V balíku Zara mi prišlo čosi navyše. Čo s tým?
Ahojte ženy, uz sa vam niekedy stalo, ze vam Zara poslala spolu s tym co ste si objednali aj nieco naviac? Mne sa dnes stalo a teda mam taku dilemu ci to vratit, tu vec naviac, zhodou nahod je to nieco co mi je dobre a je to pekne 😅 mate taku skusenost? Ozvali sa vam? Riešili ste to ako? Dik
Ja by som sa ozvala, ak napíšu že si mám nechať po ďakujem ak nie vrátim... Ja patrím k poctivým aj keď áno máš pravdu veľakrát sa to nevypláca.
Ak si nechas vec alebo peniaze, ktore ti nepatria, tak sa to da aj podla paragrafu bezdovodne obohatenie riesit..bacha na to...si zober, ze by ti niekto omylom poslal peniaze 60 eur na tvoj ucet, tiez by si sa hrala na blbu? za to aj trestne stihanie hrozi..zakon to osetruje, aby sa nedalo takto podvadzat...ak by si to nezistila, tak to je ine..
Jezis maria zas neprehanajme dobre ? 😅 autorka je nepoctiva a ked si to necha pojde do basy moze sa hanbit 😂
@july0 no hanbiť sa očividne hanbi, keď zas píše anonym.. do basy určite nepojde a či je poctivá, alebo nie, to je diskutabilná otázka. Raz som sa vrátila k pokladni do tesca, zaplatiť rožok, čo jedol synovec a zabudla som naň pri veľkom nákupe. A Tesco má aké obraty? Tiež im tých 5 centov nemohlo chýbať.
Keď bola autorka rozhodnutá si vec nechať, načo zakladať tuto diskusiu 🙂
@autorka uvazujem ako by vedeli zistit, komu pribalili nieco naviac do krabice, asi by museli kontaktovat vsetkych adresatov v dany den/smenu, aspon ja si to tak predstavujem. Cize je mala pravdepodobnost, podla mna, ze ta niekto bude kontaktovat. Ako bolo napisane vyssie vacsie obchody si to odpisu a neriesia.
Na druhej strane, ja som tak posielala naspat, lebo ani postovne som nemusela platit. Ak to vies vynosit, ved si to nechaj.
Nerieš, mojej mame raz prišla z bonprixu navyše bunda 😅 o cislo menšia tak ju dala mne 🤭
Ja by som to nechala tak a nechala by som si to. 😊 Ber to ako darček od karmy. 😊 Asi sa Ti takto vrátila Tvoja dobrota. 😊
Viete čo je zaujímavé, keby ste damy niekomu omylom poslali niečo, tak by ste dúfali, ze vám to ten človek vráti. Lenze, ked je to z opačnej strany, tak vy by ste to nevrátili. Smutné je to, ze samé by ste vyžadovali niečo co nedokážete a nechcete. Poctivosť a spravodlivost sa na Slovensku nenosí a aj preto sa tu nikdy nebudeme mat dobre. Lebo mentalita Slovákov je veľmi prízemná.
Chcela som z fleku napísať, nech si tú vec necháš, no potom som si uvedomila, že ja som taká blbá poctivka, žeby som im dala vedieť a tíško dúfala, že mi tú vec nechajú 🤭😁
Urcite by som ich kontaktovala, hlavne ak ide o drahsiu vec. Som v soku kolko ludia by si to nechalo len tak. Neocakava by som sice ziadne trestne stiahnie, je mi jasne, ze by to nikto nehľadal. Ale svedomie by mi veru nedalo...
@margaretka_ @777januska777 baby to je medzinarodny koncern ktory v roku 2019 zarobil US $13+ billion euro. Je im nejaka jedna vec uplne sumak. Maju financny budget kde pocitaju ze sa stratia, zmiznu, znicia sa veci za stovky tisic eur rocne. Tieto velke firmy s tym pocitaju a je im to jedno. Maju na tych veciach take zisky, ze keby si vedela, za kolko vyrobili tu vec a za kolko ju predavaju, tak by sa ti panenky 3x pretocili. Samozrejme keby islo o maly obchod alebo domacu vyrobu tak by som povedala autorke nech to riesi. Ale zara?
