icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

januliatko1985
22. jan 2012

Co tu nove, ziadne // palicky??hmm 😉 😅
Moj dnes ny ovu test:

mimkaa2607
22. jan 2012

@lucka867 prečitala som si o tom vyhodeni ... asi byvas so svokrovcami, že?...držim ti palce...nas vyhodili a teraz bývame sami ... a ak toto prečíta par mamičiek, tak mi uzna, že neni nič lepšie ako to, ked žena a muž žiju sami ... 🙂...

mimkaa2607
22. jan 2012

@lucka867 a ešte hlavu hore ... mas to tazke ... ale ty manželovi nehovor nič zle...naozaj .. radšej mu povedz, že sa snažíš, ale, že ste si proste nesadli ... a musis si ho pekne na svoju stranu tahať nedaj sa...ja som to tiež tak robila a potom bum vyhodili nas a manžel mal na vyber bud alebo a vybral si a teraz je rad...

zora256
22. jan 2012

@lucka867 Ahoj!
Podľa mňa nehnevaj sa,že Ti tu také píšem,ale veľa robí psychika,proste by si nejak mala odpustiť tvojej svokre a jej reči si nevšímať,viem ťažko sa to robí pri takej svokre akú máš ty ja by som rovno šplechla do tváre mužovi nak si vyberie,a ak by si matku vybral nahala by som ho aj keď to bolí čo bolí prebolí,a možno by sa i zmenil ak ťa skutočne ľúbi a opustil by ju.Ale na dieťatko treba kľud a byť vyrovnaný duševne aby sa tie bloky v tele povolili a otvorili novému životu.Nenič sa zaslúžiš si omnoho lepší život váž si seba samú a rob to čo ťa robí šťastnou a nerob to čo Ti je proti tvojmu srdcu len preto,že ľúbiš svojho muža,keď on nerobí preto aby Ti bolo po vôli len tak zmeníš svoje postavenie vo svojom živote.Mne svokra tiež sa vyhrážala hne´d na začiatku,že nieže nebude mať jej synáčik dieťa a stále dobiedzala že kedy už bude vnučka,lebo chcela vnučku,nuž odpustila som jej tie reči a prepúšťala cez uši a časom som sa obrnila a vravievala jej keď Pán Boh dá bude.A stalo sa ,lenže nie vnučka ale vnuk,nuž a stále čaká na vnučku,a pritom podľa lekára s polycystickými vaječníkmi nemám vraj šancu na prirodzené otehotnenie a muž na vyšetrenia už nechce vôbec a ja čo som čítala o tých hormonálnych inekciách do brucha tak by som tiež nešla a muž vraví,hlavné je že jedno máme a nak je ticho,nuž povedať jej nemienim,že viac už asi nebude,ale dúfam a modlím sa že čoskoro bude i druhé,lebo chcem aby syn mal aj súrodenca ale mne je fuk či bude dievča alebo chlapec,a ak bude čakať i naďalej tak jej potom už poviem,že majd bude maťjej druhý syn dcéru.Má aj dcéru ona a tú vyhodila so svojím prvým vnukom,lebo chcela od nej rodičovský príspevok na vodu,a stravu,a vtedy to bolo menej pred 11rokmi než teraz ale nato nemyslela svokra,že zčoho malému potom kúpi mlieko,šaty atď.proste si neváži to čo má a ja vravím,taký si nezaslúžia viac.Neboj,hore hlavu a nenechávaj sa utláčať 😉 ,Držím palce! 🙂

zora256
22. jan 2012

@mimkaa2607 Ahoj!
Máš pravdu nič lepšieho nie je ako bývať samy,mi sme to zas nevydržali s našimi,lebo každú sobotu mali program nejakej práce a aj po práci som varila a chceli aby sme si pri 3000sk varili sami a aj si kupovali jesť a chceli nám 3000sk zvýšiť na 4000sk a to sme si kúpili dom na pôžičku dosť veľa platíme mesačne takmer 150eu a prerábať smemuseli,takže sa nám to zdalo veľa,tak sme si spravili kúpelňu a šli do svojho a pomali si ho pravujeme ako vládzeme,ale je to omnoho lepšie,žiadne hádky,že nemám čas mám iný program,a nik mi nevraví neplitvaj vodou a podobné veci 🙂

