V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@kemonka Ahoj!
Tak ešte zrejme nie,až potom keď doberieš Duphaston potom by Ti mala ms prísť a keď Ti bude meškať,tak vtedy budeš vtom.Ale stáva sa že aj pred začatím brania niektoré otehu ani nevedia,a začnú brať,ale ty si ms mala,či nie keď si začala brať Duphaston pred tým 10dní,že?Tak uvidíš po dobratí,držím palce! 😉 Mňa kríže nebolievali až vo vyššom štádiu už ku koncu tehu,ale tak dúfam,že si tehu,teškám stebou hoci len vduchu,moc Ti držím palce 😵 .
Ahojte Kocky mi sa tiez snazime bohuzial to nemame take jednoduche ale dufame ze vsetko dobre dopadne
@reiva Ahoj!
Tak to môže byť naozaj z kojenia,tak potom máš čas vraj 6 mesiacov sa čaká kým sa upravý a ak nie tak potom by sa malo zájsť za lekárom.
@janka3a Ahoj!
Gratulujem a veľa zdravia vám obom 😵 ,aby všetko dobre dopadlo!
Aako dlho ste sa snažili?
@janusa_ Ahoj!
Ja mám tiež polycystické vaječníky,a preto beriem Hak aby pribrzdilo rast cýst vo vaječníkoch,nuž ale už len jeden cyklus a doberiem a potom sa budeme snažiť a dúfam,že sa cysty stratili,alebo vsiakli,a nebudú prekážať.Veru ako píšeš Nádej umiera posledná,mávala som cysty vo vaječníkoch aj pred tehu a duphastonom som ich zvládla a mám malého anjelika,tak ver že sa dá upraviť menštruačný cyklus,len si naň pítaj niečo na úpravu a potom sa Ti upravý a aj cysty zmyznú,držkám palce! 😉
@moonlightka Ahoj!
My sa začneme až v marci,keďže mám polycystické vaječníky podľa môjho gyndu nemám šancu prirodzene otehu,ale ja verím,keďže som nemohla ani pred tehu,a predca mám synčeka,tak sa začneme už takto skoro snažiť,aby sme to ešte stihli kým jemalý malý aby sa mal ským hrať.
A vy sa snažíte o prvé?A ako dlho?Nám sa malý až na 4 rok podaril,tým že som si dala dať doporiadku cyklus keďže mi chodil na vyše 32dní,niekedy aj na 60dní,a tým Duphastonom sa nám podaril aj malý🙂Držkám vám palce! 😉
@zora256 ja mam dvojrocneho, ale tieehuz som mala aj pri nom rok problem otehu...potom sa podarilo...len tak z nicoho nic...asi som to uz vzdavala a bolo to...teraz mam problem znovu...no uvidime...ja verim ze to vyjde 😉
@maryjou tohto roku budem mat 20, mozno si niekto povie ze som mladucka atd. viem ze som mlada, ale s partnerom sme zacali tusit ze ked mame stale nechraneny pohlavny styk, a nikdy sa nam nepostastilo babo tak bude niekde problem, a problem sa aj nasiel, tak sme si povedali ze radsej skor ako nikdy 😉
@januliatko1985 a @lindusik dakujem vam 🙂
@kemonka ja som mavala nepravidelny cyklus od 13 az do 54 dni, cize niekedy kratky niekedy dlhy. Beriem aj lieky na upravu cyklu, tie predosle nezaberali, teraz mam ine minuly mesiac pomohli uvidime co bude tento mesiac..Inak mne duphaston nikdy nepomohol, akurat som z neho mala migreny, teraz mi dr zmenila duphaston na proveru minuly cyklus pomohla tak uvidime ci aj tento mesiac..
@zora256 na upravu cyklu beriem proveru, z duphastonu som mavala migrenu..snad sa mi cyklus upravi a bude vsetko v poriadku 🙂 ak sa mozem opytat pri prvom babatku ste sa ako dlho snazili? drzim palceky nech sa vam coskoro podari aj druhe🙂
ahojte. Mozem sa k vam pridat aj ja. Uz jedneho drobca mame a tento rok by sme sa mu chceli postarat o surodenca.
@maryjou listovka vraj pomáha k tomu, aby sa správne uzatvorili nervové kanáliky bábatka a i. preto je potrebná správna hladina listovky v krvi už pred otehotnením. ja som si vybrala Femibion800, lebo tam je aj tá zložka, ktorá podporuje vstrebávanie (veľa žien vraj listovku nevie vstrebať). je dosť drahý (okolo 15 eur na mesiac), ale tak čo už narobím, nechcem si potom vyčítať, že som to zanedbala 😅 jedna žienka v inom fóre písala, že musela ísť na potrat v prvom trimestri, lebo bábatko malo rázštep lebky kvôli nedostatku listovky, a síce by ho donosila, ale pár hodín po pôrode by pravdepodobne zomrelo ☹
"Kyselinu listovú sa odporúča užívať najmenej 4 týždne pred plánovaným otehotnením. Práve v prvých týždňoch tehotenstva sa vytvárajú zárodky nervovej sústavy plodu, neurálna trubica sa uzatvára už medzi 22. a 28. dňom po počatí, keď mnoho žien ešte nevie o svojom tehotenstve.
