V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@sandraaaaa a dodrziavas, ze sa nema pred testovanim pit aspon 2 hodiny?ked sa ti blizi test ku pozitivnemu, tak niekedy sa robi aj 2x za den, lebo doobedu jeden den este nemusis mat pozitivny a na druhy den uz nie je pozitivny...ale mohol byt pozitivny vecer...a je to tak ako si pisala, testuje sa od 10-tej do 20-tej :o)
@henca74 Práve som testovala a zasa len tá jedna čiarka kontrolná a druhá tam nebola. Len som sa s tým testovaním zdeprimovala 😖 Pred testovaním som nepila tie 2 hodiny. Skusím teda testnuť zajtra doobeda. A ty sa máš ako? 🙂
@sandraaaaa aku mas citlivost testov?ked si dnes 9dc, tak este nemusis mat testovaciu ciarku...nemas ani slabucku?
@henca74 dnes som 11DC a nemám ani slabučku. Ako si myslela že aku mám citlivosť testov?
@sandraaaaa na teste ti pise napr 20mlU...to su najcitlivejsie, ked mas menej citlive, tak ti ani nemusia zaznamenat zvysenu hladinu LH ...to mas tak ako s tehu testami, cim citlivejsi, tym skor ti ukaze tehu...
@henca74 ja mám 30mlU... tak neviem
@sandraaaaa tak to bude tym ;o((( moze sa stat, ze nebudes mat vobec pozitivny, ale to neznamena, ze nebudes mat ovu...len test ma slabu citlivost a nezachyti ti LH...skus si merat bazalnu teplotu ;o)
@henca74 tak ale mi aj odľahlo že to je testom, teda dufam. Ešte teda skusim doobeda testovať zajtra. Ďakujem ti za trpezlivosť 🙂 AHOJ
Baby my sme sa snazili 10 rokov :( a tento rok v maji sa podarilo konecne. Vytuzene babatko pride 8 februara 2013.
Tych 10 rokov bolo strasnych ale ked sa snazite a robite pre to vcetko co sa da urcite sa to vyplati.
Drzim palce vsetkym 🙂
@sandraaaaa nemas za co...skus popozerat www.merenibt.xf.cz ;o)))) pekny vecer
@sandraaaaa Ahoj!
o je zvláštne,ja som tu kupovala tie lacné ovulačné testy a kým som mala tak som testovala vždy ráno a aj pozitívny mi ráno ukázalo,a poobede keď som robila nikdy mi ovuláciu neukázalo,tak som to nechala tak keď bude tak bude aj bez testu,aj tak sa stane vôľa Božia 😉 ,lebo keď sme sa aj snažili počas ovulky sa nepodarilo,tak to nechávam tak ako to je,podarí sa keď má.
@zankaj Ahoj!
To Ti verím,že to bolo moc ťažkých 10 rokov a že sa to vyplatí 😉 Moc vám prajem všetko dobré a zdravé bábätko,ktoré vám do života donesie svetlo a radosť 😉 .Nám sa na 4 rok snaženia narodil malý aj to bolo,ťažké ale iste nie tak ako vám,ja som to vzdala už vtedy keď sa nám malý zadaril,už som bola rozhodnutá si adoptovať☹.
Zorka dakujem 🙂 No 10 rokov snazenia sa podarilo preto pisem ze snazte sa babulky urcite to klapne 🙂 Ja sa maleho neviem dockat uz aby tu bol. Neskutocne sa na neho tesim. Mozno to je nase prve a jedine tak si ho uz teraz vazim a som zato vdacna.
@monulik23 Tak verím,že vám to vyšlo,keď tak pekne mešká 😉 ,oplatí sa vydržať🙂
@zankaj Ďakujem veru,aj ja som si naše babulko moc vážila hneď od prvého dňa,keď som mala pozitívny test,a rozprávala mu o všetkom,aj otom ako veľmi sa na neho tešíme,a veľmi ho ľúbime,a áno vážim si ho aj teraz,preto,že si nás vybral za rodičov,a že ho máme,každým dňom viac a viac,nedala by som ho za nič...a ktovie možno,že bude aj naším prvým a posledným dieťatkom,hoc veľmi verím,že bude i druhé,keďže jeden vajčník mám vporiadku,tak by sa malo aj druhé podariť,časom🙂A verím,že aj vy budete mať aj druhé 😉 .U vás kde bola chyba?Alebo nezistili vám nič?
