V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@lillinka01 ahoj, vitaj medzi nami 🙂 juj tak to máš ešte času na perfektnú prípravu 😉
@havana21 ahoj moja no co ako je? nebola som tu dost dlho len sem tam kuk a aani som nestihala citat co ste popisaly.....ako to vyzera u teba?
@zuzananina Ahoj 😉 no u mňa je to asi tak že - prsia bolia stále a sú ako lopty, v podbrušku ma bolí akoby som mala dostať mrchu (dnes som 23DC) a pridružil sa trošku aj výtok.... tak čakám do nedele, ale radila mi tu jedna dievčina merať si bazálku, tak musím kúpiť teplomer. Som si to nikdy nemerala, ale príde mi to lacnejšie ako tehu testy 🙂 Len neviem ako to je s teplotami. ??????
@havana21 tak to netusim ani ja veru ja som si nikdy nemerala teplot takto.... no ale tak aj to treba skusit a uvidiš alebo už pockat na mrchu a potom spravt si test.... a tak ja cakam na prvu mrchu od čistenia niekedy buduci tyzden už konecne hadam aj príde....🙂
@zuzananina ani ja veď to, že v tom nemám "prax" 😀 a kedy sa môžete začať snažiť? Ak to nie je moc osobná otázka.
@havana21 no chceme vlastne zacat po ovom roku doktor povedal ze mozme ale lepsie ze bude ked pockame po testoch ale tie mam až vo februári tak nevieme ci budeme cakat alebo nie
@zuzananina je to také otázne však, treba sa poradiť a rozmyslieť, v každom prípade držím palce 😉
ahojte, takze dovod potratu bola nakoniec toxoplazmoza, ktoru som chytila niekedy pred otehotnenim. Teraz sa musim liecit s antibiotikami. Inak MS mi este neprisla, uz zacina 6tyz. od kyretu. Len od vcera mam silne bolesti v podbrusku, krce, pocit akoby som mala strasne plny mechur a tym padom aj na zachode mam bolesti. Myslite, ze preto ze uz dostanem? Som taka nestastna,stale nieco, ked uz beriem tablety, citim sa unavena, bolesti hlavy ,ked mi je uz lepsie, teraz tieto bolesti a pritom ziadne spinenie :(
@lie83 ahojky, neboj nic, to sa ti urcite coskoro upraví. tie bolesti mozu byt aj pred MS, ale keby to neprechadzalo, pokojne zabehni ku gyn., alebo tam aspon zavolaj. skus nejake zenske bylinky, cajiky - pijes alchemilku? este mozes aj mysi chvost, repik, lubovnik, materinu dusku no a na nervicky medovku 🙂
inak vedeli ti povedat, kde si asi tak mohla chytit toxoplazmozu? ja som mala kedysi macky, hm.
drz saaa a hlavu hore😉
zelovocka dakujem za odpoved a radu. alchemiku pijem, sice nie pravidlne... ja uz som z toho celeho na nervy, pretoze som musela na to liecenie toxo brat antibiotika a ja som take lieky nebrala uz asi 7r. a moc tomu nedoverujem. Do toho mi na bolesti zabera len flector granulat a aj to ucinkuje len 2-3hod. No hovorili mi na infekcnom ze z vykalov maciek, z nedostatocne umytej zeleniny a zle tepelne spracovane maso...no nic mi nevychadza, ved zelenina sa cisti, bifteky a take veci nejem. Ale aspon viem dovod, len to cloveka mrzi, ze zrovna v tej najnevhodnejsej dobe to chyti.
@havana21 o ano je ale je to aj o strachu co ak....
@zuzananina neviem si to predstaviť ale musí to byť ťažké.......
@havana21 no to je ale tak musime ist dalej a ved uvidime ako to bude ked pride prva mrcha a hadam sa potom rozhodneme už no alebo pockame na testyco sme objednany
@lie83 tak skús pravidelne piť, každý deň pol litra, alebo aspoň každý druhý deň, upravuje horm. hladinu, takže by ti to mohlo pomôcť. keďže si brala ATB, tak samozrejme aj probiotiká papaj, lebo máš asi zničenú črevnú mikroflóru. proste, snaž sa dať všemožne do poriadku. aj psychicky - oddychuj veľa a rob si radosť niečím. keď máš obavy, pochybnosti, určite zavolaj gyn., ja by som to teda spravila. aby si bola pokojná. istotne sa to zlepší, daj tomu čas 😉
@havana21 no v den ked je ovulacia, teplota prudko klesne a potom uz by mala len stupat, kazdemu individualne, nemusi to byt presne 37, moze by t aj menej, len sa proste stale musi drzat hore, lebo ak zacne klesat , znamena to , ze pride MS.
@januliatko1985 Ďakujem 😉
@havana21 merat zacni od dalsieho cyklu... teraz uz nema vyznam merat, lebo nevies ake teploty boli pocas celeho cyklu... niekto ma poovulacne teploty 36,8 a tie sa plus-minus drzia a ina ma zas 37 a vyssie... takze ak odmeras zajtra nic ti to nepovie. Teraz by som uz len pockala na mrchu a ak by neprisla tak by som skusila test... inak mne test ukazal tehu uz na 10 den od ovu, cca 4 dni pred mrchou... sice to bola len slaba ciarka ale ta pekne kazdym dnom silnela...