mimkaa2607
22. jan 2012

@zora256 no my sme tiež mali nezhody ... a vybrbilo sa to riadnou hadkou a vyhodenie ... tak sme sa do mesiaca pobalili a isli sme do podnajmu a potom sa nam podarilo kupit byt...a nemenila by som to už...aj ked sme mali svoje poschodie, svoju kuchynu, izbu, wc, kupelku, a aj vlastny vchod...ale aj tak ... a ako si pisala lucka867, tak ja viem čo preživa ... ma to tazke ... vieš ako na hadku treba dvoch tak aj na to udobrenie treba dvoch ... ked ona bude chcieť a svokra nie, tak je to zbytočne ... človek sa potom len utapa v smutku, ked jeho snaha je ...ehm... ona sa musi postaviť sama na nohy a povedat si dosť ... a manžel si musi vybrať... ale ak ju ma rad a prisahal pred oltarom, tak nema ani čo rozmyslat ... 🙂

zdenka270921
22. jan 2012

@januliatko1985 Jani, u mňa žiadne, zistím budúci týždeň 🙂 Ale všetky príznaky na ms,takže.. 😒 Ale už som aj ja objednala ovu testy, budem aj ja pátrať po ovulke 🙂 Ale tebe sa to stále viac a viac zosilňuje tá čiarka 😎

januliatko1985
22. jan 2012

@zdenka270921 veru zosilnuje, a ja cakam jak blba a tesim sa kazde rano na meranie BT 😀 muzicek sa len usmieva, ze kazdy den tu pobehujem s tym testom a fotim si to 😅 😅

zelovocka
22. jan 2012

@kemonka ahoj, bola som nejaká rozlietaná celý víkend, tak si to tu čítam až teraz 🙂 ja som už 2DC, takže mrcha prišla. nevadí, ideme ďalej, najhoršie mám už za sebou 😉 ty ako?

reiva
22. jan 2012

@lucka867 Ako dlho ste spolu? Ak sa ťa nevie zastať, tak prepáč mi za vyjadrenie, ale nezaslúži si ťa 😖 ak ťa skutočne ľúbi, tak sa ťa zastane, vybaví vám bývanie niekde inde... lucka, tvoj muž si musí vybrať, ak chce mať teba a s tebou rodinu, tak by jednoznačne mal stáť pri tebe a bojovať o teba, ale ak sa nechce vzdať svojej mamičky a nevie sa ťa zastať, tak to nie je dobré ☹ mal by si trocha vstúpiť do svedomia, aj keď pri týchto typoch chlapov je to ťažké... Skús sa ešte porozprávať s manželom, skús mu navrhnúť, že by ste sa osamostatnili, napríklad by ste šli do podnájmu, myslím, že to by vám obom prospelo... vy potrebujete žiť svoj život, nie taký aký vám nakáže svokra, potrebujete svoje súkromie... možno by sa situácia vyriešila... Ja si myslím, že to treba riešiť teraz, vieš keď príde bábo, môže to byť mnohokrát ťažšie, tvoja situácia by tým nabrala iný rozmer 😒
Vieš ako sa hovorí, že žiaden muž ani žena sa po svadbe nezmenia... tak to platí aj s tým bábätkom, bábo nie vždy vyrieši situáciu a môže to všetko skomplikovať... držím ti palce, aby si sa správne rozhodla a zobrala svoje šťastie do vlastných rúk

marecek1
23. jan 2012

@lucka867 máš to ťažké, a najhoršie podľa mňa je, že sa tvoj manžel správa - aspoň z môjho pohľadu - trošku sebecky - on bude mať všetko: teba, svoju mamu, bývanie v dome svojich rodičov, v budúcnosti aj vaše dieťatko, alebo teda viac detí, a čo ty? nemyslím si, že tvoje problémy so svokrou vyrieši to, že budete mať s manželom dieťa. svokra iba už nebude riešiť, že si "neplodná", ale že sa nevieš postarať o malé, musí sa starať ona. bývanie s rodičmi môže byť fajn, ale ak v jednom dome, tak minimálne s osobitným vchodom, kde - ak chce svokra prísť na návštevu, musí pekne zazvoniť pri dverách, a jasnačka, že nebude mať ani kľúčik k vašim dverám. aj to nemusí byť riešenie na 100 %, ako tu píše @mimkaa2607 - že to nevydržali ani tak, a riešili podnájom/následne kúpu nového bytu.

