V roku 2012 začíname snažilkovať. Kto sa pridá?
Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
@cubana tak ja som si ich zacal robit len pred par dnami a robim ich zatial kazducky den.
A kocky dnes som robila dalsi ovu a ciarocka o dost silnejsia, ale stale neni taka jak kontrolna , tak snad zajtra uz budeeeee 😅
Dnes som tu cely den nebola, len v noci ma chytila taka migrena, ze sa ma drzala az do vecera, no brutaaal, pri drobcovi bol raz mm, raz svagrina a dedko Matkov.Chvalabohu uz mi je lepsie,
Idem vas docitat.
Dobré ránko žienky? Ako sa máte?
Ja sa snád tej mojej MS nedočkám, nie a nie dôjsť už zase ťahám 5-ty mesiac 😠 😀
@januliatko1985 no výborne, tak od dnes už snažite hej? 🙂
@kemonka no dufam, ze ciarka bude dnes silnaaa, vecer napisem, testujem az okolo siestej ,drz palceky
ahojte babulky... 😀 dnes nejako mrtvo... 😝 ja si naplno uzivam mrchu po dlhej dobe, no aj moje telo sa snazi zbavit vsetkeho co sa nahromadilo za tu dobu... uz nech mam po a mozem zacat s meranim, som zvedava, ci bude opat ovu... 😕
@kemonka uvidíme, vy ste ako na tom? ty si tiež fičíš na BT? 😉
@magic08 ja teda našťastie v noci mrchu mávam iba prvé dve noci, takže od tretieho rána môžem merať BT, aj keď to nie je podstatné, zaujímavý je až ten skok po ovu, ale tak je to zábava, ako @kemonka napísala, dozvieš sa veľa vecí z toho merania 🙂
baby tak dnes som si robila ovu test a absolutne nič už ani ten minidušik čo bol 2 sni dozadu, fakt nechapem... som dufala že sa to bude zosilnovať a ono to zmizlo aj to maličko čo tam bolo 😖 ... Myslite že je to normalne? že sa tam počas cyklu ešte može niečo objaviť ked vlastne mam toho LH hormonu ešte menej ako bolo? to by malo mať počas cyklu zrejme len rastuci charakter, či ako?
@vejula mrkni sa aj na túto stránku: http://merenibt.xf.cz/index2.html
V časti o ovu testoch píšu toto:
Občas se může stát, že čárky na ovulačním testu sílí, ale testovací čárka nikdy nedosáhne síly té kontrolní, další den začne opět slábnout. Tady je několik možností - buď ovulace skutečně neproběhla, nebo hladina LH stoupá příliš prudce a vy jste netestovaly v ten správný okamžik - jeden test byl příliš brzy, druhý příliš pozdě. V takových případech je vhodné kombinovat ovulační testy s měřením BT (její vzestup potvrdí proběhlou ovulaci) nebo můžete vyzkoušet třeba dva testy v rozmezí několika hodin.
Pokud s měřením/ ovutesty teprve začínáte, nemusíte umět odhadnout, kdy přesně ovulace přijde, potom nezbývá než začít je dělat o něco dříve a spotřebujete jich pravděpodobně více. Doporučuji od délky zatím nejkratšího naměřeného cyklu odečíst tak 16-20 dní (u kratších cyklů méně) a v ten den začít testovat. Například u cyklů 25 dní bych zkusila testovat od 9.DC, u cyklů 35 dní až od 15.-18.DC (navzdory tomu, že se v testu doporučuje jednotná doba začátku testování, každá máme ovulaci jindy).
@zelovocka pred tehu som mavala slabe mrchy, tiez bola v noci len prve 2 a potom pokoj, no teraz je to fakt sila. Som zvedava ake budem mat cykly teraz po porode. Predtym som mavala ovulku az na 18 dc a 14 dni dpo. No pocas dojcenia vraj zena moze mavat skratenu lf, tak som zvedava ako to bude u mna. Teraz som doslala mrchu po 6 dnoch od ovu 😝 takze ziadna sanca na uhniezdenie ☹ aj preto chcem merat bt, nech viem ako postupovat dalej

@marecek1 ahoj 🙂 a ty sa snazis? my zacneme az v marci, som po kyrete a pre istotu cakame pol roka.