V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@januliatko1985 ty si za aku dobu sla k lekarovi?kolko ti meskala?tohoto sa aj ja bojim,ze to budem mat cele rozhadzane a potom budem musiet tie lieky na upravu...kolko ti od vtedy co si vysadila Ak trvalo kym si otehotnela?...hmm,tak by som chcela druhe babo ☹ ,dufam,ze sa zadari aspon do pol roka...
@lia2712 ja som vysadila Ak vo februari 2009, al ezacali sme sa snazit az o 2 mesiace na to, prvy cyklus mi nabehol normalne sa mi zda, ze nebol moc dlhy, a dsli bol 52 dnovy a potom dalsi skoro 70 dnovy, to som myslela, ze som tehu, tak som sla k dr a tam nasiel tu cystu, dal vyvolavacku, do par dni prisla mrcha.Ku dr som sla zaciatkom augusta, dal vselijake lieky na upravu hormonov a cyklu a 26.oktobra som mala poslednu mrchu pred otehu.cele to trvalo od snazenia 7 mesiacov.
@januliatko1985 tak aj cakat do buduceho mesiaca je pre snazilku tazke,ale tebe to asi este dost dobre dopadlo kedze si mala aj problemy s tou cystou...nic prijemne.a teraz si na tom ako?kedze si v tejto teme asi sa snazite odruhe 🙂 ,vsak?...moc drzim palce,nech aby pred tym ako otehotnies neboli take komplikacie.
Mám jednu dcérku-má 2a pol roka.Chcela by som mať ešte jedno babo a nejako sa nám nedari .Pri prvom som nemala žiadne problémy a teraz to nejako nejde-má myóm neďaleko maternice -tak neviem či tam nebude problém, aj keď už pri prvom som ho mala 😢
@januliatko1985 dúfam, že toto ďalšie otehu budeš mať bezproblémové. pozerám, čo si popísala, že si mala pred prvým tehu 😅
@kemonka 😀 no tak to obidve čakáme na veľké prasknutie 😀 dúfam, že nám to nenarobí šarapatu 😅 ja si normálne teraz tú cystu cítim, tak jemne, ale predsa. to bude zajtra deň 😉
Baby ako je to s tým meraním teplota tak si zisťujete plodné dni pri prvom som to takto nesledovala vlastne nijak,tak neviem ako to funguje aj si to overujete ovulačným testom???
@kemonka @januliatko1985 a aký máte teplomer? klasika digital? lebo ja som pýtala v lekárni ten na bazálnu, na dve desatinné miesta, ale kukali na mňa ako puky..že nemávajú až také špecifické veci,že kde som o tom počula 😎 no šak na nete majú reku 🙂 ale tak nechce sa mi čakať, kým to príde..už som chcela merať 🙂
čavte baby tak ja už mám asi dosnažilkované..... 😔 mám silný zápal a nejaký nález na krčku z ktorého sa môže vykľuť ešte kadečo,je mi z toho nanič,už som si popredstavovala tie najhoršie scenáre....prečo sa takéto veci musia diať? prajem aspoň vám nech sa vám to podarí...doktor síce povedal že to môže byť len zo zápalu ale že to môže byť aj dačo vážne to ešte nevieme lebo musím desať hrozných dní čakať na výsledky ale že ak sa to dá na poriadok tak kľudne môžeme snažilkovať no ja neviem...mám zmiešané pocity chcem veriť že to nie je nič hrozné a nepripúšťať si ale...ale... ☹
@muriel293 hlavu hore muriel, nič nie je také zlé, ako sa na začiatku môže zdať, dajú ti to do poriadku, nejaká liečba a všetko bude ok.. ono..tie medicínske názory nie sú vždy podložené, často sám lekár nevie, čo konkrétne človeku naozaj je, hlavne sa nalaď pozitívne..ja som toho názoru, že každá choroba má psychickú príčinu..a každá sa dá správnymi myšlienkami vyliečiť..
