icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

stastnunka
18. jan 2012

@julinka88 ahoj, ja som bola po ma asi po 2 mesiacoch, či je všetko ok, urobil mi sono a aj preventívku 🙂
@zora256 no vieš ako, môjmu drahému sa už len pri pomyslení, že by mal ísť na vyšetrenie ježia všetky chlpy 😀 ale povedal, že ak to bude nutné, tak to pre naše bábo urobí, tak hádam nebude treba 🙂

zuszana
18. jan 2012

@julinka88 ja som bola po prvej ms od kyretu na kontrole a urobil mi len sono, že maternica je v poriadku tak, že môžeme zas kludne a urobil mi ster na nejaké bacile ale všetko ok...

zelovocka
18. jan 2012

@kemonka MS by mala prísť v sobotu/nedeľu, uvidíme.
PCO sú polycystické ováriá - vaječníky, na kt. sa tvorí viacero cýst. veď máš Duphik, tak to preliečite 😉

kemonka
18. jan 2012

@zelovocka hej, už si to hladam aj na nete, dočítala som sa, že je preto tipická nepravidelná menštruácia, akú mam ja
a inak prsia ma stále ešte bolia, a teplota tieto dni mi skáče uplne raz hore raz dole, dnes som mala 36,7 včera napr. 36 a tak hore dole 😀 ty ako sem dávaš graf? Treba nejakú URL skopírovať? Nevidím ju na FF

zuzananina
18. jan 2012

@kemonka tak veru je to smutne mohli sa aspon pochvaaliť.... ale tak uvidime ako dopadneme mi este ....

januliatko1985
18. jan 2012

@vejula ciarka je kazdym dnom silnejsia o trosicku, a dnes uz je ceeelkom peekna 😉

zdenka270921
18. jan 2012

No baby, vidím, že vás tu veľa sleduje tú BT, mne to aj doky nakázal od januára, ale nechcelo sa mi, ale ak teda príde mrcha budúci týždeň, tak začnem aj ja merať! nech to para tlačí...a nech aspoň vidím, čo za krivky budú mne skákať 😎 ...ms mám ináč pravidelnú, tak snáď.. Ináč januárové snaženie asi nebude mať pozitívne výsledky, bo už mi prichádzajú všetky "predmrchovské" príznaky...nerváčenie, boľavé prsia,plač len tak z pasie, vyrážky, joj! 😅

puhinka
18. jan 2012

Ahojte 🙂
tak manžo mi dnes kúpil kyselinu listovú,gynde som už objednaná.Dúfam,že nedostanem do vtedy MS,nech ma prezre pre zahájením snažilkovania 🙂

zora256
18. jan 2012

@kemonka Ahoj!
Neboj duphaston Ti zaberie,mne zabral približne na polroka,ale tak ja som mala už roky ťažkosti z vaječníkmi.Držím palce! 😉 Neboj,zvládneš to.A máš pravdu tehotenstvo zmení človeka,odvtedy si tehotné omnoho viac vážim a beriem ich ako nejaký chrám zázrakov,proste sa vnich deje zázrak za 9 mesiacov sa toľko veľa udeje kým sa z embria vyvinie človiečik 😵 .
@vejula Ahoj!
Z tým uspávaním sme rovnako nikomu inému nezaspí,iba ak vkočíku,tak mm zaspí vonku na prechádzke,ale bezomňa sním nejde von,takže dieťa je len moja starosť 😔 ,ale nevadí,ja vravím,keď už v útlom veku chce dieťa len matku tak matku bude aj najviac poslúchať a on si môže vravieť čo len chce,lebo od narodenia,ho nechcel uspať ani kkŕmiť,tak sa mu odplatí v dospelosti a aj v puberte 😀

kemonka
18. jan 2012

@zdenka270921 no no, nerváčim aj ja pred tým už 😀 a kríže ma dnes strašne bolia, máme to my problémy 😀 😀 😀

januliatko1985
18. jan 2012

Jee baby, ta kde ste vsetky, ja som akurat uspala maleho a vegetim pri telke.Som nejaka nachladena, nos upchaty a skriabe ma v hrdle, dufam, ze to nechyti aj MAtko.

