icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

marecek1
4. jan 2012

@ajka81 dobré ránko aj tebe 🙂 čítam, že sme tu viaceré okolo 30., ja mám 31 🙂

@magic08 no žeby prvá úspešná snažilka medzi nami?

@leila13 vitaj medzi nami 🙂 naplánované to máš krásne, už len aby všetko vyšlo podľa tvojich prianí 😉

martina020202
4. jan 2012

@magic08 tak ako si dopadla?my sme mali krásny večer lebo malá je na prázdninách tak sme to využili ale mám pocit že sme z toho už tak vnútorne nervozny že aj keď si povieme že nebudeme na to myslieť ale automaticky pri milovaní to inak nejde dávame bachca na polohy aby čo najmenej utieklo tych malých zázrakov nie dnu ale von a po tom všetkom automaticky mi manžel strká vankúš pod zadok že som pomaly až pri strope s nohami 🙂 je to pekné ale aj frustrujúce nedá sa proste nato nemysliet ☹

mauerka
4. jan 2012

Aj ja prajem pekny dnik vsetkym a tiez som dost zvedava na @magic08

@marecek1
@ajka81 No ano, sme tu aj "starsie" - ja mam 35, skoro 36

irsina83
4. jan 2012

aj my sme spavili prvy pokus aj ked pri mojom PCO a nepavidelnej ms je to takmer nemozne aby sme sa trafili ....a este k tomu stale odsavam materske mlieko pre malu... ale aj tak clovek trosicku dufa.... lebo potom si zas musime dat na par mesiacov pokoj kvoly liekom na astmu co budem brat..... da sa vobec nejako rozoznat ovulacia ked si nemerat BT a ani nerobim testy?

mauerka
4. jan 2012

@martina020202 Presne toho sa "obavam", aby sme sa nemilovali len kvoli tomu...zacali sme vlastne len teraz, ale napr. sluzobky si uz priatel planuje podla mojich plodnych dni tento mesiac...ale co uz.
Ten pekny vecer vam /v dobrom/ zavidim 😉 Je treba udrzat to v takom stadiu, nech to nie je len "pracovnych 5 min." 😀 😀 😀

mauerka
4. jan 2012

@irsina83 Ja mam ovulacny hlien o dost iny ako mimo plodnych dni. Jednoznacne vodnatejsi, priesvitny, "tahaci" 🙂 Trva to len 2-3 dni, vtedy mam aj jemne bolesti v podbrusku.

vejula
4. jan 2012

@irsina83 ja som to tiež nikdy nevedela, rozoznať ovulaciu, ani som nevedela že ju mavam, ale otehotnela som po dvoch cykloch tak asi tam ovulka musela byť. Niektore dievčata vedia presne rozlišiť kedy maju ovulaciu. Ja k nim určite nepatrim. Menštruaciu uplne nepravidelnu mam kedže intenzivne dojčim, teplotu si meraťnemožem, kedže v noci som ešte niekolkokrat hore kedže dojčim aj v noci. No proste neostaVA nič ine len že motyka vystreli a nam sa skôr či neskôr zadari 😅

irsina83
4. jan 2012

@mauerka no to som mala teraz presne aj ja tak sme to vyuzili 😉 tiez som to mala 2-3 dni.... aj ked casto ovu asi nemavam v podstate asi prva od porodu...lebo bola som aj tucna a musela som schudnut tak posledna ms bola druhy decembrovy tyzden a teraz som mala tie bolesti od 31.12-2.12.... tak dufam, ze to bola ovu... juj chcela by som babo ale logika mi vavi ze to asi nebude take lahke.... nasadila som Febibion 800 a pijem shindeleho mineraly...

martina020202
4. jan 2012

Baby ja ovuláciu tiež cítim vtedy ma jeden deň začne dosť bolieť brucho a manžel sa mi smeje že či mám dole kúpalisko 🙂 ale to je iba akási predzvesť lebo keď som si začala robiť ovu testy tak mi výjde pozitívny vždy na druhý deň nie vtedy keď mám bolesti môj chudáčik manželík keď som si urobila prvý krát ovulačný test a vyšiel pozitívny chytro som mu utekala ho ukázať a na ntie iskričky v jeho očiach nikdy nezabudnem ako sa potešil lebo si myslel že to je tehotenský 🙂

marecek1
4. jan 2012

@mauerka
@martina020202 asi viaceré nechceme, aby sa z milovania nestala len "výroba bábätka",
tiež sa snažíme s mm si milovanie užívať, ale niekedy sa stane aj nám, že si poviem, že ááá - ovulka, aby sme ju neprepásli.

mauerka
4. jan 2012

@irsina83 Ja som tiez nasadila Femibion800 a inak keby si vedela, kolko som ja pribrala v tehu pred 13r. tak "zaplaces" 😀 😀 Bola to zvacsa len zadrziavana voda, ale aj tuku tam bolo, slo to dole pomaly, hlavne preto, lebo som rodila SC, ale v priebehu pol roka som sa dostala na svojich stabilnych 54kg, ktore mam aj teraz.

