icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

gabikatn
31. júl 2012

Ahojte, tiez sa k vam pridavam. Mame 3 deti (15r,11r), nase tretie dietatko Dianka je anjelik, mala by 3 rôcky, ale narodila sa s chorymi oblickami a bohuzial do roka zomrela. Aj ked mame este dve deti v srdci zostalo prazdno, neviem ci mi niekto bude rozumiet......Dlho som bojovala s myslienkou mat dalsie babatko, pretoze vraj ochorenie je dedicne a moze sa zopakovat......(uz 2 roky cakame na genet. vysledky) a ked sme sa rozhodli ze do toho ideme, tak to akosi nejde. Snazime sa uz 4 mesiace.....Nerozumiem tomu, vzdy som otehotnela "ani neviem ako"......mozno to robi psychyka.......

zora256
1. aug 2012

@gabikatn Ahoj!
Je mi veľmi ľúto,že ste o najmaldšie dieťatko prišli☹Verím,že dáva na vás pozor z nebíčka 😉 a čoskoro vám zošle zdravé dieťatko.A psychika veľa robí,najmä ak veľmi túžime my ženy po bábätku,preto to treba trošku nechať voľne,aks a podarí,podarí sa a ak nie tak nabudúce...A tak dokola,a iste sa pošťastí.U nás je iný prípad,ja mám pCo a aj malý sa až na 4rok snaženia z liekmi podaril,a druhé by sme tiež chceli,a taktiež sa liečim,aby sa zadarilo,len čas ukáže kedy nám Pán zhora zošle náše druhé dieťatko k nám.Tak nezúfaj,4 mesiace nie sú veľa,a iste sa zadarí ve´d je rok draka,plodný rok až veľmi už takmer polovica snažiliek je tehotných 😉 podarí sa aj vám,a sná´d i nám🙂

gabikatn
3. aug 2012

@zora256 v tejto teme sa uplne stracam....mozno preto ze som vzdy lahko otehotnela a nemala som ani pocas tehu ziadne problemy....takze niektorym skratkam uz rozumiem, ale neviem co je pCo, tak ak môzes tak mi to pribliz🙂 A syncek ma kolko rokov? Drzim palce aby sa vam podarilo tehu..🙂)

zora256
3. aug 2012

@gabikatn Ahoj!
Pco je syndróm polycystických vaječníkov,proste z folikulov,čiže dozreté vajíčka sa z nich spravia cystičky a tak nedochádza k uvolneniu vajíčka,čiže k ovulácii.Malý mi má 1rok,a keďže sa podaril až na 4rok snaženia aj z liekmi,tak preto sa už snažíme tak skoro,aby sme neprepásli príležitosť kým máme možnosť sem-tam,ak sa predca uvolní raz za čas nejaké vajíčko,ako pri malom 😉 A ďakujem za priania,tento krát to iste nevyšlo testy mi nezaznamenali ovuláciu:-/A už aj cítim,že mi príde zajtra ms,ale tak príde ďalší cyklus a snáď bude aj ovu,a aj možnosť na otehotnenie,len keby som nemala takého muža z nízkou sexualnou energiou☹hrozne málo sexu si vyžaduje,max 6x za mesiac.A niekedy len 3-4x,čo je na snaženie si myslím,málo,len dúfam,že sa to časom zmení,keďže bude mať 30narok vraj v 30 majú muži druhú pubertu 😅 .Tak už máte pomocníkov doma🙂Keď už sú v puberte máte do páru?Ja som z bratom mala podobne vek keď sa nám sestra narodila🙂Bolo fajn sa priučiť ako sa treba starať o bábätko🙂A už je v puberte má 11🙂

miskovapetka
11. aug 2012

Baby ako tak citam, tak to niektore mate ozaj tazke... je mi to luto,ale tiez to poznam...po prvom drobcovi sme sa snazili dva roky o mimi a ked sa konecne podarilo tak som v 11.tt potratila, tak zacalo snazenie nanovo a k tomu s hlavou v smutku a boli to dalsie 2 roky... ked som konecne otehotnela, tak som bola prvych 6 mesiacov na rizikovom tehu, koli nejakemu hematomu na maternici...no nakoniec sa narodil dalsi zdravy chlapec,tak sme boli radi, no chceli by sme dievcatko...cim skor tym lepsie,aj ked mensi malicky ide ma len v septembri 1 rok,mam choru maminu a ta si strasne praje "dozit" sa vnucky a ja by som tiez chcela dievcatko...vzhladom na to ze mam za sebou 3 tehu (z toho len dve uspesne donosene) a obe deti su panny a keby som nebola potratila aj to babo by bolo panna, tak asi najidealnejsie pocatie u mna bude november-december,aj ked sa snazime uz teraz,no stale nic...zatial nezufam,mam predsa dve uzasne deti, ale v kutiku duse by som chcela mat v naruci uz aj princeznu...