Zorka no u nas sme obaja zdravy 🙂 nevedeli sme prist na to co sa deje lekarske prehliadky boli uplne v poriadku netusili sme co sa deje. 10 rokov nic a zrazu babatko 🙂 tak sa tesim strasne aj ked samozrejme moja svokra mi to kazdym dnom zneprijemnuje :(
@monulik23 Ahoj!Viem ako sa cítiš,ja zas mám tušáka,na tehu,myslím u mňa,ale ešte testy by mi vôbec neukázali keďže mám do ms 8dní☹ a nehovoriac o meškaní,tak sa načakám,len verím,a dúfam,nádejam sa,že tie príznaky sa budú len stupňovať u mňa a že ma intuícia nesklame.A u teba to isitotne vyjde neboj,veď už len 2dni 😉 ,oproti mojim 18 dňom to je malina😀
@zankaj Ahoj! to mi je ľúto,že Ti svokra znepríjemňuje dni tehu:-/ a prečo je ktebe taká nepríjemná,veď čakáš jej vnúča?Moja by aj hviezdy vyobímala keby mala ďalšie vnúčatko😀,ona moc má rada malé deti,a keď aj náš malý sa dlho nedaril,bola smutná,ale od kedy ho máme,tak je celá rožiarená,hlavne ke´d sa sním môže hrať,len to ju bolí,že vnučku nemá,keďže má len jednu dcéru,a tú zriedka vidí,a nemohla jej sukne dávať,lebo je chlapčenský typ,tak by rada,sukničky dávala na vnučku,keďže po dcére sú dvaja synovia,a aj jeje dcéra má syna,a aj my,a švagor má len 18rokov,a nikoho nemá,tak by bola rada,keby sme mali aj dcérku🙂Hoc ja by som nedbala keby aj druhé bolo chlapec,ale tak mne je aj jedno,len šatstvom myslím,a aj v hraní,by im bolo snáď lepšie,ale tak hlavné je aby boli zdravé,a nie pohlavie😀 A čo budete mať?A koľké vnúča bude tvojej svokre vaše bábo?Naše je mojej mamke prvé vnúča a svokre druhé.🙂Skús predýchať svokriné reči,a nevšímať si,ju len si rob svoje,čo chceš a neodpovedaj jej zakaždý a ona snáď prestane rýpať 😉 Držkám moc palčeky🙂
Zorka ona je taka typicka svokra. Ona pred tebou bude rozpravat aka si super nevesta a za chrbtom ta pospini. Ja ju povecine ignorujem lebo 10 rokov co sme sa snazili o babetko vzdy vravela ze chyba je vomne. A teraz na mna tlaci aby som pocuvala jej rady a nesmiem hento a tamto. Ze nemam pocuvat doktora kazdy doktor je len svina atake veci. Preto k nej nechodim. Moja svokra by potrebovala psychologa asi :D nemam ju rada a ani moje dve svagrine. Pokazila si to tym ze huckala nasich manzelov proti nam. Takze tak. Ja mam so svokrou veselo najlepsie je ked ju nevidim. A ked si predstavim ze bude babatko tak bude zase len mudrovat a ziadna pomoc. Bohuzial nemam uz maminu a nema mi kto pomoct takze budem na babatko uplne sama. A svokru v ziadnom pripade nevezmem na pomoc to by som si ale dala :D Svokra bude mat uz 5 vnucatko to nase ale keby si videla ake su rozmazname tie 4 :D svokra svagrinam dava poriadne zabrat preto sa aj ja bojim. Nastastie mam super manzela ochranuje ma a pozna svoju mamu takze ked je manzel doma som kludna 🙂
@zankaj Ahoj!
