icon

V ktorom slovenskom meste sa žije najlepšie?

27. feb 2024

K tomu pracovné príležitosti,voľný čas,celkové vyzitie...kde sa vám páči a presťahovali ste sa kvôli tomu aj na opačnu stranu.

marcellka32
27. feb 2024

Že Blava

liusa82
27. feb 2024

no ja som v Ba chodila na vš ale nikdy som si tam nezvykla.Len samé zápchy,pre mňa málo zelene len v niektorých častiach.Ja som zase spokojná v Zm našom calex city😀 síce bývam aj ja na dedine ale už aj v Zm je pomaličky všetko.Volakedy sme kvôli vybavovačkám chodili do Nr aj nákupom ale už netreba.Aj tu máme všetky možné obchody.Ja síce pracujem sama na seba,tak sa nesťažujem ale kto chce lepšie ide do Nr za prácou.Ak sa človeku zamanie, ide hocikde po dialnci či už do Nr alebo do Ba je tam zachvilku.Ja by som svoje kludne mesto nevymenila.Viem že ešte ked sme bývali v Zm a ja som vždy došla z Ba tak som si na autobuske tak vydýchla..úplne iný vzduch.Zo slovenských miest mám rada Trenčín tam som chodievala celé detstvo lebo tam mám sesterku a rodinu tam by som si tiež vedela predstaviť bývať.A z velkomiest je to Praha,Berlín,Londýn

sabinka022
27. feb 2024

Ja sice zijem 12 rokov v Prahe,ale som z Trencina a za mna je Trencin velmi pekne mesto. Ked porovnam,ako sa zmenilo za tie roky, co som prec - parada 👍🏻

mamickalisticka
27. feb 2024

Ja by som si vybrala asi BB, keby musím, je to krásne mesto. Bývala som tam, keď som chodila na výšku. Blízko do Bratislavy, blízko do tatier aj na východ. Teraz bývam v malom mestečku na strednom Slovensku, nie je tu najlepšia vybavenosť, ale okolo lesy hory kopce, nádherné výhľady, svokrovci naši (všetci bývame od seba 10minut) nemenila by som. Milujem prírodu 💚 a to že žijeme v kľudnom prostredí

zaphyra
27. feb 2024

Aj za mna Bratislava, nie som pôvodom Bratislavčanka, no muž je. Aj ked mi tu sem tam nieco vadi.... Som milovnik hor a samoty atd 🤣 ale co sa tyka pracovnych príležitostí,aktivít s dcérkou,perfektnej mhd dopravy v ramci mesta dostupnosti napr dr, nikdy by som nemenila. V malom meste nie je tolko možnosti volnocasovych aktivít ci uz pre mna alebo pre malu. A mamina ma aktualne vazne zdravotne problémy. V rodnom meste by cakala len na prve vysetrenie do polky marca. Vdaka tomu, ze tu byvam uz ma za sebou 3 vysetrenia a bola hospitalizovana v nemocnici kvoli dalsiemu postupu. Ale keby sme sa riadili srdcom tak hnijem niekde v zrube na Orave, no co z toho ze,
😁

belle_vie
27. feb 2024

Trnava. Pracovne moznosti stale fajn ( hoci samozrejme nie tolko co v BA), platy slusne. Mesto ma historiu, je krasne, ponuka sportoviska, kulturne vyzitie, je tak idealne velka. My zijeme v okrajovej casti s rodinnymi domami, tak som spokojna aj so stvrtou, ktora je ticha, plna mladych rodin, je tu dost zelene. Pre mna ako zenu s 2 malymi detmi naozaj ideal.

Ked sme boli mladsi zili sme s muzom Brno a Bratislava, pracovne pre mladeho cloveka vyborne na rozbeh kariery, ale infrastruktura a sluzby boli lepsie v Brne ( a aby som nezabudla, i ceny).

ma77
27. feb 2024

Ako nechápem jak môže niekto povedať že škaredá Praha to fakt?Praha je nádherné mesto nežijem tam ani neviem či by som chcela keď skôr tak Brno ale chodím do Prahy min 4krat do roka a vždy sa teším na tú atmosféru toho mesta a čo sa týka Sk tak Košice ,Ban.Bystrica tam by som si vedela predstaviť žiť😁

liz_lemon
27. feb 2024

@majlo1234 nefungujuca MHD? nemam ten pocit, prave naopak sa to podla mna za posledne roky vyrazne zlepsilo

majlo1234
28. feb 2024

@liz_lemon to je mozne, ja uz mhd nechodim, kedze sme uplne na okraji mesta a vsade chodim autom😂

renka30
28. feb 2024

@leuska0910 ano😉

venusa85
28. feb 2024

Ja bývam pár km od Rimavskej Soboty,kde sú teda mizerne možností zamestnať sa (okrem iného..). Keby som si mala vybrať,tak na strednom Slovensku BB, východ Košice.

jarnajar
28. feb 2024

Podla mna ti môžu odporučiť hocičo, to si musíš len ty vyskusat a zistiť, či ladíš s energiou toho mesta. Ja mám veľmi rada Bratislavu, aj jej škaredosť, chaotickosť a eklektickosť. Rozumovo mi vyhovuje charakter okolitej prírody, možnosti práce, vzdelania, veľkosť tak akurát, atď, ale vždy je to najmä o pocite. Podobné ladenie som zažila ešte v Berlíne, chvíľu som tam žila a pracovala a dokonalé. V inom meste, ktoré je všeobecne považované za krajšie, som to zase tak necítila.

