icon

V novom byte počujeme večer klopkanie

28. feb 2020

Ahojte dievčatá prišla som si sem pre logickú radu :D S manželom sme kúpili nový byt, pani tam bývala asi pol roka a šla bývať preč.Od kedy sme kúpili byt, tak skoro každý večer okolo 22.00 ked je ticho a lahneme si do postele tak počujeme také klopanie ale také divné to je, akoby niekto klopal na drevo ale tak po trikrát a to sa opakuje asi hodinu a potom je ticho. Ja som si to všimla dávnejšie len nič som neriešila lenže včera manžel ma vystrašil a povedal že to môže byť duch. Nebála by som sa keby mi netrebalo spávať samej s dieťatom lebo manžel chodí často na nočné.Prosím čo to môže byť? Nejaké logické vysvetlenie musí byť.Len ma nestrašte...

Strana
z3
autor
28. feb 2020

Ešte doplním to klopanie je stále takej istej intenzity, stále je to akoby trikrát po sebe potom par minút ticho a zasa to klopanie, bývame na 5. poschodí nad nami ešte býva starší pár.

elizme
28. feb 2020

Tak duch to určite nebude, je to zvláštne ale môže to byť niečo čo majú nastavené vaši susedia nad vami, a proste to vydáva taký zvuk, v prvom rade by som šla za nimi sa opýtať či nevedia čo by to mohlo byť, pretože vás to ruší. Ak sa to deje v tom istom čase každý deň, stavím sa že to bude niečo také... Nám v byte vždy večer čudné suchotalo na chodbe, tiež až po zotmení, nebolo to ale v ten istý čas. Nakoniec sme prišli na to že pravdepodobne lasička alebo nejaké iné zviera sa z vonku premavalo po vetracke a bolo to dosť desivé lebo človek tak počuje akoby nad ním chodilo nejaké zviera a susedia nemajú psa ani nič. 😅

zuzanapb
28. feb 2020

Predpokladám že to bude umývačka riadu niekde u susedov 😉
My niekedy počujeme psíka o 3 poschodia nižšie. No v paneláku všetko počuť 😁

korunka1
28. feb 2020

Prípadne radiator to môže byť

autor
28. feb 2020

@zuzanapb umyvacka riadu vydava take klopanie?

nairia
28. feb 2020

mohli by to byt stupacky (radiator)... ak susedia zakuria vecer, tak zvykne to robit to kurenarske potrubie (v panelakoch bezna vec), roztahuju sa teplom, ked sa prisposobia, rozohreju, klepkanie prestava...

jaskolka
28. feb 2020

Klopanie môže ozaj robiť radiátor, ja som tak mala v byte, tiež som spočiatku pátrala, čo to bude, potom mi to došlo. Duch určite nie, to sa neboj. Zvykneš si, a ani to nebudeš vnímať. Pripadne naozaj susedia tak môžu mať nastavene niečo, hoci aj práčka, pri zmykani staršie typy vydávajú rôzne zvuky

xeonela
28. feb 2020

@nairia Toto suhlasim, tiez som sa s tym stretla a teda neraz. A vacsinou to bolo v rovnakom case, ale tiez bolo obdobie kedy som chcela uz davat zase svatit byt lebo som myslela, ze su na tym vyssie sily

nairia
28. feb 2020

@xeonela :D je to strasne otravne, u rodicov mi ale klepkal radiator od isteho casu celu noc... vyriesili sme to tak, ze ocino suchol list papiera medzi rurky, ktore sa dotykali... odvtedy je klud... v obyvacke zase poklepka pol hodinu, ak niekto otvori radiator a je ticho...

patka06
28. feb 2020

môže to byť kúrenie, aj keď v noci sa väčšinou nekúri alebo veľmi málo
Ja by som sa popýtala susedov, či to počujú tiež a či nevedia čo by to mohlo byť, ale zároveň by som sa popýtala aj na "históriu" bytu, či v ňom niekto nezomrel, prípadne kto to tam býval pred tou pani čo sa po pol roku odsťahovala - aký dôvod mala ona, že išla preč?

cormeum
28. feb 2020

Búchanie klopanie po 3x je rúhanie sa Svätej Trojici...dajte vysvätiť byt, ani nehovorte kňazovi, že čo sa tam deje, jednoducho chcete dať vysvätiť byt.