monulik23
13. aug 2012

Ahojte žienky. Chcem sa spýtať brali ste niektorá Femibion 800? A či Vám to aj zabralo. Lebo si ho chcem kúpiť. Už som dobrala kyselinu listovú, už som mala aj čaj od Ľ. Mojžíšovej čaj na podporu otehotnenia, aj sa stále snažíme a čo čert nechcel mi dnes prišla MS. Mohli by ste mi niektorá poradiť? Ďakujem vopred za rady.

anait
13. aug 2012

@zora256 fíha, to je zvláštne, môj muž mi vraví, že každý zdravý muž to potrebuje aspoň každý druhý deň 😉 tak zase vidím, že kecá 😀 ale šak ja som s tým spokojná 😝

zora256
13. aug 2012

@anait Tak ten môj neznáša lekárov a aj mal len 50% životaschopných spermií a zrejme nem dostatok testosterónu je aj chudý,tak len Bohvie a aj si myslím,že nie je vporiadku,keď to nepotrebuje 2x do týždňa len ke´dho ja nakecám😀,čo už ale aj my ženy sme rôzne,niektoré chcú častejšie a iným stačí raz za mesiac...Ale tak nemenila by som ho za nijakého iného🙂

elzu
24. aug 2012

Ahojte holky,
všem vám moc držím palečky, aby se co nejdříve zadařilo!!!
Mam na vás prosbu-od konce MS testuju ovu co druhý den, mám cyklus dlouhý 47dní, teď jsem 24DC a testovací čárka je pořád slabší než kontrolní, myslíte, že jsem ovu mohla prošvihnout tím, že jsem testovala co druhý den? Nebo tím, že jsem začla až s koncem MS?
Ty jo, já na to testování asi moc nejsem...nemám na to nervy, do konce cyklu mi chybí ještě plus mínus 23dní, tak snad ta ovula ještě dojde :D
Držte se a kéž to klapne, jak má!!! 🙂

henca74
25. aug 2012

@elzu ahoj, no podla mna si ovu este nemala a zbytocne od konca ms testujes, skoda testikov ;o( lutealna faza(faza od ovulacie po ms) je väcsinou 14dni...tak ak mas 47DC, tak 47-14=33 takze priblizne niekde okolo toho 33Dc by si mala mat ovu, cize pozitivny ovu test na nejaky 31DC...nemeras BT?keby si si merala, tak presne vies ci ovulaciu naozaj mas ;o)

zora256
29. aug 2012

Ahojte baby!Dávno som tu nemala🙂
Tak ja som už 26dc,včera som si robila testík tehu,a bola tam slabunká čiročka druhá,tak som zvedavá či príde v sobotu ms alebo nie a tak by som testovala pondelok druhýkrát.Lebo včera a pred včerom som večer trošku špinila,a močenie mám akési častejšie,A aj prsia citlivejšie,občas jemné bolenie vpodbrušku.A na 13 dc som mala slabé krvácanie až do 16dc ale asi len cystičky mi praskli na vaječníkoch keďže som mala polycystické vaječníky vlani na preventívke,tak som zvedavá čo mi povie lekár o 2týždne na prevetívke.A ak nepríde ms tak skôr,keďže musím potom denne brať Duphaston,keďže ho beriem,dens som vysadila.Bol zvás niekto natom podobne?

sandraaaaa
29. aug 2012

AHOJTE chcem sa opýtať užívam duphaston 11. až 25. den MC teraz prvý mesiac a neviem či to mám užiť ešte aj ten 25. den. DAKUJEM

lindda
29. aug 2012

cafte ,,,, tak my uz skusame skoro rok a nic ,,,, mam pocit ze ani tento mes zase nic uz citim mrchu kazdym dnom :/ ale po tejto uz pojdem na vysetrenie ci je vsetko ok lebo pri malom to slo sup sup 😎

henca74
29. aug 2012

@sandraaaaa ahoj, ano este aj ten 25DC a potom do 3 dni by si mala dostat mrchu ;o) preco beries duphaston?

henca74
29. aug 2012

@lindda ahoj, aj si nejako sledujes ovulaciu?

lindda
29. aug 2012

@henca74 ahoj nie , nikdy som si nemyslela ,ze asi aj toto bude treba proste pri malom to vyslo hned a teraz mam taketo trapenie ... ale viem ze ovulujem citim to cca 14 den po MS .