ciusinka
23. jan 2012

Babulky nemohli by ste mi poradit, aka metoda vypoctu plodnych dni sa vam osvedcila? Ja som tak stale na pochybach, podla coho sa riadit, ci si kupit ovulacne testy alebo nejaky vypocet vramci cyklu alebo pozorovanie hlienu, meranie bazalnej teploty..No som z toho dost znacne zmatena 😀 preto by mi pomohla nejaka rada, podla vasich skusenosti..Dakujem 😉

lenka188
Autor odpoveď zmazal
kemonka
23. jan 2012

@mawiya to je hrozné, čo tu píšeš o kamoške, ale je to právda, stava sa to dosť často medzi partnermi, a hlavne kde su deti, tak chudence, lebo chlapi ich vtedy používajú ako nejakú zbrať, len aby matke ubližíli, no žial cez deti, ktoré za nič nemôžu ☹ no hrozné ☹

zelovocka
23. jan 2012

@ciusinka ahojky, najistejšia je kombinácia merania BT, sledovania hlienu (prípadne aj krčka) a ovu testov 😉
na samotnú bazálku sa môžeš "spoľahnúť", až keď budeš mať nameraných viacej cyklov a budeš vedieť odhadnúť čas ovulácie (lebo graf ti ju vyznačí až po jej prebehnutí 😉 ).

kemonka
23. jan 2012

@mimkaa2607 ja som mala tu tiež jednu kamošku v dedine, o ulicu ďalej. Urobili si u svokry na dome nadstavbu - podkorovie, všetko si prerobili krásne prekrásne, s krbom, proste všetko také moderné, velmi sa mi tam páčilo. No potom sa zobrali, dokončili a začali tam bývať. Po dllllhej dobe sa im podarilo aj otehotnieť, majú 2 ročného chlapčeka a teraz vo februári čakajú druhé. No a svokra jej nič nepomáhala, ani vonku malého nezobrala a tak jej tam mama chodila občas aby jej pomohla. No tak svokra ich teraz vyhodila pred vianocami kvôli mame, lebo si myslela, že jej mama tam chodi kvôli jej mužovi 😨 😨 😨 😀 😀 😀 . Tak si kupili byt, prerobili a teraz po novom roku sa už odsťahovali preč. ☹ Tak už tu nie su. Ale inak by to človek ani nepovedal, lebo všetko vzdelaní ludia, všetkého majú čo chcu a takéto vzťahy majú medzi sebou. No tak je to no.

ciusinka
23. jan 2012

@zelovocka Dakujem 😉 Ano to som citala o tom merani BT, ze tam uz to zistim az potom, ako ovulacia prebehla..A mozes mi povedat nieco blizsie o tom sledovani krcka? Lebo o tom som este nepocula 🙂 A ovu testy byvaju spolahlive?

kemonka
23. jan 2012

@zelovocka ja nemám nič nové ☹ Prsia ma stále bolia a MS nikde ☹

kemonka
23. jan 2012

@ciusinka ja skúšam všetky metody, čiže meriam BT, robím ovu testy, testujem sliny na testery, - tieto mi vyhovuju najviac, sledovanie krčka sa mi nechce a ani to neviem, a podla hlienu to tiež neviem. 😉

mimkaa2607
23. jan 2012

@kemonka No u nas to bolo tak, že manžel to prerabal ... inac tam nič nebolo ... potom sme už za svoje kupili obklad do wc, vanu a aj wcko, dokupovali sme už potom za spoločne ... byvali sme tam rok a mesiac a vyhodila nas svokra...
Mne s malou nepomahali ... ani som to nechcela...pretože ja som tam nikoho nemala a radšej som chcela mat malu pri sebe...svokra nevyšla, že či sa može s malou pohrat, ale iba svokor raz prisiel, že či si može malu zobrat dole ... a to ja som nechcela...1.neučila som malu na ruky, ked manžel bol stale preč až ju nemam naučenu na ruky a po 2. ked som mu povedala, že ved sa s nou može hrať hore pri mne s malou, tak to nechcel ... a ja som zas nechcela byt bez malej ... a zas stale ku nim dole chodiť...ja som počula ako ma svokra ohovara...a ked som jej to povedala tak ona povedala..,,to nieje ohovaranie, to je pravda,, a bolo ... a teraz je kamoške dobre, nie?...nam je tiež teraz dobre...myslim si, že to je na nezaplatenie, aj ked investovali peniaze do rodičovskeho domčeka ...

