Vadia mi zvuky, keď niekto je
Ahojte uz dlhé roky mám taký problém, strasne mi vadia zvuky pri jedle.. Ci je to srkanie, mlaskanie, hryzanie, prezuvanie... Ked niekto je moj sluh je 1000krat lepsi ako inokedy.. Ked niekto pri mne je, musim odist, inak mi to strasne vadi, mam neskutocne nervy.. Mal niekto podobny problem? Da sa s tym nejako naučiť žiť?
Ja mám to isté, nenávidím to!!! Úplne ma to vytáča a mám potom totálne nervy. Je to buď mlaskanie, chrumanie alebo aj ked niekto pije, polikanie atď. Neskutočné nervy mám, normálne musím odísť inak by som niečo asi rozbil🥲.
@idk73225 máš mizofoniu, ako aj ja, kolega mal kalerabovu diétu, nakrájane 2 kaleráby a jablká denne.... musela som odísť kým nedojedol, pretože zviacha s otvorenou papulou....ale mne vadí aj vyskrabavanie jogurtoveho kelimka lyžičkou, chrumanie popcornu, chipsy, jablko, mlaskanie
@marcellka32 úplne presne aj mne hento vadi.. a to ti nejako zistili, že to máš? Dá sa to nejako liečiť?
To som si zistila sama, na to nepotrebujes doktora, liečiť sa to dá len terapiou, ale ja odmietam jesť pri stole s niekým kto napríklad aj rýchlo konzumuje, najlepšie sama alebo moja rodina vie stolovat

Tak toto úplne chápem, mám to rovnako! Ja by som vedela aj vrazdit za to, ako niektori nahlas jedia 🙈 A nechapem, preco tych ludi nevychovali aby jedli pekne potichu, so zatvorenymi ustami. Nikto nie je zvedavy na to, co ma ten druhy v ustach... moja babka mala taky zlozvyk, ze vzdy rozpravala s plnymi ustami a este si to jedlo aj otacala pritom... mozno mam traumu z toho 😆