K najbohatším zdrojom folátov (folát = telu vlastná forma kyseliny listovej) patria kvasnice, listová zelenina, brokolica, špenát, ružičkový kel, chren, paradajky, kapusta, karfiol, strukoviny, olejnaté semená a orechy."
tak želám všetkým tu, nech sa zadarí tehu a hlavne donosenie zdravého bábatka 🙂
@moonlightka Ahoj!
Tak sme natom podobne...Aj ja som to vtedy už vzdala,som bola rozhodnutá adoptovať si z decáku a vtedy som otehu,ale tak verím,že sa to podarí znovumožno ubehne 1-2 roky,ale verím,že bude 😵 ,i ďalšie bábo.
@janusa_ Ahoj!
Tak mi sme sa snažili rok a nič,tak sme boli za lekárom a ten mi dával clostilbegyt a vyvolávačky,keďže som mávala cyklus od 32-60dní a na folikulometriu som chodila každý mesiac to bolo ďalšie 2 roky potom som zmenila v 2010 od januára lekára a ten mi dal po vyšetreí muža Duphaston a v októbri som otehu,čiže takmer 4 roky.Ďakujem za prianie.Aj ja Ti prajem skoré otehu,aby si nemusela tak dlho čakať na bábo ako ja 😉 .
@zelovocka Ahoj!
Ja som tiež brala pri prvom Femibion 800 a je dosť drahý,ale hlavné je zdravie našich drobcov Femibion 400+DHA je ešte drahší až 21eu a potom Femibion energy je za 13eu.
Krasne dobre ranko vsetkyyym prajem.co mate nove?
Ja dnes takto: http://www.womenzone.cz/uzivatelka/januliatko19...
@januliatko1985 Caute, testujem od vcera /10DC/ - vecra nic, ale pravda je, ze ani priznaky ako hlien, prip. bolest v podbrusku, kt. mavam pri ovu, som este nemala, takze som ani nepocitala s inym vysledkom.
Strasne vela prace mam posledne dni, tak vas ani nestiham docitat ☹
Ahojte, ja som dnes 1DC🙂 bola som si po vysledky u gyn- stery mam ok len je tam jemny naznak infekcie tak po MS mam brat nejake tabletky preistotu i ked to nie je az nejaka silna infekcia, mam jemne zvysene niektore hormony ale nie je to az take zle vraj.,en mi sestricka zabudla vziat krv na hormon stitnej zlazy, ale mala som robene odbery aj u obvodaka takze donesiem dr kopiu od obvodneho. V sobotu zacinam brat Clostilbegyt, 6.2planujeme folikulometriu- ak budem moct odist z prace. Este v pondelok ist k obvodnemu- mam zvecsene uzliny na krku ale snad to nebude nic vazne a mozme sa veselo snazilkovat a dufat ze februar bude nas🙂
Ahojte baby. Tak som sa práve vrátila zo sociálky, podala som si odhlášku aj prihlášku na to DPN, tak uvidíme ako to bude ďalej... odvčera ma inak nejak bolí v podbrušku, nemôže to byť príznak ovulky 😕 som cca v polke cyklu... však uvidím, či príde MS začiatkom februára 😅
ahojte 🙂 ja som sa bola tiež odhlasiť a následne prihlásiť z DNP,,dala som si už väčší vymeriavací základ, už len otehotnieť xixi,, som 14DC, ovulka asi prebieha, lebo mam hlien a pobolieva ma aj podbruško,,uvidíme či mrška vo februari dojde 🙂
ahojte baby,tak co je tu noveho? ja som dnes 9DPO a som takto na tom http://www.fertilityfriend.com/home/399c5f uvidime ako to pojde dalej 🙂
baby aj ja som sa vcera odlhlasila zo stareho dnp a prihlasila nanovo. uz len aby sa zadarilo otehotniet v lete 😉
@janusa_ ak si to platíš dostaneš k materskej príplatok od sociálnej poisťovne a sú to fajn peniaze na prilepšenie, ale od 1.2. to idú zrušiť, ale ešte by si to stihla do konca januára je to podla starého zákona a musíš to platiť 270 dní, aby si mala nárok na dávku, dovtedy treba otehotnieť, inak sa ti to automaticky zruší 🙂 chod sa spýtať do sociálnej 🙂

@janka3a gratulujeeem, tak krásne si to napísala 😵