@kittykat22 ved pisem, ze je mi to jasne, ze by to nikto nehladal. Je mi jasne, ze tam financne asi nikto neutrpi. Ale moje svedomie by mi nedalo. Ako fakt si neviem predstavit, ze by som mala radost z takej veci. Toto je taky zvlastny nazor pre mna, za to, ze to niekomu financne nebude chybat, tak si bez slova necham cudziu vec 🤔
@margaretka_ ja som pre velke firmy robila a toto sa tam fakt neriesi. Odpise sa to v tovare a cau. Ved jej prisli 2 veci za par eur a nie cely kontajner. Co sa tyka svedomia - ved tu vec neukradla. Ale dostala 😅 (doslovne)
Ako sa ja poznám tak by som sa najskôr potešila že mi pribalili niečo grátis, no potom by som mala výčitky že z toho môže mať nejaký ich brigádnik/zamestnanec problém. Ja by som tam zavolala alebo napísala.
@kittykat22 no mne dosli veci ktore som objednala a plus tato jedna navyse .... ale vsak neriesila som a teda ako hovorite vy taka velka firma asi neriesi jednu vec
@ankare ano asi to tak bude, ja inak vela veci rozdavam aj na socialku, do domovov pre deti a podobne, tak asi sa mi vratilo takto ☺️
@lacibo ved ja som to nezistila akoze 😅 ja objednavam tolko veci, ze sama neviem, co kde a kedze mi to kurier doniesol este bez platenie a spolu s mojimi vecami, ktore som objednane mala, oni nemaju sancu zistit ze do balicka zabalili aj niečo ďalsie
@kittykat22 ty ma tesis velmi odpovedami, som rada ze tu je niekto kto robil v takomto odvetvi a ze fakt sa to neriesi ☺️ Ale ved doteraz ani sa nikto neozval mimochodom
kazda velka firma ma budget na odpisove polozky.
Mne sa to raz stalo s Asosom, sestra mi objednala sveter ako darcek. Sviatok sa uz blížil a sveter nikde, dodanie im trvalo oveľa dlhsie ako zvyčajne. Tak som pisala na zak servis, ze co je s tým, ide o darcek a potrebujem ho. Oni sa ospravedlnili, ze nevedia co sa stalo a teda mi expresnom postou posielajú dalsi. Nakoniec prišli oba. Jeden skor a druhy neskor. Oba som si nechala 😀 ZARA je niekolkomilionova firma, určite im ta vasa vec za 60e nebude chýbať. Nechajte si ju, teste sa a čušte 😁😀
Podla mna si tu len hladas potvrdenie od cudzich zien ze to co robis je spravne...ale aj keby ti to 100 ludi potvrdi, spravne to nemusi byt..odporucam sa riadit vlastnym svedomim..
@777januska777 presne tak, trafila si kliniec po hlavicke, ved ak nieco cakam od druhych- poctivost tak v prvom rade ja musim byt poctiva...smutne..tato spolocnost...mozno aj ta ista autorka by tu v pohode zalozila temu, omylom som poslala pani vec drahsiu a ona mi ju predstavte si nevratila...a vsetky by sa rozculovali...empatia zjavne chyba mnohym..preto to tu aj tak vyzera na sk..

nikdy na to nepridu kde to islo. Nahodou to mas blbo v krabici. Nechaj si a uzivaj si to. Zara ma milardove obraty - myslis si, ze im 2 veci budu chybat? 😅 Posli potom foto co mas - staci bez hlavy. Mozes sa nam pochvalit 🤩🤩 Keby to bola nejaka mala firma tak ok, ale tieto kolosy ... ti maju budget na ukradnute, znicene a stratene veci.