@zdenka270921 jooj , mi hovor daco o vyrazkach,v ouberte som sa ich nevedala zbavit, furt som mala problemovu plet, potom jak som zacala brat AK tak sa to zlepsilo, a ked som otehotnela tak som mala tvaricku jak detska prdelka a teraz v poslednom case zase sa mi zacinaju robit, blee, neznasam to a to este ani kramy nemam.Ja od zajtra som sa prinutila merat BT, lebo to sa pri malom neda , on sa rano zobudi a taha ma von z postele, ze ani teplomer nestihnem z nocneho stolika vziat, tak dnes si ho dam pod vankus 😀

vejula
18. jan 2012

@zora256 no u nas je to tak že maly zaspava iba na prsniku, takže pri tatovi nemože. Ale on je len rad že sa tomu vyhne 😅 No ved uvidime ako sa to bude vyvyjať.
Inak dnes ma akosi hlava boli fuuu. Pojdem asi skoro spať

zora256
18. jan 2012

@stastnunka Ahoj!
Tak držkám palce,aby nebolo treba.A ako preventívka?

kemonka
18. jan 2012

@zora256 heeej? Tak myslíš, že to nie je len na jeden cyklus, že to môže upraviť na dlhšie? Tak to je parada, preto mi aj hovorila, že ak sa to zopakuje, tak mám potom prísť zase a mi predpíše.....no nepoznala som tie lieky, nič mi nehovorili doteraz 😉

zora256
18. jan 2012

@vejula Ahoj!
ANi nevrav ja si denne vravím skôr idem spať a stále som tu do pol 11 😠 ,už by som aj šla lebo ma aj oči bolia,od pôrodu som sa ani raz nevyspala,len keď mi na 3 deň malého vzali v pôrodnici lebo som už bola takmer mŕtva od únavy,a od vtedy ani náhodov to po zaspaní,neprejde ani 2 h a malý vstáva na papanie 😖 .

januliatko1985
18. jan 2012

@vejula
@zora256 ja tiez mozem napisat knihu o uspavani, mam z toho uz nervy, od malicka vacsinou som ho uspavala len ja, lebo musel mat cici, ale potom uz sem tam aj s mm zaspal, ale bolo placu.Ale teraz ked uz cici nema, tak je to brutaal, musi si zvyknut proste, on vyvadza, skace po mne, cisty akrobat, ale nakoniec aj tak zaspi, trva to minimalne pol hodku ale aj hodku,ach jo.A v postielke sam nezaspal este, skusali sme to, ale nemala som na to nervy.A zajtra ide prvykrat u svpkrovcom tak, ze tam nebudem ja a pokusia sa ho uspat oni, tak ked sa im to podari, tak im dam asi medailu 😅 😀 Potom sa uz odvazim im ho dat aj na noc konecneeee a ja pojdem po sto rokoch voooon 😝

januliatko1985
18. jan 2012

@zora256 presne ako ja, kazdy vecer si poviem, ze dnes pojdem spat skor ako o pol jedenastej, a furt tu sedim do noci 😅

zora256
18. jan 2012

@kemonka Tak mne upravili tak že nakonci som otehotnela,nuž teraz neviem ako by mi chodili od kojenia,lebo ako som prestala kojiť dala som si Hak predpísať budúci mesiac doberem a potom už sa začneme i my snažilkovať,tak som zvedavá ako mi budú chodiť,keďže i ja mám polycystické vaječíky od pôrodu,tak zrejme ho začnem i ja brať potom,len musím počkať 6 mesiacov bez všetkého,lebo dovtedy by sa malo upraviť a ak nie tak potom musím ísť ku gyndovi na vyšetrenie a tak,len som zvedavá ako budem z malým,že či mi ho bude môcť niekto postrážiť,alebo aj mužíčka vezme so sebou a on stade pôjde do práce a ja zmalým domov,lebo ja mám gynda 19km od domova.A zatiaľ mi u nikoho nechce ostať bezomňa 😖 ,bojí sa že ho tam nechám a reve akoby ho rezali ☹ .

