V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@henca74 ahoj,ovulku idem od zajtra testovať,mala by prist v piatok,tak uvidím,mávam dlhší cyklus 32-35 dni takže neviem kedy presne bude.teplotu si nemeriam,chceli sme tomu nechať voľný priebeh,ale zač ínam byť nervózna či je všetko ok.pijem čaj z alchemilky,ale len prvý mesiac,beriem aj vitamíny a kyselinu listovu asi 2 mesiace.len som čítala,že prvý rok sa mi lekár vysmeje,že mám este skúšať,ale neviem či to nie je pridlho 😒
@zora256 tak mrška sa zatial neukázala 🙂 uvidíme ako to dopadne. Ale občas mi trochu zvykne meškať, ked som si dnes spatne prechádzala kalendár - tak mi občas prisla aj na 31-33 dc 😒 testovat zatial nebudem. myslím že sa to neoplatí 😝 a veru verím aj ja v to, že tento rok sa nám podarí dostať medzi tehulky !! 😵 nie ako odpoved neberiem !
@lienkasophie Presne ako píšeš🙂treba veriť,a neexistuje nie,a nemožné slová😀Tak aj ja mávam rôzne cykly preto beriem Duphaston a takto mi už bude chodiť na 31deň,tak mi prišlo minule.A ak nepríde tak verím,že som tehu🙂Lebo pri malom som čakala aj 21dní a neprišla,a bola som,hoc som už vtedy neverila,ale tak teraz som už aj na túto možnosť prichystaná duševne🙂Tak veľa šťastia Ti prajem 😉
Ahojte snažilky kde ste všetky,čo máte nové?
Ja som mám dnes 12dc pomaličky na ovu teste silnie aj druhá čiaročka snáď cez výkend bude aj ovulka 😵 .
Ahojte!
TAk ovu bola podľa ovu testu,ktorý bol pozitívny na 15dc včera a aj snaženie sa uskutočnilo na 14dc snáď sa aj podarilo bábo,uvidíme až 10.7.ak nedôjde dovtedy ms.Čo nové svami babenky?každá ste si dali pauzu?
ahojte maminky, nahodou som sa dostala na vase forum a velmi ma zaujalo, kedze sa snazime o druhe mimi, a nedari sa a mna pomaly dohana zufalstvo :( mame jedno dietatko a velmi tuzime po druhom. Ako vsak citam, som uplne pozadu, co sa tyka tejto temy, vobec som nevedela, ze existuju ovulacne testy a ze sa dokonca da neovulovat. Prosim, moze mi to jedna z vas vysvetlit ako to teda funguje ci nefunguje a ako sa dostanem k ovu testom a co je to DC? 🙂 asi sa pobavite, ako moze niekto byt tak "zaostaly", no hold, stava sa 🙂 vopred vam dakujem za vase odpovede a cas 🙂
Ahojte...aj my sa snazime...uz minuly mesiac som si myslela ze som...mrcha nedochadzala..potom prisiel len dva dni hnedy vytok a zase nic..ale robila som si testy a negativne:( tento mesiac sme sa zasa okolo predpokladanej ovulacii snazili tak uvidime...boli ma podbrusko a dneska mi bolo v praci strasne zle tak som isla skorej domov...ale tak neviem no....Naivne som si myslela ze to bude na prvy sup a nejako sa nedari...:(
Tak aj ja som si myslela ze nie je nic lahsie ako otehotniet 🙂ale vidim ze to chce ten spravny cas vystihnut.teraz bude treti mesiac co sa snazime,tak este sa mi to nezda tak dlho,uvidime dnes mi konci ms,teplotu meriam druhy mesiac.