zuzanapb
28. feb 2020

My ju mame vstavanú, takže ten zvuk sa nesie stenami ďalej. A ked som v inej izbe, tak počuť iba take tupé zvuky. Ale v paneláku to môže byt naozaj čokoľvek od susedov 😉

xeonela
28. feb 2020

@nairia Ale ti poviem, ze mne vtedy taky suter spadol zo srdca, ze sme dosli na to co to sposobuje, lebo ja by som bola schopna sa odstahovat :D

autor
28. feb 2020

@nairia nie nie radiator to určite nieje na 100%

autor
28. feb 2020

@cormeum čo ti šibe??

autor
28. feb 2020

Dievčatá radiátor to nebude, a viem aké zvuky vydáva lebo ho počujem celú noc kedže mi topíme aj v noci lebo máme malé dieťa.Je to také akoby po dreve niekto klopal 3x po sebe, najprv som myslela že niekto tak rozbíja orechy, ale to by nemal také presne tie klopania.Inač tí susedia nad nami skoro každý den perú okolo 23.00 v noci, stále počujem aj práčku, je to dosť otravné... rozmýšlam či by to nebolo sposobené aj práčkou.Lenže ked počujem to klopanie tak vtedy presne nepočujem práčku :D

autor
28. feb 2020

@zuzanapb psíka počujeme stále lebo oproti susedia majú tiež psa ale ten ma asi povolené nervy lebo brechá stále ....

cormeum
28. feb 2020

Nech sa páči...mne šibe. Ok.

cormeum
28. feb 2020

Aby ste potom odtiaľ neutekali tak, ako predošlá majiteľka.

autor
28. feb 2020

@cormeum pani majitelka neutiekla ja som to nepísala len sa musela presťahovať inde, lebo jej vadili hluční susedia čo nám narokom nepovedala. tak nepíš blbosti ked som nikde nepísala že niekto z toho bytu utekal.

korunka1
28. feb 2020

Od kedy tam bývate?Počula si to hneď od začiatku? Si si istá, že kúriš celú noc? Nám cca od 11 do 5,6 vypínajú kúrenie.

evica01
28. feb 2020

Nasi susedia mali macku, ktora si chodila vzdy v noci brusit pazure na taky oný a to o é mali na takom stolceku, ktory mal jednu nohu kratsiu a tym padom to klopkalo. Ako ked sa kyve stol v restike.
Porazit ma slo.
Potom sa nam stalo, ze sme mali skrecka a ten pako behal v kolese celu noc a bolo to pocut pod nami do susedov. Tiez nam buchali a nevedeli sme preco.

Ja by som to tipovala na ten radiator no.

autor
28. feb 2020

Bývame tam skoro rok...no v lete som nekúrila ale to nie je zvuk radiatora vravím ešte raz, napríklad aj okná niekedy akoby puknú ale to je normálne len to neviem fakt či to robí práčka alebo umývačka riadu.Počujeme to skoro každú noc, aj kamoška to počula ktorá bola u nás večer ale tiež povedala že to musí isť od susedov.Ja hladám reálne možnosti a nie duchov.

autor
28. feb 2020

@korunka1 ano od začiatku to počujeme od kedy tam bývame ale napríklad aj práčku o jednej ráno počujem ako susedia nad nami perú...

evica01
28. feb 2020

To klopkanie je v presnych intervaloch? Zaklopka 3x a je ticho, potom zase 3x a zase ticho... takto to trva hodinu?
Je to vzdy v presny cas?
Rozmyslam, ze ak je to v presny cas a pravidelne tak to robi nejaky pristroj.
Aj umyvacka ked napusta vodu tak robi take zvuky.

evica01
28. feb 2020

V kazdom pripade sem napis ako pokracujes vo vysetrovani. Zacina ma to zaujimat 😊

autor
28. feb 2020

Je to stále ten istý zvuk akoby niekto po stole klopal, proste je to klopanie ale stále to isté klopanie,3x po sebe. podla mna ani človek ani duch by sa nevedel stále do tej istej toniny dostať chápeš? Trvá to bud hodinu alebo pol hodiny, napriklad 3x klopanie 10 minut ticho a zasa to klopanie a potom 15 minut ticho a tak.

autor
28. feb 2020

@evica01 no stále v noci bud okolo 22.00 alebo 23.00

autor
28. feb 2020

@evica01 aj mna napadol prístroj lebo človek ani duch nevedia dat tu isto toninu klopania no nie??

0silvia0
28. feb 2020

@cormeum to rúhanie má akože kto na zodpovednosti? Nejak to nechápem, kto sa rúha?

Strana
z3