icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

greenline
3. nov 2011

@katula11 mali sme aj my také "krízové" obdobie. syn vtedy strašne žiarlil na malú a bolo to celé také "na mašľu" 😀 ale teraz je ok. malá už bude mať tento mesiac prvý rok a poznám to už, ako to bolo u syna, že od jedného roka nastúpilo raketové tempo "osamostaňovania sa" tak ja verím že sa budú spolu čím ďalej tým viac hrať. už aj teraz je syn k nej veľmi pozorný, občas mu samozrejme ona niečo zbúra alebo "pokazí" tak je plač... ale je to celkom OK 🙂 ja by som ideálne chcela mať medzi bábatkom a dcérkou rozdiel 2.5 roka... no uvidím ako sa budem cítiť o toho pol roka či ma tá chuť na bábo neprejde 😝 ale tak zatiaľ predbežne plánujeme to tretie s 2.5 ročným rozdielom. inak od žien ktoré majú viac detí som počula, že najhorší skok je od jedného dieťatka k dvom. potom to už je vraj iba ľahšie, tak uvidíme 😀

katula11
3. nov 2011

no konecne sa zobudil ten moj krpcek maly, som zvedava kedy pojde vecer spat. 🙄 zatial sa s vami lucim papa 😉

katula11
3. nov 2011

@greenline jaaaj nestras ma. 😀 moj maly je strasne na mna naviazany, nemozem ist bez neho ani na wc, lebo hned taky rev spusti ze som ho nezobrala so sebou. a o sestricke, alebo bracekovi nechce ani pocut, zakazdym mi povie, ze ved on je moje babo. 😎

greenline
3. nov 2011

@katula11 ja si myslím že dieťa trochu "žiarli" v každom veku. ale u každého je to individuálne, veď sama uvidíš. náš syn malú ako bábetko prvé mesiace úplne ignoroval. ako keby ani nebola. keď začala loziť a už toľko z dňa neprespala, vtedy začal žiarliť a dožadovať sa viac mojej pozornosti. po troch mesiacoch to ako tak prešlo. tie tri mesiace boli ťažké lebo sa chcel veľa nosiť (ako bábetko) piť mliečko a túliť sa, robil malej zle a pod., budil ju keď zaspala... musela som dávať pozor.

vejula
3. nov 2011

@kemonka ahoooj aaaale s malym chodime kaje taje, dnes sme boli v meste maly nahanal holubov 😀 teraz poobede sme boliv materskom centre a teraz som sa vratila...
A vy ako?

keenfan
3. nov 2011

@adka11 no tak lebo mam dost kg a nezaskodilo by mi daco dat dole 😲 a pracovat kvoli tomu aby som mala daku matersku...opacne by som si musela prispievat na dobrovolne poistenie a to by som naburala rozpocet 😖 a celkovo, aby som neskysla doma...a nezabudla aj robit...ono sa to nezda, ale je to dlha doba takto nerobit...

veeron
3. nov 2011

@kemonka Tak to nepoznam.. ale v Partizanskom poznam vybornemho gynekologa - primara v menocnici, je super... a potom v BA poznam...

vejula
3. nov 2011

tak ja som dnes začala brať helicid. lebo mam reflux a chcem si to dať doporiadku pred tym ako otehu. Mala som problem jeden lekar mi ho nechcel predpisať kvôli kojeniu (čo je hluposť kedže tento liek možu uživať detičky už od 1 roka) a druha lekarka mi ho predpisala. Tak mala by som ho uživať minimalne mesiac ať dva. Takže akurat do toho noveho roku. A v januari dufam že už aj mrcha konečne dorazi a ja otehotnieeeeem. Tak si to želam joj

kemonka
3. nov 2011

@katula11
@greenline
@petka015
Vitajteeeee 🙂

kemonka
3. nov 2011

@vejula tak to máš riadný program 😀 mne je strašne dlho, od kedy sa teraz zmenil čas, akosi je už tma a stále pozerám na hodinky a hovorím si "ešte je len toľko? " a tak dookola dnes ako trafená 😀 😀 😀

kemonka
3. nov 2011

@veeron hehe no to je trošku dosť ďaleko pre mňa 😀 😀 😀

veeron
3. nov 2011

@kemonka To ano... tam som sa nedostala este.. 😉 Nemam to tam omrknute.... 🙂

vejula
3. nov 2011

@kemonka tak na hodiny sa aj ja stale divam, že kedy už maly pojde spať 😀 😀 😀 v poslednom čase chodi až o pol desiatej a to už večer neviem čo s nim v našom jednoizbačiku 😅

kemonka
3. nov 2011

@vejula a cez deň kolko razy spí? To sme aj my takto mali, keď malá chodila o 22,00 - 23,00 spávať, ale teraz už cez deň nespáva, ani ju už nedávam spať, a tak zaspí okolo 20,00 h.

vejula
3. nov 2011

@kemonka naš raz za den tak dve hodky teraz. A kolko ma mala? nemaš ju uvedenu v pase pri mene

petka015
3. nov 2011

@kemonka dakujeme

no nas v skolke spava na obed a vecer ide spinkat o 20hod.
a teraqz je trosku soplavy akaslik ma tak je doma mam dovolenku tak som ho nechala.

no dufam ze sa nam druhe podaiŕi nechcela som taky vekovy rozdiel ald co uz ked to tak dopadlo..... 😖

kemonka
3. nov 2011

@vejula malá bude mať teraz 2 a pol roka.