Tak to určite nie je dobré,mimochodom aj moja svokra,nám nedala nikdy pokoj kvôli bábu a vždy si myslela,že chyba je tiež vo mne ale kvôli Hak,lenže ja som ju brala,kvôli tomu,že mi ms nechodila nikdy pravidelne,kým som nezmenila lekára,a nechcela som jej hovoriť o svojom probléme,lebo rada všetko poprekrúca a klebetí,každému a všetkom☹a môj muž ju tiež moc nemusí:-/,keďže aj u neho bol problém,ale radšej sme jej otom ani nehovorili,len teraz o mojom,že ak sa nepodarí,do dvoch mesiacov tak by som mala na operčku,ale aká je hnusná,hneď bola otázka,že či budem môcť mať aj potom dieťa,no dosť nepekné od nej vôbec nemyslí nato,že ja som jej to spomenula,len preto,že ba som potrebovala pomôcť z malým☹ a tak som jeje ani nevravela,že na malého by bolo treba dávať pozor,vtom čase...a hneď som jej povedala,že pravdaže,budem môcť mať deti,sú veľa žien ktoré aj z jedným vaječníkom majú deti a ba aj dvojčatá🙂,tak bola hneď v kľude,nuž len vôbec nemyslí na nič iné,len aby mala veľa vnúčat:-/hrozná ženská a nato ako zvládnuť dve deti naraz sama,má odpoveď,že ona aj pri dvoch deťoch navarila a porobila si robotu aj v záhrade,ani nečudo,že jej deti ju nemajú moc vláske,veď dieťa ktoré nie je stále z rodičmi a ľúbené,proste ktoré nemá blízky vzťah s matkou,tak nech sa nečuduje,že všetky kašlú na ňu.A ja proste si nedám ak len môžem všade beriem malého so sebou,nevravím,že sa sním hrám len ja vkuse,aj z otcom a stetou sa pohrá aj z bratrancom a s inými,len proste máme svoj blízky vzťah,keď má strach alebo ho niečo bolí,tak len mňa chce.Zato ešte nie je mamičkovský🙂Proste zdravý vzťah matky z dieťatkom,si myslím🙂tiež by som na svokriné reči nedala.K nám chodí fakt max ak vôbec príde raz za týždeň na 30min.lebo stále musí niečo robiť,takže moc by som na ňu nenechávala malého,keďže by ho nechcal zrejme veľakrát samého:-/
To mi je ľúto,že už nemáš maminku☹Neboj zvládneš bábo s mužom sami 😉 Aj ja zvládam sama keďže muž chodí na smeny,tak veľa krát som na neho sama mama mi robí veľakrát od rána 6 do večera do 18-tej a je taká unavená,že nechodíme ju vyrušovať aby si odýchla,šije obuv☹A svokra tá stále musí niečo robiť,nuž keďže sa vydala za chlapa,ktorý si vyžaduje neustále na čas kávu mať na stole,upratané,navarené každý deň čerstvé,atď.nuž ja by svokrovi nedala jesť nak si spravý sám,vieš stará generácia,žena má sa o deti a domácnosť starať všetko sama☹má 61rokov a svokra 51rokov.Nevydržala by som snimi ani deň🙂Čo už nenavyberáme si,ale tak deti si sami vyberú či chcú byť jedných alebo u druhých keď budú väčšie,preto moc dúfam,že na operáciu nepríde rad kým malý nebude škôlkár a aj druhé 😵.A mimochodm mne manžel zvykne byť z malým ke%d chodím k lekárom,v krajnom prípade moja mama ak to nevychádza podľa smien.Ale mama len na pár hodín,lebo má strach o zamesnanie☹
Zorka no citam ze sme na tom skoro rovnako. My ked sme oznamili ze cakame babo svokrina prva otazka bola a je to manzelove? Proste hrozna zenska to je. Ze ked sa nebude podobat na ich rodinu tak ho nebudu ani povazovat ze je to ich. NO ja mam so svkrou uz 10 rokov problemy vela krat som ju poslala kade lahsie a prisla na navstevu ako keby sa nic nestalo. Vykrikuje ze ma pravo na moje dieta na jeho vychovu a aj vsetko co bude moct robit a ze ja nic nemozem urobit. Ja to nechapem ake ma ona pravo da moje dieta? Prvorada je matka a otec, potom krsny rodicia. No moja svokra to je pripad na pevne nervy :( :( Ja uz som ju zacala ignorovat nedvyham jej mobil lebo nic ine nepocuvam len aby som nejedla hento, nerobila tamto, nesmiem si dat ani spiralu lebo dieta bude degenerovane. Ach jaj dala by som milion keby mi dala pokoj. Ale nastastie mangel moj jej dava vie aka je nema ju moc rad keby to nebola jeho mama vravel ze by ani nechodil na navstevu. Bohuzial vztahy v rodinach si nevyberas a mangel nemal dobre dectvo takze ani necakam ze ju lubi ako kona 🙂
Ahojte baby čítam tu vaše príbehy so svokrami ani ja nemám najlepšiu svokru rozhádala celú rodinu urobila to tak že už ani zo švagrinou sa nemusíme a priateľ tiež so sestrou. Keď som otehotnela tak začala sa mi svokra aj zo švagrinou pchať do zadku. Vkuse mi volali pýtali sa mi ako sa mám cítim čo mám robiť čo mám jesť.......atď. 😠 Pred mesiacom som potratila bola som už 8 týždni a stalo sa to čo sme vôbec nečakali ☹ a vtedy sa to začalo, začala ma huckať proti môjmu priateľovi všade začala rozprávať že ja som vôbec tehotná nebola že som si všetko vymyslela aby som na seba upútala pozornosť aby som si udržala priateľa pri sebe. 😒 Proste si ma stále berie do úst a nenechá ma na pokoji. Priateľ ten si ma zastáva a nemá ju rád aj keď mu je to mama 🤐 a keď si ma chudák tak zastával tak ho vyhodili z domu že už domov ani dvere nesmie otvoriť ☹ Ale mi sa podporujeme a všetko vydržíme a verím tomu že každému sa to zlo vráti 😨
Lucka uplne ta chapem. Ale padne mi to celkom dobre ked viem ze niesom sama ktora sa nad svokrou rozculuje. Najradsej by som ju vymenila ale co co uz :( Staci ked ju budem ignorovat a mozno pochopi ze ja niesom jej dcera a nebude ma komandovat bohuzial. Ona vie ze ja si poviem svoj nazor a co poviem tak aj bude a tak isto pri vychove mojho malickeho. Ja som matka a moje slovo bude posledne a to sa bude akceptovat. Mozno je to tvrde ale bohuzial pri mojej svokre to inak nejde. Baby drzim palce 🙂
@monulik23 Ahoj!
