icon

V ktorom slovenskom meste sa žije najlepšie?

27. feb 2024

K tomu pracovné príležitosti,voľný čas,celkové vyzitie...kde sa vám páči a presťahovali ste sa kvôli tomu aj na opačnu stranu.

Strana
z3
zuzanka.zuzu
27. feb 2024

Bratislavaaaaa.... mám ju radšej než Viedeň, Budapešť, Brno, aj škaredú Prahu. tu som doma. aj s kolónami na prístavnom 😂

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
kachita
27. feb 2024

@momoftwo35 Poprad

milanemila
27. feb 2024

Ja tiez nedam na Bratislavu dopustit 🙂 vsetko tu je relativne blizko a ma vsetky vyhody velkomesta aj ked nim nie je, este stale nie je uplne prepchata atd. Plus par minut a som v lese v prirode.
Tym, ze sme sa tu s muzom aj narodili, tak tu mame celu rodinu, kamaratov od zakladky a celkovo vyborne zazemie. Ak sa niekedy budeme stahovat tak jedine mimo SR, ale uprimne mne sa ani velmi nechce do niecoho takeho ak nas spolocenska situacia nedonuti.

tinka2233
27. feb 2024

Čo sa týka východu tak Košice. Výhodou sú pre mňa väčšie miesta kde je viac pracovných ponúk, škôl (aj umeleckych či jazykovych), kultúra a príroda a lekari. Za stredne Slovensko “pasujem” Zvolen a Bansku Bystricu (máme neďaleko chatu na ktorej sme žili skoro celu koronu a jednoducho je to super a ma to všetky hore uvedené špecifiká. Západ jednoznačne Bratislava a okolie. Teraz žijem už 5 rokov v Bratislave ale aj to okolie popri Karpatoch ako je Stupava je naozaj prijemné.

iv007
27. feb 2024

Vybrala by som si Trencin, je tak akurat velky, dostupny po dialnici a ma pekne okolie aj kulturne vyzitie.

danica2711
27. feb 2024

moja rodná Bratislava, je tu všetko, čo potrebujem a milujem

jana_eyre_2
27. feb 2024

Nežijem síce už v Bratislave, ale narodila som sa tam a stále tam chodím, aj pracujem a milujem to mesto.. mám k nemu veľmi blízky vzťah a mám rada väčšinu jej časti.. ďalšie obľúbené mesta sú Pezinok, Žilina, Trnava - v tých by som síce žiť nechcela ale mám ich rada..

Tak či tak, každé mesto ktoré som kedy navštívila má čo do seba, sú ale aj také čo sú mi menej sympaticke (napr.senec nemám moc rada, nemusíte sa urážať kto tam žije)

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
krkavcia_mater
27. feb 2024

Bratislava.. prestahovala som sa, byvam tu 10 rokov, muz je Bratislavcan. Su tu moznosti pre deti, dobre pocasie, priroda, kultura.. Asi by sa mi ťažko vracalo spat na Kysuce

renka30
27. feb 2024

Bratislava - zijem v okrajovej casti od narodenia, mestska cast ma este ciastocne "dedinsky" ráz aj sa charakterizuje ako "dedina v meste"...muz je tiez rodeny Bratislavcan

podobova15
27. feb 2024

Trenčín, na krajské mesto je fajn ani velke ani male, priroda okolie, moznosti pre deti, dostatok skol na vyber, pracovne moznosti

elis248
27. feb 2024

Akosi nie som naviazaná na žiadne konkrétne miesto. Narodila som sa a vyrastala v Trenčíne, rodičia sa na dôchodok presťahovali do domu kúsok od Trenčína. Ja som sa vydala a bývam na dedine pri Dubnici nad Váhom. V skratke môj život prebieha hlavne v okolí Trenčína.

mabenn
27. feb 2024

Kosice

mladena
27. feb 2024

@zuzanka.zuzu škaredú Prahu? Žila som tam nejakú dobu nádherné mesto podľa mňa. Som v Bratislave ale nemám to tu nejako rada na rozdiel od báb čo píšete vyššie. A nenávidím horúce a dusné letá čo sú tu.

