V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@mia258 vieš ja som trocha take psycho s prvym som mala uplne ukažkove tehu, napriek tomu som sa bala stale, či som čo zjedla čo som potom čitala že by sa nemalo, raz listerie raz toxoplazmozy, potom takeho prostriedku , no fakt psycho... Ty si mala aspon dôvod sa bať, ale mna ten strach prenasleduje aj bez väčšej pričiny 😖
ajka 81
áno ano chodila som síce vytrvalejšie ako po pôrode ale chodila často a aký si tam mala nick? nemusíš ho písať verejne ak nechceš ale pošli mi ip možno si spomeniem... 😉
vejula
nemyslím si...ja mám rôzne problémy furt s tými ženskými vecami
u doktora som častejšie ako treba..buď nejaké prechladnutia,cysty ,mrchu mám šialenú okrem toho že mi to furt trvá tak 6-8 dní tak ešte aj nepravidelne ale to ja mám asi odkedy mi začala !! takže tak 🙄
@vejula ešte dojčíš? no waw! tak to si dobrá to sa ti ako podarilo? ja som skoro vôbec..v nemocke ma tými svojimi prognozami tak vystresovali že som mlieko poriadne ani nemala ale fakt je aj to že malý dostával flašku a bol hrozne nervozny a keď mu odomńa hneď nešlo tak sa rozjedoval a už len reval...ešte som doma skúšala v pokoji v kľude ale ani som moc nemala stále a keď som mu to šupla po lyžičkách tak sa tváril ako keby som mu dala otravu! 🙄
@muriel293 Zachcelo sa nam po rokoch...ale pravda je taka, ze prvy syn ma ineho biolog. otca, hoci skutocnym otcom vo vsetkych smetoch je mu tento partner, s kt. by sme chceli "spolocne" babatko, kym sa este ako tak da /ja 35-36, partner 38/ Mam pocit, ze som uz vsetko zabudla co sa starostlivosti o babatko tyka 🙂
@muriel293 ☹ ach jo to su tie naše porodnice, hned šupnuť babatku flaštičku a potom može nastať prave problem že sa babatko nevie prisať...
A pravcda je že ja som s dojčenim nemala velke problemy a kus šťastia lebo maly bol od narodienia riadna pijavička, takže sal a sal aj ked mu nič nešlo rychlo ma rozcickal a mliečka potom bolo dosť. a teda ešte stale mam pomerne vela mliečka.
Ale neboj pri druhom sa to isto podari 😉 KEd je človek pripravený na čo si treba davať pozor. pri prvom človek nevie nič ani to že flaška može urobiť taku galibu. Asi treba hned na začiatku upozorniť že si to neželaš a chceš aby bolo babo čo najskôr po porode priložene k prsniku. najlepšie hned po narodeni, ale v našich porodniciach je s tymto velky problem ☹
@vejula no u nás bol ten problém že som ho dostala až o tri dni lebo bol na pozorovaní a tam niektoré dávali striekačku a iné flašku! a keď som povedala že ako ho krmia tak mi jedna povedala že keby niečo tak som to nevidela lebo by ju zvozili! chápeš? ale som nevedela že s tým potom budú také problémy vlastne som nevedela vôbec nič o deťoch! som si myslela že porodím a automaticky nakrmim! 😝
@muriel293 ach jaj ☹ a to si nemohla chodiť za nim ho nadojčiť? či zas by mali s tym lekari nejaku "pracu" navyše ? 😖 ja som pri prvom tiež nič nevedela, ani pri porode som vôbec nevedela a nakoniec som musela isť sekciou, pri druhom chcem všetko celkom inak, dufam že sa mi reparat podari
@vejula no čoby nie povedali mi nech prídem a keď som došla tak mi bezstarostne oznámili že akurát je čerstvo napapaný!!!! a to sa nestalo len raz! a určite som tam nechodila neskoro ale tak ako mi kázali!!!! z toho prístupu som bola veľmi veľmi sklamaná!!! priam katastrofa to tam bola ale česť výnimkám chodila za mnou aj jedna veľmi milá osôbka čo sa snažila aby to kojenie šlo a pri nej celkom v pohode aj keď s problémamy ale sem tam sa zadarilo no inak nič! pamätám si ako malý jačal ako besný od hladu tak som už šla do toho ich kumbálu kde práve jedli a sa na mňa osopili nech počkám či nevidím že jedia že dajú mi fľašu potom a malý zatiaľ reval ako o preteky kým jedli!!!! 😠 😠 😠
@muriel293 ☹ 😔 bože to je fakt hrozne tento pristup. A kde si rodila? Tipujem že druh krat asi už neplanuješ rodiť v tej istej nemocke 😢 No Bohužial na slovensku je malo nemocnic ktore by splnali podmienky potrebne pre bezstarostny štart dojčeniu, pretože vo väčšine prave hned daju flašku babatku do pusinky.
no v Nových Zámkoch! a to majú označenie baby friendly!!! rodila som na koze na ktorej rodila ešte možno mužova mama!!! a o vymoženosti ako je napríklad epidurálka som mohla len snívať! asi rok po mne rodila kamoška a tá povedala že tam už konečne majú nejaké úpravy,polohovateľné kreslo a vymenený personál no aj tak neviem neviem! 😖
@muriel293 tak pre mna je dnesny den hrozny, bolesti mam hroznd, ze nevjadzem na nohach stat, neviem si predstavit snazilkovanie vecer.
@cajova_lienka uvidime ako to nakoniec dopadne, chce to len dnes vecer posnazit a potom pockat 2 tyzdne 🙂
@vejula dik za vycerpavajuce info, podla toho nemam velke sance na -
//
@magic08 no ja už som asi v keli mne už asi dojde mrcha! stalo sa ti už niekedy že by si trošičku zakrvacala počas sexíku keď máš ovulku? myslím bez bolesti len tak...lebo mne sa to niekedy zvykne niekedy aj ten hlien čo je taký biely až priesvitný tak je v ňom taká jemná prímes...aj bez toho že by bol sex len tak keď ideš na wcko? ja mám teraz také špinenie na intimku a predvčerom sa mi pri tom trochu spustila krv ale nebolí ma nič a mrcha má prísť cca o týždeň...ale tak u mňa tieto výpočty nejako nevychádzajú mne to kľudne môže dojsť už o pár dní...len už som trošku sklamaná že sa asi nepodarilo no... 😢

vejula
presne presne ja som taká istá keď som počúvala sestru že nemôže si dovoliť dieťa tak som si po čele ťukala však to že aj po malom mám vecí kopu ktoré jej dodnes posúvam a sama si tiež myslím že finančne akokoľvek sa to dá zvládnuť i keď nie sme milionári ale to že čo bude...dnes je toľko syndromov a poškodení a chorôb že mi z toho mráz behá po tele brr brrr na zbláznenie! keby som ja ostala v tom teraz tak umrem od strachu skôr ako sa narodí!!!
a snažíme sa od tohto mesiaca len ako to sledujem asi sa nezadarilo tak ale na prvý šup to aj tak nečakám nie som ten tip čo to bude mať ľahko..