@nookie1 ahoj 🙂 vitaj teda medzi nami snažilkami 🙂 tiež mám jedno dieťatko a rada by som aj druhé chcela,aj ked až tak silno nepracujeme na nom,začala som sem chodiť,zisťovať čo to o ovulke a o meraní bazálnej teploty a tak.. Ovu testy sa dajú kúpiť aj v lekárni,ale sú cenovo také aké sú 🙂 inak si baby kupujú tu ovu testy od báb,ktoré ich majú lacnejšie,napr. i ja tak robím 🙂 týmto pak zistujem kedy mám asi ovulku a meraním si to len potvrdzujem, zatial však meriam prvý cyklus,tak ešte dobre nepoznám svoje telo 🙂 DC znamená den cyklu 🙂 čiže 1 DC je prvý den cyklu kedy Ti začína menzes 🙂 ale aká som múdra 😝 😀 😀 😀 čiže ak Ta čokolvek zaujíma,napíš mi alebo babám tu,posnažíme sa odpovedať🙂 inak sa tu celkom povzbudzujeme pri dobrých či zlých výsledkoch... sme ako jedna velká rodina 🙂
@martinnka23 ahoj,v dnešnej dobe to tak je,už to nieje ako kedysi,že 7-10 detí sa dalo urobiť hocikedy 🙂 hlávku hore,chce to čas a hlavne príde to vtedy ked to budeš najmenej čakať 🙂
No ved toto...ze to nie je take jendoduche ako volakedy...a ironia je ta ze kto sa snazi o babatko tak just nemoze a kolko mam kamaratok ktorym sa stala raz nehoda a teraz kocikuju...
baby nechcem posobit priblbo ale ako si meriate BT? normalne teplotou?
Lebo niektore na webe pisu ze ovulaciu zistuju aj pomocou hlienu..ibaze ja skoro ziadny hlien alebo vytok nemam...skoro cely mesiac..tak ako to mam podla toho zistit?:/
Kupila som si aj ovulacne testy...robila som si jeden 16. den od zaciatku menstruacie a vysla mi slaba ciarka, aj na dalsi den slaba ciarka apotom uz nic..je mozne ze som ovulaciu presvihla a to mi uz koncila? na 14.den sme mali styk..tak mozno sa podarilo....citim sa nejak divno...ale ja uz takymto priznakom neverim dokym neuvidim dve ciarky lebo ja mam psychiku ze si vsugerujem hocico:D
@martinnka23 najlepšie človek vie kedy má približne ovu ked si meria teplotu a to znamená,že každé ráno v tú istú hodinu teplomerom do úst alebo priamo do vagíny 😀 potom si ju zapisuješ aj tu na jednej stránke do grafu a popritom si robíš ovu testy...niekedy cyklus býva anovulačný,to znamená,že na testoch sú slabé čiarky celý cyklus,ale ovulka nebola...neboli dve rovnako siln čiaročky... 🙂 netreba si nič vsugerovávať, bo potom človek len premýšla nad tým a nič z toho 🙂
@wolawka Dakujem za vysvetlenie🙂) tak si zacnem od buduceho cyklu asi tu BT merat🙂
@wolawka
najprv dakujem pekne za uvedenie do diania a temy 🙂 si super, ze takto v pohode to ludom podas 🙂 a co sa tyka ovu testov, vies mi aj poradit, od koho ho mozem zohnat? zajtra si idem pre lieky na alergiu do lekarne, tak sa popytam na tie testy a ten graf, co si spominala v odpovedi pre martinnka23, mozes poslat link nan? ja som prave dnes mala dostat menzes, no zatial nic, akurat co ma brutalne boli podbrusko, no mamatest mi ukazal smutnu jednu ciarocku :( takze tehu nie som. manzel uz zacina uvazovat, ci nema ist na nejake vysetrenia, no mam obavy, ze asi mam problemy s ovulaciou, lebo som mala antikoncepciu a dost mi zmenila menzes, ked som ju brala, a ked som vysadila, zrazu som prve dva menzesy mala ako vodopady, strasidelne silne, bolestive no hruza, a vraj sa zena po novej antik. necisti... po mojej skusenosti tomu moc neverim a obavam sa, ze antik. co som teraz uzivala, je velmi silna... ak niekto ma skusenost s otehotnenim po antik. Nuvaring, moze mi napisat, aby som bola na tom jasnejsie 🙂 a este jedna vec, ty duchovia, to je druha ciarocka na mamateste? :D vdaka za odpovede, je super, ked sa ma clvoek s kym poradit 🙂
