela krat aj sex. Zatvarat oci pred touto pravdou naozaj nepomoze a nevedie k nicomu.
Je naivne si mysliet, ze tie deti od tych 14-15r nebudu skusat alkohol a ak ostanu len pri tom alkohole tak si mozeme vsetci gratulovat. Ja som sa vzdy snazila im vstepit urcite zasady - nie som naivna, viem, ze ked budete chodit s kamosmi von tak budete aj alkohol pit, ale vzdy tolki kolki ste isli tolki sa vratite. Ak to niekto prepiskne a je ozraty do nemoty, nikdy ho nenechevajte sameho, vzdy sa odprevdte a ubezpecte sa, ze dojde domov. Ak vidite, ze voalco nezvladate sami - volajte mi som vzdy na prijme ked ste vy vonku a vzdy vas pojdem vyzdvihnut. Nikdy sa neozierajte do nemoty - ste zranitelni ked o sebe neviete, nebudete sa moct branit. Davajte si pozor na drinky - vzdy, v ruke a ak mate nejaky kryt na pohar vzdy lepsie.
A tiez som zazila uz viac krat, ze tie dobre deti co by nerozbili ani pohar vody sa dotelili pod obraz bozi - jedna dievcinka priamo na vyucovani, pred ocami vsetkych profakov, neviem ci sa stavili ci co, a dievca donieslo do skoly flasku mineralnej vody plnu transparentnej palenky - na poludnie ju odvazala sanitka priamo zo skoly. Ostali vyvaleni profaci a aj spoluziaci. Druhe - tiez dobre dievca a volaco jej nesadlo alebo nejedla a moje dieta muselo zachranovat a zachranku volat, lebo dievcina odchadzala uplne - a nie nebolo to ani dievca co sa oziera kazdy vikend, ani flakacka, ani z rozvratenej rodiny. Stat sa moze vselico.
@anonym_526eb1 toto je pekné. My sme mali tiež vždy pravidlo, že vždy odchádzame spolu tak, ako sme prišli. Ale toto musím svojho mladšieho (takmer 16) naučiť. Že s chalanmi vždy koľkí prišli, tolki odchádzajú a keby niečo, môžu volať, pomôžeme bez pindania.
Ale dnešná mládež už nepijem toľko, ako sme pili my. Za to majú asi iné šmakocinky...
@anonym_autor mám dvoch dospelých synov. Opili sa až po 18 tich narodeninách.

Syn v 17-tich, nebol namol, ale bolo mu zle a grcal. Odvtedy si dáva pozor a je jediný, ktorý sa z partie vráti úplne v pohode. Jedno-dve pivká, nič viac.