henca74
29. aug 2012

@lindda a nerozmyslala si, ze si zacnes merat bazalnu teplotu?tak si pekne odsledujes ci ovu naozaj mas...najlepsie je skombinovat ovu testy s meranim...a vies potom kedy je najlepsie sa snazit ;o) aj ja mam bolesti, pozitivne ovu testy ale ovulaciu nemam ;o(

lindda
29. aug 2012

@henca74 fuha toto su pre mna mega novinky ani netusim ako sa to robi teda ako sa to robi viem 😀 ale kolko ma byt ta teplota to nie ...

henca74
30. aug 2012

@lindda tak skus zacat merat, zacina sa merat vacsinou po mrche, tu je jedna perfetna stranka, kde sa vela dozvies pre zaciatok www.merenibt.xf.cz
zapisovat si mozes teplotu, hlien a ine veci na www.fertilityfriend.com je to zdarma 😉
no a ku tej teplote, kazda baba ma inu predovulacnu a poovulacnu...zaklad je, ze by tam mala byt krivka a rozdiel medzi pred a po 0,30 az 0,50 stupna...
ked budes nieco potrebovat poradit, tak sa ozvi 😉

lindda
30. aug 2012

@henca74 jeej dakujem krasne idem studovat 🙂

sandraaaaa
30. aug 2012

@henca74 ahoj ako pokračuješ? Pamätám si ťa ja som tu dávno nebola. Duphaston užívam kôli nepravidelnému c.

henca74
30. aug 2012

@sandraaaaa ja zatial stojim na jednom mieste ☹ ovu som este nemala 😢 aj mne dala dr duphaston od 11-25DC, len som sa docitala, ze potom nebudem mat ovu, takze som ho tak nebrala...mal by sa zacat brat az po ovu...od jula ho neberem, aby som mohla ist teraz v septembri na endokrinologiu na hormonalny profil, lebo mi ho moja gynda nerobila, ale mrche sa nechce prist, uz som 55DC 😠

sandraaaaa
31. aug 2012

@henca74 ja lutujem že som ten duphaston začala brať ved som ten cyklus nemala najhorší dostavala som mrchu 25.-28. den. počula som že sa ma vysadiť postupne tak sa bojím ho len tak prestať brať. Tiež som sa dočítala že sa ma brať po ovu A preto som ho začala až na 14. den ale gynekol. kazala na 11. 😕 Takže tebe duphaston nepomohol??? My sme sa teraz posledne dva mesiace nesnažili lebo mi brali odbery na boreliozu. Ešte jeden výsledok ma byť v pondelok tak dufam že bude ok. Kolko máš detičiek ?

henca74
31. aug 2012

@sandraaaaa neviem ci sa ma postupne vysadit, mne ho endokrinolog kazal hned aby mi vedel o 2 mesiace urobit HP... aj ja som ho zacala brat az od 15DC ale ja som ani nemala vobec ovu... ja som ho brala 3 mesiace a pomohol mi, ze som mala pravidelnu mrchu...potom mi dala clostil, ale ten som ani nebrala, isla som na endo, lebo pri poruchach stitnej zlay a pri zlych pecenovych testoch sa nesmie. no a dr sa hneval, ze prve co je ked meska mrcha, tak sa ma urobit HP a zistit pricinu a nie hned davat hormony 😠 tak vlastne od marca stojim na jednom mieste 😠 aj mne raz brali krv na boreliozu, trva to dlho, lebo je to drahe vysetrenie a cakaju, kym sa im nazbiera dostatocne mnozstvo vzoriek krvi 😎 drzim ti palce aby to si mala ok... ja mam 4 a pol rocneho chlapceka 😵 😵 😵

sandraaaaa
31. aug 2012

@henca74 ja tebe tiež držím palce a prajem čím skôr aby si bola tehu 😵

kikuska9981
1. sep 2012

aj my sa snažíme a dúfam,že sa to podarí..............konečne

kikuska9981
1. sep 2012

aj ja berem duphaston,a berem ho 16 den po menzes až 25 den ráno a večer,a ešte užívam kyselinu listovú,a vitamíny baby plan...a pijem alchimilku...tak držte palčekyyyyy!!!!!!!!!!!

kikuska9981
1. sep 2012

nájdem si tu niake kamarátky s ktorými si možem písat??

sandraaaaa
1. sep 2012

@kikuska9981 ahoj 🙂 a prečo užívaš ten duphaston?

kikuska9981
1. sep 2012

ahoj sandra.moja dr mi povedala,že je to na úpravu cyklu a aj na otehotnenie a udržanie cyklu 🙂