@nookie1 ahoj 🙂 no nemáš za čo dakovať,pokial niečo viem,rada poradím🙂 niesom tu až tak dlho, takže sa tiež eštelen učím všetky skratky čo sú tu a teploty a testy 🙂 ovu testy ja kupujem od holky s nickom lauritka, skús jej napísať IP-internú poštu,či má a či predá,spomen mna,tak troška ma pozná 🙂 graf ja robím na tejto stránke www.fertilityfriend.com.............čo je po anglicky písané tam.....niektoré baby robia grafy na českom a to je tuším link womenzone.cz ..niesom si istá,pozri si tu stránku Grafy,tam baby vedú fórum o týchto grafoch a testoch a snaženiach 🙂 ...najprv by si sa mala dať vyšetriť doktorom,či si ty ok,pak rozmýšlať nad tým,či pojde aj manžel na vyšetrenie..pokial máš pochybnosti o ovulke,skús sa na to najprv takto pozrieť,čiže meraním a ovu testami... min. aspon 3 cykly,že ako Tvoje telo vlastne funguje 🙂 ja som antikonc. nebrala,len ked som bola nástka 🙂 odvtedy som však mala problém otehotnieť,tak som si povedala,v živote antiku brať nebudem pokial chcem mať deti a ešte jedno chcem 😀 anoo,tí duchovia na tehu teste to znamena,druhá čiarka na teste a bud pozit test alebo len klam... vždy je treba testovať ked menzes mešká dlhšie 🙂 vtedy by mali byť riadne čiarky ak je človek tehu 🙂 ale inak my baby netrpezlivé testujeme omnoho skôr 🙂 táák pekný dník Ti zatial 🙂
Baby moze byt priznak tehotenstva aj silna bolest zaludka? krce? ja som uz asi fakt paranoidna a vsetko pripisujem moznemu tehotenstvu:D ale dneska ma tak strasne boli zaludok ze nic do seba nemozem dostat a musela som si ist kupit nejake tabletky na to lebo som nebola schopna v praci vydrzat....ale to ma neboli podbrusko( co vacsina tehotnych spomina) ale zaludok :/...
@martinnka23 Ahoj!
A nemáš veľa stresu v práci,či doma?Alebo veľa roboty,či povinností,lebo to môže byť zo stresu.V tehotenstve nebýva bolesť žalúdka,len zvýšená kyselina žalúdka,zktorej je možné vracanie,a pálenie žalúdka,nie kŕče a bolesť,to až keď sa zhorší reflux.
@zora256 Ahoj🙂 praveze vobec nie...pred 2 tyzdnami som zostatnicovala takze teraz som v uplnej pohode..neviem dokelu ale stale to pretrvava a to uz som si dala dve tabletky:/ snad to nebude nieco vazne...ale ja som v tomto hrozna, aj priatel mi to stale hovori, ze sa moc sledujem...a to je potom vsetko o psychike...
Ahojte. Chcem jednu radu od Vás. Je dobré mať sex každý druhý deň aj ked sa snažíme o bábo. Lebo predtým sme s priateľom nemali tak často sex a teraz neviem, čo sa stalo a máme sex každý druhý deň môže to byť dobré alebo zlé, ked chceme bábo. prosím Vás poradte mi. Veľmi pekne ďakujem 🙂

@sweethope ja by som najskor vyuzila vsetky dostupne metody na zistenie napr.ovulacie, ci ju vobec mas a potom by som zasla ku dr....a nemeras si bazalnu teplotu?