reiva
23. jan 2012

Ahojte baby 🙂 tak včera ma moje malé slniečko prekvapilo 🙂 2x sa nám podarilo cikať do nočníčka 🙂 a dnes opäť štrajkujeme a nechceme sedieť na nočníku 😠
No a podľa tabuľky by som mala mať medzi 22 a 26-tym plodné dni 🙂 a včera sme "šuškovali" 😅 tak uvidíme či sa podarilo 😅

annie6
23. jan 2012

taaaaaaaaaaaak, dnes dve čiarky na teste, v stredu pojdem kupit este jeden, pre istotu a potom volam panovi Dr. :D

zelovocka
23. jan 2012

@ciusinka tuto nájdeš o sledovaní krčka maternice naozaj podrobné info:
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
ovu testy určite hej, ale musíš vedieť, kedy približne začať testovať (koľký DC) a ako testovať (popoludní, 2 h predtým nepiť a i.)

@kemonka joooj, a koľký DC si teraz? ty mávaš tie dlhočizné cykly, však? 😒 už berieš Duphik? cítiš nejaké zmeny?

kemonka
23. jan 2012

@annie6 tak veľka gratulácia 😉 a k tomu doktorovi uplne stačí ísť 5-6 týžden, lebo oni to srdiečko vidia až neskôr 😉 ja by som tam skôr nešla

kemonka
23. jan 2012

@reiva to nevadí že štrajkuje, uplne mu vyhovej a netlač na malého 😉 ono to príde samo 😉

ciusinka
23. jan 2012

@kemonka Ja som podla hlienu celkom dobre pozorovala minule 2 mesiace, ako sa meni, ze presne v tom obdobi, ked by som aj podla tych pribliznych vypoctov mala mat ovulaciu, tak bol taky husty, lepkavy..a to by mal byt znak ovulacie..

@zelovocka Dakujem, prestudujem si to 😉 A s tymi ovu testami, ako budem vediet, ktory DC mam zacat testovat? Mavam cyklus tak 31-32 dni..Prepac za vsetky tie otazky 🙂

kemonka
23. jan 2012

@zelovocka hej hej, ja som tá s dlhými cyklami 😀 no vieš čo, dnes som 151 deň 😀 😀 😀 beriem Duphik už od soboty, cítim sa rovnako.
Ozaj ty sa vyznáš v grafoch, môže mať baba nizke teploty a byť tehotná? Lebo mne to minule kamoška povedala, že jej to mešká 4 dni a má nizke teploty, na testíku slabá druhá čiarka, je také niečo možné?

kemonka
23. jan 2012

@ciusinka ja by som u teba tak od cca 12-13 DC začala

ciusinka
23. jan 2012

@kemonka Oki, dakujem 🙂

zelovocka
23. jan 2012

@ciusinka pokojne začni, ako ti napísala @kemonka - ale fakt takto ťažko povedať, kedy asi bude ovu. sú baby, ktoré pri 32-dňovom cykle majú ovu16DC a potom 16-dňovú luteálku, a sú aj také (napr. ja 😀 ), ktoré pri 32-dňovom cykle majú ovu 20DC a 12-dňovú LF. tak radšej začni skôr 😉
čo sa hlienu týka, mal by byť buď egg white (ako bielok - ťahavý, zväčša priesvitný), alebo watery (vodový, riedky, mokrý) - tieto dva druhy sú plodné 🙂 krémový, lepkavý a suchý neprepustia spermie 😉 je o tom samostatná kapitola tu: http://www.fertility.sk/?m=plodnost-a-zdravie&s...