icon

V akom veku sa vaše dieťa prvýkrát opilo?

30. júl 2025

Prosím vás o takú malú anketu, ďakujem. V koľkých rokoch sa vaše dieťa prvýkrát opilo?

Strana
z5
janka1011
2. aug 2025
@anonym_d8d49d

Nikdy

@anonym_d8d49d pravdepodobne o tom iba nevieš...

luccija
2. aug 2025
@biba_18

inak, kamoškina dcéra bola niekde s kamoškou - uprostred bieleho dňa - a sa opila, mala 16? ale tak že fizli ju doniesli domov - neviem aké kapky dostala od rodičov, ale keď ja som sa jej pýtala neskôr že preboha jak sa jej to podarilo, tak že ani ona nevie, že to nebolo že ideme sa ožrať - bola to jej prvá skúsenosť s alkoholom - že stretli partiu a ich ponúkli a ona vypila - a že ju po jednom vyplo - preto tá kamoška aj volala hneď záchranku ... a celkom jej verím že to nebolo viac, lebo tiež mám kamošku čo nepije ale že vobec, že jej stačí máličko a že je opitá ...

@biba_18 moja kamarátka je učiteľka na strednej škole.Jej dcéra 16 r bola niekde v nakupaku s kamarátkou a opili sa.Kamaratke volal sbs kar, že jej dcéra leží na záchodoch a nech príde po ňu.Medzitym už prišla polícia a ťahali ju po sociálke, riaditeľka školy sa to dozvedela boli sa na ňu pýtať aká je žiačka, akych má rodičov a ešte aj chodila do tej istej školy, kde ona pracovala🙂)) atď ..hanba strašná.Moja dcéra vidí, že ja fajčím a pre ňu to je odstrašujúci príklad ona sa ešte príliš netula, ale od detstva sa boji zvracanie, takže jeden pohárik a dosť.Ale spolužiaci sa opili aj na školskom výlete a bol z toho veľký problém, tak ona sa boji.Radsej mina peniaze na seba🤣

chillibubble
2. aug 2025
@tilly

@zazka666 ja sa zas tehotenstva nebojím. Myslím, že zo všetkého, čo sa môže našim deťom star, je predčasné rodičovstvo to najmenej

@tilly ja som sa strasne bala otehotnenia ked som bola mlada. lebo "pokazeny zivot", "znicene studium" atd. ale teraz ako matka si myslim, ze ak by sa to dcere nedajboze stalo, tak by sme to zvladli. dufam ze sa nestane, ale fakt su aj horsie veci...

biba_18
2. aug 2025

@chillibubble tiež to tak vidím, vychovali by sme 😂

tilly
2. aug 2025
@chillibubble

@tilly ja som sa strasne bala otehotnenia ked som bola mlada. lebo "pokazeny zivot", "znicene studium" atd. ale teraz ako matka si myslim, ze ak by sa to dcere nedajboze stalo, tak by sme to zvladli. dufam ze sa nestane, ale fakt su aj horsie veci...

@chillibubble no presne, pri tom všetkom, čo sa im môže stať. Veď vychováme. Postaráme sa. Lepšie o bábätko, ako o fetaka alebo niečo horšie...

evkatk
3. aug 2025

Takú hlúpu otázku môže dať iba rodič, ktorého výchova totálne zlyhala. Od toho sme rodičia, aby sme dieťa chránili a to aj pred alkoholom a výchovou docielili , aby nepilo alkohol ani v dospelosti. Dá sa to, ak je rodina na úrovni. Ak je to asociálna rodina, kde sa bežne pije a deti to vidia, potom niet sa čo diviť, ak ho ochutnajú.

ssllaavvkkaa
3. aug 2025

@anonym_autor ja už som to tu spomínala, syn prišiel opitý, keď bol v siedmom ročníku olievať spolužiačky - a to sa priznal, že už hodinu spal u babky a potom prišiel domov, teda nalievali im rodičia,
teraz je na srednej, ako vďaku, keď urobí spolužiakovi domácu úlohu dostane žuvak,
bol aj na chate s chalanmi - pili vraj iba pivo,
má info ako a koľko piť aby mu nebolo zle, má paniku z grcania

1sally12
3. aug 2025
@anonym_4a53a3

čisté Slovensko .. chváliť sa a smiať sa natom ako sa 14 ročne deti opijajú - veď sú to vlastne skvelé zážitky z mladosti. Nečudo, že sa to tak toleruje keď je to vlastne “zábava” a “úplne normalne” a vpodstate treba vyskúšať už v mladom veku. Smutné

@anonym_4a53a3 presne. Tiež som zhrozená. Div že sa tu nepredbiehaju ktoré dieťa skôr začalo😳 ale čo počúvam v práci od kolegýň evidentne je to bežné že 14ročné už aj fajčia..asi sú na to hrdé.matky roka🙏

anonym_afd38f
4. aug 2025
@1sally12

@anonym_4a53a3 presne. Tiež som zhrozená. Div že sa tu nepredbiehaju ktoré dieťa skôr začalo😳 ale čo počúvam v práci od kolegýň evidentne je to bežné že 14ročné už aj fajčia..asi sú na to hrdé.matky roka🙏

@1sally12 volá sa to puberta. Deti skúšajú čo môžu, čo nie.

gerrwie_girl
4. aug 2025
@anonym_afd38f

@1sally12 volá sa to puberta. Deti skúšajú čo môžu, čo nie.

@anonym_afd38f asi tak 🙂

gerrwie_girl
4. aug 2025
@1sally12

@1sally12 je obrovsky rozdiel smiať sa na tom v rámci spomienky na svoje detstvo (pretože kazde decko porobilo kadejaké blbosti. To, ktore nie tak málo nudné detstvo 😀) a smiať sa na svojom vlastnom opitom decku. A ja osobne som tu teda nezaregistrovala žiadnu mamičku ktorá by sa smiala na vlastnom opýtam dieťati. Treba sa naučiť vidieť tie rozdiely 🙂.

inaemre
4. aug 2025

Niektore mi pripominate moju svokru ktora tvrdi ze muzov mladsi brat je anjelik a pritom huli ako lokomotiva kazdy den 🤣

Strana
z5