icon

V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?

crapula
5. okt 2011

Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.

crapula
autor
11. jan 2012

@marecek1 ahoj 🙂 a ty sa snazis? my zacneme az v marci, som po kyrete a pre istotu cakame pol roka.

januliatko1985
11. jan 2012

@cubana tak ja som si ich zacal robit len pred par dnami a robim ich zatial kazducky den.

A kocky dnes som robila dalsi ovu a ciarocka o dost silnejsia, ale stale neni taka jak kontrolna , tak snad zajtra uz budeeeee 😅
Dnes som tu cely den nebola, len v noci ma chytila taka migrena, ze sa ma drzala az do vecera, no brutaaal, pri drobcovi bol raz mm, raz svagrina a dedko Matkov.Chvalabohu uz mi je lepsie,
Idem vas docitat.

puhinka
11. jan 2012

@kemonka ,teraz som troška pátrala po nete a našla som,že ešte porucha štítnej žľazy môže zvýšiť bazálnu teplotu tak,že je skoro celý cyklus v rovnakej hladine (takmer) , no uvidíme,keď sa to nebude meniť,tak nabenem k doktorke,nech mi vezme krv

marecek1
12. jan 2012

@crapula v podstate áno, ale "naplno" začneme až vo februári, teraz sa chystám po MS k lekárovi, aby ma skontroloval - či je všetko ok, a potom sa ide na vec 😵 😵 😵

kemonka
12. jan 2012

Dobré ránko žienky? Ako sa máte?
Ja sa snád tej mojej MS nedočkám, nie a nie dôjsť už zase ťahám 5-ty mesiac 😠 😀

@januliatko1985 no výborne, tak od dnes už snažite hej? 🙂

januliatko1985
12. jan 2012

@kemonka no dufam, ze ciarka bude dnes silnaaa, vecer napisem, testujem az okolo siestej ,drz palceky

kemonka
12. jan 2012

@januliatko1985 držím aj na nohách 🙂

kemonka
12. jan 2012

a čože je tu dnes tak tichúčko? Kde ste všetky? 😀

magic08
12. jan 2012

ahojte babulky... 😀 dnes nejako mrtvo... 😝 ja si naplno uzivam mrchu po dlhej dobe, no aj moje telo sa snazi zbavit vsetkeho co sa nahromadilo za tu dobu... uz nech mam po a mozem zacat s meranim, som zvedava, ci bude opat ovu... 😕

zelovocka
12. jan 2012

@magic08 @kemonka ahojte holky 🙂 ja sa zašívam v iných témach (Grafy BT a podobne) 😉 u mňa nič nové. som 4DPO, ale tento mesiac asi tehu nebudem, prišla mi ovu o týždeň skôr, tak sme ju takmer prešvihli a nešli sme naplno, len raz 😅
@magic08 takže teplomerík už pomaly nachystaný na nočnom stolíku? 😀

magic08
12. jan 2012

@zelovocka ano, ano... 😀 uz len nech skonci ta hnusna mrcha... 😝

kemonka
12. jan 2012

@zelovocka no len sa nezašívaj, a pekne aj tu poď sa ukázať 😀 😀 😀
no ktovie, niekedy keď si myslíš, že to nie je možné, aby to vyšlo, tak to vyjde 😉

kemonka
12. jan 2012

@magic08 uvidíš, takto podla BT zistíš veľa vecí 🙂

zelovocka
12. jan 2012

@kemonka uvidíme, vy ste ako na tom? ty si tiež fičíš na BT? 😉
@magic08 ja teda našťastie v noci mrchu mávam iba prvé dve noci, takže od tretieho rána môžem merať BT, aj keď to nie je podstatné, zaujímavý je až ten skok po ovu, ale tak je to zábava, ako @kemonka napísala, dozvieš sa veľa vecí z toho merania 🙂

vejula
12. jan 2012

baby tak dnes som si robila ovu test a absolutne nič už ani ten minidušik čo bol 2 sni dozadu, fakt nechapem... som dufala že sa to bude zosilnovať a ono to zmizlo aj to maličko čo tam bolo 😖 ... Myslite že je to normalne? že sa tam počas cyklu ešte može niečo objaviť ked vlastne mam toho LH hormonu ešte menej ako bolo? to by malo mať počas cyklu zrejme len rastuci charakter, či ako?