aj ja som mala "niečo" na krčku, operačne mi tkanivo odstránili a teraz gyno furt keď ma vyšetruje, tak len o tom spieva aký mám krásny rozprávkový krčok..no ako.. 😅
neboj sa.. ja verím, že to bude fajn
@zdenka270921 Ďakujem veľmi pekne za podporu..naozaj ma to vzalo..prvé čo ma napadlo,bože ja mám rakovinu..kto sa mi postará o malého čo s ním bude? 😖 😖 chcem veriť že to bude dobré ešte teraz sa to ako tak dá ale keď na mňa príde depka tak to bude zlé....ja už som tam vlastne dneska s tým išla že niečo nie je v poriadku a že to bude akýsi hlbší problém ako inokedy proste som to už cítila.....škoda že na ten verdikt musím čakať dlhých desať dní dovtedy sa asi zbláznim!! 🙄
ahojte snazilky... tak zas ta mrcha prisla :( uz druhy mesiac.. beriem kyselinu listovu duphaston siofor a vsetko mozne robime a nic... a este len 2 mesiace presli a ja uz mam nervy v riti... :(
Dnes som celý deň na nete a čítam si všelijaké veci a dozvedela som na napríklad,že čínsky kalendár plodnosti mal byť presný na 99%,ale americký vedci zistili,že je presný na 85% čo je aj tak dosť si myslím 🙂 no nie?
riadi sa niektorá z vás týmto kalendárom?
myslím,či plánujete otehotnenie na mesiac,v ktorom vám vychádza podľa tohto kalendára napríklad dievča?
a potom som počula,že ženy nemajú ovulku 12x do roka...to je v keli 🙂
@puhinka no ja sa tak trošku nádejám že mi to podľa toho kalendára vyjde 🙂 teda chlapček nám vyšiel, aspoň spätne keď som si pozerala, no uvidíme či nám to tak vyjde aj pri druhom..tiež by sme chceli dievčatko, aj keď je to vlastne úplne jedno, len nech je zdravučké 🙂
@puhinka Ze zeny nemaju ovulku 12x som vedela. Mna minule prekvapilo, ako klesa sanca otehotniet pocas kazdeho cyklu umerne k veku zeny - tak napr. v 35+ je len 10% sanca... ☹ Ale tak statistiky su jedna vec a nadej druha 🙂 Hooskopy vobec necitam, nejak ma to ikdy nechytilo, zato keby si sa mojej mamky spytala...tak asi vie vsetky mozne aj na rok dopredu 😀 😀
@muriel293 No vidíš, nemôžeš takto myslieť! Že ty už dopredu vieš.. potom si to nakóduješ do tela zle, ono ti reaguje na myšlienky tým, že logicky vytvára to, na čo myslíš.. Musíš si predstavovať, že je to tam všetko v poriadku a že si zdravá, aj že ti telo funguje v harmónii.. Samoliečenie je tá najlepšia vec..
Heh ..no a Zdenka Predná? :D nuž neviem neviem 😀
@puhinka no ja som sa tiež o tom kalendári dozvedela pár dní dozadu, len neviem , kde som ho to videla..asi tu na mk.. ale viem, že ma potešil, bo tento mesiac vychádzal chlapčúrik...nuž len..ešte tak otehotnieť 🙂 Oj a o tej ovule som čítala.. že rokmi sa znižuje na 10 ovu v roku ..neskôr na 8 a tak 😒
@julinka88 Ono je to práveže tak, že tie plodné dni sa z tých grafov dajú spätne vydedukovať..čiže treba merať aspoň dva mesiace..aspoň ja si tak myslím..lebo teplota sa môže aj meniť podľa rôznych vplyvov..ja som začala merať presne dnes a budúci mesiac pôjdem aj s ovulačnými na porovnanie..

@januliatko1985 asi pockam este tyzden a potom to zacnem riesit.Nech mi aspon nieco na vyvolanie daju.