V čom sú iné barefoot topánky?
Ahojte. Aké sú tie barefoot topánky? V čom sú ine ako klasické?

@veroonr vies mi poradit znacku? Potrebujem tvar topanky bf, ale s normalnou podrazkou, nic tenke.
@simona20201309 klasicke topanky nerespektuju tvat chodidla a podobne ako korzet znasilnuju telo do urciteho tvaru. Uvedomila som si to, az ked som zacala mat problemy. To, co povazujes za plutvicku je tvar nohy, aky sme dostali od prirody, ci sa ti to paci alebo nie. Vacsina ludi pociti obmedzenie, ked po lete v slapkach zacina opat nosit cele topanky - lebo su priuzke na prirodzeny tvar chodidla. Aspon ten by sa mal respektovat - tenka podrazka vsak asi do mesta nie je ideal aj pri zdravych nohach.
@simsalabim napr. Bär (to spada pod Joe Nimble a aj JN je povazovane za miernu alternativu prave skrz trosku hrubsiu podrazju), bezecke tenisky Altra, Helvesko...
@veroonr dakujem. Pozrela som zbezne tie Baer a zda sa mi, ze ta podrazka je stale dooost tenka 🤔 3mm… keby bola tak 1cm…
@simsalabim Bär urcite nemaju 3mm podrazku, niektore z nich maju dokonca aj vyvysenu patu...
@kornelies väčšina aj tu spomenutých značiek stojí závratné sumy. Nevravím, že bf sú oveľa lacnejšie, ale ja určite radšej dám tie peniaze za topánky na mieru, lebo teda ja som si dala ušiť presne na moju nohu. Ja nosím aj obyčajnú obuv, mám už svoje znacky a modely, ku ktorým sa vraciam, lebo sú aspoň trochu prijateľné. Ale všeobecne ja som v živote nemala fakt pohodlnú topánku, okrem tých na mieru. Asi nevieš, čo je to široká noha, prekvapila som aj obuvnicku, čo mi šila topánky, že takú šírku tam ešte nemala. Takže pochybujem, že ešte niekedy nájdem niečo že fakt dobré.
@veroonr preskumam to, hlavne tie slusnejsie, co by sa mi hodili do prace, sa mi stale zdaju tenucke... aj pisu, ze tlmenie maju low. Dakujem za tip.