V práci mi všetci tykajú, aj keď som staršia
Mam 34 rokov a v praci mi kazdy bez opytania tyka a mne to prekaza. Pravdou je ze v nasej rodine vsetci vyzerame mlado a ja vyzeram tak na 20 rokov a kazdy si mysli,ze som studentka. Snazim sa chodit upravena,namalovana lenze ked sa namalujem vyzeram este mladsie. Obliekam sa do kostymov,siat aby som vyzerala zensky ale kazdy si ma mili zo studentkou. Tym,ze si to kazdy o mne mysli tak sa ku mne aj chovaju a mne vadi,ze mi rozkazuju pricom som vzdelanim vyssie nad nimi no nemam vobec ziaden respekt u nich. Vypravaju sa somnou ako s dietatom a nie ako s dospelou zenou a mne to vadi. Ked som ich upozornila,ze sme si nepotykali povedia mi vsak tu si tykame vsetci.
Co mi poradite. Idem do druhej prace a ako dam jasne najavo,ze nechcem aby mi tykali
@stanulienkat keď si raz vo firme tykajú všetci nebudú tejto princeznej vykať. V našej firme si tak isto ľudia tykajú, preto sa v dnešnej dobe robia teambuildingy a podobne akcie, aby sa kolektív utuzil. Robí zo seba niečo čo nie je, podľa jej gramatiky nejde až o tak vysokopostavenu pozíciu, aby sa jej tam klanali. A tým vyšším vzdelaním tiež nechápem čo myslela, najskôr vysokú školu zivota💁 je smiešna. V minulosti ľudia vykali vlastným mamám, teraz uz si kolegovia tykajú bežne, keďže sa poznajú a sú spolu denne. Elementárna slušnosť je to pri ludoch, ktorých nepoznáš, alebo pri starších ľuďoch. Nadradené je to, ako to vyžaduje. Normalny človek si nezdvíha sebavedomie na tom či mu niekto tyka alebo vyka. Ale keď vy dve to tak veľmi potrebujete, kľudne sa jedna druhej aj klanajte, ale niečo viac to z vás neurobí.
Mať tak tvoje problémy 😂😂😂. Pardón, vaše 😀😀😀
@stanulienkat tlieskam.300% suhlasim

@nikyball zadala normalny prispevok. Nikde som nezbadala nadradenu komunikaciu. Na rozdiel od mnohych primitivnych vyrokov. Ze hej? Na vykanie sa respekt nevyzaduje. To je elementarna slusnost. Vykam geniovi aj debilovi.