Akú citlivosť testov máš?Ak je tam 25Uml,tak tie Ti až na 3 týždeň meškania ukážu,mne tak ukázali,vtedy som nevedela o citlivostiach zhola nič,to preto,som nevedela prečo mi negatívne ukazovalo po týždňovom meškaní.tak ak máš 25-ťku tak si kúp tu na bazáre s citlivosťou 10Uml,tie Ti už ukážu,hneď ako Ti prídu poštou 😉 ,Ja som tu u jednej kúpila,za 0,30 centov kus,ale tak už tá nemá tak max za 0,50 eu dostaneš🙂Skús a uvidíš,v lekárniach sú 10-tkové drahé až okolo 4eu tie lacnejšie.
@lucka1789 Ahoj!
Aj ja tak vravím,Boží mlyn melie pomaly ale isto 😉 .Hlavné je že vy dva sa máte radi a spolu z láskou všetko zvládnete aj bez nej 😉 .A je mi ľúto,že ste prišli o bábo,prajem vám veľa šťastia a zdravia aby sa vám podarilo,druhé a zdravé aby vám robilo len radosť a nech svokru pepka trafí,keď nebude môcť navšetevovať vnúčatká😀
zora256
zankaj Ahojte
No akoze aj ja sa s tymto heslom tak drzim !!!! a ja som si hovorila ze niektore zeny maju este aj horsie svokri ale tato moja patri asi uz k tomu najvisiemu stupienku. Najskor som si myslela ze aku ja budem mat velmi dobru svoku a vsetko okolo toho a zacalo to tym ze ma zacala vyuzivat Lucka urob toto dones mi to sprav hento okop mi to .....atd Teraz najnovsiu dobu vymysla to ze ked som potratila tak ze som si to vymyslela aby som si jej syna priputala k sebe a priatelovi povedala to ze ked som potratila tak ma mal poslat kade laksie 😠 A proste stale dookola nieco voveho ma priatela vyhodili z domu za to ze jej nezodvihol telefom asi 3 krat oproste este aj svokra vie tak otocit na jej stranu no vsetkych ale tak mi to vydrzime 😉 Priatelovi aj mne sa uplne sprotivila aj ked mu je to mama a mne svokra ale zle ie narobit ako Lucifer ale jedno vieme obydvaja ze ked sa nam znovu postasti mat babatko tak ona ho neuvidi ani a fotke to si moze ona zaúpisat aj za komin 😝 🙂
Ahojte kocky, tak mne uz meska 3. den, bazalnu teplotu mam 37,1, a ked som si robila test je negativny. bola som tento mesiac trocha nachladnuta, ale nebrala som antibiotika. tak teraz to cakanie 😒
@lucka1789 to je strasne, ako take nieco moze vobec povedat???? vobec sa ti necudujem, babatko sa urcite postasti a potom jej to natri.
ja mam podobnu situaciu, ale uz aj so svagrinou..... tiez som si zazila svoje. no rodinu toho druheho si clovek nevyberie bohuzial...
pekny vecer 🙂

@zora256 Ahoj, práve som počula že ovulač. testy sa z ranného moču nerobia a na teste je tiež písané že sa ma testovať od 10 do 20 hod. Možno ako ktorý test 😉 🙂