kemonka
12. jan 2012

@zelovocka ja? ani sa nepýtaj ☹ meriam si teraz tak kedy sa mi chce, poctivo si začnem meriať, až dôjde MS, a nesnažíme sa, od silvestra ešte krízujeme s partnerom 😠

kemonka
12. jan 2012

@vejula ja som mala tiež tak, keď som si nedávno testovala, že slabý duch a potom nič nebolo, to znamená že ovulacia ešte neprebehne

vejula
12. jan 2012

@kemonka a môže tento cyklus ešte prisť či to znamena že tento cyklus už nedojde?

zelovocka
12. jan 2012

@kemonka jojoj, tak hádam sa to medzi vami urovná, dovtedy príde aj odíde MS a môžeš merať. držím palce, nech je s tým tvojím chlapom rozumná reč 😉

kemonka
12. jan 2012

@vejula podla mňa kludne ešte môže prísť. Ktorý si deň cyklu? A dodržiavaš aj to, že pred meraním netreba 2 hodky piť tekutiny?

vejula
12. jan 2012

@kemonka hej dodržiavam, ja som sice už 16DC ale minuly cyklus (orvy po pôrode) mi trval až 37dni, takže ked som počtala tak ovulacia prebiehala cca v tom 23 DC ak teda nejaka bola

kemonka
12. jan 2012

@vejula tak ono to ešte príde podla mňa

zelovocka
12. jan 2012

@vejula mrkni sa aj na túto stránku: http://merenibt.xf.cz/index2.html
V časti o ovu testoch píšu toto:
Občas se může stát, že čárky na ovulačním testu sílí, ale testovací čárka nikdy nedosáhne síly té kontrolní, další den začne opět slábnout. Tady je několik možností - buď ovulace skutečně neproběhla, nebo hladina LH stoupá příliš prudce a vy jste netestovaly v ten správný okamžik - jeden test byl příliš brzy, druhý příliš pozdě. V takových případech je vhodné kombinovat ovulační testy s měřením BT (její vzestup potvrdí proběhlou ovulaci) nebo můžete vyzkoušet třeba dva testy v rozmezí několika hodin.

Pokud s měřením/ ovutesty teprve začínáte, nemusíte umět odhadnout, kdy přesně ovulace přijde, potom nezbývá než začít je dělat o něco dříve a spotřebujete jich pravděpodobně více. Doporučuji od délky zatím nejkratšího naměřeného cyklu odečíst tak 16-20 dní (u kratších cyklů méně) a v ten den začít testovat. Například u cyklů 25 dní bych zkusila testovat od 9.DC, u cyklů 35 dní až od 15.-18.DC (navzdory tomu, že se v testu doporučuje jednotná doba začátku testování, každá máme ovulaci jindy).

vejula
12. jan 2012

@kemonka hi no dufam 🙂

@zelovocka no ja pochybujem že by prebehla lebo ten duch na teste bol až po 10 minutach od spravenia uplne slabunky... Tak som že si urobim obden a dnes už absolutne nič. Tak neviem. Ale kašlem asi na to nejdem sa tym zaťažovať, ked nemam ovulku tak nič mno, nezblaznim sa 😅

zelovocka
12. jan 2012

@vejula mne sa to zdá zbytočne drahé a komplikované s ovu testami, ale chápem že pri malom sa BT meria ťažko, no skúsila by som to aspoň jeden cyklus kvôli zisteniu, či prebieha ovu. a ešte kojíš, či ako? 🙂

vejula
12. jan 2012

@zelovocka hej kojim .... aj teraz v tomto momente napriklad 😀

kemonka
12. jan 2012

@zelovocka ďakujem, no rozumenej reči sa od neho asi nikdy nedočkám už 😀

zelovocka
12. jan 2012

@kemonka tak potom jedine ty musíš byť tá rozumná 😉

magic08
12. jan 2012

@kemonka ano viem, pred prvym tehu som merala teplotku... Som zvedava hlavne ci budu moje cykly po poride ine ako pred tehotenstvom. Mna velmi bavilo merat si teplotu... 😀

magic08
12. jan 2012

@zelovocka pred tehu som mavala slabe mrchy, tiez bola v noci len prve 2 a potom pokoj, no teraz je to fakt sila. Som zvedava ake budem mat cykly teraz po porode. Predtym som mavala ovulku az na 18 dc a 14 dni dpo. No pocas dojcenia vraj zena moze mavat skratenu lf, tak som zvedava ako to bude u mna. Teraz som doslala mrchu po 6 dnoch od ovu 😝 takze ziadna sanca na uhniezdenie ☹ aj preto chcem merat bt, nech viem ako postupovat dalej