martina020202
4. jan 2012

@mauerka no nám to už trvá niečo málo cez rok zato sme už frustorvaný ale aspoň si budeme dlhšie užívať miminko lebo tak by nám už skoro vyrástlo ako prvá dcérka 🙂

marecek1
4. jan 2012

@martina020202 no veď tie testy vyzerajú podobne, takže sa ani nečudujem, že tvojmu manželíkovi zaiskrili oči 🙂 aj tu sa občas stane na koníkovi, že kočka hodí fotku testu, a že pozitívny, a má ohlasy, že gratulujem, a je to len ovutest 😉

mauerka
4. jan 2012

Ja som si ovu testy este nerobila nikdy, spolieham na ten hlien a veci s tym spojene...ale uvidime, ked sa nebude darit, tak urcite dalsi krok bude u mna testovanie ovulacie.
Ja som si dala spravit aj hladiny hormonov pred par mesiacmi, boli uplne v poriadku, tak snad sa mozem spolahnut len na priznaky ako hlien, bolesti v podbrusku...

ajka81
4. jan 2012

Aj ja viem kedy mam ovulku, tiež mam bolesti v podbrušku, citim vaječniky a takisto tej hlien mam 🙂 inač ja mam ovulku aj teraz ☹ lenže ju ešte nemôžme využiť, musime si ešte počkať kvôli MA 🙄 😠

mauerka
4. jan 2012

@martina020202 Moja, vasa dcerka ma 5 rockov, moj synator ma 12!!! 🙂 Chcela som sa ta aj spytat, ci tie 0202 v tvojom nicku su nahoda...lebo ja mam narodky 02.02. tak mi to hned bilo do oci 😉

irsina83
4. jan 2012

@vejula ja tiez odsavam ale uz len 2x a moja ms je hrozne nepravidelna a vzdy pride bez akychkolvek priznakov..... akuzat ze som viac pazrava... moja prva ms po porode prisla po 5tich ms a dalsia po dalsich 5 mes... a teraz posledne 3 co som mala tak po 2-3 mesiacoch... ja som si neni ista ci sa nam zadari kedze mam polycisticke vajecniky ☹

irsina83
4. jan 2012

@mauerka ja tiez...ked som sla rodit v 31tt, cize ani nie v 40 tak som mala o 30 kil navyse 😉 ale ja mam aj hormony rozhadzane, tiez som zadrziavala vela vody ale aj som lubila papat 😀

mauerka
4. jan 2012

@irsina83 U mna to bolo v 40tt 28 - gulalo sa gulalo... 😀 😀 😀

vejula
4. jan 2012

@irsina83 ja som dostala prvu menstruaciu ked mal maly 19 mesiacov a to presne 19 ovembra a druhu teraz 27 decembra takže po 37 dnoc, som zvedava kedy dojde teraz. Ale vôbec si nefandim že by to malo byť nejako pravidelne kedže dojčim ešte ovela častejšie ako ty

martina020202
4. jan 2012

@mauerka ni vidíš to 🙂 tak to budeš mať pekný vekový rozdiel ale zíjde sa taký starší braček ktorý rád postráži sestričku 🙂

mauerka
4. jan 2012

@martina020202 Tiez si to tak nejak predstavujeme 🙂

martina020202
4. jan 2012

@mauerka a ako dlho sa snažíte? ja som si teraz naordinovala očistnú kúru tela po sviatkoch lebo tie kilá idú katastrofálne hore tak možno potom sa nám už aj zadarí 🙂

mauerka
4. jan 2012

My sme zacali teraz s "pripravou"- definitivne rozhodnutie, ze ideme do toho padlo na vianoce, bola som na gynde /odbery, USG.../, upravena strava, vitaminy. Pred polrokom som sekla s fajcenim /v ramci planovania/, tak snad som uz aj od toho ako tak precistena... Rozpravame o tom intenzivne uz par rokov, ale vzdy bolo cosi "prednejsie" a ani sme sa nenazdali a mam pomaly 36, partner 38... 10.1. mam dostat ms, nasledne nato teda po 20. januari ideme naplno do toho 🙂

kemonka
4. jan 2012

@leila13 ahoj, gratulujem k svadbe, nech ste šťastní po celý život a samozrejme nech sa podarí bábo 😉

kemonka
4. jan 2012

@ajka81 ja som v septembri 😀

kemonka
4. jan 2012

@magic08 no akoooooo?

kemonka
4. jan 2012

baby ja som ovulaciu nikdy nerozorznala, podla hlienu určite nie, to som sa v tom nevyznala. Ale teraz ma pobolieva pár dni v podbrušku a dnes mám normálne hustý lepkavý hlien 😨 😨 😨 ale testy mi neukazujú ovuláciu a na teplomeri má stále nízku teplotu, tak podla čoho sa teraz riadiť? 😖 Ale ten hlien som nemala nikdy taký, dnes je uplne viditelný 😕

lenka_enka
4. jan 2012

Ahojte baby, vidim, ze ste rozhodnute, tak snad mi budete vediet poradit z vlastnej skusenosti 🙂 Ja studujem posledny rocnik VS a s manzelom uvazujeme, ze sa dam pripoistit - teda do oktobra mat "postarane" o drobca 🙂 ale stale nevieme, ci to nie je skoro, ci by sme nemali pockat s detickam, kym si najdem aj ja pracu a zarobim aspon nejaky ten peniaz do domacnosti...mozno ziskam trochu praxe do buducna......a mozno sa nam ani do oktobra nepodari ten zazrak...no neviem....ale chcem mat 4 deticky, tak uz by snad bolo treba zacat ! :-P

lenka369
4. jan 2012

@lenka_enka ahoj a nemožeš byť tehotna, pri ovulacii bolieva skor len jedna strana teda jeden vaječnik nie cele podbruško a husty biely výtok može znamenať aj tehotenstvo.