zora256
18. jan 2012

@januliatko1985 Tak ja už idem ale nie spať,ale ďalej kukať,aby som čím skôr dokukala,pá🙂

kemonka
18. jan 2012

@januliatko1985 nelam si hlavu nad uspavaním v postielke, moja doteraz so mnou zaspáva v posteli a to bude mať tri roky. Jednoducho sú deti, ktorým to nerobí problem a deti, ktoré potrebujú cítiť blízkosť matky. Teraz sme začali mať taký rituál, že jej dám mlieko, prečítame si knižku a potom zaspí a pomáham si tak, aby som to urýchlila, že jej šteklím tyčinkou uško, a tým aj rýchlejšie zaspí aj má uši vyčistené 😀 😀 😀

zora256
18. jan 2012

@januliatko1985 Ahoj!
Tak môj zaspí vpostieľke,on mi hneď po pôrode zaspával vtej nemocničnej po kojení sám,ale potom nastali koliky a len na rukách a od 3 mesiacoch pekne sám zasp v postieľke,lenže musí mať fľašku mlieka a tú vypije len mne.A keď vypadne cumlík a zobudí sa naň,tak musím byť rýchla a len ja,a potom spí ďalej,nuž do 1 mesiaca mi na prsníku zaspával,kým som kojila a potom už pri mne nechcel spať,lebo ako som bola unavená a otáčala sa,tak chudáčik veľa ráz mal aj hlavičku prikrytú,ešte že mm ho odkrýval,tak som ho potom už dávala do postieľky a od vtedy primne spať nechce,aj som rada,aspoň mám celú posteľ pre seba a aj on sa rád rozťahuje 😀 .

kemonka
18. jan 2012

@zora256 a čo kukáš? 😉

zora256
18. jan 2012

FB a expres som chcela ale asi už nestihnem ak chcem spať skôr

vejula
19. jan 2012

@januliatko1985 no môj sAM v postielke ešte nikdy nezaspal a pravdupovediac ani to neskušam, ved stači ked potrebujem isť na wc a zatialje s nim tatino, to su vreskyyyyyy. A potom ked sa vratim tak mi chyti hlavu do dlaničiek a začne ma bozkavať, uplne brutalne... ako keby ma tyžden nevidel 😀 😀 😀 V poslednom čase je hrozny maznoško 😵
Pre mna je ulava to, že ho uspavam už po ležiačky, len s cicikom v puse. Do leta som ho musela uspavať na rukach a to bol brutal fakt 😖

januliatko1985
19. jan 2012

@vejula ja so ho tak isto na rukach uspavala, ale tak 11kileciek neni sranda drzat an rukach dakedy aj 30min a ked som ho potom prekladala do postielky tak sa zobudil.tak sme zacali uspavat na manzelskej po leziacky a tam uz aj ostal, teraz sa uz vobec nezgula z postele.akurat teraz mi ho vzali svokrovci na jedne den prazdnin, ze ako to zvladnu,kedze uz nekojim, hlavne som zvedava, ze ci ho vobec uspia, Matko dedka zboznuje, tak hadam on ho uspi.A ja si uz varim a potom neviem co budem od nudy robit 😀
Dnes si idem kiuknut nejake satocky na ples ideme o 3 tyzdne, tak sa teskaam.

A uz som si dnes zmerala teplotku , ze 36,3, tak idem si to hodit do tabulky.

@zelovocka, tak ako dnesna teplotka?

stastnunka
19. jan 2012

@zora256 preventívka bola už dávno, ale všetko bolo ok, dúfajme, že nebude treba, ale už to neriešim, musím sa už konečne začať venovať práci, lebo sa mi toho strašne veľa nakopilo, tak to musím dať dokopy 😀

lia2712
19. jan 2012

ahojte =) neviete nahodou co to znamena,ked mi test stale ukazuje slabeho ducha a ked som si urobila ovu test tak mam obe ciarky vyrazne?to som citala tu niekde,ze aj ovu testy sa mozu pouzivat ako tehu testy,je to pravda?...dnes mam dostat ms...

januliatko1985
19. jan 2012

@lia2712 aj ja som niekde citala, ze ked mas na ovu teste obe ciarky vyrazne, tak to moze byt aj tehu, co v tvojem pripade asi aj je, ked mas na tehu teste duchaaa 😵 asi ti hcg stupa pomalicky.a mas aj nejake priznaky?

lia2712
19. jan 2012

@januliatko1985 no uz dva tyzdne pozorujem priznaky...ale uz som si myslela,ked stale len duchov vidim,ze su to predmenstruacne priznaky,aj ked som ich nikdy nemavala 🙂 ..takze to fakt moze znacit tehotenstvo?supeeer..sa tesim 🙂 ...

januliatko1985
19. jan 2012

@lia2712 niekomu ukaze ducha na 10dpo, niekomu az o dalsie 2tyzdne, je to indivindi, testni aj zajtra rano, som zvedavaaa.