icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

irsina83
10. jan 2012

@magic08 ja sice nekojim ale odsavam a tiez mi je luto malu odstavit lebo ja uzivam take mineraly, kt. jej idu do mliecka a ma lepsi krvny obraz od vtedy.... 😒 uvidime, ja sa musim este porozpravat s lekarmi co si o tom myslia lebo ja budem potrebovat pravdepodobne hormonalnu liecbu aby som ostala tehu...tiez to este asi necchame tak do aprila a potom malu odstavim...do dvoch rokov a potom to uz necham asi tak 😉

irsina83
10. jan 2012

tehu sa tento mesiac nekona ale povedali sme si s mm ze do aprila to nechame tak, ze ked bude bude, nebude, nebude no a potom sa dohodnem s dr. co dalej a popripade aj mm pojde na kontrolny spg a hotovo 😉 uz sa neviem dockat mrchy nech mozem zacat pekne merat BT 😀 aby som vedela aky cyklus mam 😀

kemonka
10. jan 2012

@irsina83 to mi je luto, že to nevyšlo, ideme ďalej, ale poznám to aj ja dobre, ako je človeku luto, keď si už myslíš, že možno to vyšlo a urobíš s napätím ten testík a nič ☹
😉

kemonka
10. jan 2012

@irsina83
@ijanka27

baby čo to znamená tých 10mlU/ml? A je ešte aj niečo iné? Viete mi to vysvetliť? 😲 😲 😲

kemonka
10. jan 2012

@lia2712 tak možno si jedna z tých šťastných, že sa zadarí hneď na prvýkrát. To ja som mala kolegynu, čo tiež si povedala, že budu mať dieťa a hneď im to vyšlo 😉
a kedy sa chystáš teraz zase testovať? 🙂

kemonka
10. jan 2012

@januliatko1985 no vyzerá to že to silnie, možno bude aj ovulka z toho o pár dni, som zvedavá dnes a meriaš si aj teplotku? 😉

lia2712
10. jan 2012

@kemonka chcem teraz pockat...asi najskor v piatok alebo sobotu,uvidime este 🙂

lia2712
10. jan 2012

@kemonka znamena to citlivost tehu testu,mas rozne...najdes to na krabicke testu,ktory je ako citlivy.

kemonka
10. jan 2012

@lia2712 čiže čím je väčšie číslo tým je lepší test ?

junkfoood
10. jan 2012

baby aku znacku tych ovu testov pouzivate, resp. ktore su dobre?

kemonka
10. jan 2012

@junkfoood ja najčastejšie používam RapiClear a teraz mám nejaký iný a tam nie je ta citlivosť uvedená

ijanka27
10. jan 2012

@kemonka nie, čím je nižšie číslo, tak je citlivosť vyššia. Pri prvom tehu (2roky dozadu) si pamätám že boli 25-ky vačšinou, ale aj 20ky.

@junkfoood ja používam Pepino, či už ovu alebo tehu test- som s nimi spokojná. Inak sranda, ja mám pri 28DC ovulku už 11,12. deň, nemyslela som, že už tak skoro...

kemonka
10. jan 2012

@ijanka27 aha už hapem 😀 a nevedela som, že aj v DM majú tehotenské testy - dobré vedieť

lia2712
10. jan 2012

@ijanka27 tak tak,10 je tusim najmensie,vsak? 😉

ijanka27
10. jan 2012

@lia2712 myslím že áno, už 10-ka ma prekvapila, ako to poskočilo 😉

kemonka
10. jan 2012

No baby, tak ja keďže ešte som si nenašla žiadnu gynekologičku, tak som sa rovno objednala do Heliosu v Martine, kde si síce priplatím za preventívnu prehliadku, ale urobia mi kompletné vyšetrenie, sono, odbery, su tam milý a hlavne nemusím nikde čakať. Tak som asi dobre urobila a už sa teším, ale volný termín mali až 18.1. 😀

janulap
10. jan 2012

kočky,ahojte,mozem sa k vam pridat?Tiez by sme tento rok chceli zapracovat na dalsom babetku 🙂
@ijanka27 kludne mozes mat ovulaciu aj takto skoro.Pred mesiacom som bola na preventivke na gynde,11-ty den od zaciatku menzesu,robila mi aj sono a hned mi povedala,ze mam vajceniky zvacsene,ze zacina ovulka,ze mozme miesit 🙂

kemonka
10. jan 2012

@janulap ahoj jasné že môžeš, vitaj, 😉

ijanka27
10. jan 2012

@janulap ahoj 🙂 ja som sa o tom už tiež bavila s mojou Dr. a hovorila presne to isté. Že to vôbec nemusí byť ako podľa väščiny kníh presne v strede, že je to individuálne.