jesenzima
28. feb 2024

Trenčín ♥️

petronelag
28. feb 2024

Pre každého je iné vhodné mesto na bývanie, lebo napr. u mňa zaváži aj to, aby v tom meste nebolo zima a aj keď sú pekné mestá na severe - nechcela by som tam bývať a zase naopak kto je zvyknutý bývať v Poprade a mestách na Liptove a Orave, tak by mu tu na juhu SR chýbal sneh a hory a lete, keď prídu na návštevu je im tu veľmi teplo.

liz_lemon
28. feb 2024

@majlo1234 tak to je super, ze sa vyjadrujes k veciam, o ktorych nic nevies

majlo1234
28. feb 2024

@liz_lemon no poviem tak, to ze sa to za posledne roky vyrazne zlepsilo, este neznamena, ze je to super v porovnani s inymi mestami 🙂 co som sa nastala v trolejbusoch pocas zapchy, pretoze nemali vlastne pruhy. Co nemaju vacsinou ani teraz. Nedostatok personalu ustiaci vo vynechanych spojoch. Neprisposobivi obcania, spinave sedacky…

pe_mi
2. mar 2024

Ešte Piešťany - také malé moderné mestečko.

akvi
2. mar 2024

Nemám vôbec rada mestá, ale keď by som si mala vybrať, tak Praha. Mám ju pochopiteľne zidealizovanu, keďže som tam vkuse strávila max dva týždne. Ale vždy sa tam rada vraciam a mám tam kamarátov, ktorí tam žijú roky a zdieľajú moju lásku k tomuto mestu aj ako "domáci".

liz_lemon
2. mar 2024

@majlo1234 ja cestujem niekolkokrat do tyzdna, a sedacky nie su spinave, ani ziadni neprisposobivi dokonca ani v zapchach nie som, ale tak to moze zavisiet od toho, ktorym spojom, a v akom case, kto chodi, z mojho pohladu sa to vyrazne zlepsilo oproti minulym rokom, inak sranda je, ze poznam viacero ludi, ktori v minulosti cestovali mhd, a teraz chodia autom, tak si myslia, ze je to stale rovnake, a nedaju sa presvedcit, ale uz len to, ze teraz spoj na 99% pride je vyrazne zlepsenie

dzejny656
2. mar 2024

Nám sa veľmi dobre žije v Bratislave. Mne vyhovuje že tu je kopec možností a že keď pre dcéru chceme lepšie školstvo alebo zdravotníctvo môžeme si to zaplatiť a mať to. Okrem toho tu máme aj dobré práce, množstvo aktivít, kultúrne vyžitie, dobré reštaurácie atď. Ja mám BA veľmi rada.

dzulik_
2. mar 2024

Za mňa Nitra alebo Trenčín, možno Piešťany. Bratislava sa mi vôbec nepáči, ničím ma neoslovila

modrykolibrik
2. mar 2024

Byvame v Tn ale stahujeme sa prec kedze sme sa rozhodli pre pokojne miesto. Neni tu zle ale vadia mi zapchy a hluk

modrykolibrik
2. mar 2024

Bratislavu nemam rada. Je tam hluk, spina cudny ludia no des...jedine co je pozitivne je doprava.

ysseba
2. mar 2024

Ja mám rada Bratislavu. Mám ku nej citový vzťah, keďže je to moje rodné mesto a takisto môjho manžela. Máme tu obaja celé rodiny, kamarátov ešte zo základnej školy. Zo svojho rodného mesta by som sa nikdy neodsťahovala, ale zle sa mi pozerá na to akou je Bratislava teraz. Škoda, že nie všetci neostávajú vo svojich rodných mestách. Inak v rámci svojej práce cestujem po celom Slovensku a ešte ma veľmi oslovili Košice a Nitra.

milanemila
2. mar 2024

@modrykolibrik si asi nepochopila otazku :D

majlo1234
2. mar 2024

@liz_lemon chapem, musim si to vyskusat. Ale pravdou je, ze z tych okrajovych casti, a s deckom sa mi to moc nechce🥹

mnamko
3. mar 2024

Ja som žila v Trenčianskych Tepliciach, krásne mestečko, všetko blizko Trenčín...
Teraz žijem v Mníchove,ale do Teplic chodim za svojimi dospelymi deťmi a vnučkou,vždy tam je krasne,cez leto samé podujatia

zuzanockamt
3. mar 2024

Nenávidím väčšie mestá (schválne nepíšem, že veľkomestá, tie na SR nemáme). Čím som staršia, tým mi vyhovuje viac malinké mesto - nedám dopustiť na Oravu. Je tu všetko.

liz_lemon
3. mar 2024

@majlo1234 s malymi detmi, to by sa ani mne nechcelo, to celkom chapem

mandzula
3. mar 2024

Akurat sme oslavili rok, co sme sa prestahovali do BA. Sme velmi spokojni - skoly, doprava, moznosti nakupovania, kulturneho vyzitia...