V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@lulu939075 vitaj a nech sa darí 🙂
@keenfan
@zelovocka
manžel je doma skoro každý deň, na služobky chodí len občas, takže tu nie je problém... ružovo to nevidím zo zdravotných dôvodov, problémy-problémy-problémy...
minulý rok sme prišli o miminko, sme si následne pobehali kadejaké vyšetrenia, všetko ok, len bábo sa odvtedy nedarí. naposledy problém s ovuláciou, takže mi lekár nasadil clostil na úpravu ovulky, dúfam, že už bude všetko ok, a čím skôr sa nám zadarí. viem si predstaviť, žeby som pod stromček dostala testík s dvoma čiaročkami.
našťastie máme doma jedného nezbedníka, takže aspoň on nám vnáša radosť do života, slniečko moje malé 🙂 🙂 🙂
@lulu939075 Ahoj vitaj medzi nami dievčatami, krásneho havka na fotke máš 😅
@lie83 ja sa tiež snažím papať viacej zeleninky a ovocia, a u partnera jeho stravovanie nejdem meniť, lebo aj keby som chcela tak to nezmením 😎 ale začala som užívať kyselinu listovú, vitamín E a keď si spomeniem dám si aj alchemilkový čaj 😀 a to je asi všetko....každé telo je individuálne, niekto nestíha jesť kvôli práci, povinnostiam, fajčí, pije a otehotnie, a niekto sa snaží neviem čo robiť, tak sa nedarí....mala som napríklad kolegyňu, ktorá už veľmi dlho nevie otehotnieť, doktor jej povedal, že musí schudnúť, tak teraz aj schudla, no stále sa im nedarí, tak to máš tak..... 😕
@marecek1 ja verím, že sa aj tebe podarí, to by bolo veru krásne pod stromčekom mať // 🙂 krajšieho darčeka niet. Aj ja tak dúfam 😲
ja som dokonca vyskúšala aj Jonášovú metodu, dala som si vypočítať plodné dni, a aj pohlavie dieťatka, a zatial to nevychádza nijako,........ teraz si meriam bazálnu teplotu a momentálne čakám na ovulku, a nechodí a nechodí, ale minule sa mi stalo, že som si kupila aj ovulačné testy, a 3 zo 4 mi vyšli pozitívne, čiže podla toho, akoby ovulka bola, ale podla BT ešte nie, tak teraz som z toho už úplne somár 😀 😒 😎
@kemonka presne tak. Ježiško, máš tu veľké objednávky, už aby si to začal riešiť, Vianoce sú za dverami.
z vlastnej skúsenosti viem, že keď sa človek moc sleduje, nie je to ktoviečo, sústreďovať sa stále na tú jednu vec, treba sa uvoľniť, a vtedy príde nečakané (zároveň však z vlastnej skúsenosti viem, že je to prenesmierne ťažké - keď človek po niečom túži - a nemysli na to!!!)
čavte kočky čo mate nove.. kukam že už davate dopisy ježiškovi, ako testik s //... No kedže my ešte len začneme, tak by som uvitala možno splodenie potomka. 🙂 😉
Trošku som vás čítala od začiatku, aspoň mám trochu prehľad o vás...
@marecek1 uplne suhlasim,tiez si myslim ze to nerobi dobrotu ked sa moc tlaci na pilu..ved aj ja tento mesiac, uz sme trocha snazilkovali a vravim si co ked motyka vystreli..ale ze tomu necham volny priebeh a pockam na mrchu ci pride/nepride.. no mas ma vidiet, 22DC a uz test kupeny a oci som si sla vyocit ako som skumala aspon ducha a belota ako sneh 😀 ciste psycho,viem
@marecek1 tak ty sa veru s nezbedníkom malým nenudíš 🙂 ale super, že máš za sebou už nejaké vyšetrenia a všetko oka 🙂 mne dneska na grafe zasvietila zelená že ovula je tu (veď ma aj riadne pobolieva pravý vaječník už dva dni), no ale my ozaj až od budúceho roka začneme, takže dnes večer iba že by cvične 😅
Ježiško chudák sa nabehá s tými // očiarkovanými testíkmi, to je najžiadanejší darček, ako pozerám 😀
@zelovocka nenudím 🙂 to určite nie 🙂 má 4 roky, veeeľký škôlkar, premúdrený, s otázkami, ktoré niekedy poriadne potrápia naše mozgové závity 🙂 🙂
ovulku využi naplno 🙂 keď už ti svieti zelená, a možno sa zapojíš do nejakej témy typu tehuľky leto 2012 ešte skôr, ako my, čo si tu spisujeme objednávky.