irsina83
10. jan 2012

@kemonka nevadi...vsak raz sa podari 😉 ja musim aj tak teraz este schudnut 5 kil 😉 tak potom 😉 cim ma test mensiu citlivost ty je lepsi a odhali rychlejsie tehu 😉

januliatko1985
10. jan 2012

@magic08 tak uz som zacala s odstavovanim, beriem homeopatika ricinus communis a salviovy cajik, pijem, ze po tomto sa uspesne zastavi laktacia a samozrejme neprikladat dieta k prsniku kazdu chvilu, co najmenej, teda.Zatim to zvlada MAtko dobre, trosku placu ale ide to tak som velmo zvedava 😉

januliatko1985
10. jan 2012

@kemonka teplotku nemeram zatial, ale asi uz zacnem od zajtra uvidm aky dnes bude dalsi ovu test, mozno aj teplota naznaci, ze sa uz daco blizi.

kemonka
10. jan 2012

@januliatko1985 a o kolkej máš testovať? 🙂

reiva
10. jan 2012

Ahojte. My sa tiež už dlhší čas snažíme o ďalšie bábo. Žiaľ nedarí sa 😢
Tiež ma zaujíma DNP. Nevie mi tu niekto, prosím poradiť? Ja si to platím už tri roky, od marca 2010 som si platila max.vymer.základ - vtedy to bolo 47,70 eur, od novembra 2010 som nastúpila na materskú, ktorá trvala do júna 2011, ale max.vym.základ si stále platím - tých 47,70eur. Zaujímalo by ma, že ak by sa nám podarilo konečne ďalšie bábo, či vôbec budem mať šancu využiť to čo som do SP vložila.

kemonka
10. jan 2012

vitaj, no tiež mám v tom chaos @reiva 😀 ale myslím, že niektorá tu už spomínala minule, že najlepšie je sa teraz v januári odhlásiť z DNP a do konca januára sa znova prihlásiť, vtedy to budeš platiť naďalej po starom do oktobra 2012. Inak potom musíš platiť aj tie ostatné pripoistenia (dôchodkové, poist. v nezamestnanosti). Aspoň takto som to pochopila. Čiže do toho oktobra 2012 by si potom mala stihnúť otehotnieť s tým, že teraz od januára, keby si išla na PN tak prvých 6mesiacov by simala PN len z minima.

kemonka
10. jan 2012

trošku som čítala 😀

Správne načasovanie počatia

Dni, keď prebieha v tele ženy ovulácia, a tie dni bezprostredne pred a po ovulácii, sú jednoznačne najlepším časom na počatie. Hoci spermie v maternici prežijú 3 až 5 dní, vaše vajíčka „žijú“ iba 12 až 24 hodín po uvoľnení. Vaše najplodnejšie dni sú pravdepodobne 14 dní pred prvým dňom vašej nasledujúcej menštruácie. Pozor – mnohé ženy robia chybu: rátajú 14. deň od poslednej menštruácie, čo je nesprávne! Tento postup by platil len vtedy, ak by ste mali menštruáciu pravidelnú presne na deň.

ajka81
10. jan 2012

@januliatko1985 ahoj, ja keď som odstavovala malého, tak som si prsia obviazala látkovou plienkou, aby sa mi nenalievali a obmedzila som hlavne tekutiny, polievky... veľmi som sa toho bála, ako to bude malý zvládať a on to ešte lepšie zvládol ako ja 🙂 držím palce a hlavne veľa trpezlivosti a 😉

mimkaa2607
10. jan 2012

@reiva ahoj určite utekaj na socialku a odhlas sa a potom sa znova prihlas...tým padom sa ti budem DNP ratat od posledneho prihlasenia a budeš si to moct doplatit po starom do 270 dni 🙂

zabkakatka
10. jan 2012

@reiva ahojte baby,
chcem sa pridat do debaty
na uvod k tomu DNP - kamonka, reiva ma pravdu treba sa teraz v januari prihlasit nanovo ale viac je to rozoberane v samstatnej teme DNP.....,

kemonka
10. jan 2012

@mimkaa2607 a to aj vedy plati tak isto, ak tých 270 dní už splnila?