Ahojte, nestíhala som sem chodiť, došiel nám objednaný nábytok, tak sme aj prerábali, aj zariadovali, v nedelu som piekla medovníčky na vianoce, tak som vás prišla dnes konečne čítať, už ste mi chýbali 😀 😀 😀 našťastie ste toho vela nepopísali 😝
Tak ako? Ešte žiadná potvrdená tehulka?
@havana21 držím palce, už sa neviem dočkať kedy budeš testovať - verím, že to sú // 😉 A telo si určite krémuj každý deň ak budeš tehotná, ja som si každý deň v tehu krémovala, zadok, brucho, stehna hlavne, a neostali mi žiadné strie. Ale kašlať na ne, keď je to vytúžené dieťatko 🙂
A my sme mali pauzu, ešte stále beriem antibiotika - do soboty, beriem aj probiotika, a dokonca ma začalo z antibiotik dole svrbieť, páliť, takže som si urobila aj pauzu v meraní BT 😖
Inak asi nič nové nie je 😀
@zelovocka ahoj, no zatial "len" medovničky som stihla 😀 ešte musím ozdobiť a v sobotu linecké a potom ešte nejaký makovník, jablčkové gulky a nejakú roladu alebo čo 😝 a potom o chvilu je po vianociach :D
nabytok do detskej izby a tiež ešte skriňa so zásuvnými dverami do chodby. Ale tá ešte nie je poskladaná, lebo v chodbe ešte schne stierka, ešte sa to musí omalovať a tak sa to poskladá. Ale je to super pocit, veru lepšie sa býva ak je aj kde veci odložiť 😀
@januliatko1985 a ty meraš teplotu???? u mna nehrozi lebo ja ešte dojčim maleho aj v noci a teda sa budim a to vraj treba aby sa meralo rano po 6 hodinovom neprerušovanom spanku, to u nas nehrozi. a teda vždy sa budim na maleho, takže by som si ju ani nemala kedy merať
@magic08 Ďakujem - ak príde mrcha tak asi začnem merať, sa mi to vidí lacnejšie ako testy 😀
@kemonka Ahoj ďakujem, no každý deň mám pocit akoby som mala dostať mrchu, ja len dúfam, že to sa rarášok uhniezďuje 🙂 držte všetci palce.... a začala som sa krémovať aj som si objednala také prírodné olejčeky tak som zvedavá, a nahrievam si tie boky (strie kde mám) lampou s červeným svetlom tuším sa to aj volá Infralamp 😀 a zdá sa mi, že už nie sú až také červené ale stále ich mám, polovička mi povedala, že jemu to nevadí, že to sa stáva, že žiadna žena nie je modelka 🙂
oprava - nieže žiadna nie je modelka ale všetky nie sú modelky... 😀 😀 😀 😀 som sa sekla
@havana21 ahojky a kedy to máš dostať? 🙂 držím palce, nech ju zafúka niekam do záveja a už nepríde, mrcha jedna 😉 máš super polovičku, že to takto berie 🙂
@vejula stačí po troch hodinách merať, ale asi ani to vám nehrozí, že? 😉 božinku, neviem si predstaviť, keď budem mať drobca, to sa ani tri hodinky vkuse nevyspím, budem cez deň ako mátoha 😅
@kemonka čím zdobíš medovníčky? mama kedysi "kreslila" na ne cukrovou polevou, ale to sa jej už nechce, ani to nie je také dobré, tak dávame do niektorých kúskov polovičku vlašského orecha zapiecť, alebo lieskovec, a niektoré potom namáčame do čokiny a a posypeme farebnými mini-cukríčkami na dekoráciu 😉 ty si makačka, že ešte linecké, makovník, guľky, roládu, kto to bude jesť? 😀 ja budem len nepečené robiť, lebo momentálne sme bez rúry 😀 tiramisu spravím také, že sa všetci budú za ušami zalizovať, a nejaké guľky, roládku, hm. ja si dám kúsok tiramisu na ochutnanie a ostatné zostane pre návštevy, nech priberajú oni 😀
@zelovocka ahoooj... no dnes to je 24DC takže za 4dni by mala prísť, čo dúfam, že príde až o 9mesiacov 😀 som ja ale optimistka čo.... on je super, čo sa týka rôznych vecí, je to proste najlepší chlap pod slnkom 🙂 (teda pre mňa 😀 ) ja som taká nedočkavá..... ale strašnéééééééééééééééééé neviem ako to vydržím, ale asi budem dosť sklamaná keď príde.... 😕
@vejula jaaaj cosi nemeriam teplotu, musim skocit k tomu mojmu gyndosovi, zec o povie, ze si skoncit s kojenim alebo co, lebo MS nikde od porodu jak ty, tak vobec neviem na com som 😅

@katula11 ahoj , no ja som chcela začať od dneska rána ale zabudla som včera v meste kúpiť teplomer 😅 veď uvidíme čo sa bude diať, lebo sa cítim tak ako keby mám každú chvíľu dostať mrchu, také tlaky v podbrušku riadne že až....normálne sa začínam pohrávať s myšlienkou, že bude drobec 🙂 keď teplota neklesne pod 37 tak je to potvrdené? či pod koľko nesmie klesnúť... toto akurát neviem 🙂