@marecek1 a s akymi otazkami chodi tvoj maly domov? vsak sa pochval, nech aj my ostatny vieme 🙂 a ja aspon budem vediet, co ma za par rokov caka 😉
@barushkaaam
@marecek1 tak to by aj mňa zaujímalo, čo všetko sa vypytuje 🙂 deti vedia položiť tie najháklivejšie otázky 😉 v najnevhodnejšiu chvíľku 😀
@zelovocka pamatam sa, ze mojej nevlastnej sestry syn sa mna raz spytal, preco je jablko zelene. Podotykam, ze ja som bola v prvom rocniku na strednej a kukala som ako puk nanho 😀 to nevymyslis, to je zivot 😀 😀 😀
@barushkaaam inak tie otázky sú krásne, múdre v podstate. máloktorý dospelý vôbec vie, prečo je jabĺčko zelené, a prečo je každá vec nejakej farby. chce to šikovných rodičov niečo takéto pekne a adekvátne vysvetliť, ale verím, že často na to ani nie je čas, keď mamina dvoch-troch detí robí sto vecí naraz a do toho sa sypú otázky 😀
@zelovocka to hej, ja som mala ako decko tiez dobre hlasky. Si pamatam na jednu, ked som bola este na zakladke a spoluziaci sa bavili....ja som si samozrejme z celej debaty zapamatala akurat slovo kondom a vobec netusila co to je...tak dojdem jak velka voda domov, mama s otcom v kuchyni a ja hned ze mamiiiii a co je to kondom? pamatam, si ze oco krajal maso a skoro si z toho soku odrezal prst 😀 lebo som ich vobec na to nepripravila, ved som vobec nemala ani tusenia, ze to suvisi s tamtou vecou 😀 😀 😀 ale potom vecer som dostala dlllllhu prednasku, ze co to teda je 😀
no vidite devusky a uz sa to tu rozbehlo 🙂 uz len nech je jezisko stedry ku nam vsetkym 🙂
@barushkaaam ako sa vravi co sa v mladosti naucis 😀 😀
@zelovocka
@barushkaaam
no máte sa na čo tešiť, detičky majú skutočne úžasné hlášky, a nehovorím o tom, keď začnú chodiť do škôlky a mudrovať tam medzi sebou.... momentálne ma napadajú otázky môjho 4ročného synovca - švagriná bola nedávno tehotná, majú krásne malé dievčatko, a keď ho čakala, tak sa budúci braček vypytoval maminky: "mamííí, a ako sa to bábätko dostalo do tvojho bruška?" po vysvetlení od švagrovcov, že ako - aby to pochopil aj 4ročný zvedavec, nasledovali ďalšie otázky. "mamííí, ale ako sa to bábätko dostane z bruška von? to ti ho ujo doktor rozreže? ako?" takže zvedavosť 100percentná, a ide sa do detailov 🙂
a jasné, že riešime veľa otázok, prečo je to a tamto také, aj sám už vie podať nejaké svojské vysvetlenie, malý ukecaný mudrlant... práve nedávno večer, my s mm už mŕtvi, a drobec si ešte rozpráva a rozpráva, ja som ho počúvala na pól ucha, a on že: "maminka, ty ma vôbec nepočúvaš!" ja že jasnačka, počúvam, on na to: "no tak mi zopakuj, čo som ti práve povedal!!!!"
@marecek1 jake zlateeeee 🙂 u vas doma musi byt teda veselo 🙂 ja som zvedava na hlasky svojich deti 🙂
@barushkaaam no to teda je... minule mi malý zahlásil: "mami, musíš asi viacej papkať." ja že prečo? a on: "no ja aj tatino máme pipíka, ty nemáš, lebo ti nenarástol. málo papkáš, keď budeš viac, tak narastie aj tebe." čo dodať?
ale vie byť aj neskutočne milučký, keď sa pritúli, a povie, že ma ľúbi.... och. alebo nedávno: sme sa niekam chystali, som sa v kúpelni navoňala parfémom, vošla som do spálne a malý že: "mami, ty tak pekne voniaš." a vzápätí tatinovi: "choď sa navoňať aj ty!!!!"
@marecek1 hihi no moj maly ma rok a pol a tiež už začina byť taky zlaty. Najnovšie sa so všetkym luči, ked mu davam plienočku : pa paaa pipik papaa, potom ked mu obliekam bodičko - pa paaa pukok(akože pupok) a včera ked som si obliekala podprdu, tak začal že pa paaa cici 😀
Predvčerom u starekj pri pohlade na holy strom sa pytal. Sivkyyy kde si (akože slivky kde ste 😀 ) No a už všelijake taketo hlašky, bože nenormalne ho milujeeeem.
Teraz ked som počula v spravach ako to trojročne dievčatko umrelo. bože strašne volačo, chuda mama 😢
@vejula ze papa cici 😀 tak to je mooooc 😀 😀 😀 mne sa na detoch paci ta bezprostrednost..oni sa ta spytaju aj na tie veci, ktore su pre nas tabu..a este s takym nevinnym vyrazom 😀
@zelovocka tiež si meriaš BT?
@barushkaaam ahoj, teraz som si všimla tvoj profil, blahoželám k // 😉 úžasné, tuším si tu prvá tehulka, že? 😵 😵 😵
@barushkaaam jeej gratulky k tehu.. však ani sa nenazdaš a bude ta vlastne babulko obšťastnovať takymito vyrokmi 😵 😀

@marecek1 prečo to nevidíš ružovo, ak môžem vedieť? manžel veľa cestuje, či problémiky nejaké? ☹ tohto sa aj ja presne bojím, že začneme a zrazu sa milión prekážok vynorí, o ktorých nevieme. lebo čo tu čítam už dosť dlho na MK, tak skoro všetci majú nejaký problém ☹ neviem, ako sa popri tom naladiť optimisticky, že sa to do roka podarí. tebe držím palce, nech nás tu všetky predbehneš 😉