lucilaines
27. feb 2024

Ja zijem v Trnave a som maximalne spokojna. Je tu vsetko, vela moznosti, pekne mesto, momentalne sa tu vela rekonstruuje a upravuje, do BA je to kusok, v okoli dost pracovnych moznosti a pritom je to stale dost male mesto, aby tu neboli nejake katastrofalne zapchy a cestovala som tristvrte hodinu z jedneho konca na druhy.

babulkomale
27. feb 2024

@zuzanka.zuzu škaredú Prahu? 😂😂😂😂😂😂
Neberiem ti ze si v BA doma, ten pocit sa neodvija od krasy mesta, ale skaredsie hlavne mesto nepoznam. Praha je o tristo levelov vyssie.

stvura
Autor odpoveď zmazal
katulkagajdos
27. feb 2024

Žijem v Košiciach, ale istý čas som žila aj v Nitre a to mesto je pre mna top, takze ak by som sa mala sťahovať tak urcite tam ☺️

petronelag
27. feb 2024

Nám sa tiež dobre žije v Nitre, keď mám ísť do BA tak sa mi to tam zdá príliš rozťahané a kým sa dostanem do nejakej vzdialenejšej časti mesta, tak to trvá, mi tu máme všetko bližšie.

h2
27. feb 2024

@zuzanka.zuzu Keď už Praha ti je škaredá, tak už neviem, čo by si chcela.
Ja som rodená Bratislavčanka, kedysi to bolo "moje" mesto. Kým som prešla spod Michalskej brány na Hlavné námestie, stretla som 10 známych... Ale kde to už je! Už je to úplne iné mesto. Odsťahovala som sa odtiaľ, po čase som odišla aj pracovne. Neľutujem.

jana_eyre_2
27. feb 2024

@stanulienkat nie som len kúsok za, na "dedine" 😁 a síce mesto milujem a vraciam sa tam stále, po tých 15tich rokoch čo žijem mimo ruchu by sa mi už asi ťažko vracalo, hoci na to často myslím..

stanulienkat
27. feb 2024

@h2 Praha patri medzi najkrajsie mesta svete. To uz fakt len ignorant moze napisat, ze je skareda.

leuska0910
27. feb 2024

@renka30 Vajnory, ze? Ja som tu tiez od narodenia, nemenila by som. Ak chcem mesto, mam to na skok do BA, ten dedinsky klud mi vyhovuje🙂

stanulienkat
27. feb 2024

@stvura nieeeeeeee,neposielaj do Ba. Ved uz su tu skoro vsetci.😁

pe_mi
27. feb 2024

Trenčín, Dubnica nad Váhom, Nitra

majlo1234
27. feb 2024

Mne sa dobre zije v Bratislave, vystriedala som za tie roky viacere mestske casti, okrem mojej vysnivanej-Race😄 mozno by som byvala spokojnesia, keby sme byvali tam. Celkovo je tu prijemne, blizkost prirody, moznosti vyzitia, dobre jedlo a super napojenie na ostatny svet. Akurat ale, ked to porovnam s inymi metropolami, tak je to stale na zaplakanie, za mna nefungujuca hromadna doprava, neexistujuce cyklochodniky v ramci sirsieho centra, vsade spina a bordel , nedostatok mestskej zelene a komunitnych priestorov, a astronomicke slovenske ceny. Toto vsetko mi chyba k dokonalosti😄
Ale ak by som si mala vybrat, rada by som byvala v nejakom okresnom mestecku blizko hor, kde su vsetky urady, zakladne a stredne skoly, pesia dostupnost vsade, dajme tomu na strednom slovensku, odkial by sme to mali vsade na skok.

tana85
27. feb 2024

som z BA, ale uprimne nemam rada toto mesto. zijeme v kludnej casti, v podstate dedina, co patri k mestu, ale neznasam chodit do centra. ak by som sa chcela niekam prestahovat tak asi Trnava alebo Nitra

alissa1222
27. feb 2024

Trencin

stvura
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3