icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

muriel293
20. jan 2012

@zdenka270921 ja viem že myslím zle ale ja mám strach myslieť dobre z toho dôvodu že potom ak mi oznámia zlé vysledky tak budem ešte viac v šoku...no zakázali mi študovať internet o tomto ale ja to samozrejme aj tak robím a naozaj asi nemá význam sa tým zapodievať kým neviem viac.... 😅

reiva
20. jan 2012

@puhinka mne to nejak podľa toho kalendára nevyšlo, podľa neho som mala mať synčeka a miesto neho mám malú krásavicu 🙂

nelicefo
20. jan 2012

Ahojte hlásim že mne pred pár dnami skončila mrcha takže na prvý šup to nevyšlo ale nevadí. Ideme ďalej. 😉
Ako sa Vám darí??? Máme tu už nejakú tehuľku??? 🙂

zuszana
20. jan 2012

@nelicefo tak veľa šťastia, ani nám to nevyšlo na prvý šup teraz, akurát mám ms, tak ideme zas na to 🙂

nelicefo
20. jan 2012

@zuszana Ďakujem aj Vám veľa veľa šťastia. 🙂

maryjou
20. jan 2012

@kemonka no len sme začali, v decmbi ale už citím že mi prídu tie dni, sakra...neni to dobré na psychiku...a vy??? už sa zadarilo??

puhinka
20. jan 2012

@martaniana ,nááápodobne 🙂 preto začíname snažilkovať až v marci 🙂
@mauerka ,vďaka tebe som si spomenula na ďalšiu vec,ktorú som dnes prečítala a tou je,že podľa jednej českej gynekologičky za dnešnú zmenšenú šancu otehotnieť môže nielen doba (že ženy sa zobudia po 30-tke -tým nemyslím teba ),ale aj antikoncepcia...že je to marketingový ťah a hovorí sa o nej len v superlatívoch a pritom má veľa aj vedľajších účinkov...podala aj takú rovnicu ,v 15-tke zahájenie brania antikoncepcie,v 28-čke vysadenie,ďalšie dva roky sa žena lieči z neplodnosti a potom aj tak ide na umelé oplodnenie.Tak som sa nad tým zamyslela a zistila,že môže mať úplnú pravdu...samozrejme,všetci to zamietajú...pretože ...povedzme si pravdu...antikoncepcia nie je lacná záležitosť a určite je to jedna z väčších položiek príjmu farmaceutických firiem

puhinka
20. jan 2012

@zdenka270921 ,daj si do googlu čínsky kalendár plodnosti a nájde ti to hneĎ,ak by si mala záujem
a áno,že v 40-tke je už len 5% možnosť prirodzeného otehotnenia...
ženy by sa mali zobudiť skorej,pretože šanca otehotnieť začína klesať v 27 roku života ženy
ja viem,že kariera,bývanie,auto a pod...ja bývam u mamy (ale zase my máme dvojgeneračný dom),auto máme..nie je to najnovší model,ale je naše 🙂
také veci ,ako kariéra môžem riešiť aj po materskej...pre mňa je prvoradá rodina...lebo kolegovia z práce mi nikdy nenahradia chvíle strávené s manželom a deťmi 🙂

puhinka
20. jan 2012

@zuszana ,my koníčkarky určite...ja sa skôr čudujem,že v dnešnom svete ešte závratná väčšina žien tvrdí,že ovulácia neexistuje...že na ne stačí hodiť trenky a sú v tom...
všetci poznáme tento tip žien...

zuszana
20. jan 2012

@puhinka jááj tak to hej, no coment 🙂 kto nezažije, keď sa nedarí, tak nevie o čom to všetko vlastne je ☹

zuszana
20. jan 2012

@puhinka tak s tou antikoncepciou si to presne vystihla, je to síce veľká pomoc, ked žena nechce otehotnieť, ale je to hlavne dobrý biznis a škodlivý biznis pre ženy, ja som ju brala asi rok, mala som kvoli nej len samé problémy, takže ja som nazoru NIKDY VIAC 🙂

lucka867
20. jan 2012

ahoj, aj ja sa chcem pridat k vasej skupine.Tiez sa zaciname snazit po dvoch potratoch ☹

zuszana
20. jan 2012

@lucka867 tak vitaj a je mi to lúto s tými potratmi ☹ aj vám zistili príčinu, že prečo sa to stalo?