@petka015 tak mne keď sa nepodarí do jej 3 rokov otehotnieť, tak musím nastúpiť do práce, čo by som najradšej už rovno potiahla materskú dovolenku vkuse, ale to si neviem predstaviť, keď bude v škôlke, čo tam bude robiť, keď deti pôjdu spať 😀 😀 😀 ona je od narodenia dosť živá, už od 7 mesiacov spávala iba 1x za deň 😒 a tesne pred tým ako mala 2 roky, tak vtedy už prestala spať vôbec, no zvykla som si.... 😀

Idem ju osprchovať, a uložiť, majte sa zatial 😝

keenfan
3. nov 2011

@petka015 ahoj, pozeram ze mame priblizne rovnako starych chlapcov, teda starych ako starych 😀 akurat ze moj je jul 🙂

adka11
3. nov 2011

@keenfan Mas pravdu, len ked ja sa uz tak tesim na to nic nerobenie -teda myslim tym, ze svoju sucasnu profesiu vymenim, za inu, tu najkrajsiu profesiu -byt matkou 😀 Uz aby to tu bolo 😠

marecek1
4. nov 2011

@petka015 ahoj 🙂 vitaj medzi nami 🙂 tiež mám doma škôlkára, má 4 roky, a spáva podobne ako tvoj - v škôlke a potom doma ho okolo 20.00 dávam spať. on by v pohode vydržal aj do 22.00, neviem, kde detičky v sebe berú toľko energie 🙂 , ale som povedala nie, lebo ráno sa mu potom ťažšie vstáva do škôlky, keď je večer dlho hore.

je mi ľúto, čím si si musela prejsť, viackrát prísť o miminko je niečo hrozné... tiež som si zažila svoje, takže ťa úplne chápem. tiež som chcela, aby sme mali menší rozdiel medzi detičkami, ale nám to nevyšlo, teraz keby sa nám aj podarilo (čo dúfam, že bude čoskoro), tak by mal synátor už 5 rokov, takže kým by malo bábätko rôčik, začalo chodiť, tak to už by bol pomaly školák, to už bude mať svojich kamarátov, záujmy, no uvidíme, ako všetko dopadne. lebo čo mám kamarátku a má takýto veľký rozdiel medzi detičkami, tak hovorí, že má dvoch jedináčikov - i keď sa majú radi, zahrajú sa spolu, predsa len ten 5ročný rozdiel je dosť citeľný, každého baví niečo iné.

marecek1
4. nov 2011

@kemonka ja som si tiež plánovala, že spojím dve rodičovské, ale plány nevyšli, a tiež som od synčekových troch rokov šla do práce. určite má aj svoje výhody, keď sa človek znova začlení do pracovného procesu, zmení zabehnutý spôsob života (dieťa-domácnosť-materské kluby...), ale toto všetko - udržanie si pracovného miesta vo firme, kde pracujem, plat, ktorý človeku umožní viac si dovoliť, ako ten malý rodičovský príspevok - by som vymenila za bábätko hneď bez akéhokoľvek rozmýšľania.

kemonka
4. nov 2011

@marecek1 tak tak, to máš pravdu, aj ten vekový rozdiel má svoje pre a proti, niekedy sa dá povedať, že aj napr. 1 medzi bábätkami je dosť, lebo sa treba starať o 2 malé deti, ale aj taký 5-6 ročný rozdiel má tiež "pre a proti" ako píšeš, že jednému sa venuješ inak aj druhému, to staršie má učivo, školu, iné záujmy už, viacej chápe, a bábätko je bábätko, no ale už aký kolvek rozdiel by bol, je mi to jedno, len nech máme zdravé bábätka - detičky pri sebe....ja konkrétne som najmladšia z 3 sestier a je medzi nami 10 a 13 ročný rozdiel 😒 čo mi vlastne nevyhovovalo, lebo kým som ja mala 10 rokov, tak sestry už boli fuč, mali po 20-tke, takže som bola ako jedináčik, no malo to tak isto aj výhody aj nevýhody 😀 😀 😀 ale tak čo už s tým narobíme 😀 😀 😀 no nie?

kemonka
4. nov 2011

Baby ešte sa chcem opýtať, ktoré užívate kyselinu listovú, tak iba 1x denne si dávate? 😲

keenfan
4. nov 2011

@adka11 budem drzat palce, byt mamou sa nevyrovna akejkolvek pozicii..a v akom obore pracujes ak sa smiem opytat?

petka015
4. nov 2011

@marecek1 dakujem za privitanie.

No maly spinka aj niekedy doma ked rano skorej vstaneme ale ked vstavame teraz o pol 9 tak sa mu nechce naobed spat.

@kemonka ja som uzivala ked som chcela maleho 1 krat denne.

Ja som isla do prace ked mal maly 1 a 8mesiacov pretoza sa uvolnilo miesto na 1 smenu a to my vyhovovalo a dokonca len an 6 hodin maleho zaveziem do skolky a pekne poobede idem pre neho.

marecek1
4. nov 2011

@kemonka ahoj 🙂 kyselinu listovú mi lekár odporučil 1krát denne, striedam ju s femibionom 800.

zuzulik160
4. nov 2011

@kemonka ahoj,tak ja som brala tiez femibion 800,ale teraz mi predpisal len cistu kyselinku a dal mi ju 2x1 tabletu. pred tým som brala iba jednu denne teraz dve ani neviem preco,ale opytam sa lekara buduci tyzden.

nelicefo
4. nov 2011

ahojte. teda vy pisete...😅 nestiham citat 😅

adka11
4. nov 2011

@keenfan Jasne, ze mozes 🙂 Som sestricka na detskom are....

kemonka
4. nov 2011

Ďakujem vám za info 😉 Tak aj ja beriem 1x, a dokonca na krabičke som sa dočítala dnes, že nepresahovať dennú dávku

@adka11 asi nič príjemné v práci, že? ☹