kemonka
20. jan 2012

@zdenka270921 ahojky, Uplne stačí aj klasickým teplomerom, ja meriam obyčajným digitálnym, ale mám aj ten špeci na dve desatinné miesta, ale nepoužívam ho. A to máš pravdu v lekárni ho nekupiš, nie je ho dostať len cez internetovú stránku. No aj tak mi vyhovuje ten jednoduchý. Kludne môžeš používať obyčajný.... 😉

kemonka
20. jan 2012

@muriel293 mrzí ma ☹ ale nebud smutná, musíš ešte veriť, že sa to prelieči a výsledky dopadne dobre, nemysli zbytočne na to najhoršie ☹ potom budeš myslieť, ak by náhodou niečo vyskočilo, ale zbytočne sa naozaj netráp, určite to preliečite a potom vám to vyjde

martina642
20. jan 2012

Ahojte..ja som v tejto téme nová,dnes som ju objavila..o bábo sa snažíme už pol roka..nemáte niektorá skúsenosť s Jonášovou metódou ? už nad tým uvažujem,lebo to čakanie je totálne stresujúce..nečítala som všetky príspevky,tak ak ste to tu už spomenuli,ospravedlňujem sa 🙂

zora256
20. jan 2012

@kemonka Ahoj!
To budem rada,keď mi pošleš ten link na tú babu 😉 .

lucka867
20. jan 2012

@zuszana ahoj, 27.1 ideme do Martina na genetické testy a 15.2 na hematológiu či nemám nejakú poruchu zrážanlivosti, či sa mi netvoria nejaké miniatúrne zrazeninky a tie upchajú cievky plodu.
No mňa to tiež mrzí, lebo som dúfala, že sa to už druhýkrát nezopakuje a potratila som presne na meniny a skoro do 2 rokov.Prvý som mala 10.12.2009 a druhý 13.12.2011 ☹ .Ešte ku tomu mám blbú svokru, ktorá mi to vyhadzuje na oči, že som už druhýkrát potratila a že je to všetko len moja vina, že nemáme žiadne deti.No čo už aj taký sú ľudia ☹

mauerka
20. jan 2012

Nad takych ludi ako tvoja svokra sa jednoducho musis povzniest, su to tupi obmedzenci bez kuska citu a empatie! Drzim vam prsty a nenechaj sa nicim a nikym tahat ku dnu. Ludia, kt. nas maju radi nam chcu pomoct a odporuju nas...ludia, kt. nas radi nemaju nam mozu byt volni! @lucka867

zuszana
20. jan 2012

@lucka867 ach Bože takých ľudí by som bila ☹ to musí byť pre teba ťažké ešte viac, ale ber to tak, že ona ani len netuší o čom hovorí ☹ tak dúfam, že buďe všetko v poriadku a do tretice to vyjde 🙂

zora256
20. jan 2012

@zelovocka Ahoj!
Zo žltého telieska sa živý bábo,kým nie je placenta vyvinutá do 3 mesiaca.

kemonka
20. jan 2012

@zdenka270921 pekne si to napísala, a vy sa snažíte o prvé? Inak aj mne si sa zdala povedomá, a vlastne @muriel293 má pravdu, že sa podobáš na Zdenku 😀 """priznaj sa"""" 😀

lucka867
20. jan 2012

@zuszana No to aj ja dúfam, že to výjde ale uvidíme čo ukážu vyšetrenia.

kemonka
20. jan 2012

@reiva ahoj, a ty sa ako máš? Už si sa bola odhlásiť z DNPO? Ja som už poslala odhlášku tento týždeň 😉

zora256
20. jan 2012

@zuszana Ahoj§
presne kto nezažije nechápe,čím si my prejdeme☹

martaniana
20. jan 2012

@puhinka no nám sa malý podaril hneď na prvý šup, tak si myslím že aj s druhým by nemal byť problém, tak uvidíme, a držím aj vám palce 🙂

lucka867
20. jan 2012

@mauerka Kebyže som mala podporu manžela tak je to iné.Ale on dá na názor svojej mamičky a čo ona povie je pravda.A keď som rok a pol neotehotnela tak šiel na spermiogram a zistilo sa, že on má málo spermii a slabo pohyblivé,takže chyba vo mne nie je.

kemonka
20. jan 2012

@nelicefo ahoj, držím palce, ako hovoríš "ideme dalej" 🙂

kemonka
20. jan 2012

@maryjou musíš si povedať, že o nič nejde, lebo ešte len prvýkrát to nevyšlo. My sa snažíme už od minulého roku, cca od apríla, ale tak u mňa je to problematické v tom, že ja mám MS každých 5 mesiacov, tak ja vela šancí na otehotnenie v roku nemám 😀 ale tak 2x som mala ovulku podla BT za sebou a aj to sme tie dni prešvihli 🙂
Takže teraz čakám na nový cyklus, ale kdesi zaspal 😕

kemonka
20. jan 2012

@lucka867 ahoj, joj to ma mrzí, že si otehotnela a nevyšlo to ☹ Strašne ti budem držať palčeky, aby sa podarilo, od kedy vlastne začínate, či už sa snažíte?